Instagram : @peejburhan

dapat la jugak merasa~

since ayol pun dah nak kawin.
so kita orang kan kena pindah balik ke atas.
so before pindah harus bebel-bebel sebab a/c rosak kan.
and serious dok atas adalah seperti duduk bilik sauna ok. panas melampau.
oh mula-mula nak jadikan master bedroom bilik pengantin.
tapi aku cakap tak payah la.
sebab banyak benda nak kena buat.
sebab if guna bilik atas. nanti semua nak kena betulkan, tangga nak kena clear. landing area lagi. cat la. nak buat wardrobe la. nak beli bedroom set baru la.
harus la lagi banyak $$$$ terbang kan.

aku cakap pakai je bilik bawah.
biar la kecik. lantak. senang sikit kan. tak payah dorang main kejar-kejar. haha.
mama lagi over kata beli set baru jugak.
ok memang la yang bilik bawah tu punya baru.
tapi tau la quality barang-barang sekarang.
ada sekali tu mama duduk terus patah papan.

me : ala kau x payah la guna sini. kata by the time tu kau baru balik honeymoon kan. takkan tak puas.
ayol : apa kau ni *sengih-sengih*
mama : tah kau nak projek balik rumah mak mertua kau la.
me : tau xpe. nanti aku nak kacau la. kau masuk bilik je aku nak kacau daripada bilik air.

haha motif tiba-tiba aku dengki tak bagi buat apa-apa apesal kan. ngeh.
tapi tiba-tiba aku tengok ayol gigih betulkan papan yang patah tu.
bertukang uolls. hahhaa. semangat nak pengantin baru betul. hahah

so last week mama and papa beli la a/c baru.
untuk bilik dia orang sekali.
so pagi-pagi cina dah datang bising-bising drill semua.
tak boleh tido tau.
tapi biasalah dah kata mama and papa ni memang over.
daripada a/c tiba-tiba corner benda lain.



so bye-bye tv lama yang dah berjasa selama 6 tahun ini.
ok takda la bye kan. ganti ke bilik papa and mama.
tv lama dah bagi kampung.
so ada la ruang nak letak.
subwoofer tu nanti aku nak curik untuk laptop. huhuh. puas hati sikit dengar winamp kan. :D


n welcome to the family.
kecoh aje kan.
orang dah lama pakai. kita orang baru nak merasa.
nak beli dulu-dulu tak mampu.
masa baru-baru keluar. gila sampai RM6-7k.
sekarnag dah murah kan.
oh beli jugak home teater system.
sebab nak sewa PA system untuk kenduri ayol pun dah berapa. mahal ok.
so papa cakap baik beli set baru aje. lagi puas hati.
so beli la.
tapi ok la. kita orang memang suka tengok feeling wayang pun. bukak kuat-kuat.
malang la siapa jadi jiran kan. heheh.

tapi dulu-dulu tak boleh kuat.
mama tak suka bising. dia kata tak tenang.
ingat lagi masa kecik-kecik if naik kereta mama ada mesti tak boleh bukak lagu-lagu.
tapi papa lak lain. siap letak woofer semua.
memang puas hati la.
n zaman dulu-dulu if la dorang tengok bola.
nak tepuk tangan pun cover-cover aje. takut mama terjaga.
mau kena maki kan.
sekarannggggggggggggggggggggg???
dorang if gol aje. tepuk macam feeling kat stadium ok.
tengok mama elok je tidur. haha.
siap ada sekali tu ada family fren datang lepak.
kita orang tgk award apa tah. gila kuat bukak.
dia siap cakap, ' amboi korang, mentang2 la mama tak dengar. bukan main kuat'
harussssss.

:: ali sedang service a/c ::

biadap kan ambik dpd belakang.
aku kalau orang ambik mcm ni and tepek kat blog. harus aku amukan.
buruk ok. cea macam la dpd depan tak buruk kan.
n motif tiba-tiba orang nak ambik gambar aku apesal kan. perasan tau.

kita orang ni sejak pindah sini 89 dulu.
memang guna kedai electric ni aje. segala benda la ambik sana aje.
so dah kenal dah pun pekerja dia semua ke apa.
so masa dok sebut-sebut nama dia ni ali.

PG : eh dia melayu ke?
me : tak la. apesal.
PG : abis nama dia ali
me : haha bengong kau. agaknya ah lee ke apa la. tapi orang panggil la ali. senang.
PG : oh ye ke. tu la, tiba-tiba nama ali. aku ingat melayu. muka cina.




papa tumpang sibuk.
yang tu ah kien.
dia ni kerek tahap dewa punya.
tapi lawak la.
so if dia datang tu ada je benda-benda lawak jadi.
eh tiba-tiba aku malas nak cerita. banyak sangat. boleh? ;p


::weeeeheeeee~~~  ::


hohoh. nice.
oh siapa yang baca blog mama pasal dia update benda idaman dia n papa la apa.
ini la dia. dah nak lama. baru je berpeluang beli.
dorang suka la. sebab dorang rajin tengok movie kan.
ye la. apa lagi mama nak buat kan.
aku suka la jugak. tapi aku bukan la tengok tv sangat pun sekarang.
mengadap laptop aje. tgk dvd pun guna laptop. senang.
takpa janji semua happy.

oh itu aje update terbaru daripada rumah.
ok chiow. :)

7 Comments:

f.i.e.z.a said... [Reply to Comments]

nice!

my room bila entah nak ada a/cond huk huk..

Kyuubi_85 said... [Reply to Comments]

wah, nak pengantin baru la katakan... :D

Faressa said... [Reply to Comments]

"tapi tiba-tiba aku tengok ayol gigih betulkan papan yang patah tu."

hahaha ur so mean!!

nino said... [Reply to Comments]

huh akak pun dah lama
mengidam nak tv lcd tu
sampai sekarang belum dapat
sob sob sob :(

deadgorgeouszaza said... [Reply to Comments]

oh. da ade tibi tu, astro pun harus yg baru tu tau! kalo tak, gambar pecahhhhh... tak chantekkk...

A.I said... [Reply to Comments]

bravoooooooooo!!!

sronok la mama papa kau, puas nk tgk movie.

wei, tv kt umah aku lagi dasyat. dah 12thn, sib bek la ok lagi. ntah bila nk dpt rasa bertv slim gitu..huhuhu

ice said... [Reply to Comments]

perghh.. super cantik tb itu.. sonok nya. gune skrin utk main ps2 best tuh.
slmt menonton tb baru.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...