Instagram : @peejburhan

so tired~

laptop masih gedik tak mau on.
maka aku pun masih gedik tak mau update guna pc ni.
i mean update bergambar semua tu la.

hari ni bangun awal.
sebab noy keji bangun je kecoh.
flight dia delayed. belum gerak pun daripada kuwait.
tiba-tiba dia jerit, " PIJAAAAAAA!!!" "flight aku delayed"
aku yang tengah tido terus ternganga mulut bentuk 'o' ok ..pastu mata melilau cari arah nak pandang mana.
cibais ok. gila terkejut jerit2 macam tu. rasa nak tepuk muka dia.
dia jerit sebab kita orang dah book hotel nak duduk esok kat melaka.
so konon if delay macam mana esok nak balk melaka kan.

me : kau buat back to back macam hari tu la. so still esok boleh balik"
noy : betul jugak kan. tak terpikir aku. bagus la kau ni. tapi muka kau tetap kelakar terkejut tadi.
me : kurang ajar kau ni.

lepas tu terus tak boleh tido sebab noy ajak makan soto.
dia dah ajak lama. ada setahun kot.
tapi kita orang ni mana reti nak bangun pagi ke apa.
so memanjang tak dapat makan.
so tadi makan la.

ni balik rumah semua dah bangun.
dorang siap-siap nak balik melaka dah.
so macam mana mau sambung tidur. hoh.
mata dah ala-ala pedih melekat-lekat ni.
tapi kejap lagi petang ke apa nak pergi saloon pulak.
nak colour my roots.
rambut dah tumbuh so nampak hitam-hitam itu. me not loike.
tapi pitam nak maintain colour rambut ni.
terbang2 duit mak uolls.
ingat nak pasrah colour hitam je balik.
tapi ramai tak bagi. kata aku tak sesuai rambut hitam.
tapi ye jugak la. if rambut hitam nanti. nak colour lain dah payah.
so pasrah aje la kena keep on maintain colour2 rambut ni.

rasanya elok tido kejap la before ke saloon.
kang tak pasal sementara tunggu colour tu aku tido ternganga pulak kat sana.
malu tu.
ok la..ta-ta.

2 Comments:

Tina Banana said... [Reply to Comments]

so jadi ke balik melaka esok?

Lady Dyla said... [Reply to Comments]

haduh.. trngtkan yg i x highlight my hair lg.. tp ongkos dh xde.. so diam2 sudey...

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...