Instagram : @peejburhan

session makan and shopping besar~

lepas je balik dpd birthday tu.
terus ke klcc ngan papa n mama.
sebab mama nak beli kasut.
sebab tengah sale kan. so harus hopping lite-lite.
lama jugak la melayan nak beli kasut tu.
ingat aku nak jugak. tapi macam tak jumpa yang berkenan.
daripada hari tu mencari tak jumpa.
aku nak wedges tapi thong. and kalau boleh hitam. wah gila specific kan.
oh hari tu ada cuba DKNY punya. lawaaaaaa gila.
sale dpd rm600++ jadi rm200 macam tu.
gigih try-try tapi takde size. uwaaaaaa.
dia macam tapak panjang gila. tapi dia punya strap tu dah ketat gila.
so memang cacat la if pakai. terkubur impian.

anyway, lepas dah dapat kasut mama tu.
makan kat dome.
mula-mula nak pergi chilis.
tapi tau la chili's tu kan. orang memanjang ramai.
tanya, dia kata kena tunggu 40 minutes. gilo.
tu dia kata. tau sangat chili's tu. mau dekat 1 jam nanti kena tunggu.
so dome sudah. senang.
harus la tamak-tamak. order banyak-banyak.
ok takda la banyak tapi tamak tu memang ye la kan. ;p


:: bruchettas yang sedap gilaaaaaa.....hush, tengok ni tiba-tiba macam nak lagi aje ;p   ::

 :: paling tak sabar-sabar. belum apa-apa dah capai makanan tu. sebab tu tadi kurang satu yea bruchettas tu. oh noy makan chicken pie. tapi aku rasa dah tukar la. rasa pelik ok pie dia tu. sayur dia pun lain. apasal dorang mandai2 tukar ni? ::

 :: papa dengan honeycomb goldrush and fish & chips. over kan. gila besar portion dia. siap 1 daripada chips tu kita org suruh bungkus bawak balik ok. banyak sangat. ::

 :: mama makan seafood creamy bla bla..sorry la, tak sure apa nama dia ::

 :: my spicy olio pasta. my god super sedap sebab pedassss..n daging dia mcm garing2 sikit. sedap la..mak skerr uolls. ni second time try. terus rasa macam nak order ini aje . ;p ::




then after makan.
tiba-tiba mama pun feeling nak beli handbag jugak.
agaknya tak tahan tengok noy beli hari tu.
so mission melayan mama mencari handbag pulak.





budak perempuan tu baik gila.
dia dah kenal muka noy.
so nampak je terus dia datang layan.
segala tok nenek semua dia keluarkan la.
memang juling-juling je tengok.
masa the other day noy nak beli tu, tengok mana suka aje.
yang kecik pun dah rm2400 macam tu.
so tak berani nak tengok yang besar-besar. yang dalam glass ke apa.
sekali SA ni keluarkan. ceh beza macam rm200 aje ok.
terus noy yang tak senang duduk.
ye la..kita orang ingat if besar2 harga macam 5k ke apa ke kan. over kannn. ;p
paling tak boleh blah. mama yang nak beli.
tapi kita orang yang pilih design. ye, harus mementingkan citarasa anak-anak ok.
sebab like i said kemana tumpahnya kuah kalau tak ke nasik kan..ngehhhhh~


papa lawak je masa kat sana ok.
sebab sambil-sambil mama pilih tu.
kita orang tengok la kasut-kasut, sandal la apa la.
sandal bengong2, tak pun ballerina flats ke apa pun dah rm1500 ok. gila.
tu takpe lagi..kira ok la..ada buckle la..tulis GGG ke apa ke.
sekali tengok ada macam selipar jepun, ok takda la jepun sangat tapi macam getah2 lutsinar tu la.
warna biru n pink. tulis G tu pun plastic jugak. xde la besi ke..cop2 ke.
rm700++ ok. tak ke pitam tu.
papa siap cakap, ' ish kalau beli selipar jepun tu boleh dapat 500 pasang. boleh sedekah kat masjid ke. keliling masjid la. '
pikir balik betul la kan. i mean kalau betul. dapat jugak pahala. kan kan.
n serious ngan ghupe dia tu. memang tak berbaloi la.




mama lagi over.
mula-mula macam pikir2 nak beli ke tak handbag.
kita orang cakap beli je la. berapa puluh tahun mama kerja kan.
selama ni tak beli sebab ada tanggungan semua. ni dah takda apa. beli la kan.
terus dia ok. paling tak tahan tiba2, ' ada tak purse yang matching?'
wah, amboi kau makcik. gila over. siap nak matching bagai.
tengok la tu. menyengih je muka dia.

tapi aku suka la pergi kedai2 ini.
i mean before this memang tak masuk la.
sebab orang kata, kedai2 macam ni tak layan orang la. stuck up la.
so kau nak masuk pun macam takut aje.
tapi sebenarnye dorang semua macam baik gila.
sabar je layan2 semua.
tapi of coz la bila rasa nak beli baru masuk kan.
takdo nyo nak masuk tiba2 takda arah tujuan.
tapi aku ni ikut aje la kan. peneman.
mak x mampu uolls..mampus boleh la. ;p

oh ini la hasil shopping mamasan.
yang diharapkan kuahnya tumpah ke pinggan aku satu hari nanti.
wah matiklah verangans kan. ;p
AMINNNNN. *siap caps lock tu amin aku. haha*





ok itu aje.
nanti kalau aku beli handbag rm80 ke..kasut rm20 pun aku tayang sini ok.
sebab aku tetap happy. sebab barang baru.
ni aku tumpang2 happy je la yea.
ok itu aje..ta-ta uolls.

18 Comments:

khairie rahman said... [Reply to Comments]

hohohoho.. nOice..
enche peej, laen kali kalau masuk lv lagi (macham entry sebelum neh) buat review harga bleh ak? messenger bag ke? nak angkat satu ar, tapi kena la bajet2 dulu.. ye ar macham enche peej cakap, nak masuk tak berani, kang masuk tanpa arah tujuan, cari maut namanya dalam kedai camtu.. hahaha.. oke tu je.. tq :)

A.I said... [Reply to Comments]

ohoooo..auntie sopin sakan! sonoknye tengok. tengok jelah. nk sopin camtu sumpah tak mampu. mampus ada la (copy ayat peej);P

Tina Banana said... [Reply to Comments]

pija,

ko saja je tepek gambar bruschetta kannnn.. buat aku teringat mushroom bruschettas kat tapas starhill tu.. masihkah kau ingat? ohh pengsannn...

mYpRecious said... [Reply to Comments]

Wah auntie ke main soping sakan ye..
Bile nak mampu soping ribu riban mcm gini eh. Nak beli wedges sepasang pon pikir pat ploh kali nak beli ke tak nak.. keh keh..

mUnie UncLe hUsin said... [Reply to Comments]

nak purse same cmtu..
cute pulak nampak!!
siap ade reben2 tu..
hehe

lily lotus said... [Reply to Comments]

phewitt..cun sehh hasil rembatan

NenekPenne said... [Reply to Comments]

starbuck dah masuk
san francisco dah masuk
italiannes dah masuk
Chilis dah masuk
TGI Friday jangan kiralah dah byk kali masuk
dome jer belum try lagi..ha ha ha..
nanti lah...
seb baik ada peej tolong tepek2 kan makanan...

peej said... [Reply to Comments]

khairie - hoh siap bg tugasan kan. tah bila nak masuk lg. if la dorg nak shopping lagi akan tgk kan ye. hari tu ada lelaki beli kasut n bag kat gucci. gila total 6k siap bayar cash ok. ramai betul melayu kaya. rasanya bag mcm tu 3k kot. x sure la. akan di check.


a.i - hahah..kan mmg mampus ok.


tina - mmg saja pun. aku x ingat sgt la yg kt tapas tu. tp yg pasti memang memberi kenangan manis..haha. nanti kita pergi la. cea cea mcm kaya sgt kan. eh ada lg ke tapas tu?


precious - sama la kita. nak beli kasut punya la pikir lapan juta kali. end up x beli. sebab duit x byk. so kena betul2 puas hati baru beli ;p


munie - mmg cute. tp nak beli sendiri dgn harga mcm tu makanya lepas tu setahun makan purse aje la hoih.


lily lotus - :D dgn harapan satu hari dpt merembat hasil2 itu. ngeh ngeh.

khairie rahman said... [Reply to Comments]

hahaha.. lek la enche peej, sekali sekala je.. okay dah dapat bayang dah bajet.. heheheh tq :)

ZIANA ♥ FARREL said... [Reply to Comments]

peej..salesgirl tu layan pn sbb dia tau family u mampu..cuba klu macam i ni masuk..dhla macam budak2...sure dia pkir xde duit!mampos dia pandang sbelah mata je..huhuhu...

Mrs.R @ Emi said... [Reply to Comments]

cantiknyer handbag tuuuuuuuuuuuuuuuuuu...

lilRed Farah said... [Reply to Comments]

OMG!!!! chantik gile handbag tu ok....... agak2 ade tak kemana tumpahnye kuah kalau tak ke pinggan sebelah??? hahhahahhaha

eh eh... aku pon dah lama gile crik kasut kenduri ok....kasut kenduri means kasut tinggi2 tu lah...sbb mak pergi kerja pon pakai keroks je nok... bahahhah kemain lama aku crik tada satu pon yg menepati anak tekak... nak kene beli yg kedai jual selipar 700 tu ke????? bahhahahahhah :P

Liya said... [Reply to Comments]

Berapa RM ek hangbag gucci tue ek nak bli satu kat mak

Shy said... [Reply to Comments]

Wow, I like the purse!
Tapi of course la belum mampu lagi.
And kalau dah mampu pon, maybe fikir satu juta kali (Gile lokek! *lol*)
Tapi seriously, saye suka purse itu!!

aliaa said... [Reply to Comments]

for real??? Gucci about 3k?

peej said... [Reply to Comments]

khairie - wokehh.


ziana - xde nye..kita org pakai comot2 aje ok. i siap masuk pakai handbag lapok gila. tp ok la dorang layan xde la stuck up ke apa. rasanya org je assume things sebab serious.masa pergi ramai gila orang relax2 je masuk mintak2 itu ini. tp x beli pun..dorang ok aje.


mrs r - cantikkk kan.x tahan je tengok.


lilred - motif tiba2 kuah nak tumpah ke pinggan sebelah..sebelum tumpah cepat2 aku tadah ok..make sure ke pinggan aku jugak. byk la kau..kau bukan ratu gucci ke uolls.
haha..aku lg hampeh..kasut dah ada byk sekarang..ok la wedding aku pakai la. tp if keluar2 aku pakai selipar cabuk stock kusam punya ok. sebab selesa. ;p

peej said... [Reply to Comments]

liya - hoh..betul anak mithali. i like. rm2k++ .


shy - kan kan..membayangkan..betapa banyaknya benda boleh di beli dgn harga purse itu. tp maybe self satisfaction kot. kalau teringin sgt xpe kot. i mean if mampu la. tp tu la..kalau aku pun pikir lapan juta kali. ngeh.


aliaa - iyoo..ada la yg lg mahal. tp so far tgk ada la range yg 2k-3k tu. so ok la kan. :)

sweethOneY said... [Reply to Comments]

aku rasa dia layan korang baik sbb korang ni pembeli berpotensi (potential customer, betul ke tidak entah aku translate tu.. hahahaha)

aku nk beli beg ratus2 pun tak mampu, apa lg ribu2.. nk beli kasut yg rm100++ pk lapan ploh kali..

tp takpee.. at least dh taw range rega dia.. xdela dlm purse ada bape posen je nak terjah :P

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...