Instagram : @peejburhan

rombongan ke melaka~

wah tajuk tak agak-agak kan.
macam la ramai sangat. padahal kita orang bertiga aje.
papa, mama and ayol gerak on thursday.
kita orang gerak friday.
noy pulak flight delay. pukul 7.30am baru sampai rumah.
so tidur kejap. around 12pm dah siap-siap gerak semua.
while P.G pergi sembahyang jumaat, kita orang hantar kucing-kucing pergi boarding.
then ambik cake kat kawan noy.

then ambik P.G kat rumah.
makan kat au2 kejap. gerak dpd KL around 3pm.
sampai je tol sg besi. 2-2 tu dah tido ternganga.
aku sorang-sorang je drive.
quite scary dah la kereta baru kan.
tapi ok la. tau-tau 1 1/2 hour later dah sampai melaka.
terkejut noy n PG bila aku gerak dorang.
mula la tuduh2 kata aku pecut la apa la.
but seriously aku tak pecut ok. aku rasa aku bawak biasa aje.
paling lebih pun 120km/j aje.
tu pun time potong bas2 ke lori2 gila semua.
lain semua biasa aje.
maybe sebab dorang tau aku jenis lembab. so macam terkejut tiba2 dah sampai melaka.
banyak la. dorang yang ternganga lebih. mana nak tau tiba2 sampai ke apa kan.
aku dah sakit2 pinggang dah.
dah la aku jenis bawak kereta tak reti sandar ke apa. terbongkok aje. serious macam nak patah rasa.

then sampai je check in. lepak2 kejap.
oh kita orang dok hotel.
pilih hotel paling dekat dengan rumah zeity. senang nak ulang alik.
memang dekat sgt la. beza 1 traffic light je kot. nice. :D

then lepak2 golek2.
dorang tido la kejap tak silap.
aku tak tido kot. tak ingat la.
then after maghrib gerak ke kampung pulak.
sebab nak final touch kat hantaran.
taknak gerak lambat sangat. kang buatnya sesat. scary ok.
tapi nasib aku dah familiar sikit la ngan jalan2 area tu. so ok aje :D

sampai je elok mama, papa, n ayol balik dpd kedai.
beli buah2 n few fresh flowers.
:: sorry la. aku takde siapa nak snapkan. so terpaksa la hadap gambar yang ala2 vain je kan ::
then buat hantaran sikit2.
siap. yeay.
ok la.takda la meletop ke apa.
tapi ok la kot. buat sendiri kan.
oh ambik pic pun ala kadar aje.
nak proper pic tunggu official photog la yea.
ce aku memanjang cakap macam tu kan.
kang dapat gambar bukan aku upload pun. pemalash.


:: gelang ::
 :: sirih junjung..back view. sorry lupa nak snap front view. jadi la kan ::
 :: chocolates ::
:: cheque hantaran & mas kahwin :: 
 :: kain ela ::





:: buah. my favourite. lawa kannn. wah matilah puji sendiri kan. takpe. bak kata pepatah. naik lift, tekan sendiri ::
 :: cake ::

ok itu je la yang aku snap pun.
ada la few lagi.
ada handbag kasut then make up set. tu main letak2 aje. ;p

 then makin lama. makin ramai.
ayol ni kan anak pertama kawin dalam family ni.
tu yang ramai semangat tu.
plus ayol ni jenis semangat kekeluargaan sikit.
so agaknya bila time dia kawin. orang lain pun tumpang semangat.
hohoh. ayol siap berlatih akad nikah ngan uncle aku tok sidang.
mula2 nak segan2.
gila ke apa. ni semua family.
nanti lagi ramai kan.
so layan. gelak2 jugak la mula2. pastu ok aje. haha

kita orang gerak balik around 12ish.
ye la nak balik lewat sangat adalah takut.
dah la nak drive malam2.
pastu nak naik hotel malam2.
so scary. ;p
tapi takda apa. ok aje.

ok tu aje.
nanti sambung entry lain yek.

p/s : abaikan la typo yea. malas nak check. kata pc tinggal satu ni. harus berebut lebih. ni noy dah menunggu turn n memekak. sebab dia nak transfger lagu ke usb ke apa la.

12 Comments:

kuntum said... [Reply to Comments]

peej..lawa ar hantaran... nk tmpah bley ke..? serius cantik..
suke..suke..

atyrah said... [Reply to Comments]

cantik hantaran =)

ZIANA ♥ FARREL said... [Reply to Comments]

wah!!sume hantaran cantik2..lagi2 yang naik lif tekan sendiri tu..mmg cantik..
* ni ikhlas nye puji tau!

renbow kaler said... [Reply to Comments]

wah...gojes2...seyes...suma cantik...

A.I said... [Reply to Comments]

hoh!! sius lawa oo hantaran kau deco. takyah bazir duit upah org buatkan. dah cukup cantek dah tu...

khairie said... [Reply to Comments]

noy bukan ade beli laptop caler broze ker aritu..? err..

peej said... [Reply to Comments]

kuntum - boleh aje. tapi aku pun x reti nak letak2 harga ke apa ;p


atyrah - thank u :D


ziana - haha thank u. kira lepas ni naik lift kau tekankan la yea. haha


renbow - thanks *tersipu2*


a.i - tu la.jimat kan. if beli dah berapa. hari tu yg mama nak beli tu rm1500 ok.gila.


khairie - laptop dia pun ke laut ok. mcm mana tu. sigh.

darling8tabby said... [Reply to Comments]

cantek2 hantaran tu...ye mmg betui...yg buahan2 tu mmg cun..kalo akak lum kawen mmg sah akak hire pija tau..hehe

f.i.e.z.a said... [Reply to Comments]

lawanyaaaa hantaran.suka bila ada pearls over the flowers.
suka sangat la!

farra8979 said... [Reply to Comments]

pandai la peej wat hantaran tu... kira kreatif gak la kan... me, fail!

mrs.shaf.e said... [Reply to Comments]

seriously cantik2 gubahan hantaran ko...bleh buat business tu..

'coco

Anonymous said... [Reply to Comments]

hantaran superb.....
hurmm... bgs wat bisnes niiii

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...