Instagram : @peejburhan

kancah perkahwinan~

hoh last 2 weeks umah mmg tahap dewa punya kancah.
ngan segala binatang goodies. then buat hantaran bagai.
aku ni mana reti nak siapkan cepat2 kan.
buat berapa jam. rehatnya berhari2. haha. so rasakan la.
tp today dah better sikit la.
ok still tak kemas. tp better la.

so since few weeks ago memang busy
dah start buat goodies.
mak aku ni over n pemurah lebih.
kalau boleh dlm bag tu segala macam tok nenek dia nak letak kan.
so rasakan macam2 nak kena buat.
nasib kak siti datang tolong.
sebab pitam jugak la nak buat sendiri kan.




laju gila perempuan ni buat ok.
mama lg biadap. bila aku tolong harus la terhegeh2 kan.
orang dah buat 3 kotak. aku baru buat satu.
what to do..mak bersopan santun.
ok x la. aku jenis details lebih.
dorang jenis laju2. janji jadi kotak.
aku jenis lipat2 kotak tu. baru buat. sebab aku suka nampak sharp.
eh paham x. takpa abaikan.

oh kita org ni memang kurang tenaga kerja.
tau la lelaki mana nak buat benda2 macam ni.
mama pulak tak berapa sihat. sikit2 boleh la kan.
noy lak kerja. if kerja dah penat memang dia xnak la ngadap kan.
aku lak sibuk ngan hantara yg berabad tak siap2 tu kan. ;p
nasib kak siti adalah perajin dan pembaik hati nak tolong. heheh.

then berapa hari later kak siti dtg lagi.
so tugas kasi masuk gula2 n chocolate pulak.

:: oh aku tak tolong buat benda2 tu. aku busy siapkan bakul hantaran ::


 :: si kenit tu pun sibuk tolong. dia tukang letak yg dah siap dalam besen. heheh ::

 :: kau tgk la rumah tu. bukan tahap bom aje. dah tahap perang dunia kecoh dia tu ::
then settle tu masukkan dlm bag pulak.
walaupun belum cukup barang.
kasi masuk je apa yg ada dulu.
lepas settle yg ni kita org dah buat sikit.
sakit pinggang. tak sanggup dah.
so sambung hari lain.
biasa. buat kerja kena kasi tangguh2. hhohoh.
nasib lepas tu masa buat dua orang abg itu angin nak menolong.
so ringan sikit la kerja kan.

 :: maam besar nyibuk aje. ngadap sambil makan kacang. ::

 hohoh macam gunung berapi byk dia pitam.
ni  pun untuk berapa ratus je ok.
sebab kita org x buat besar.
buat kesyukuran n sambut menantu.
takda sanding2.
biar dia sanding puas2 kat belah zeity.

oh masa nak buat kain ela.
aku gedik nak buat bentuk swan.
jadi ok. aku rasa jadi la.
ok pelik sikit. tp jadi ok.
then aku letak elok2 kat tepi.
esoknya bangun aku tgk dah beralih benda tu.
then swan aku dah terkulai macam kena sembelih. babik betul.
pastu semua dok bahan2 aku kata swan aku teleng la apa la.
hoih..ada orang langgar la tu. xnak mengaku. pastu kutuk2 pulak.
tak caya tanya tina. dia ada masa aku buat swan tu ok.
cantikkkk.

oh aku ada bangkai swan tu.
wah bangkai katanya.
ye la..dah kena sembelih kan.


seeee..nampak kan bentuk dia.
cakap nampak..if tak nampak pendek umur. *paksaan disini
hahah. tape abis. so aku pakai double sided. suka hati kan ;p.
tp akhirnya aku kebumikan je swan ni.
kosser aku haih. buat lipatan2 bengong sudah. ;p

ok itu je kisah2 kesibukan.
so far dah siap half la.
ada lg 2 benda nak kasi masuk dlm itu bag.
tp tu kena last minute kot.
so as for now boleh relax2 n concentrate kemas2 umah.
oh semalam kemas bilik. hari ni bangun badan adalah sakit gilo esp part buntuit. terasa sakit muscle2 bila berjalan.
wah muscle kah..since when pulak ada muscle kan. hoh.
jap lagi nak kemas bilik bawah pulak.
ok adios biatches.







8 Comments:

darling8tabby said... [Reply to Comments]

best jer tengok semua tolong2 buat ni, meriah kan...

eh kira menjadi la swan pija...akak mmg surender...

ZIANA ♥ FARREL said... [Reply to Comments]

punyala i eran nape ade kaler2 kuning kat gambar u..rupenya nak tutup aurat mama u..hehehhe...
*bangkai swan ek??kekekek..good job la dear..

afiq said... [Reply to Comments]

kenduri kendare nih.. kecik mane lah buat.. tapi kalo handle sndrik.... owh merasa pengsan 44 malam ok.

peej said... [Reply to Comments]

darling8tabby - heheh..jadi la. tp ramai condem aje. terus rasa x confident.


ziana - a ah since mama tak bg letak pic dia if x pakai tudung. so kena la coverline :)


afiq - tu la pasal. ingat time noy tunang. penat dia sampai tak boleh tido n meracau2 ok. panas je badan siap kena masuk toilet pukul berapa pagi basah2 kan badan. mmg penat gila la. kali ni tak tau la mcm mana pulak. haih.

mast said... [Reply to Comments]

Best ar baca blog u pepagi
Rasa gembira dengan family u ...
Jd sgt2 ceria
Adios!

Anonymous said... [Reply to Comments]

BAGUS KELUARGA PEEJ BEKERJASAMA

kuntum said... [Reply to Comments]

peej..nape x update ari nih..sangap la x baca blog u..

peej said... [Reply to Comments]

mast - thanks :D

anon - hoh ni time semua mood ok. kalau x mmg xdok la.

kuntum - sangat2 busy la -__-

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...