Instagram : @peejburhan

pengeboman kerana operasi penghantaran~


hoh since ayol's wedding is just few weeks away.
rumah aku memang berlaku pengeboman besar-besaran.
yela dengan barang-barang untuk goodies semua kan.
then barang-barang nak buat hantaran semua.
aku ni dah la pemalash.
bukan reti nak siapkan cepat2 ke apa.
ikut my own sweet time aje. hohoh.
so sehari usually aku siapkan satu or dua aje.


:: tengok la tu. dah x rupa rumah dah. ni gula2 n chocolate utk goodies ::

 bunga-bunga untuk sirih junjung :)
ok memang la trend pakai fresh flower kan.
memang la lawa n all.
tapi aku satu adalah malas buat kerja last minute.
ye la kalau fresh flower kena la buat 1 day earlier je kan.
then fresh flower ni berapa hari je kau simpan..hancusss.
atleast if bunga ni..lepas tu boleh je guna balik. kasi hias :D
jarang la nak tengok orang buang. kan kan kan?
ke ni ayat defensive sebab memang pemalas? hua hua hua.


:: barang2 untuk hias hantaran ::

 :: noy tolong2 mama gubah bunga. ok la..aku xde la terel ke apa buat hantaran, tapi ok la. tapi bab gubah mmg tak reti. x pernah try pun. so kalau gubah apa2 memang suruh mama aje ::


:: ngeh ngeh..salah satu hasil gubahan. ok ni try and error aje. belum lekat ke apa pun. main letak2 aje ni. ok la kan. i mean aku ni amatur aje ;p ::

hampeh tak..siap je try n error terus aku kemas.
konon dah penat la tu..hampeh gila. haha.
so esoknya baru aku gigih buat.
so dapat la siap 4 dulang..yeeehawwww.


haha aku pun  xtau apa motif aku tepek ni.
sebab takkan aku nak snap satu2.
sebab dah tentu bakal kakak ipar aku baca blog aku.
kang aku letak. tak seprais pulak kannn.
so ni kasi nampak sipi2 aje la. hua hua hua.

oh nanti bila dia dah kawin.
before bawak balik..aku snap la proper2 k. :D
ta-ta.

9 Comments:

Lady Dyla said... [Reply to Comments]

dah mula sebok dah.. Tahniah kat Ayol..

Mrs. Hakim said... [Reply to Comments]

hi peej.. cececehh,terer ar dia. xkisah la amatur ke apakan tapi rasanya kalu digilap lagi.. mmg leh jadi pro pastu bleh bukak bisnes yg berkaitan ni.. malas² u pun nampak cam elok jer yang sipi² tu..ada bakat nih.. :)

A.I said... [Reply to Comments]

ala..kau tu mmg kretip. tp malas je. kan? cantek je aku tgk hiasan hantaran tu. ada class! ngeeeeeeeee

KedaiPanas said... [Reply to Comments]

chantik!!!! walaupon blur nampak dha chantik!!!!! buleyh tempah... tp nak fresh flowers jugak!!! bhahahahha

ZIANA ♥ FARREL said... [Reply to Comments]

terer gak u ubah peej..even xde experience..xpe org cakap practise makes perfect! heheh

darling8tabby said... [Reply to Comments]

pija bole buat bisness ni tau..cantek2 ok..

NenekPenne said... [Reply to Comments]

cantik bunga tu.... mcm english2 gitu...

Si Hitam Manis said... [Reply to Comments]

fresh flower mmg tip top idea. sebabnya lepas pakai bole buang.. kalau bunga plastik, nk simpan balik buat semak rumah je. itu pada aku la.. kalau orang lain pikir membazir, bole pakai semula kat kawin org lain.. sah2 org lain tu.. sedara mara.. kengkawan yg sama jugak dtg.. tgk benda yang sama tak best jugak.

Faarihin said... [Reply to Comments]

Assalamualaikum.. lawat di sini.. wah.. nampak bz sungguh.. (^__^)

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...