Instagram : @peejburhan

mengimbas kenangan muda-muda~

oh kembara masih di bengkel.
hampeh gila lama buat kerja.
esok baru siap katanya.
harapnya betul la kan.
sebab serious sakit jiwa takda kereta ni.

thank God, ayol kat KL.
so boleh la guna kancil.
at least takda la kena berjalan and naik teksi ke apa.
tapi aku ni dah berabad tak bawak manual.
rasa takut tu datang. ada bawak hari tu.
ok aje. takda masalah pun.
tapi aku tak suka perasaan takut-takut.
so biar noy je yang drive. heheh.

bila naik kancil terasa macam-macam kenangan ada.
dulu kereta ni aku guna masa aku duduk luar.
so mostly apa yang ada kat kereta tu semua hasil jagaan kekasih lama.
bila tengok sana sini tersengih-sengih aja.
tapi bila kereta dapat kat ayol. tah apa rupa.
macam rupa lori pun ada kereta tu. teruk betul dia tu tau.

kita orang memang tak menurun perangai papa la.
jenis sayang kereta and pandai jaga.
kereta lama kita orang tu. dah 20 tahun wujud pun masih lawa n elok.
bila papa bising kereta kotor and so on. suruh basuh.
kita orang kata hantar kedai je senang. memang hampeh.
but aku pernah try ok cuci kereta. penatttttt.
so no more.

dulu masa papa sakit.
kekasih lama yang tolong jagakan kereta.
nak harap orang lain memang tak la.
perempuan ni kan pandai guna aje. lain-lain memang tak check la.
tak silap time tu ayol pun takda. dia kerja kapal.
tapi if dia ada pun sama je hampehnya.
nasib ada orang yang tolong tengok-tengok kan. :)
sungguh rajin. siap marathon basuh 3 kereta. gila betul.

motif tiba-tiba bersifat sentimental teringat kenangan lama ni kenapa kan?
emosi punya perempuan. ;p
bukan apa. masa keluar hari itu.
noy masuk dalam tengah nak bayar untuk minyak.
sambil tuan diri tengah tengok-tengok kereta.
terpandang benda tergantung ini.




siapa ingat trend letak-letak dadu ni.
tak sangka ada lagi.
memang tak ingat langsung. dah lama sangat tak bawak kancil.
so 2004 ok.
tapi back then kira macam in la.
ok tak la 'in' kan. lame ada lah. haha.
tapi macam tengok semua orang ada benda ni.
terasa nak jugak.
orang punya besar-besar.
tapi aku pilih yang kecik aje.
sesuai ngan kecomelan kancil.
siap paksa-paksa beli. pergi uptown semua.
see told u i'm not demanding.
dapat dadu macam ni pun teruja. gila bengong. haha.

saje pilih black & white.
sebab it represents us. cea cea.
haha keji kan. konon aku putih. dia yang gelap la of coz.
ingat lagi. if gaduh. dia marah-marah itu ini.
aku diam je tak jawab apa-apa.
pastu terus aku genggam dadu tu kuat-kuat sampai x bentuk dadu dah.
then aku tumbuk2 benda tu.
konon melepaskan geram la.
terus daripada marah2 jadi gelak2.
paling bengong aku merajuk. dia pergi pujuk dadu putih.
omg, bila cerita balik ni terasa bangang gila.
but it was fun la back then.

semalam naik kereta tengok dadu tu takda.
sebab papa drive bawak pergi service.
cuak kejap. hoh..papa buang ke?
ke kena curik ke? *hoih best sgt ke dadu kau orang nak curi kan.*
then check glove box. nasib masih ada. pheeewww.
nanti nak ambik and simpan dalam kotak harta karun.
buat kenangan. -__-

tsk. i think it's pms la.
kenapa la mood melankolik sangat ni.
ok aku sebenarnya tak tau pun melankolik tu apa.
tapi bunyi mcm sedap n jiwang aje. so kasi guna. ngeh.
this entry supposed to be an entry pasal keluar.
tapi tiba-tiba ter drag and i think this post deserve a special entry.
tak boleh campur-campur.
so entry keluar tu buat lain kali je la yea.

just because things tak jadi macam yang kita rancang.
doesn't mean we cannot treasure all the sweet memories.
i guess people made mistake.
jangan nak blame or judge orang tu just pasal satu kesalahan. especially bila tu have nothing to do with u pun.
motif tiba-tiba ending nak defensive.
hahha..larikssssssssss.

5 Comments:

afiq said... [Reply to Comments]

skang trend pokok bunge dalam pasu yang gerak gerak tuh kan? aku tgk banyak kete pasang mende alah itu...*kebahagian adelah hak milik setiap insan...tetibe** =.="

Uncle Lee said... [Reply to Comments]

Hello Peej, was at Zareda's place noticed your callsign.
Thought 'PJ', ha ha.
Love your blog decor and your use of colours.
That hanging dice in the car is cute.
Here too I see very often these hanging dices.

You have a pleasant weekend and keep a song in your heart, Lee.
ps, regret bahasa saya sebelum Merdeka, unable to comment on your posting.

DeeDee said... [Reply to Comments]

aku setuju part yg ko ckp "just because things tak jadi macam yang kita rancang.
doesn't mean we cannot treasure all the sweet memories."

aku pun kadang2 mengutuk jugak ex-bf aku. tp bila ingat benda yg best2 @ lawak ke, aku sengih sorang2. tak pun aku cite kat orang sambil gelak2.

pastu bila aku teringat benda yg tak best, sampai berbuih mulut aku carutkan dia. wakakakkaka

dedalie said... [Reply to Comments]

sob sob..aku pon tumpang emo kerana ko teringat kekaseh lama..

weh pasal kembara tu bersabar ajelah..aku dah banyak pengalaman kete kat wokshop..kalo dia kata sebulan tu maknanya 1+1 gitu..so mmg jgn pecaya la tokey wokshop..

sweethOneY said... [Reply to Comments]

oh.. time kaseh peej.. aku menyukai ayat ko tu, "just because things tak jd bla3.. aku mls nk tulis semua.. haha"

sbb i dont treasure the memories anymore.. it hurts :(

tapi membaca ayat ko.. rs mcm let go je la.. selagi hold marah tu sme.. selagi tu susah nk lupa..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...