Instagram : @peejburhan

feeling cabin crew la konon~

last thursday teman noy standby kuwait.
dulu kena pergi airport. sekarang tak payah pulak.
kat hotel aje dah boleh.
since kena standby from 12 until 3am. so dia ajak la teman.

over perempuan tu.
aku macam malas la kan. comot-comot je dah la.
bukan nak pergi mana pun.
tercongok kat situ aje pun kan.
tapi tak. dia suruh jugak pakai elok-elok.
jadi kerja nak siap-siap semua.
takpa. layankan aje.

sampai sana tengok semua crew dah ada sana.
omg, ada sorang steward ni. arab la. handsome nak mampuih ok.
rasa nak pitam kat situ. dah la macam friendly. ngeh ngeh.
noy biadap, cakap aku mulut ternganga tengok orang handsome.
tak ok. tapi masalahnya meang comel. haih.

then noy kenalkan kat chief dia.
melampau salam taknak lepas.
siap sembang-sembang dengan noy tapi pegang tangan aku.
terpaksa tarik sendiri tangan. gilo.
tu noy kata antara yang baik and tidak gatal.
imagine if kena deal dengan yang gatal pulak. tah apa pulak la kan.

then dia orang dah gerak semua.
noy ajak lepak crew lounge.
sebab ada la pc semua. takda la sangap je dok lobby kan.

so ok la..ke sana.


:: online la apa lagi ::


ngeh-ngeh.
tapi buhsan jugak la online.
sebab ym takda.
blog boleh la.
fb pun boleh. tapi cafe world pulak aku dah masak semua.
so macam takda apa boleh buat.
boleh tahan sangap la.
chat fb aje la. tu pun tau la chat fb tu. gila sengal.
bohsan ok.
so blog hop aje la pun.


hohoh. siap buat coffee. gila gedik kan.
bagus gila. minum ni pukul 2am.
end up aku tak tidur sampai pukul 12pm esoknya ok. gila betul.
menyesal gila minum.

oh noy kata nasib takda orang kat crew lounge tu.
sebab patutnya aku x boleh masuk sebab memang untuk crew aje.
if ada crew kuwait takpa la. ni if la ada etihad ke apa ke. tak boleh la.
tapi noy kata takpa. cakap la aku ni crew jugak.
ye la tuh. macam orang nak percaya kan.
noy kata konon aku chief la. chief kan selalu tua and badan out of shape.
kurang ajar ok budak tu.


lama jugak la kat sana.
sampai tak tau nak buat apa dah.
cukup time je gerak.
penat jugak kan macam tu.
i mean macam tak bermotif tau dah siap-siap semua.
tapi kerja dok standby macam tu aje.
baik terus fly ke apa kan.
maybe saje nak menyusahkan orang n bagi gaji berbaloi la kot.
kalau tak dok umah aje. tapi duit tatap masuk.
tapi masalahnya orang peneman ini takda gaji. tetap teman. how la kan. ;p

6 Comments:

afiq said... [Reply to Comments]

nnti noy banje ah akak makan chilis.. tee hee hee** larikkk.
hitam itu menawan.:P

lilRed Farah said... [Reply to Comments]

hahhahahah baik punye ayat
nak minta gaji dr noy la tuh
hahahhaha

A.I said... [Reply to Comments]

kan dulu aku dah pesan ngan kau, mintak le gaji dari nonoy. kau caj ikut jam. nak lagi hebat, kau ckp kene caj double! muahahahahahahaha

Tina Banana said... [Reply to Comments]

ko kena mintak commission ok? :)

strawberi said... [Reply to Comments]

penat jugak kena standby..pastu tunggu then balik..cam tkde motif kan..tp dh nama pun keje..standby pun..kira keje jugak kan..nasibla

ice said... [Reply to Comments]

hehe..noy kata peej chief ewah2pandai jer.
lain kali kalo si noy ajak lagi caj jer mkn kt grills seminggu ok lah tuh kan.pau adik takpe.hehe.
best lah dpt skrin besar cmtu sdp mata memandang.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...