Instagram : @peejburhan

grateful with what i have~

banyak nak buat.
tak pack pun lagi barang utk balik tengah hari karang.
jangan ada apa-apa yang tertinggal dah la.
malas nak buat check list.
just hope semua went smoothly.

tadi pergi saloon.
budak tu kata better colour roots aje.
sebab takut rosak if colour semua rambut.
ikutkan nak colour balik and nak warna hijau macam hari tu :D
tapi dah dia kata macam tu, ikut aje kan.
plus aku tak bagi dia potong rambut. sebab nak simpan panjang.
dah la rambut aku ni lambat gilaaaaaa nak panjang.
even budak saloon tu pun cakap macam tu.

oh colour roots.
then buat treatment dapat 50% off.
total rm139.
oh untuk pengatahuan anda.
aku getik nak colour ke apa ni. pakai duit aku 100% ye.
aku tak mintak sesiapa ke apa.
ada income lebih aku lavish la sikit. takda senyap2 la.
kalau tiba2 nampak rambut aku roots dah separuh kepala. maknanya mmg aku kedekut or tahap kemiskinan la tu.

cakap la apa nak cakap.
hidup ni macam roda. kejap kau kat atas. aku kat bawah.
maybe nanti aku pulak kat atas kau pulak kat bawah.
rezeki ni semua Allah punya. bukan terletak kat tangan manusia ke apa.
apa gerak hati ke kau rasa nak kongsi rezeki ngan sesiapa pun adalah daripada Allah
so jangan alpha n tinggi diri. keikhlasan tu penting yea.
Allah nak tarik n nak bagi kejap aje. kan kan kan.
takpa as long as im happy with what i have. then i'm practically fine :)
i'm always grateful :)

wokeh i need to sleep.
tomorrow nak kena drive ke melaka. :)
nite-nite everyone.

4 Comments:

si G.E.D.I.K.S said... [Reply to Comments]

yup! 100% sokong ape peej ckp tu..
sometimes org ni asyik nk complain aje.. but they dont do anything bout it..
move on la kan..
camne nak maju..
gheeishh..

ai said... [Reply to Comments]

tata peej...(^_^)

linda said... [Reply to Comments]

betul pija, what comes around goes around... kalo Allah nak tarik semua nikmat tu, anytime jer...

bersyukur dengan apa yang kita ada adalah yang terbaik...

take care pija, salam peluk cium utk lulu & hannan... miahahahha :P

Otak Belacan said... [Reply to Comments]

*goyang-goyang buntuit sambil kipas2 pom-pom*

Go peeja! Go peeja! GOOOOO PEEJA!

Lols.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...