Instagram : @peejburhan

kerja banyak tapi serious tak tau nak buat apa~

it's two days away, kerja serious banyak tapi tak tau nak buat apa ok.
ingat nak buat goodies. tapi esok ramai nak datang tolong2.
mama kata kang aku dah siapkan orang datang tak tau nak buat apa pulak.
so macam blur tak tau nak buat apa.
tadi just kemas2 rumah, jemur2 baju, basuh sangkar kucing.
pun penat macam nak gila jugak.

oh tadi noy belikan ayam penyet.
so baru first time makan. haha aku mmg lambat je selalu.
apa la orang kecoh sangat kan.
aku tengok biasa aje. kering. tak boleh pergi je.
sekali makan rasa nak pengsan ok. sedappppppppppp.
pedas meletop. will definitely eat it again. :D

at the moment aku sorang je ada kat bawah ni.
papa n mama keluar beli apa2 yg patut last minute.
oh jemputan bertambah.
plan jemputan bawah 350 aje.
sebab kita orang buat kenduri kesyukuran macam tu aje.
takde berarak ke, sanding ke apa.
simple2 aje. sekali semalam kira2 dah ada 400++ ok.
die die die. maybe first majlis kot. tu yg semua teruja nak datang kot.
tu yang kelam kabut tambah goodies. haih.

ayol n zeity dah selamat pergi honeymoon selasa hari tu kat bali.
jumaat malam baru sampai.
wah betul nye feeling raja dorang.
konon mcm orang putih la. reception je honeymoon.
aku nanti pun nak macam tu la. biar orang lain yg penat2. hahahahahha.
noy atas tido. tadi standby.
konon nak tolong aku basuh sangkar kucing. takda nya. aku buat sorang je tadi. bagus.

ni aku tengah gigih download segala lagu2 untuk majlis.
uncle aku dah download tapi tak banyak lagu. ulang2 yg sama aje.
so aku mau tambah. so download la segala dondang sayang, joget la irama malaysia apa semua. ;p
mau joget lambakkkk..mueheheheheh.
gila geram rentak2 dorang weyh. ngeh.
oh zapin tak sesuai la. aku ingat zapin rancak. tak rupanya.
tu maknanya aku tak dengar arahan.
ye la papa nak dondang sayang aje. sebab melaka kan.
aku gedik search zapin. so zapin out. 
aku try download lain.
siapa tau lagu irama melayu apa yg best? untuk download yg sedap n sesuai ngan wedding?
aku tengah rajin ni.

12 Comments:

nino said... [Reply to Comments]

suka gila bila pija tanya lagu apa sesuwaiiii untuk majlis kawin
sebab hubby akak dia punya band kalo kenduri kawin ini lagu wajib ada:
1.of cos lagu selamat pengantin baru mesti ada kan

2.lagu pop yeh yeh 60an beb sure melatop goyang kepala, feeling abes cth:
dara pujaan,bunyi gitar,oh fatimah,la-o-be,kisah dan tauladan, kenanganku jefridin
banyak lagi search kat you tube

peej said... [Reply to Comments]

nino - ok thanks. lupa pulak pasal la obe. haha. tu lagu favourite tu :D lagu2 lain tu tak pernah dgr. tapi mau download jugak.

Kakakdegil said... [Reply to Comments]

beshnyaaa ada joget lambak
tak pernah lagi join kenduri ada joget lambak ni..
pernah join joget lambak kat the pub jer.. hihihih

LizHairi said... [Reply to Comments]

hi peej,baru je bace pasal ayol kat metro pagi ni.terus bukak blog u...
anyway,congrats to him...

Tina Banana said... [Reply to Comments]

aku suka ayam penyet!!!!
pedas yg meletop yg sedappppp...

ayusyuhara said... [Reply to Comments]

joget dondang sayang -noraniza idris

http://mediafire.com/?60lm2xg0myh

C!kpuanmuda said... [Reply to Comments]

hi peej..

ada satu lagu dondang sayang noraniza idris.. my fav... try la search.

tajuk: joget dondang sayang.

(saye orang melaka jugeee :D)

Anonymous said... [Reply to Comments]

hi peej :-)

email i leh tak....sbb ada benda nk mintak ur pendpt...

tqvm

watie
irdawatys@tnb.com.my

Anonymous said... [Reply to Comments]

hey you... your brother inside harian metro....5/2/2010...

Anonymous said... [Reply to Comments]

gamba abang awak kawen masuk metro la arinie....glamor gitu...

Marina Monroe said... [Reply to Comments]

Nama nyer ayam penyet. Mama tak suka, pelik rasa nyer..rempah dia x masuuukk ke tekak mama..

green apple said... [Reply to Comments]

aku ingat lagi time aku kawen ntah DJ mana bapak aku upah gi pasang lagu Tony Braxton Unbreak My Heart.

Mesti orang kampung bajet aku dulu couple ngan DJ tu.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...