Instagram : @peejburhan

apakah maksud ini semua? hantukah?

ok tajuk memang tak agak-agak kan.
dah la aku letak entry ni malam-malam kan.
takpa jangan risau, ini bukan entry cerita hantu ke apa.
tapi sebab aku kemusykilan.

masa pergi BB tu.
kat traffic light.
aku nampak signboard ni.
tak pernah aku nampak signboard macam ni.
masa belajar bawak kereta dulu pun takda signboard ini dalam buku.
so apakah maksud ini semua.

bawah ni signboard yang aku maksudkan.
sorry pic tak clear.
sebab elok aku nak snap lampu dah hijau.
so gambar tak sharp.


nampak??
tak??
ok aku lukis balik la rupa signboard tu.



it looked somethign like this la.
what the hell is that weyh?
adakah kerana itu arab street? so ramai purdah2 so ada sign tu.
tapi purdah2 hitam. ni warna putih.
ke dia nak cakap. kawasan ni ramai arab berpurdah bukan hantu.
so signboard tu cakap. takda hantu di sini.
hoh. apakah ini semua.
can somebody explain?
ke memang dah wujud signboard baru sekarang?
aku je tak tau.
macam takde explanation aje kan.

so apakah maksud ini semua?
hantukah?

17 Comments:

aNnAsUeJiE said... [Reply to Comments]

ahahah! takde la,hantu putih tu diorg tampal. kat sg.penchala ni ade 1 hari tu tp dah dikikis dah.

peej said... [Reply to Comments]

x ni bukan macam tampal ke apa ke. ni memang macam signboard betul.

afiq said... [Reply to Comments]

aku cekidaut sok gi bb... uhuhu org berpurdah tu merbahaya kah? smpai perlu signboard...

chics said... [Reply to Comments]

a. Jangan/dilarang menyamar jadi hantu

b. Hantu dilarang lepak di sini


c. Anda berada di alam misteri

Series tak pernah nampk, kat mana ni? Nak tengoklah jugak

Hello Lovers, (: said... [Reply to Comments]

Betul! Kat bangsar pun ada 1..Dpn banggunan F&N lame yg mcm scary. Cm nk ckp tkde hantu kt sini kot?

Anonymous said... [Reply to Comments]

betul la..penah nampak jugak dkt dgn bangunan tnb kat kl area..memang bukan tampal...ingat kat situ je ader..uuhuh

M O N I C A said... [Reply to Comments]

btl ke ni??hehehehe..

peej said... [Reply to Comments]

afiq - kan..abis tu apakah maksud signboard itu kan.


chics - kan..atleast tulis la maksud signboard. mana nak faham. x pasal2 spekulasi kan.


hello - haha..maybe la kot. supaya orang tak takut. tp bb berhantu kah?


anon - hoh..byk jugak eyh signboard ni. ok nak try google signboard la..rasa2 ada ke?


monica - betul la..siap snap pic tu. n ramai cakap ada kat tempat lain jugak.

Astrhea said... [Reply to Comments]

hahaha... kelakar laa... pelik pun ye kan?

lilRed Farah said... [Reply to Comments]

kenapa aku tgk mcm jelly fish/ sotong kurita? mahu ckp beware of jellyfish kah? hahahha ke beware of arabs? :P

ZIANA ♥ FARREL said... [Reply to Comments]

uish..org majlis xperasan ke org tampal benda macam tu..dh macam xbaik dh ni...

green apple said... [Reply to Comments]

apesal kepala aku tune 'JANGAN PAKAI TUDUNG'??

Syaiton betul la aku ni.

Otak Belacan said... [Reply to Comments]

perompak ke? Mungkin mat rempit skrg suka pakai topeng macam tu.

Or kat situ ada club-club costume party hari-hari. Dilarang bertopeng. Wahaha.

Aku sangat curious. Macam mana ni.

A.I said... [Reply to Comments]

SETAN DILARANG BERKELIARAN DI KAWASAN INI.

kot.

Jasfyra said... [Reply to Comments]

kt sg penchala ada 1..
tah2 maksud dia kawasan berhantu kot..huhu

peej said... [Reply to Comments]

asthrea - tu la. sebab tak tau apa motif dia.


lilred - tu la kan. motif tiba2 jellyfish tgh bandar kan. aku siap try google sign board. tp xdok jawapan la.


ziana - rasanya bukan org2 biasa la. rasanya dpd kerajaan la signboard ni. cuma still tak tau la apa maksud dia. tulis la kan. baru org paham.


green apple - haha..kau memang. tp aku dpt tgk ada org letak pic ni kat fb. tang mata tu siap ada pangkah2 ok. maksudnya..adakah hantu? sebab org mati bukan mata pangkah ke?


otak belacan - kau ingat aku x curious. aku pun ok. takpa tau jawapan aku kasi tau sini ok.


a.i - motif tiba2 nak buat sign board utk syaiton? ke ditujukan kepada syaitan yg bertopengkan manusia?


jasfyra - tu la kan. hoh. x puas hati tak dpt tau apa benda ini.

Sofi P said... [Reply to Comments]

Dah nak masuk dua tahun, masih tak tahu apa makna semua ini. Eeee scary.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...