#sayajual

Tabita Skincare
-Tabita Exclusive Set RM280 -Tabita Regular Set RM250 -Tabita Trial (repack) Besar RM150, Kecil RM110

- Premium Box (30sachet) RM197 -Trial Box (10sachet) RM68

-30g RM55 -50g RM65

-RM250 (SM) -RM260 (SS)

-RM96 (SM) -RM99 (SS)

-RM183 (SM) -RM186 (SS)

Dr. Glow
- 1 set (Cream & Serum) RM150 *Promo

the ups & downs of 2009~

serious aku rasa 2009 la banyak big things happening in my life.
byk betul ups n downs nye.
ok aku x ingat la semua.
tp ni antara few things yg aku rasa sedikit sebanyak effected my life..

- maktok kembali ke rahmatullah.
mmg sedih bila teringat..mcm x sangka dia dah xde.
tapi ye la..dia pun dah tua kan. 84 years old.
mmg la masa dia hidup agak la pain in the arse..sebab kemain laser..tp mmg betul orang semua cakap..once orang tu dah xde..mesti akan rindu..sekarang padan muka.
tapi xpe..sekarang dah ada maktok the second ie mama..
wah matiklah perangai lebih kurang aje ok *pitam..
haha..harus lepas ni kena laser ngan mama sebab ngutuks. hahahha..

- lulu joined our family..
ingat betina..nak kasi kawin sama hannan.
sekali jantans..tp masih hannan nak bedal jugak.
bagaimanakah itu?

- tina gave birth birth to lil elyas mikhail.

- me breaking up from a 5 years relationship.
x boleh cakap im complete ok dah.
still ada kesedihan sana dan sini.
pikir itu n ini..kena marah ngan org2 sana dan sini.
kecamuk jugak sikit..tp entah la..macam x tau nak pikir apa.

- engagement in the family...ayol & noy.

- pergi pulau perhentian with lovely peeps.
loving every moment.
looking forward to go again :)

- meet interesting people online.
then we meet up n all. nice.
but still ada rasa doubt to simply accept nak meet up with any strangers.
give it a time ok. kalau dah selesa..of coz aku akan agree untuk jumpa ke apa.

.............................................................................................................................

ok stop..i cannot do this.
aku mmg x pernah buat benda2 ni.
tp tahun ni gedik nak buat.
so sebab aku bukan la ingat semua ke apa.
so aku kena bukak entry2 lama nak tau what happened in 2009.
lepas tu aku dah x sanggup.
nampak mcm2 berlaku...aku jadi emo dah sedih n tiba2 rasa kosong.
ok aku tau sellfish gila cakap mcm tu..padahal i'm surrounded with lovely people.
tp tah la..somehow rasa something is still missing.
shit..ok la..aku nak stop la.
kesedihan menyelubungi diri pulak. pfffttt..

sejak dua menjak ni aku memang rajin melayan~

oh sejak dah x berapa tegar nak mengambil gambar utk update daily things.
aku makin rajin pulak nak buat entry2 luahan perasan n melayan benda2 merepek.
so kali ni pun mood over rajin nak melayan.
so mari kita layan.

semalam aku dapat komen dpd anonymous.
as usual..like i said..
if komen tu mainly untuk aku aje.
aku kasi layan...sebab dorang pun nak jugak menyuarakan pendapat kan.
so kita layan la.
walaupun orang tu biasanya suka main sorok2..
so here it is.



ok first of all aku nak komen pasal hujah2 dia.
ok la..mostly orang cakap mcm tu la.
aku dulu pun agak terpercaya la ngan benda2 mcm tu.
i mean people said..or maybe ada tertulis mana2..tu aku x sure.
yang orang baik dijanjikan dpt yg baik.
yg sosial..jodoh sosial..
yang penjahat ni akan dpt yg teruk gila la apa la.
ok la fine..suka hati nak cakap apa.

sampai la satu masa..dah few cases aku tgk.
aku tau sgt lelaki/perempuan tu mmg dasar manusia macam harem.
dapat jodoh yg sangat2 la baik..mmg opposite dpd dia la.
so kat situ aku dah pelik..like what the hell.
bukan aku selalu dengar lain ke.
ke ada orang mereka-reka cerita ni.
tp untuk sedapkan hati..aku pikir..or maybe yg perangai harem ni..dah insaf kot.
tapi masalahnya..aku kenal la kot..xde keinsafan punnnnnn...

masuk pulak kisah lain...tiba2 aku teringat ni.
aku kan ramai kawan lelaki.
macam2 jenis la aku kenal..yg mmg baik2 belaka..
yg konon2 baik tp xde la baik mana.
atau yg betul2 tahap dewa dia punya jahat itu.
sorry la..tapi aku cukup menyampah bila mostly lelaki la..
perangai mcm harem ni..tapi tang nak carik 'isteri' nak kalau boleh yg bersopan lagi baik budi pekerti.
ok la..siapa xnak..semua orang nak macam tu kan.
even perempuan pun nak yg baik2 la konon.
ok la..mmg la macam tu kan.
tp aku adalah menyampah sedikit lagi.
bila just because orang tu mcm open sikit..kau assume dia jahat la apa la.
apakah...kau kenal ke orang tu..ada kau amik masa nak selami hati budi ke apa kan.
sebab aku ada je kenal beberapa individu..yg percayalah punya la sopan, alim sampai bercakap suara pun payah nak dengar..sekali kena tangkap basah...so bagaimanakah itu?
x pun sekali bila dah kawin ada scandal bagai..niceee..

wah matiklah entry gila emosi kan.
xde la emosi apa.
cuma lately aku byk stumble upon orang2 shallow.
aku ada kawan..yg kau nampak dpd mata kasar..mcm player gila.
kalau boleh semua perempuan dia nak kacau.
tapi bila dah rapat..baru aku tau..dia rupanya jenis setia n baik.
so aku rasa kau x boleh judge orang dpd apa yg kau nampak secara kasar aje.
contoh baru jumpa 2-3 kali. baru tgk gambar aje ke..baca blog aje ke.
seperti kau pernah jumpa orang ni 2-3 kali..maybe x sampai 5 minit.
lain2 kau tau dpd blog or gambar aje..serious punya la lawa..mcm pendiam..mcm class gila la.
sekali lepak..matiklah rupanya getik tahap dewa..stock gelak pun mengilai2.. *pitamm

so aku rasa..hentikanlah ngan benda2 macam..orang ni jodoh ngan org ni.
orang tu jodoh ngan org tu.
sebab ada je orang yg kaki clubbing n kaki perempuan..tapi tiba2 dapat isteri yg x pernah keluar rumah pun..
apa2 pun jodoh di tangan Allah.
macam cerita ahmad albab tu..tak pasal2 si syawal gembala kambing dpt mastura anak orang kayaaaa..
ok tu cerita la..tp reality mmg ada.
ok aku dah merepek..nextttt....

ok abis membebel pasal tu..
masuk bab lain.
aku rasa nak tergelak pulak bila dpt comment dpd chics ni.



hahha..perempuan ni mmg kelakar.
sebab masa aku dpt comment anonymous tu aku dah macam.
ape ke hal kau pakai caps lock ni.
marah bebenar..x pun nak menyuarakan pendapat betul ni.
ye la..selama ni org kan x pandang anon..so kena kasi terang.
i kindda feel irritated la..tp xpe..kita layankan aje.
i mean dah la pakai caps lock..pastu cakap merepek2 mcm orang gilak.

tapi seriously..aku x tau la dorang ni x belajar ke apa ke ntah la.
ok aku ni xde la pandai mana.
tp aku rasa budak sekolah rendah pun tau kot it's rude to use caps lock.
i mean maybe kau xde niat apa2.
tp orang maybe akan salah anggap ..ingat kau nak marah ke apa ni.
maybe la kot key caps lock kau rosak..mungkin la..
kita pikir yg baik2 aje la yea...walaupunnnnnnnnnn...

ok itu sahaja bebelan cik pija di tgh pagi ini.
ta-ta everyone..
happy new year n happy holiday :)



kenapa orang suka bagi ayat2 menyedapkan hati?~

last tuesday....wah matiklah dah seminggu baru nak update kan.
pasangan pengantin baru tu check in kat impiana...bukan main lagi.
so mmg dah plan mlm nak pergi karaoke ke apa.
tapi dah kata aku batuk kan..noy lak demam..mcm mana nak berkaraoke.
so cakap xpe la..some other time aje.
sekali ice cakap xpe..pergi dinner aje.
so they pick us up..then kita org ke klcc.
makan kat chilis...mood snappy2 gambar dah xdo.
so aku x snap pic makanan..ala..lg pun aku makan benda yg dah biasa makan.



lama jugak la sembang..
sampai chilis dah tutup a/c n pasang2 lampu baru la reti nak gerak.
wah chilis pun feeling clubbing kan..nak halau orang bukak lampu terang2.

oh we talked about relationship n all.
then keluar la ayat2 kesedihan n all.
n cakap la..pasal sayang..maybe susah nak jumpa orang yg sayang kita mcm tu ke apa.
biasa la ayat2 orang break ke apa kan.
ok korang jgn nak speku ..benda ni pasal aku ke apa yea.
ni adalah topic general.

then ada la ayat2 mcm..macam mana if xde orang lain ke..xleh lupa ke apa.
pastu ice pulak cakap.., ' ada punya...kau akan jumpa yg lg baik..tunggu masa aje'
omggggggg..serious aku benci gila dgr ayat tu.
korang rasa x..almost semua orang akan bg ayat2 macam tu.
i mean..'ada kat luar tu..ada punya..kau belum jumpa aje'
hotak luuuuu...byk la..buatnya by the time nak jumpa tu..kau pun dah ala2 tua ganyut gila.

ye la..mmg la..as a fren ke..atau sapa2 la.
mesti akan bg ayat2 mcm tu..konon nak sedapkan hati ke apa.
tp why not org cakap ayat2 macam..

' xpe la..so what..dpd kau hidup terseksa..baik hidup sorang'
' tu la kan..mmg dia sayang kau la.. kau try la baik balik'

ok mmg merepek la ayat2 tu.
tp dpd ayat2 macam..' mesti ada punyaaaa'
then what happen pada orang2 yg x kawin or x pernah couple ke apa.
maknanya dorang tu 'x ada..n x jumpa' ke??
pernah x terpikir? ke aku yg suka pikir jauh.
oh dah menyampah dengar ayat2 cliche itu.
walaupun ayat tu x digunakan kat aku.
tp boleh tahan berapi jugak la kepala bila mendengarnya.




aku mcm nak membebel2 panjang lagi.
tp si noy ni dah memekak suruh aku siap2.
kami hendak bersuka ria makan2...tgk wayang ke..shopping2..
ok la..later peeps..

entry mungkin akan menganggu emosi pelbagai pihak. so read at ur own risk~

ok first of all..
aku nak bg tau,.umur aku ialah 26 thn ...tsk..tua benar rasanya.
ok sambung..so dpd umur tu ketara la aku dah boleh cakap pasal apa2 kan.
suka aku la kan..so aku blog apa yg aku rasa nak blog.
aku bukan budak bawah umur yg kena ada parental guidance ke apa.
so apa2 semua dtg dpd aku..xde kena mengena ngan parents aku ke apa.
lain la aku jenis blog..bg parents aku baca..approve dulu..baru boleh publish ke apa kan.
come on la..aku 26 kot..xkan nak buat mcm tu.
cousin aku baya aku..dah nak masuk 3 anak pun.
so aku dah dewasa utk berpikir or blog apa yg aku suka.
kalau rasa2 blog aku ni xleh diterima dek akal korang..then stop right here.
sebab entry kali ni..aku nak tulis apa yg aku terpikir..
xnak la nanti keluar complain2 cakap..apa ke benda aku cakap benda2 x patut ke apa kan.

oh aku adalah suka tgk series keeping up with the kardashian.
ok aku xde la ikut sgt..sebab aku x sure sebenarnye bila episode dia air ke apa.
kadang2 if tgh tgk tv..ada series tu aku layan la.
aku suka je semua2 tu..suka sebab rasa aku n noy pun suka gila2 mcm tu.
maybe kalau ada sorang la adik perempuan..lengkap la kot kegilaan..haha
wah matiklah verangans kardashian kan..*pitam*

so last week tgh tgk E..ada pulak marathon ...so layan la.
aku suka cara khloe..i mean mcm mana dia handle kes ex dia rashad tu..
pasal laki tu player n all..couple ngan dia sebab nak publicity aje..mcm gampang.
tp bagus la..dia end up ngan lamar odom kan sekarang..n aku suka aje..mcm comel dorang tu.
oh btw..aku rasa kim punya bf ...reggie bush itu adalah sexy..saya sukaaaaa... ;p

tp kes yg hendak di bincangkan ialah pasal kourtney
dia kan couple ngan scott tu.
scoot yg dasar pengote(pinjam ayat chics) itu.
mula2 dorang dah ok kan..
i mean dia break off dgn scott tu.
for 6 months.. i mean ok la.
sebab selama ni lelaki tu mcm mana pun dia balik jugak.
so 6 months for her to is a longgg time aku rasa.

then dorang pergi miami n all.
tp still la perempuan ni teringat je kat ex dia..tah apa2.
ok la..aku paham la..rindu n all..semua mcm tu kan.
sekali lelaki tu muncul..rayu2 sikit.
dorang pun senyap2 keluar..have unprotected sex n all.

ok one of the scene ada tanya pasal pakai protection ke x.
then bila kourtney x jawab..si khloe cakap euwwww..
apakah? kenapa yea.. i mean mmg la x bagus..tp kenapa euwww..
aku mcm x paham. mengapakah?? gelikah?

tp xpe..abaikan..tu x penting.
aku nak cakap isu lain.
then tiba2 kourtney tu pregnant.
n she decide to keep the baby.
padahal dorang still tgh break ni.
yg scott tu muka ketara mcm expect kourtney abort the baby la.
tp ok la..they keep it.
everyone giving scott chance yg tah keberapakali..sebab after all..he is the father of the child kan.

so tadi aku baca la perezhilton *ok im a freak*
then nampak la gambar baby tu..mmg comel..
then ada entry lain cakap pasal family dorang semua still x suka scott.
sebab mamat tu mmg tah apa.
tapi mmg tah apa2 pun if tgk..me not loike.
salah satunya..masa kourtney 9 months ke apa..dorang pindah ke apa.
kourtney ni punya la angkat barang ke sana ke mari..dia relax je duduk atas couch x buat apa2.
tah aku rasa mcm keji la..
then keluar statement mcm kourtney maybe akan menjadi a single mom.

ntah la weyh. aku x paham la manusia2 ni.
i mean kalau kau rasa kau belum ready..kenapa la kau nak ada anak.
ok la..maybe kourtney tu dah ready la..tp maybe scott tu belum.
maybe bg dorang xde apa la kot jaga baby sendiri..dorang pun kaya kan.
tp mcm kesian gila kat budak kecik tu..mcm x tau apa2 aje.
hopefully kalau apa2 jadi pun...dia jaga betul2 la baby tu.
sebab dorang ni bukan betul..kadang nanny je yg jaga.
dorang bukan kisah pun..

ok sebenarnya aku nak bincang lebih.
bukan pasal dia aje.
tp kang aku rasa menjadi isu terlebih sensitif la pulak kan.
so baik aku stop. terpaksa tergantung je entry ni.
sebab lately ni byk sgt manusia2 yg emosi.
so mari tidak beremosi dan bergembira di tahun baru.

haha..serious mcm harem penutup aku.
ok dah la..bye2 bitches.

p/s : ok sapa x paham pasal entry ni sebab x pernah tgk series ni..nasib la yea..sapa suruh x tgk. ;p this entry is meant utk org2 yg faham aje. oh sapa sini adalah suka tgk series dorang jugak?? angkat tangan

some people r just brilliant~

again stumble upon this on perezhilton.
this is from DJ earworm ke apa tah.
ok ada sedikit lawak la aku rasa..mcm pelik.
tp kindda good at the same time.
i mean boleh dia terpikir nak buat semua ni.
siap ngan video sekali.
mcm genius pun ada.
tah la..i love it..
so i wanna share it here :D




cerita2 yg x berapa rugi tengok~

aku kan cakap hari tu nak buat review kan.
biasa la..aku ni cakap aje..lepas2 tu kemalasan aje.
so kali ni rajin sikit.
i mean rajin buat entry macam ni la.
ni pun sebab malas nak upload pic semua..so buat entry yg x payah pakai gambar. ;p

nway..lepas aku tgk cerita deadline hari tu.
aku tgk cerita final destination 4.
gila la hampeh.
macam sakit hati..i mean graphic macam melampau.
cerita dia x macam mula2 dulu..yg kau seram n trauma.
tapi sekarang ni dorang just buat mcm ngeri aje..
seram tu dah xde..sebab dia punya sign tu mcm ketara sgt.
mcm 1st punya..kan alex tu mcm kena2 angin aje..so mcm kita x tau dia mati mcm mana.
ni semua sign dah nampak..so apa nak cemas kan..kau tunggu je la aksi terburai2 ke apa.
gila x best...paling benci tiba2 end up semua mati..tah apa2 tah.
so kalau korang x tgk pun aku rasa x rugi..buang masa ajo.

then aku tgk cerita the blind side aku rasa.
sandra bullock berlakon.
based on true story.
oh gila best cerita tu..sila tgk.
aku rasa sedih bila tgk cerita tu.
bg sedikit keinsafan..bila tgk kesusahan orang.
n lagi satu bila tgk..wujudnya manusia kaya yg baik hati macam tu.
oh cerita pasal ada sorang budak black ni miskin bapak xda..mak drug addict.
lembab dlm sekolah semua..tp baik bla bla bla.
one day sandra bullock one family nampak dia jalan malam2...xde arah tujuan.
dia bg tumpang tido umah dia.
lama2 dia dah sayang budak tu..dia jaga terus n last2 jadikan anak angkat.
dia mcm didik budak tu sampai berjaya semua la.
mmg best la..
so sila tgk..kalau korang x suka lantak korang.
sebab aku suka aje.. ;p

oh satu lg cerita sandra bullock jugak.
all about steve.
cerita ringan tp menarik jugak.
pasal sandra bullock yg obsess kat steve ni.
obsess yg gila melampau siap stalk lelaki tu..gila scary ...
memalukan pun ada..lawak pun ada.
best la cerita dia..so boleh la tgk k.

haha gila bengong review aku..
mcm ke hapa aje..
xpe..ni bukan review sangat la.
ni macam aku bg korang cerita apa yg best utk di tengok.
n apa yg x best langsung utk di tengok.

korang ada apa2 cadangan cerita2 baru yg best untuk di tengok?
jgn la bg cerita2 yg kena download ke apa.
bg yg senang untuk di access la yea.. :D
ok tu aje..ta-ta.

busy bee~

ok not exactly busy la.
as if i have a lot of things to do pun.
but busy with weddings kot.
plus since kita org xde kereta.
kena tumpang sana sini.
membuatkan rasa lg tight..sebab kena la ikut kesenangan orang ramai.
xkan nak ikut sendiri aje kan.

first adalah busy sebab wedding week ice.
dah la mamat tu nak aku pergi 3-3 sekali kan.
then wedding ayol pulak nak dekat.
kita org kan suka last2 minute..
tu yg mcm terkejar2 itu ini.
mula2 plan xnak buat belah kita org.
tiba2 last minute cakap nak buat pulak.
tp buat mcm doa selamat n sambut menantu la.
buat kecik2 je.
tp kecik2 pun jemputan ratus2. fengsan jugak kan.
tu yg mcm rush2 je.

dengan baju x tempah apa lagi.
bagus betul kan. tp xpe..ada pengkhabaran gembira.
kerana aku sekarang dah muat baju ready made..muahah.
ok before this pun muat la..tp size XL..so limited.
baru2 ni i can fit baju ready made size M uollsss..sujud..muahhaha..

then nak pikir favours semua la..penings.
aku rasa yg buat pening sebab semua nak bg pendapat aje kan.
ikut aku semua nak lawa2..tp mahal.
ok mama mmg suka yg lawa..tp xmo mahal sangat pulak.
noy pulak..apa2 pun boleh janji masuk theme color..
amik kauu..semua nak bg pendapat..tu yg kecoh lebih kan.

then pasal hantaran pulak.
nak jimat mmg la aku boleh je buat sendiri.
aku ok aje buat sendiri..tp jgn la expect utk jadi melampau lawa ke apa.
yg noy kata x payah la aku buat..sebab nanti kecoh bergaduh2.
aku cakap la..aku ok aje..janji time aku buat jgn org banyak complain ke apa.
biar aku je buatttt...
dorang nak beli yg siap aje..
tp adalah gila utk 9 set cost about RM1.5 k.
crazy madness...ok mmg la lawa gila hantaran tu..but still ..aku rasa if buat sendiri x sampai seribu pun kot.
tah la..aku rasa baik buat sendiri la..
i mean lg jimat kot..tp of coz xkan sama la..
but ok la kan.
benda nak pakai kejap aje..hantar..amik2 pic.
lepas tu tah2 orang campak aje.
so why waste kan.
aku rasa la.

omg..penat jugak memikirkan preparation ni semua kan.
even utk yg kecik2 mcm ni kan.
kalau kaya kan best.
hire je wedding planner..
biar dia je buat semua..jumpa utk mintak approval ke apa aje.
indah dunia kalau mcm tu.

ok nanti dah mengumpul tenaga kembali.
akan kembali bersama update bergambar ye. :D
chiow..

permainan yg membuatkan ketagihan~

aku mmg game freak sikit.
tp sekarang terkawal la.
dulu main sekali byk game.
sekarang ni maintain satu aje..
xnak pening2 kepala.
so mmg main cafe world sahaja.

ok so far xde la bosan lagi.
sebab aku masih rasa nak bukak game ni bila online ke apa.
tapiiiiiiii....aku sampau dah x tau nak buat apa dgn duit2 itu semua.


:: click for larger view ::


duit sudah sejuta lebih.
serious x tau nak beli apa dah. meja idaman dah beli.
fish tank pun dah..apa lagi boleh buat.
ok ada la christmas decoration la apa la.
tp tu kena pakai duit kertas..yg suit kertas x la naik2.
x abis ada 5 aje..apa pun xleh beli. hampeh gila..
malas nak besarkan lagi cafe..sebab nanti lembab game ni.
what to do weyh.
kan best duit dlm game ni boleh jadi cash betul2 kan.
click2 aje masuk dlm bank acc..
wah matiklah verangans kan.



tgk la tu..ketagihan melampau.
dpd nombor last.
sekarang dah no 2 pun.
gila betul..x pernah aku main level sampai mcm ni.
sekalu by level 20ish aje aku dah agak2 buhsan.
aku tgk farmville sekarang dah byk benda best.
ramai masih gigih main.
tp aku akalu dah tggl mmg malas nak amik tau lagi.
so terbengkalai je game itu.

tgk sekarang ramai main fishville n petville ke apa.
mcm best aje.
tp letih la nak main game banyak2.
so apakah boleh di buat eyh.
teruskan je main game ini?
atau adasuggestion game lain yg best2 kat fb??

omg..what was i thinking~

lately ni asyik la teringat zaman kecik2...
dpd sembang2 dgn ice kisah2 kat lot 10..
ke tgk gambar passport alia...terus teringat gambar i/c aku yg horrific.
ke culture shock bila aku tiba2 masuk BBGS..

tiba2 terasa nak buat entry.
oh masa kecik2 aku adalah sedikit boyish.
ok bukan pengkid ok..tp mcm boyish la.
maybe sebab aku kan rapat ngan abg2 aku..so suka nak ikut2 style dorang.
rambut siap potong pendek belah tgh lagi..wtf..what was i thinking man.
pastu ada hati nak minat2 budak lelaki...patut la chenta monyet ku x berbalas.
omg..gambar i/c aku masa darjah 6 adalah paling horror ok.
aku pakai baju baseball color hitam ada line2 merah..
rambut aku belah tengahhhh...aaarggghhh horror.
nasib masa form 2 wallet aku hilang..
ye wallet..bukan purse yea..time tu aku pakai wallet No Fear..kira gempak abis la.
so dpt la buat i/c baru..so ok la sikit..still x lawa..tp kewanitaan la sikit.
few years back masa kena tukar mycard..tiba2 keluar la gambar2 i/c aku yg lama2.
aku nampak balik gambar masa darjah 6 tu..serious rasa nak bunuh diri ok.
tiba2 aku rasa nak berterima kasih kepada pencuri wallet aku tu.
i just cannot imagine kalau aku kena guna i/c tu sampai 21 thn ke apa.
nak periksa kena letak atas meja...
apa2 yg kena guna i/c la..mesti aku akan koma...eeeeekkk..x sanggup betul.

then masa sembang2 ngan ice..
pasal zaman kecik2..zaman lepak lot 10 adalah cool..haha.
mcm lawak gila bila pikir balik kot.
ye la dulu mana ada teknologi semua ni kan,.
nak jumpa kena set time betul2.
selalu akan call n cakap nak jumpa kat jejantas lot 10 pukul 12pm.
hahhaa..lawak gila
aku ni dah la selalu x tepat janji..selalu aku akan dtg pukul 2pm.
keji kan..dulu dah la xde hp..if nak call kena pergi public phone n call rumah.
if org rumah cakap dia dah keluar..mmg kau kena tunggu je la kat tempat yg dijanjikan tu.

aku bukan saje2 dtg lambat ok.
tp umah aku yg ada bas ke area BB hanya lah bas mini 16.
dah la bas mini tu x banyak..so if terlepas..mmg kena tggu lama la.
aku pun x sure kenapa aku x naik teksi ke apa.
padahal dulu setiap kali keluar aku dpt atleast rm200 dpd papa.
tiba2 aku rasa ku gedik gila.
i mean baru form 2 nak keluar lepak2.
pastu duit nak banyak2..tp ok la kot..kita orang balik mcm sebulan sekali je kot.
tp atleast better la..dpd ice..bas dpd cheras xde ke BB ok.
so selalunya if balik..kita org akan menapak sampai area puduraya ke CM ok.
omg..gila jauh bila pikir2 balik..
cuba sekarang..kau suruh aku pergi kedai yg x sampai 2 minit berjalan ni pun aku x kuasa ok.

tu takpe lagi..
then aku teringat fashion yg aku pakai time tu.
time tu ialah zaman pakai baggy shirt n baggy pantsss...
huarghhhhhhhh..tertekannya bila ingat balik.
pastu pakai tali pinggang alien workshop..kasi panjang2 sikit nampak logo tu.
pastu siap pakai kasut vans, converse ke..
pastu siap pakai bag sekolah keluar...wtf.
time tu aku pakai bag NEVE..ada sapa2 still ingat?
kira dah style abis la tu.
serious weyh..aku x paham kenapa ada jugak org nak kat aku time tu.
i mean..helllooo..gila apa pakai macam tu kan....
paling bangang..masa zaman mrsm..ada la perempuan2 yg pakai sandal lawa..i mean yg girly2 la.
dan2 aku kutuk ok..sebab aku rasa mcm tah apa2.
sebab time tu adalah 'in' pakai selipar besar2 banyak2 krap2 tu.
ala aku x tau nak sebut apa.
tp aku rasa korang tau kot selipar2 tu..mmc popular la zaman2 tu...eee bengong gilaaaa..

serious aku rasa aku dah cukup best n stylo ok time tu.
rupanya..kat luar..budak2 baya aku dah dressing pakai toga top la.
pakai bell bottom la..platform shoes la.
again..padanlah chentaa bertepuk sebelah tgn kan.

then aku masuk la BBGS....
masa kat sana mmg la aku mcm culture shock.
nak cerita mmg banyak laaa...
tp aku tgk dorang lepak2 siap pakai dress ok..dress stock yg mcm kain leather tu.
pakai hot pants ke..ada yg pakai fish net semua.
siap make up semua la.
n aku masih ngan baggy shirts n pants...
kill kill die die die.
hoh x suka...

ala tapi aku bukan boleh bergaya ke apa pun.
dah kata besar peti ais kan.
mmg tu je la boleh pakai pun.
n kalau korang perasan..zaman dulu mmg xde la baju besar n lawa2..
yg ada tshirt je la pun kan...
oh ini bukan ayat nak sedapkan hati ye..mmg betul ok.

aku rasa if korek2..mesti ada je gambar2 aku zaman2 tu.
tp x sanggup aku nak scan n tepek sini.
mesti aku akan koma setiap kali tgk nanti. ngeheheh...

ok not to say sekarang dah ok ke apa la.
aku tetap je macam dulu..comot2 ke apa.
tp aku rasa better sikit la dpd zaman remaja aku tu kan...hampeh.

korang mcm mana?
ada x fashion2 or kenangan2 masa korang remaja ke apa yg x sanggup korang nak ingat.
bila ingat je rasa nak tikam2 diri sendiri.???

ice's & huda's reception at putrajaya...yes..aku kena attend semua sekali~

omg..xde kereta suck big time ok.
sebab susahnya nak bergerak ke sana kemari.
n i hate it when we have to depend to other people.
so kau kena ikut timing orang n all.
lembab betul la..by january baru ada kereta..pffftttt...

so anyway..adalah payah nak pergi wedding hari tu.
mula2 papa n mama nak pergi..tapi mama x sihat sgt.
kelam kabut la call sana sini nak ikut sesiapa.
x boleh pergi dgn shawal sebab shawal pengapit..so dia mcm pergi awal gila.
so called nysya..tp nysya x pergi.
so end up call tina..cakap kita org pergi ngan dia.
sekali papa n mama nak pergi pulak..tp sebab dah kita org nak pergi ngan tina..so dorang x pergi la.
hoh complicated betul rasanya.

so adalah hujan lebat..
so kita org gerak agak lambat.
padahal aku n noy dah siap boleh tahan awal la.
sampai around 2ish..
tgh slide show...pun dpt tgk sikit aje..
terlepas tgk semua...tp xpe la..nak buat mcm mana.
pergi pun dah ok kan?? :D




:: love the dais ::

:: si kenit ni pun ada ::

:: noy yg sentiasa akan ikut aku pergi mana2 pun..n vice versa ::

:: me & lilred ::

hehehe..got to meet her.
sebab dia senior huda masa kat sekolah.
selama ni selalu ber-email or ym aje.
x pernah pun jumpa.
she's a great listener n also a great advisor..suka sangat.
tapi adalah lawak..kalau email tu berjela2 kau..
sekali jumpa masing2 kejung aje. bengong gila.
tp aku ok sikit kot..dia adalah lebih pemalu..ngeh2.
great to meet u.
maybe lepas2 ni if jumpa..baru kita ok kot. ;p


:: preggie mrs tina with lil mikhail ::

:: jaja - shafad - noy ::

:: shawal n ben...aku pun x tau kenapa shawal begitu teruja..haha..oh shawal adalah encik pengapit :D  ::

:: group photo..ni je yg dtg belah sini..lain2 semua pergi belah ice this sunday.. ::

:: me with the newly weds ::
ice x boleh blah ok.
ada ke dia suruh aku duduk atas kerusi pelamin tu.
pastu dorang apit..
hotak la..mmg xnak la..
aku ni dah la pemalu..
so tu yg amik pic berdiri aje.
if la aku kawin..x dpt bayangkan mcm mana la nak sanding2 ke apa.
aku x suka jadi center of attention....god..mesti malu gila kan.
xpe..lets not think about that..
not like im getting married soon ke apa kan...haha



ok tiba2 aku dah malas nak cerita apa.
ngeh ngeh..
gambar pun patut byk lagi.
tp kemalasan aku nak tepek semua.
so apa yg ada je la yea.

oh tahukah anda aku punya le pening memikirkan mcm mana nak pergi wedding this sunday.
setelah ask around...lama2 dpt la solution...
pergi tido rumah jonet ke apa.
sebab she's halfway there..xkan aku nak suruh dia ke kl kan.
so ke sana je la.
tp adalah pening pikir mcm mana nak balik pulak.
sebab jonet mlm tu blk kluang..xkan aku nak expect dia hantar aku blk kl pulak.
hoh..can go crazy like this.
damn u rempitsss...x pasal ada masalah kereta mcm ni tau.
xpe..next year....kereta siap akan berlebihan..
kita pilih2 je mana nak guna kan.
kena positive...wooooossssaaaaaaaaaaa....~~~~~

kawan baik saya selamat bernikah~

so last friday ice selamat bernikah...
x ramai pergi..i mean kawan2.
just me, shawal n noy aje.
ok noy tu dah kira package la kan.
dia mmg..kawan aku semua jadi kawan dia jugak.




nikah after asar.
so after friday's prayer baru shawal datang ambik kita orang.
sebab ice cakap by 3.30pm dah gerak from his place.
lama gila weyh tunggu shawal ni.
aku text tanya pukul berapa dia ambik..dia cakap.."2.30pm janji melayu"
ok la tu..sekali tgk 3ish pm x dtg2 lagi dia.
terus aku text.." ni bukan janji melayu lagi ni. ni dah janji shawal namanya"
hahahhaa...tapi mmg weyh..dia tu memanjang otw..padahal kadang2 otw dpd katil ke toilet.
ada sekali tu lagi la..aku tgh buat rambut aku...dia kata otw.
terus aku x abiskan..end up ikat rambut aje.
sekali lama gila tunggu..padahal dia x siap pun lagi..keji betul.




:: muka ice yg kecuakan sebab nak akad nikah nanti ::

sampai rumah ice semua dah ready.
tunggu kita orang aje..hohoh..tp xpe..
kita org xde la lambat pun.


:: tgk la tu..xleh duk diam..gerak sana sini ::

dalam kereta lagi x boleh blah ok.
sepuluh kali la dia practice akad nikah.
dah la tersangkut2..kita org pulak yg nervous sekali.
yang shawal bila ice practice tu..dia boleh lak keluarkan ayat2..konon salah ke apa.
terus ice lg kusut, " eh kau jgn macam2 la shawal"
berlatih2 berkali2..last bila ok aje.
terus kita org semua sah2..terus dan2 konon main kompang la.
gila sewel..haha.




:: me & mr shawal ::

sampai sana elok asar.
so pergi sembahyang asar kat surau tepi rumah huda.


:: some of the hantarans ::




:: gila muka ice macam dah xde darah..pucat aje..hahha ::




:: getting ready ::

:: here comes the bride ::

oh aku suka kadi dia tu.
sebab gila lawak.
entah kalau aku yg nak akad nikah tu..aku rasa boleh menenangkan la.
gelak2 je kita org..at least bg hilang nervous la kan.
tapi bila cakap kat ice..dia kata..banyak la..dia dah berpeluh2 dah..haha.

Alhamdulillah dengan sekali lafaz..huda is now officially mrs ice. :D
masa dengar tu rasa sebak aje.
entah kenapa..
mcm x sangka dah kawin dorang..gila emo freak aku ni.
oh ada amik video..tapi gila malas aku nak upload..dah la panjang video.
nak edit pun malas..can a like that??



:: during taklik ke apa..ntah la..x tau aku term2 ni ::

:: again some of the hantaran from ice's side ::

:: mr & mrs ice ::


:: hantaran from huda's side ::



:: excuse masalah rotation ni..nway makanan adalah super sedap..me loike ::




:: rombongan belah ice dah nak gerak ::

kita orang stay lama sikit.
sebab ice kan naik kereta ngan kita orang.
so kena tunggu dia bergambar kat bilik la apa la.
so boleh thn lama jugak la tunggu.
kita orang dah macam, 'ice ni ambik gambar kat bilik ke buat apa ni?'
hahahha..ye la..mana la nak tau kan..serious lamaaaaaaaa..gila.


:: cea cea..mentang2 dah kawin..muka terus berseri2 ok..sila bandingkan ngan gambar masa awal2 entry tadi..bezaaaa gila. ::


:: me n noy with the bride :D  ::

:: kami dgn pengantin baru pulak :)  ::





lepas settle situ.
kita orang lepak mc d pulak.
sebab ice x makan apa..gila mamat itu.
so makan2 kat sana..lepak2.
n x abis2 kita orang cakap..'eeee kau dah kawin dow'
macam x percaya je rasa..

wish them happiness in life.
love them both. :)

entah ni bila punya cerita~

aku ni makin lama makin kronik.
rasa mcm dah xde mood nak update daily things.
rasa nak ambik gambar lg la malas kan.
tah la..mood sudah kacau la.

sebab tu ni baru nak update.
ni bila punya kisah pun aku x tau la.
serious x boleh recall.
tapi since pic dah ada..letak jugak la kan.



we went to PJ..
sebab cheque refund beyonce's ticket tu dah siap.
so ke sana nak ambik la cheque itu.

then we went to office sebab ada few documents nak kena fax.
then straight ke JJ pulak.
since sekarang musim orang kawin2 ni.
so kena beli banyak2 hadiah la kan.
so terus borang berlambak2 terus..senangkerja.
tp tolong borongkan utk papa n mama.
aku punya x beli pun.
aku dah ada yg berkenan.
tp payah mintak pendapat org lain ni..dia kata x lawa.
end up aku x beli pun.
ni pikir2 blk..aku nak jugak beli..lantak..janji aku rasa lawa.
tp problem pulak..xde kereta nak pergi...uwaaaaaaaaaaa....
serious aku x berani bawak kereta papa.
besar seperti kapal je aku rasa.

oh kita org jugak makan kat nandoss...weeeee~
dah lama x makan..so adalah sukaa..





still having problem with this rotation shit.
so just bare with it la yea.
oh yg aku perasan..mengapah ayam namdos semakin kecik?
adakah dorang beli ayam kecik sekarang..or dorang bedal portion selebihnya.
tp xpe..kenyang n puas hati jugak :D

lepas tu nonoy si gila itu nak minum starbucks.
mmg sewel..sebab br je lepas minum..dah la air aku bottomless.
ada la 3 kali refill kot..mmg crazy madness.
tp dia paksa2 jugak beli air.
sebab dia nak kumpul stamp...sebab nak redeem ini.

starbucks 2010 punya organizer.
suka benar..tp aku x rasa dia jenis guna pun..
pelik2 je perempuan ini.
lantak..janji puas hati.

ok tu je kot.
ok ta-ta.