Instagram : @peejburhan

perempuan kayo, tapi makcik tak kayo~

last tuesday noy tu berkobar lebih.
sebab kereta yang di tunggu dah ready tunggu dia.
tidur pun ala-ala ayam aje.
aku tak tau la apa masalah noy ni. dia suka kejut stock bagi terperanjat tau.
tak suka. stock kalau bangun boleh sakit kepala punya.
tapi bagus la kot. kalau tak mau liat aje nak bangun kan.
ni dah dia jerit terus melompat je bangun.

so mandi pun cepat-cepat aje.
ajak ayol sekali. supaya nanti balik aku naik ngan noy.
ayol bawak la kembara.
ni dengar nasihat ice la ni.
ice cakap if ambik kereta baru bawak teman.
sebab nanti excited. so boleh la happy2.
fine so i tag along.



:: minah terlebih ceria ::

:: lama jugak kan nak tunggu sebab ganesh tengah ajar segala function itu ini ::

 :: oh ayol yang tumpang happy. dah kurus sikit kan ayol? maklumlah orang nak naik pelamin kan. eh jap, ni memang kurus ke kau tahan napas ni yol? motif tiba2 aku nak jealous kan. hahaha ;p  ::

  :: ayol the paknam ::

 the lovely kembara.
haha tgk la tu. macam kereta kebal kan. takda tayar belakang tu.
sport rim pun takda sebab tak ganti lagi tayar kan.
oh syukur sebab Alhamdulillah semua insurance cover.
ingat nak tukar cat hitam. tapi kena tambah duit sendiri. so takpa je la kan. hoho kedekuit.
yang best before this ada la kemik2 sebab langar itu ini. tak betulkan.
so hantar repair tu. semua sekali dia betulkan. nice. feeling kereta baru la kan. ;p




gila kusam muka tak make up. yikes.
ye la tak sempat.
tengah mandi noy dah pekik2 kata aku lambat.
tak menyabar nak ambik kereta dia.
so naik atas. sarung baju semua. terus keluar.
scary gila muka.
oh jangan nak cakap ok ke apa.
kau nampak gambar ni lain macam? sebab aku pakai effect film grained. so ada bintik2.
konon camouflage kan bintik2 kat muka aku la. ngeh ngeh.
wah matiklah kereta siap berplastik bagai bawak tengah2 jam kat kl tu kan.
malu je orang tengok2.macam perak bebenor. ;p



apa yang kau terjongkek2 tengok depan tu noy?
tak biasa bawak kereta panjang rasa nyilu je ok.
aku ni kalau orang bawak kereta memang mulut macam jpj.
tp noy dah sound awal2. jangan banyak cakap. nanti lagi dia gabra.
so masa dia bawak aku diam aje. rasa2 ngilu ke apa aku pejam mata aje.
takmo tengok kan.



hoh paling tak boleh terima.
noy letak second driver aku.
ye la. sebab kita org ni mana2 pun melekat aje.
amik dia balik kerja semua aku kan selalu.
so senang insurance ada nama aku.
ok la. bagus la. ikhlas hati dia ni.
tak bekira ke apa.
tapi mak yg terkira-kira sekarang ni.
sebabnya mak kan perak tak reti bawak kereta besar-besar.
noy memang berani lebih. tapi berani dia tu sampai kalau la terlanggar apa2 dia cakap 'oppps' aje. bagus.
aku ni penakut lebih.

so pressure gila ok rasa.
so malam tu kita orang ke sana kemari la ngan family semua.
aku dok elak-elak je takmo bawak.
last2 lepas lepak papparich noy paksa jugak aku bawak.
hohoh. nasib time tu dan pukul 1am.
so macam tak banyak kereta dah. ok la..still takut. tp ok la. not bad. la aku rasa.
tapi ni adalah tertekan.
sebab balik melaka. aku yang kena drive. uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.
ok memang la orang cakap highway lagi senang.
tapi aku tak suka highway. sebab kereta semua laju2 n ada bas2 ada lori2.
me not loike. me so scared.
doakan aku selamat pergi dan selamat pulang la yea. haha gila dramatic kan.
dengan kadar ketakutan aku ni.
ada orang boleh sampai melaka 2jam. aku mau amik 3 jam nanti.
takpa. tunggu update nanti macam mana keadaannya ya.

ok happy weekend people. :)

11 Comments:

Liyanaroxx said... [Reply to Comments]

honda city kaler itam!!!cun!!!=)

lilRed Farah said... [Reply to Comments]

hamikkkkk... sekali 2 keta terus ade.... sebelom ni ko komplen2 nak tahan teksi kan... sile deraib dedua skarang jugak! hahahha

congrats noy! wahhhh mmg acik kayo betol..... semoga tetap kayooo dan tak meroyan gilo mcm org biol yg feeling2 kayo tu ye....

A.I said... [Reply to Comments]

wuhuuuuuuuuu!!!

noy dapat kete baru...tambah panjang le kaki kowang kan???

NenekPenne said... [Reply to Comments]

lama2 nanti biasa...
dulu i pun mcm tu...
bawak kereta kecik..then bila tukar kereta besar sikit dari kereta kecik tu, lama2 ok.....
mula2 perak...lama2 nanti Kay Ell lah.... :P

Finger Notes said... [Reply to Comments]

wahhhhhhhh...kereta idamanku...sgt jeles...uhuk...keje bertahun bilalah leh pakai...congrates noy n 2nd driver too...safe journey guyssss

Leen said... [Reply to Comments]

bawak kete elok2!!

Si Hitam Manis said... [Reply to Comments]

murahnya rezeki Noy...

Peej, bila kita nk lepak2 isap rokok sesama? :)

Mrs. Hakim said... [Reply to Comments]

alhamdulillah.. tahniah noy, muda² dah ada semua ni. i yakin peja pun tumpang gembirakan.. i pun ada sorang adik perempuan.. and kita musti mau yg baik² utk adik kitakan.. apapun suka tengok korang adik bradik.. :)

lily lotus said... [Reply to Comments]

huhu..rezeki bakal pengantin tu. take care..drive carefully

green apple said... [Reply to Comments]

mesti keta noy jadik keta pengantin ni.

peej said... [Reply to Comments]

liyanaroxx - kan. macam mafia je rasa. haha


lilred - tu la pasal. x pasal kembara di anaktirikan. tp if aku travel sorang bawak la kembara. bila ngan noy la naik kereta dia. xkan aku nak feeling diva bawak kereta dia bila dia takde pulak kan. haha.


a.i - tu la kan. selain kaki apa lagi yg boleh panjang yea?


nenek - tu la. ni dah biasa la pulak. cuma part parking tu masih ngeri2.


finger notes - tu la rezeki dia murah. takpa kita tumpang happy sekali :D


leen - terima kasih. alhamdulillah selamat :)


hitam manis - oh i dah tak smoke. *wah matiklah xnak menagaku smoke kan*


mrs hakim - tu la kan. tapi kadang2 gaduh la jugak. biasa la kan. tp tu la takda kejap pun masing2 dah meroyan.


lily lotus - haha ye la tu kot.


green apple - haha tak ok. pengantin naik kembara dgn pengapit dia. keji kan kita orang. ngeh ngeh.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...