Instagram : @peejburhan

expose mistik dan pengkhabaran gembira~

daripada petang tadi dapat call pelik kat phone rumah.
dah la sorang2 aje kat rumah ni. keji tau.
phone bunyi2. sakit kepala ok bising2.
so nak tak nak angkat la kan.
usually memang tak angkat la phone rumah.
sebab malas nak panggil if la call tu untuk sesiapa ke apa.
n i always thought, if la its important..call handphone aje can or not.

nway sambung cerita, phone bunyi2..
nak tidur pun tak senang. dah la sakit gigi kan.
so bila angkat je. bunyi. teeeeet........teeeeeeeet.....teeeeeeeeeeetttt.
takda cakap hello ke apa ke.
apesal eh?? orang nak curik line ke apa.
i just tekan2 aje sampai bunyi tu hilang.
ada la 5-6 kali kot call masuk then bunyi sama je macam tu. tah kenapa.

ok abaikan. mala pikir sebenarnya.
very much in pain untuk pikir benda2 tu pun.
so semalam dapat msg daripada tina.
semalam dia warded kat selayang hospital.
sebab dia kata baby dalam perut tak gerak la apa la.
then today she text me again. dia due to deliver. kena c-sect jugak sebab bp dia high ke apa.
then again i received a text message from her.

"Salam. Alhamdulillah, baby Elysa Nour Maryam was safely delivered today at 6.40pm . Baby and mummy are doing fine. Love Tina, Ajib & Mikhail. "


:: [editted} received this few minutes back. omg. muka dia sama macam mikhail kannn?? ::

so there u go.
bagi sesiapa yang wondering. mana makcik itu menghilang kan.
maybe visit her on friday kot.
esok ada plan la pulak. ;p
not sure baby kat NICU ke apa. sebab if kat NICU tak boleh jumpa.
aku pun dah lama tak lepak ngan dia.
busy plus continuously sakit aje. pfffttt..
tapi seriously la. tahun harimau..or 2010 ni macam tahun sakit aku aje.
ke sebab mak dah tua uolls??
ye la hari tu demam..then sakit badan tahap dewa punya.
then sakit gigi la. period pain la..apa la.
sebab serious before this aku mana ada period pain segala ni.
sekarang everytime period kena period pain. what the fook.
but on the other hand. tahun ni sedikit fortune tang duit.
ok tak la melimpah2. tapi ada la rezeki sana sini.
dapat 3-4 call sudah. great eyh.


ok itu aje. nanti chew update lagi yea.
ponstan rocks.
tak rasa sakit langsung gusi.
so sebab tu mood ceria nok.
cuba bila kesan ponstan hilang. orang call n takda cari pasal pun aku rasa nak maki2.
aku mulut denyut2 lagi mau orang tu banyak cakap. rasakan kena nagaan daripada aku.
siapa yang nak keluar ngan aku esok tu get ready la yea.
it's either aku senyap sebab sakit nak bercakap.
or aku akan annoyed n rasa nak marah2 sebab kesakitan melampau.
good luck baybeh :D

14 Comments:

Ceera said... [Reply to Comments]

mak aih.. tina dah bersalin kah..

jeles jeles..

anyways.. kim salam kat tina k...

alhamdulillah, dua2 selamat..

nino said... [Reply to Comments]

tahniah tina patot la blog dia senyap jer. dah bersalin yer.

A.I said... [Reply to Comments]

Dh slamat tina baranak. jeles seh. dpt anak sepasang. pelik aku camne org bleh dpt sepasang ni..nape la yg kuar dari pewot aku ni sume sespesis je. hohoho..

gusi kau blom ilang sakit lagi ke? kau jgn byk sangat telan ponstan tu. lain lak efeknye kang..

peej said... [Reply to Comments]

ceera - Insyallah. tu la..takpa tak lama lagi kau pulak kan.


nino - a ah. dpd semalam dia warded. tu yg sepi je blog dia.


a.i - dia ada petua kot. tanya la. kau kena menuntut ilmu. hahah. aku tak kisah la apa efeknya asalkan denyut tu hilang. hohoh.

Kakakdegil said... [Reply to Comments]

Peej
Kim salam tina eh
Alhamdulillah dua dua selamat
Baby pun nampak sihat tu..

Kakakdegil said... [Reply to Comments]

Eh.. lupa plak.
Congrats Tina n family.. :D

swit@kon said... [Reply to Comments]

alahai. chomelnya!
tak sampai hasrat tina nak deliver normal kan.

btw. nama dia sedapnya!

Lady Dyla said... [Reply to Comments]

cepatnya kak tina... rs mcm br je hrtu baca kisah babay boy yg encem tu lahir.. now dia dh adek adek..

aNnAsUeJiE said... [Reply to Comments]

wahh..patutla tak update blog. rupanye die dah bersalin. shomell!
ko tu bersabar ey, byk2kan berehat. :)

Awanis Binti Zaini said... [Reply to Comments]

wow...
cute nye baby kak tina..
nanti kemsalam kat dia ek peeja..
:)

Foxy Farah said... [Reply to Comments]

comel gila! sama macam elyas! kem salam kat dia k :)

bee said... [Reply to Comments]

kim salam & congrats kat Tina...cantik betul nama anak dia....

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

elysa? bestnya nama!! xD

congratz to tina, ajib & mikhail.
cpt betul mikhail dpt adik. ni la nama dia rezeki ^^

Eta said... [Reply to Comments]

peeja... try la gi dentist kat keramat permai.. kat atas guardian.. klinik pergigian meor.. dr. tu sgt gentle.. while menggodek gigi kita.. dia psg slow music... n he is soooo to arwah Sudirman's songs.... try la.. coz my anak2 sukerrr giler ngan dia....

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...