Instagram : @peejburhan

masalah keluarga - penyakit berjangkit~

shit it's 7am n here i am, buat entry baru.
and no bukan kerana aku adalah amzing bangun awal begini.
ia adalah kerana aku tak tidur-tidur lagi. nice :)
the other day dah dapat adjust tidur awal.
then balik kerja noy suka call aku.
siapa suruh aku teman papa amik dia. what the hell.
dulu masa aku ambik dia. takda siapa teman aku pun.
but what ever. bukan nak cakap pasal tu.

oh aku x boleh tidur. so marathon tengok dua dvd tadi :)
then ni tgh online tiba-tiba terasa sakit perut.
so light a ciggie. terus berdesup ke toilet.
kelam kabut tiba2 tombol pintu. ok not exactly tombol la. tapi yang peti pintu tu. eh apa nama benda tu? ok forget it. benda itu adalah tersangkut di tetek.
wtf. sakit gila ok. tetek tersangkut di pintu adalah not fun ok.
mungkin if tersangkut lain fun. ok merepek. abaikan.

so masuk toilet. belek teteks sendiri.
takda apa. tapi mengapakah sakit ni.
oh discover ada tahi lalat di situ.
bila masa lalat mentahi di tetek ini?
nasih tahi lalat biasa..if tahi lalat hidup. mesti scary kan.
people will get confuseeeee. motif people tiba2?
omg. why the hell am i talking about my teteks ni. bangang betul la.

ok anyway. dok dalam toilet. percubaan melayan masalah sakit perut.
but nothing. nice. buang masa aku tau.
tapi since already lite a ciggie..abiskan je la dalam toilet.
then belek2 la toilet tu. haha gila takda kerja.
patut orang panggil bila termenung. sebab memang syok termenung pun.

then tengok segala peralatan yang ada dalam toilet tu.
then terpikir yang me, noy, mama & papa ni macam ada penyakit berjangkit.
ok bukan la yang kronik ke apa.
tapi ingat lagi. dulu semua tido bilik masing2.
so kita org guna toilet bilik papa & mama.
sebab seriously me n noy adalah tidak sanggup kongsi toilet ngan abang2 aku.
sumpah ngeri. aku rasa sepanjang 20 tahun dok rumah ni.
pernah mauk toilet tu x sampai 20 kali kot. betapa horror nya ok.

so semua la mandi ke apa ke kat sana.
then start semua tido bawah.
tah apa penyakit family aku ni.
dulu ada one time. semua tido bawah as in kat rumah tamu.
masing2 pandai carik port sendiri. haha.
then start la guna toilet bawah.
mula2 mama n noy aje.
tapi tiba2 aku pun join sekali.
rasa selesa guna toilet bawah
sekali lately papa pun join sekali ok.
papa lagi over siap basuh2 baju semua.
so if rasa nak terkencing ke apa. memang mimpi ngeri la nak tunggu dia abis guna toilet.

tah apa kena..semua nak guna yang sama aje.
ni sekarang bilik.
noy guna bilik bawah. so aku pun sibuk menyelit.
banyak kali kena halau ngan dia. tapi ada aku kisah. nak jugak dok sini.
ok reason sebab a/c bilik aku rosak la kan. ;p
plus if aku dah start dok atas. serious memang orang rumah takkan jumpa muka aku la.
dok melekat situ aje.
atleast dok bawah ni. ramai jugak la mak nam, pak nam, bang nam keluar masuk kan
ade je dengar suara orang terjerit2 suruh buat itu ini.

ok point cerita aku?
ok la..keluarga aku ni close sangat la.
ok la..in a way memang bagus la.
sebab rapat n all. so takda la jadi manusia yang kekurangan kasih sayang ke. which mostly aku tgk seeking for attention or needy. hoh rimas.
tapi ada tak bagus jugak. sebab sebab rapat. semua benda rasa nak share.
so bila dah share tu. semua nak bagi pendapat n kadang2 dramatic lebih.
paling tak tahan. masing2 segala macam 'nam'. siapa tanya2 sesama sendiri *pitam*
but i guess its ok kot.
that's the beauty kan.

ok tiba2 aku rasa macam tak tau ke mana hala tuju entry ni.
maybe sebab tak tido. ;p but mata still buntang ni. how la weyh.
hoh..tetek aku masih sakit perit2. what i have to do with it ni. shit.
ok ta-ta.

7 Comments:

mUnie UncLe hUsin said... [Reply to Comments]

family come first kn sis?
=)

Lya Colours said... [Reply to Comments]

happy family =D

..tora.. said... [Reply to Comments]

its good la peej..family close...mcm aku nih, suma dah kawin, masing2 dah pindah la apa la.tapi if dpt jumpa balik kat umah mak sendiri..syioookkknyeee....rinduu..

Penari.Gendut said... [Reply to Comments]

Haha aku pon macam pening sikit ke mana hala tuju kau, mula mula cakap pasal tetek pastu bilik air, pastu keluarga rapat..haha.

But eh, bagus gila lah korang rapat macam tu, family aku rapat bila ada drama je. Hahah and lagi satu kalau aku duduk dlm bilik, mmg takkan keluarlah sampai besok pagi...haha.

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

xpe weh kaya dgn kasih-sayang family ni la yg bagus. bukan semua org dapat family yg loving2, ada yg gaduh2 semua tu kn. kire ko sangat2 bertuah x) tp kalau mmg sgt close, bila nk pergi jauh tu yg rasa berat sket kn.

MadianiMamat said... [Reply to Comments]

xde hala tju pon, i xpnh miss jd SR u..hihi..ni 1st time nak tggl komen..good work bebeh!

A.I said... [Reply to Comments]

apa yg kau merepek ni peej?! eh, takpeeeeeee..aku layan kan je. ngeeeeeeee ;P

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...