Instagram : @peejburhan

first time merasa~

masa kat malam berinai tu.
cousin aku, nxsa tanya malam tu apa program.
kata takda apa la kan. tidur je la kan.
sekali dia ajak lepak. sebab cousin aku izza otw balik from kl.
dia orang melaka. tapi dah kerja kl kan.
so ok la. boleh jalan2 kan.
aku ni nama je kampung kat melaka.
tapi seriously memang tak pernah jalan2 ke mana pun.
balik2 kampung. paling2 tau pun mahkota parade je la kot.
masa kat zaman2 mrsm dulu.

boleh tahan lama la tunggu kan.
kul 12 lebih pun tak muncul2.
ala macam la kita orang jenis tidur awal kan.
tapi masalahnya kat rumah ok la. macam2 je boleh buat.
ni dok hotel apa sangat kan.
tv pun ada berapa channel aje.
dengan a/c nye. mata terkebil2 je nak tido.
around 1am macam tu baru dia sampai.

aku kata naik kereta dia aje.
malas nak drive sendiri.
dia kata ada 2 je seat kosong. ok.
paling bengong noy la.
aku cakap la lagi sorang tak tau siapa.
so masa cousin aku ambik nampak ade lelaki kat seat belakang.

noy : alaaa lelaki la pulak. kau masuk dulu. aku xnak.
me : ecan la bengong.
noy : ecan ke. oh kalau ecan takpe la.

ecan tu cousin jugak.
adik kepada izza.
bangang. konon orang nak ngorat kau ke nok??
then salah masuk jalan la apa la. hampeh cousin aku tu.
dah jadi melaka murtad. jalan pun dah tak ingat.
dah jadi pelancong ok. satu bandar melaka tu pusing. haha.
dah la lawak2 aje. semua kelakar2 aje. macam2 topik la keluar.

mula2 dia nak ajak lepak mc d.
tapi apa jadah mc d kan.
sekali dia kata nak asam pedas tak.
wah..harus la kan. i wanttttt.
so ke asam pedas claypot.
nom nom nom


aku makan nasik kau. tengah2 pagi.
cea macam tak biasa pulak kan.
makan ngan asam pedas tetel. terbaik.
ok tipu. takde la terbaik. ok la.
tapi best sebab siap ada ikan masin bagai.
tapi aku rasa asam pedas kat town tu lagi best. 
tapi kedai yang tu bukak sampai petang aje.
ni sampai malam semua.


serious gedik gila weyh cousin2 aku ini.
aku nak ambik pic aje. dpd masing2 concentrate makan tiba2 kepala laju gila je rapat. 
pose menyengih. rasa nak sepak laju2 je dua-dua.
oh adalah happy macam2 cerita keluar.
first time lepak macam ni.
ye la. selama ni mana ada lepak. sebab cousins lain jenis tido awal.
takde nak ajak lepak ke apa. yg ada yg lelaki2. dorang lepak la.
tp mmg takkan la nak ajak kita orang kan. very the keji.
so ni dapat lepak melake. suke le. hahah.tiba2 saje feelign cakap melaka kannnn. ;p

:: ecan kesian gila. dia sorang lelaki. senyap aje. dengar je la kakak2 dia ni gossip sakan. haha. siap jadi orang suruhan panggilkan orang nak order n kira. takpe. sekali sekala ::
yours truly n noy.
kau tengok noy punya tamak. dah makan roti tampal siap nak nasik sekali.
gila punya perempuan.
tapi nasik tu half aje dia makan. tamakkkk.
lepak sampai pukul 3ish am jugak la. baguss.
paling terkejut jalan sikit aje. keluar dpd few simpang. dah sampai hotel kita orang ok.
maknanya tempat ni dekat nak mampos ngan tempat kita orang.
tapi cousin aku izza yang cerdik tu sesat barat. masa nak pergi siap pusing satu melaka.
paling keji. masa lepak ada jugak keluar topik hantu.
tapi cerita gelak2 aje kan.
so masa balik.

me : good luck ye drive malam2. haha.
nxsa : kau pun good luck naik lift yea.

babikkkk.
tapi masa naik aku ngan noy diam aje.
siap sampai floor lari laju2 nak masuk bilik cepat2.
takut ok. hotel kan sunyi aje. me not loike.
tapi takde apa pun la.
elok je lepas tu selamat je tido :D

ok tu je. ta-ta

5 Comments:

A.I said... [Reply to Comments]

ekekekeke..chumel je kowang ms dlm lif tu kan? memasing kontrol muka cuak agaknya. peh lif terbukak, terkedek2 la kowang masok bilik. ekekekeke...

aku blk melaka x penah try makan asam pedas kt bandar tu. ingat nk gak la try. hohoho

Mrs. Fedex said... [Reply to Comments]

sedapnya.. nom.. nom.. nom..

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

ntahnya xde apa2 lif tu.. ahax :P tp my mom pernah tdo hotel yg mengeluarkan bunyi org2 di coffee house mengemas pada pukul berapa pagi ntah. bila tnya bdk yg keje hotel, dia ckp manade org kemas2 time tu. and dia mmg admit yg hotel tu mmg camtu.. cam haunted. lolx

green apple said... [Reply to Comments]

beb, aku pun rindu nak makan asam pedas daging tetel. nak buat tak reti. kalau reti pun, malas.

putri said... [Reply to Comments]

nisa kalau tak mencacart tak mentahi memang tak sah ahhahahahah lawak

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...