Instagram : @peejburhan

saya sudah selamat dapat kakak ipar :D

so sabtu lepas keluar jhotel around 2pm.
sebab hotel adalah sangat dekat dengan rumah zeity.
sampai rombongan semua dah ada.
since the wedding is in melaka.
harus la family papa sekampung ada.
segala sedara mara yang dah lama tak jumpa pun datang.
so sampai je semua busy catching up.
sampai family zeity panggil berkali2 suruh gerak. haha.

:: papa n mama particular sikit. tu yang semua elok je pakai baju melayu n kurung. so nice. me loike ::

:: rombongan sudah mau bergerak ::

majlis starts at 2.30pm.
ada la cakap2 itu ini.
ayol tengok muka dah termenung jauh je. macam dalam alam dia sendiri aje.
muka papa n mama muka cebik je memanjang.
sedih bebenar. mak zeity pun hidung semua dah merah2.
later zeity turun.
then nikah. bapak zeity nikahkan.
so dorang selamat menjadi suami isteri after dua kali lafaz.
wah ayat gila skema.
first lafaz tu takda la tak sah. tapi tak lantang.
so dorang suruh repeat je. konon bagi semua dengar.
suka hati la kan. janji selamat.

so tgk je la gambar.
kalau rajin aku letak capotion.
takde aku biarkan aje.
:: maam duduk atas kerusi. sebab dia kan susah nak duduk bawah. so kasi istimewa sikit ::

:: vain sisters ::
 :: haha muka cuak ::
 :: rombongan kami ::
 :: kami sekeluarga theme orange. konon sama dengan hantaran la ;p ::
 :: beloved daddy. cho hencem my daddy  :: 
 :: masa yg di tunggu semakin tiba. ayol kusyuk mendengar ::
 :: haha..muka mama yg dah start cebik2. papa lagi la. agaknya sedih aje. air mata bergenang terus coverline pakai sunglass ::
 :: selamat sudah. bacaan doa ::
 :: nangis lebih. abis make up uolls. ::
 :: noy pun sedih lebih. aku pun sedih sebenarnye. entah kenapa sebak. tapi coverline lebih. kita ambik gambar orang la yea ::
 ayol poyo.
part nak cium2 dahi malu2 la konon.
siap orang kena tolak baru reti.
cea cea. macam x biasa la kan.
:: haha..muka dah x dapat cover ::
 :: one happy family :D  ::
 :: pengantin baru ::
 :: makan time ::
 makanan adalah superb.
ada asam pedas ikan cencaru.
masak lemak pisang..pitam. terbaik wokkkk.
timun n ikan masin.
sambal belacan pun ada. tapi im not a fan of sambal belacan so tak ambik la.
serious sedap nok.
siap tengah makan. aunty aku paw ikan masin lagi.
aku memang if nampak menarik aku ambik lebih terus..kasi tamak.
sebab if sedap nak tambah segan kan.
so kasi ambik bagi puas hati terus first time ni.
:: muka dorang ni sama kan. tengok pic papa muda2 kat blog mama pun sama aje. ayol dah lain. banyak muka mama. ::
 :: me lovely familia ::
 :: tinggal la kami bertiga sahaja ::


gila poyo ayat.
takde la tinggal bertiga.
sekarang kira dah add lagi sorang la kan :D

lepas tu dorang siap2 untuk tukar2 baju.
rasanya ada 5 persalinan kot.
kita orang tak stay la. balik penat.
sebab malam nak dtg untuk malam berinai besar pulak.
so itu lain entry ye uolls.
ta-ta

11 Comments:

Tijah said... [Reply to Comments]

pergh! makanan adalah tampak menyelerakan. sukaaaaa!

err...keji ok komen pasal makanan plak.

sepatutnya...

slamat pengantin baru to newlywed! smoga kekal ke akhir hayat...

mrs.shaf.e said... [Reply to Comments]

congrats to ur brotha' peej...aku pun ikut sedey tengok korang sedih2 nee coz lama dh baca blog ko tau la d whole family i mean tak la tau sangat but from d way ko crita2 selama ne la...

anyway.. wish them all d best n all d happiness that they could have..also to you n your family

'coco

AdiHana said... [Reply to Comments]

tahniah 2 your family!! :)
pasni bleh la uols wat sesi mbuli kakak ipar ekeke~

nino said... [Reply to Comments]

huh memang terharu tengok orang nanges2 ni. airmata akak pun tergenang2 sob sob sob
selamat pengantin baru to ayol.

puterikurekure said... [Reply to Comments]

tahniah kat pija and family!
:)

sI tEDI said... [Reply to Comments]

peeja,
macam dah banyak terlepas entry pasal ayol tawen ni...

Selamat pengantin baru ayol..

f.i.e.z.a said... [Reply to Comments]

selamat pengantin baru ayol!
:)

A.I said... [Reply to Comments]

tu diahhh...olen olen olen. sgt meriah itu kaler oooo..

dah berbini dak ayol. harus la mama + papa kau nanges2. anak pertama kawen. terharu le...tp cute le papa kau cebek2 gitu. (^_^)

SeMaLu SK said... [Reply to Comments]

wah peeja...
tetiba nampak pic ayol n zety kat surat kabo metro...di usung tandu....glamer sekejap pasangan pengantin baru tuh...cantiknya ungu....
tunggu majlis peeja plak..tntu grand!

p/s: silent reader

lilRed Farah said... [Reply to Comments]

aku mcm pelik gak tetibe papa ko pakai shades. hahhah baca caption terus tergelak2... holoh holoh holohhhhh sho shuwitttttt la ur papa!

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

congratz to ayol+zeity :D

masak lemak pisang? pertama kali dgr ni. camnekah masakan tu?

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...