Instagram : @peejburhan

farell's 1st birthday~

on the first day of 2010.
kita orang ke farell's first birthday celebration. :D
jemputan daripada bonda farell, foxy f.
went there around 4ish pm.
mintak tolong papa hantarkan.
mula-mula sesat la jugak.
sebab aku tengok peta tunjuk area tu. so aku betul-betul la ikut peta.
sekali tengok yang ada internet cafe.
so call farah..dia bagi direction baru jumpa.
rupanya map tu untuk tunjuk location aje. bukan the exact venue. hohoh.
noy kerjanya tau nak bebel aje. sebab sesat2. tah apa2.

oh masa pergi dah ramai.
dah la macam tak tau nak buat apa.
sebab semua ada anak. kita orang ala-ala tumpang gembira tengok anak orang aje. haha.
nak sembang lama-lama dengan farah pun tak dapat sangat.
sebab dia busy entertain other guests.








 mula segan-segan aje kan.
ye la, tak kenal siapa-siapa.
so upacara seterusnya ialah serbu makanan :D
i had this.

mihun goreng n roti jala.
my god, dua-dua sedap melampau ok.
seperti hendak menambah aje. tapi adalah segan n terasa full.
sebab earlier dah lunch kat rumha.
but seriously sedap ok. aku tengok gambar ni pun dah terbayang-bayang sedap dia.
lain kali if pergi mana-mana majlis aku nak ambik je tamak2.
so that takda la masalah nak tambah2 ke apa nanti kan.
tapi adalah keji if ambik banyak2 tapi tak habis makan
aku suka nanti terasa bersalah la apa la. bengong.
oh kat depan ada burger. kira macam order je nak burger apa.
dorang buat then hantar.
hoh, macam sedap. but since i'm full. so x order pun.
tengok orang lain makan serious nampak menyelerakan ok.
motif siap tengok-tengok makan orang kena kau ni pija hoihh. ;p


hoh cuppies jugak adalah menarik.
farah siap pack kan bawak balik lagi. :D banyak pulak tu.
oh yg tu dapat perisa vanilla/butter. super nice.
aku rasa aku suka perisa tu dpd chocolate kot.
adalah lagi best, sebab rumah aku orang x pandai makan cupcake.
so adalah indah dapat bolot sorang ok. ngeh-ngeh.


then tiba masa untuk nyanyi2 n blow the candle.
then group photo session.
masa photo session tu kita orang duduk tepi again.
sebab time tu dah bertambah ramai orang.



:: suasana sekitar. ramai gila baby2 n budak2 ok. aku n noy gelak2 aje. macam2 kerenah ada la. ada yg jalan2 jatuh. ada yg menari bila mak dorang tepuk2 tangan. x pernah aku dikelilingi kanak-kanak ramai macam tu. ;p ::


:: salah satu gelagat yg mencuit hati. farah kata ni anak blogger jugak. tp aku x sure siapa la. blogger kaum2 ibu. comel gila. dia x kacau orang. x bising apa. tapi mengadap je cupcake tu. cara makan ialah tonyoh kat muka ising tu. haha ::
then farah panggil me n noy untuk ambik gambar pulak.
sampai aje terus farell landing baik punya kat tetek mak uolls.
siap leseh-leseh macam kucing tu.
hahha..dah la semua orang pandang2. dah gelak2 dah semua orang.
paling tak tahan kenit tu siap gelak-gelak n jelir-jelirkan lidah..
hahhaa..pitam.


:: serious lama ok dia mcm tu. haha. tgk la tu. siap jelir lidah. aku dah x rupa muka orang tu. malu i ok. susah menjadi orang yg empuk ni kan. ::

 :: tgk la tu. siap suka gila lepas tu. ::



kita org x tunggu lama.
around 5ish dah gerak.
noy la bengong. dia siap kecoh2 aku nak bawak balik cuppies.
dia kata..dah la nak jalan then tahan teksi..aku lg nak bawak makanan la apa la.
tah apa2..apa kena mengena..bawak je la kan.
dah org nak bg kan. ngeh ngeh.
oh tujuan gerak awal, sebab noy kata xde la orang nampak kita tahan2 teksi.
gilo ok minah tu.
cea cea..aku cakap byk. padahal mmg rasa lawak pun.


then berjalan la kita.
berdiri tepi jalan.
berminit-minit. takde teksi ok.
wtf..dah mcm bengong dah rasa.
terus call papa.
mula2 papa n mama cakap. dorang tempa baju kejap.
then later amik kita org. sebab nak pergi klcc sama2.
aku n noy siap eksyen2 xmo ikut
last2 rasakan..kena call jugak.
nasib dorang belum gerak ke klcc :D
so dtg la amik kita org.
oh dah la area tu scary. byk rempits.
kita org terus jalan n tunggu depan kedai serbaneka ke apa..haha.
lantak. asal rasa selamat. ;p

ok itu aje.
tiba2 x tau mau cakap apa lagi.
ta-ta.

8 Comments:

bvlgarigirl @ Arianna said... [Reply to Comments]

My God budak itu sangat kental okeh. but cute dan notty. rasa nak tarik dan gomol2 aje. jangan marah mak dia...gurau aje =P

ZIANA ♥ FARREL said... [Reply to Comments]

ha...nama anak farah mcm nama anak i...:)

A.I said... [Reply to Comments]

budak pon gerammmmm je ngan
( . )( . ) kau tu. apa tah lagi aku!


eh...apesal cam bunyik lesbo je ni? hhrrrmmmmmmmmm

Foxy Farah said... [Reply to Comments]

thanks for coming! nanti nak gambar2 ke.mak nya belum siap lagi.omg anakkuuuu siapalah ajar jadi mcm tu kan. ke kau nya aura tu kuat? :P

NenekPenne said... [Reply to Comments]

i suka baju noy yang pink tu...
nak cari nak cari...polo ralph lauren eh?

peej said... [Reply to Comments]

arianna - mmg pun..dah la comel gila..tgk org gelak. tiba2 dia join gelak. rasa nak penyek2 kan. motif tiba2 nak penyekkan anak orang? haha


ziana - a ah..ejaan je lain. on farrel tu anak u ke..ingatkan husband.


a.i - haha.bengong. aku tergerak nak tulis.. susah dpt yg empuk2 ni..semua rasa nak landing. tp nanti mcm feeling sendiri pulak kan. so aku x tulis la..tp tiba2 kau lak kata..hahaha


foxy farah - byk la aura. maybe dah biasa sebab bonda dia punya pun sama aje lebih kurang..hahaha


nenek - a ah polo. :)

ZIANA ♥ FARREL said... [Reply to Comments]

hahahha...farrel is my son la..since ade anak ni..anak mmg priority no 1 than hubby..klu dolu2 kengkonon zianaboy..skrg ziana farrel plak ler..;-)

sweethOneY said... [Reply to Comments]

budak kecik pun pandai buat sexual harrasment.. haha

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...