Instagram : @peejburhan

emo ke?

ada few people yang cakap lately ni entry aku banyak yang emo.
emo ke?
kenapa pulak emo? aku rasa biasa aje.
sebab serious kalau aku emo. selalunya aku buat protected entry terus. ;p

maybe sebab lately ni blog aku mostly entry cerita or merepek panjang lebar kot.
oh tu sebab sekarang ni mood nak mengeluarkan pendapat.
terasa puas sikit bila dapat cakap apa yang sedikit sebanyak terbuku di hati.
tapi susahnya pulak entry-entry macam ni.
anonymous ni berlumba-lumba nak bagi pendapat jugak.
oh sekarang aku macam dah tak kuasa nak layan anonymous la.
aku reject terus. sebab aku rasa buang masa la layan.
sebab tak pasal ada readers aku yang sakit otak jugak baca.
so better tak payah layan.
aku tengok mostly orang lain tak layan pun. i mean publish comment dorang.
aku je terlebih baik. approve jugak.
so i guess lepas ni takda lah lagi kot.

oh kenapa pulak aku asyik update macam ni?
sebab aku banyak la pergi blog-blog baru.
seronok tengok dorang punya entry yang ada isi.
entah aku sejak rajin ambik gambar ni.
aku rasa aku jadi malas nak tulis apa.
stock tepek pic and bagi caption aje. rasa sungguh keji.
tapi takda la bermakna aku tak kan letak gambar lagi.
tetap akan ada. cuma maybe sekali sekala buat la entry lengkap sikit. ;p
sebab gambar pun penting, sebab aku tau kat luar-luar tu ada je yang jenis tak suka sangat membaca tapi suka tengok gambar aje.

ok la. ni pun lebih kurang entry tak bermotif.
just nak bagi tau, mana ada entry aku emo.
aku rasa biasa-biasa aje.
walaupun sebenarnya lately tuan blog memang mood emo.
hahahah. matiklah entry panjang lebar, defensive gila.
tapi memang emo pun. pffft.
ok tu aje. bye-bye.

8 Comments:

lilRed Farah said... [Reply to Comments]

bak kata ko...
kite tergolong dlm golongan nerd bloggers dan banyak membebel
bukan bloggers menunjuk, asyik sibuk nak tepet gambo... bahhahahhahah

syiok apa cerite2 kan... and i find that type of blog pon sgt meaningful and sgt best sebenanrnye :D

NenekPenne said... [Reply to Comments]

blog i byk bebel gak..gambar pun main amik dalam website jer...

tapi kalau ada gambar lagi best laa kan... umpama baca buku ABC..ada gambar2...

tapi entry2 cakap2 mcm ni pun dah ok sebab i suka membaca... am i? heeee

Dils said... [Reply to Comments]

I like entry yg words memanjang sebab entry gamba banyak kali nak kena scroll. (Pemalas gile nak scroll pon)

But what I notice bukan la your entries banyaknye emo, cuma banyak yang berbaur defensive.

linda said... [Reply to Comments]

pija,

entry u emo ker, merepek ker, i tak kisah coz blog u la yg i akan terjah dulu if i ada masa (takda masa pun i cari masa jugak...)

tak caya cuber trace IP i... hahah, berani mati punya statement...

blog la sesuka hati u pija, pada i reader takleh la nak suh blogger wat tu wat camni kan... (psstt, tp i suker entry2 u yg ada lukis2 tu... sgt comel ok... hiks!)

ok la pija, rasa mcm dah bebel tak tentu arah ni...

take care! happy blogging!

kukuchimachikumi said... [Reply to Comments]

blog ko emo2 pun totap ku intai setiap kali ko post entry baru,.
keep it up peej

Shy said... [Reply to Comments]

Saya rasa, lagi panjang entry akak, lagi suka saya baca. Blog akak memang best!

peej said... [Reply to Comments]

lilred - kan..sebab tu tiba2 rasa blog aku pathetic sebab tepek pic je kerjanya..tu yg sekarang ni gigih jadi nerd pulak. heheh.


nenek - betul jugak tu. sebab gambar lg nampak meriah kot.


dils - defensive? wah matiklah lagi teruk je bunyinya. tp kau lg gone case kan. scroll pun malas..hahah


linda - heheh..thank u. ada sebenarnya lukisan yg dah siap..rasanya dah 2-3 bulan ok. tp asyik lupa nak buat entry itu. xpe nanti akan di buat ok. tp lukisan adalah tidak comel. comot ada la.


chikumi - uish susahnya nak pronounce ur nick. so bg singkatan aje la yea ;p oh thank u :)


shy - thank u ;p takde la best. rasanya macam byk merepek je kot.

A.I said... [Reply to Comments]

aku bermood emo. makanya aku pon ada entry emo. eh, ni entry emo ke..tak ye? aiyooo!

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...