Instagram : @peejburhan

kalau mcm ni sampai bila pun x panjang :(

hoh ini adalah cerita basi yg sangat basi.
sebab ni cerita tahun lepas..
sekarang dah masuk tahun 2010 pun.

ok jap nak ingatkan..
minggu lepas ni..hari khamis x silap.
noy nak pergi treatment rambut.
tiba2 siap paksa2 aku buat jugak.
masalahnya aku adalah malas nak pergi salon.
walaupun rambut aku pun agak harem la kering dia tu..dah rupa akar kayu jugak la.
plus kita org kan xde kereta.
so x leh la pergi salon yg dah biasa pergi.
pergi yg ada kat setiawangsa aje.
suruh papa hantarkan.

alangkah beratnya hati nak pergi.
aku x suka pergi salon yg x biasa pergi.
sebab aku tau mesti jenis banyak complain ke apa.
tp setelah di paksa2 pergi la

aku mmg xde ambik gambar apa la.
omgggggggggg...x sukanya salon tu.
tah apa2 ok..first of all dah la mahal treatment dia.
rm130..kalau kat salon biasa kita org..rm130 tu dah dpt pakai product terbaik dah.
ok la..xpe lagi..ok aje.
then masa wash..tah apa air byk sangat ke apa.
buat kocoh2 ke..siap buih2 tu jatuh2 ke tangan aku la..baju la..seluar la.
gilakah apa ini.
dah la tu..kasi la urut2 sikit ke apa..ni x..tiba2 je dah kena basuh..herghh..

then as usual masa basuh complain2..cakap rambut aku kering la.
tanya aku treatment berapa kali selalu.
bila aku cakap 2 bulan sekali..dia kata kena sebulan sekali.
mmg la aku tau..tp ingat aku kaya nak treatment selalu.
pastu mula la promote2 itu ini..x layannnnn.

then masa dia kata rambut aku kena potong sikit la hujung.
sebab kering. ok la fine..mmg hujung tu ada yg simpul..not good la.
aku kata trim sikiittttt aje..dlm i inch aje.
pastu zassss..zassss..zassss dia potong..
aku masa tu tgk rambut aku kat cermin rasa nak nangis dah...huaaaaaaaaaaaa....byk gila dia potong.
dah la masa blow x tanya nak blow curl ke straight.
bila noy tanya..tiba2 cakap..oh nak potong mmc kena straight.
bila dah siap mmg x terkata apa la..i mean pendek sampai aku rasa if curl mesti cacat tergantung2..pffttt..

sakit jiwa gila rasa.
dah la pendek dia potong..
pastu blow straight sampai melekat je rambut aku kat muka aku rasa
omg..so not me.
satu lg buat aku sakit jiwa.
aku tau sgt rambut aku..ni die blow ok la. boleh la manage.
tp id hari2 biasa sure mcm ke hapa ghupe dia.. hmphhh..

so ini hasilnya..


:: ok not that short la maybe utk korang..tp bg aku pendek ok..sebab before this..rambut telah mencapai paras bawah tetek..sekarang dah x ...:(  ::


 :: ok la..bila tgk belakang rasa la lega sikit..nampak panjang la..tp ni kerana blow straight..if x..mmg x panjang langsung la..saya adalah nak rambut panjang atas sikit aje dpd pinggang..pastu curl2..mcm lawa..tp sekarang dah x dpt la ::


:: haha noy pun sakit hati ngan rambut dia..dah la x reti potong fringe. siap ada tu tercacak..boleh nampak kat gambar tu. ::

ok la..maybe la bg korang..no big deal.
rambut akan panjang jugak.
ok bg aku ye.
sebab seriously..rambut aku akan ambik masa yg sgt slow utk panjang.. sigh.
even saloon kita org yg biasa tu pun cakap rambut aku gila slow panjang.
herghh...xpe la..nak buat mcm mana kan..
terpaksa la tunggu sampai berjanggut untuk mencapai kepanjangan yg di ingini..

p/s: lately rajin ambik gambar utk blog..tp gila malas nak update..td check camera..bykkkkkkk gila gambar..x sangka byk mcm tu..so sebab itu la tiba2 entry ni muncul.. ;p sebab waiting list byk gilaaaa...

8 Comments:

lieya orange M.I. said... [Reply to Comments]

...waahh, mmg kene mcm ni kat diri sendiri...
...rambut bwh terpotong pendek, n fringe mmg pendek cam ape ntah...
...lepas balik salon, bukan rasa nak ngis dah, mmg masuk bilik terus ngis, n tertiber time tu rasa nak pakai tudung kuar umah, sbb rambut dahsyat sgt...

aNnAsUeJiE said... [Reply to Comments]

aku pon penah terkena mcm tu. sampai skrg aku tak pegi saloon dah. potong rambut pon sendiri je. gigih tu. hoho!

sya mansor said... [Reply to Comments]

first pic, i can see ur face marah+bengang+keciwa.

sabo je la.. kadang2 org2 salon ni slalu ingat dia betul n tau serba serbi. pooodah!

Nonoy said... [Reply to Comments]

serious saloon bodoh

saadah saadun said... [Reply to Comments]

meh dtg saloon kat kajang meh..
a real cut..
mmg agak bagus la..
hrga pn affordable..

=)

lilRed Farah said... [Reply to Comments]

yeeeeeeeeee!!!!!!!! aku sungguh benci bile jaidk mcm nih! dah la nak crik saloon yg sesuai dgn kite kemain payah! sbb tu aku gigih juge mencrik saloon yg dh biasa pergi tu sbb die dah pindah masa aku baru baru balik hari tuh. sib baik jumpe! kalo tak aku peram je la rambut tuh. huhuhu

ZIANA ♥ FARREL said... [Reply to Comments]

xcantek la peej..lg suke rambut u yg dulu...apesal u xmaki nyonya tu??dhla mahal..servis pn very bad..

AdiHana said... [Reply to Comments]

jom bakar saloon tu muahahaha~ *ketawa sampai kuar tanduk setan*

kdg2 bukan salah saloon tu, tapi pekeje saloon tu. cam kat area opis aku ni, ada satu saloon yg mempunyai seorg mamat yg super cuteness dan sgt bagus membelai rambutku *drool* tapi pekeje yg lain adalah super hampeh. so if nk g buat treatment ke hapa aku make sure si hawt ittew je yg dbenarkan menyentuh mahkota ku~ *matilah komen berbaur ghairah ekeke..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...