Instagram : @peejburhan

out off topic~

oh ini adalah kesinambungan entry yang tiba-tiba jadi entry aman muda-muda.
layan perasaan lebih-lebih pulak kan.
noy aku tak tau la dah kerasukan apa.
dia macam gila starbucks.
so if keluar aje mesti nak carik yang boleh ber-starbucks.
so lepak la minum-minum.
oh usually aku akan order caramel coffee blended. sukeeee..
pernah try caramel cream. manis sangat. so baik coffee.




omg since we r sisters.
and usually will spend our time almost 24/7 together.
semua sama-sama aje la.
dah katanya asyik sama-sama.
of coz la kadang-kadang gossip kan.
so bila lepak-lepak macam ni mesti akan termenung aje.
ye la, nak cerita pasal apa lagi kan.
semua pun macam dah tau aje.
pastu sama-sama gelakkan tengok muka masing-masing.
muka dua-dua toya aje. termenung.
omg. macam loser gila. haha.
mesti kalau orang yang tak tau kita orang ni adik-beradik akan cakap, ' gila tak fun dorang tu'.
what to do.
pelik pulak perangai kita orang ni.
kita orang jarang nak ajak orang lepak.
sebab takut la menyusahkan ke apa.
if korang tengok kita orang lepak and tiba-tiba ramai-ramai tu, adalah sebab orang yang ajak lepak.



keluar pun macam ala-ala tak bermotif aje.
just because sangap dok rumah and noy gila nak starbucks.
so terus beli-beli barang guardian.
siap ice call tanya buat apa kat sana.
cakap beli barang kat guardian aje.
gedik, padahal ada je guardian dekat dengan rumah kan.

oh kita orang selalu macam ni daripada zaman habis sekolah dulu.
dulu lagi la. almost everyday lepak coffee bean sampai orang-orang situ dah kenal.
sama jugak tak sembang ke apa.
nanti noy cerita gelak-gelak. aku tengah pandang-pandang orang or muka toya.
bengang je dia. sebab dia kata nampak macam loser dia semangat-semangat cerita. aku takda perasaan.
pastu terpaksa la aku buat-buat gelak and teruja.
so that nampak macam kita orang ni fun.
haha. gila bangang aje perangai.
oh sebab lepak tu dah sangap tahap dewa.
maka aku menghasilkan benda ini.



ok i know. takda motif kan.
plus apa jadah aku eja nama dia kan.
eja la nama sendiri.
takpa. abaikan. tapi macam artistic pulak.
wah, matiklah kes naik atas lift tekan sendiri.
ye la. tak boleh guna peribahasa, ' duduk bakul angkat sendiri'
sebab of coz aku tak larat nak angkat la kan.
so lift sesuai sikit. ngeh.

oh kelaparan.
maka teringin makan besar.
so ke BB. :D


:: beancurd ::



:: siput sedut masak pedas kot. tak sure la nama dia ::

 :: siakap stim tau cheow (ok aku tak ejaan) ::

 :: sayur apa tah masak oyster. ::

nom nom nom.
gila tamak kan order banyak.
itu pun tak order ketam.
kalau tak gila pitam nak makan banyak-banyak macam ni.
hasilnya memang tak abis pun. so pack bawak balik aje. heheh.

oh lepak dengan ice and huda.
hoh susah nak lepak dengan pasangan pengantin baru tu.
tah apa yang dia orang tu busy kan. ;p
so hari tu dapat la lepak :)
so repeat kat suzi's pulak.
tapi galak sangat terus lupa nak ambik-ambik gambar ke apa.
so tawakal aje la yea.

ok itu aje.
have a freat weekend peeps.
ta-ta

6 Comments:

afiq said... [Reply to Comments]

blog akk nih kot pasal menaikkan napsu makan memang tangge fertama okeh.. kekadang sje aku selongkar "eat out"... motip nak menyelongkar tak dpt di kenal pasti. mungkinkah nak menaikkan napsu makan? yang sudah memang sedia mencanak tinggi ini. entah. owh saye bosan jugak duduk hostel.

Lady Arween said... [Reply to Comments]

siput sedut tu nampak sedap..besa duk makan org wat masak lemak ja

Anonymous said... [Reply to Comments]

maybe you should try coffee kat Dr Cafe. its at mont kiara, polaris. They have coffee varieties ( which I so love it.. bcos its not tat sweet ( and also bcos I m diabetes) and they also have lotsa choices of sandwich n cakes. Just a suggestion.. as I love reading yr ramblings about food ( and also it make others (yr readers) craving for the food that you mentioned in your blog...:)

Tina Banana said... [Reply to Comments]

ko mmg.. bial org citer, buat muka takde perasaan.. mcm kat papparich aritu.. org sibuk citer, ko bz ngan semut-semut kau! ;P

shuweet said... [Reply to Comments]

peej, di manakan gerai yang ko makan seafood itu?? cam menarik jek

ice said... [Reply to Comments]

jln2 cari makan versi blog peej lagi best dr kt tb.. :)
ngok pada gambar jer dah nampak sedap tu lum makan lagi. aih..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...