#sayajual

Tabita Skincare
-Tabita Exclusive Set RM280 -Tabita Regular Set RM250 -Tabita Trial (repack) Besar RM150, Kecil RM110

- Premium Box (30sachet) RM180 -Trial Box (10sachet) RM60 *Promo

-30g RM55 -50g RM65

-RM250 (SM) -RM260 (SS)

-RM96 (SM) -RM99 (SS)

-RM183 (SM) -RM186 (SS)

Dr. Glow
- 1 set (Cream & Serum) RM150 *Promo

kakak yg baik~

last week..hmm aku x ingat bila la.
ni la pemalas nak update kan..lama2 terus lupa tah bila tah kejadian ni.
tp minggu lepas la.

aku n noy both dah bawah selimut.
nak tido la..aku rasa sebab internet slow kot.
sebab x mungkin aku nak tido awal sgt.
ok x la awal sgt..around 2ish am kot.
tp bg aku awal la tu.

tgh baring noy dok la cakap haus2.
budak ni mengada..bukan reti nak minum air sejuk ke..air masak segala tu.
nak sedap aje.
tapi malam tu dia extra mengada nak fresh juice.
kau rasa nak lempang ke.
pastu nak minum tu lantak la kan.
yg x suka nye suruh aku.

noy : saya hauss..
me : pergi la minum.
noy : saya nak fresh juice.
me : pergi la buat..kita bukan byk ke buah.
noy : ish xkan nak blend bising2 tgh malam.
me : ada fruit juice punya blender tu la..x bising..smooth aje.
noy : ada ke..saya x tau pun.
me : ada la..bulan puasa hari tu ada buat air watermellon.
noy : huish sedapnya..pergi buatkan saya.
me : apehal pulak..pergi la sendiri.
noy : pergi laaa...kau ni pemalas la.

aku x layan..lantak la.
malas ...apehal lak aku kena buatkan.
dia yang haus kan.
tiba2 after awhile.

noy : saya hausssss la.
me : pergiii la..mengada la kau ni.
noy : kau ni suruh buat tu pun x boleh. kau ni x guna kan. kerja kau tau nak mengangkang aje. malang la siapa kawin ngan kau..x guna..tau nak kangkang aje.
me : bagus la kangkang..kalau kau kawin nanti kau x kangkang ke.
noy : hotak kau la..kau mmg x guna la. satu hapa xleh harap.

mulut macam longkang kan adik aku.
rasa nak sepak je laju2.
tapi menikam jugak la rasa kan..
damn u byatch.
so nak xnak pergi la buat.
jadi kak mithali untuk malam itu.

so bermula la ekspedisi.
membuat fresh juice di tengah malam.


:: haha mcm harem ghupe aku. oh saya adalah memakai baju kedah arwah maktok. sobs. bila pakai terasa rindu je kat dia ::
:: oh red apple ada byk..so buat air tu..tp apakah susunan apple itu begitu. dan mengapakah aku rasa mata aku sedikit tercemar tgk apple itu begitu..haha ::
:: siap potong semua ::
:: mak kucing bersama kucing2 yg agak gelupur if nampak kita orang..tau nak keluar aje ::
:: kau tgk la pukul berapa aku layan kerenah noy tu..merepek kan minah tu. so mmg comfirm aku adalah mithali itu malam sebab layankan jugak dia ::
:: perempuan yg tekak gedik fruit juice pulak tgh malam.. ::
:: gerakan laju2 nak kasi cepat siap..huhu ::
:: siapppp..super nice..kalau ada aloe vera bits terus feeling minum air fruit tree..ahahaha. ::
:: perempuan teruja dapats minum air. ::

nanti nak try buat banana smoothies pulak..
mesti lazat..i likeeeee...

sorry for the inconvenience~

sorry kepada sesiapa yg nak masuk dlm blog ni x dpt.
jgn nak emo2 ke apa.
mmg aku private n aku sorang je ada excess.
so no such thing as pilih kasih or what so ever.

aku ada masalah yg x boleh nak terangkan kat sini.
so aku mmg perlu tutup blog ni untuk keselamatan.
ok maybe aku yg paranoid sorang2.
but we never know kan. so aku ambik langkah berjaga2 aje.
so bila benda tu dah settle.
n dapat comformation dpd pihak itu baru aku berani bukak balik blog ni.

so harap maaf..
terima kasih.

om nom nom~

menu hari raya : nasi impit - daging sambal bersama timun n bawang.
nom nom nom.
then ada masak lodeh(lontong) jugak.
tp by the time tu aku dah malas nak snap.
super nice.

tapi tak puasnya makan.
ye la ni bukan raya biasa kan.
so memang tak masak banyak.
tak sangka ramai pulak datang.
sebab tau memang tak kan dapat mana2 kot daging sambal tu.
tu yang semua serbu..
wuwuwu..nak lagiii..
jawabnya kena tunggu raya tahun depan la.
hmpphh..lama tu.

crazy~

it's 7ish am now.
n believe it or not..i'm still wide awake.
fuck gile..apesal tah x boleh tido.
mana ada minum coffee overdose pun.

tah apa2 je aku buat..
tadi tgk dvd..
then ingat nak tgk 500 days of summer ke apa.
sekali sibuk baca blog sana sini..
tiba2 sedar dah pukul berapa tah ni.

what to do now?
jogging di pagi raya?
haha mmg x la kot..
ok la..nak pikir nak buat apa ni.
ta-ta

malu tapi mahu~

semalam aku chat with a friend.
kawan dpd mrsm yg lama x bersembang.
actually x pernah kot.
ok selalu la gurau2 secara ramai2.
tp x pernah la sembang2 betul2 ke apa.

so semalam chat.
we were talking about wedding yg aku pergi recently.
wedding bear kat lumut tu.
dia cakap la meriah..ramai datang.
aku cakap la..nanti wedding ice turun la..mesti ramai.
n he said..wedding aku pun mesti ramai datang.
sebab aku rajin pergi wedding..
aku rasa aku xde la rajin sgt..tp ok2 la.

then aku cakap..maybe la kot.
sebab aku pun xde calon.
tah2 by the time aku kawin..semua pun dah beranak pinak.
semua ala2 kempunan nak makan nasik minyak.
so ramai la serbu.



ok habis cerita tu..
tiba2 dia cakap, 'kau jual mahal sgt kot pija'
mahal ke?? apa yg aku jual mahal?
abis xkan nak jual murah.
masalah sekarang ni isu jual2 ke?
ke mmg sekarang orang mengamalkan sistem jual beli tapi aku yg x tau.

i mean kenapa la orang assume aku mcm tu.
mesti cakap aku sombong, jual mahal or memilih.
maybe aku x approachable kot.
ok la..kadang2 aku memilih la kawan.
tp xde la tahap memilih melampau.
janji orang tu x freak..aku layan aje.
aku xde la poyo2 ke apa.

tapi sila baca balasan aku.
poyos kan..aku jawab aku pemalu.
serious aku tau..lame gila.
even sekarang aku pikir pun aku rasa bangang gila. dan diri ini gila lame.
apa jadah nak malu2 kan.
i mean bukan la aku budak kecik ke apa.

later he said aku malu tapi mahu.
haha..agak bangang statement itu.
tp in a way betul la.
sebab aku ni orang cakap la open ke apa.
tp bab2 tu aku masih traditional.
esp aku yg terer bab2 pepatah ni..
so perigi carik timba adalah x sesuai ok.
i dunno la..it just seems so wrong.
atleast for me la.
tah la..aku pun x sure aku ni pemalu ke apa.
aku rasa more to self conscious kot..
low self esteem ke apa.
i dunno la..malas nak pikir.

but betul la kan.
i mean. kalau korang..
korang pun sama kan.
xkan la tiba2 minat kat orang.
layan2 kejap..tiba2 cakap. ' i think i like u'
mcm scary je.
ke orang sekarang mmg mcm tu?
aku yg ketinggalan zaman. hmmmmm...

lain orang lain citarasa~

sekarang semua orang kecoh2 pasal cerita new moon.
semua la dok tanya2 aku x tgk ke cerita tu.
aku cakap x aje. sebab nya..twilight pun aku x tgk ok.
haha..lame gila kan.

ok mungkin pencinta filem itu akan cakap lame la.
tp aku x rasa apa2 pun.
sebab aku kurang suka cerita2 vampire ni.
esp part2 orang nak takut2 kena gigit ngan vampire wtf.
aku kecik2 pernah la tgk interview with vampire ke apa.
yang ada tom cruise n brad pitt tu.
aku x paham apesal orang nak takut2.
aku rasa kalau vampire handsome mcm tu..lg aku paksa2 dia gigit ade la.
silap2 vampire tu yg takut ngan aku nanti.
hahahha..

ok la..aku nak komen lebih2 pasal cerita tu x boleh sebab aku x tgk.
tapi aku seronok aje bila tau bukan aku sorang je x suka or x berminat ngan cerita tu.
aku tgk alia n chics pun x suka. ;p
aku aa je beli dvd..tp serious x berminat nak tgk.
sampai ada orang pinjam dvd itu n x pulangkan terus.
so mmg lagi la aku xkan tgk maksudnya.
tp x tau la if aku tgk aku akan suka ke apa kan.

nway..reason aku x minat sebab mengenangkan hero dia.
rob apakah namanya itu.
selalu la tgk dalam perezhilton.
semua dok gila2 pasal mamat tu.
i dunno why..but seriously aku x rasa dia menarik pun.
something about him yg a bit off.
maybe sebab muka dia yg jauh2.
paham tak..kedudukan mata dia ke apa..im not sure.
tambah lak package rambut tu.
aku rasa dah rupa persian cat pulak. hahhaa.
x cara tgk ini.


hahaha..kan ke sama itu.
ok sebab tu tajuk entry aku lain orang lain citarasa.
mungkin korang akan rasa comel.
aku x rasa comel.
sebab aku rasa persian yg muka penyek2 ni ada rupa sewel sikit.
x ke..esp yg jenis mata pun juling air tu..mcm kelakar aje.
kalau aku ada kucing mcm tu..mesti hari2 bila nampak dia rasa nak tampar aje.
god im so mean. ngehhh.
tapi serious ok.

ok mungkin peminat rob akan mengatakan.
eleh..kau tu mcm lawa sangat.
mmg la x lawa pun..ada aku kata lawa.
tapi xpe la..lain orang lain citarasa.
ada orang suka rob..
ada orang suka peej (nak jugak perasan kan)
yang pasti..tahap ke-horny-an aku tetap pada encik di bawah iniiii..

wentworth miller....aaaahhhhhhh (wah siap bunyi kau..haha)
sorry la..mmg byk gambar lain .
tapi aku suka gambar ni jugak.
x menahan..muahahaha..
mungkin nanti aku boleh photoshop sekali pic aku masuk dlm ini gambar.
pasti lebih kontroversi..muahhahaha..nak jugak kan.

so dengan ini..
di jelaskan..saya bukan peminat twilight, new moon, atau rob apa itu.
sebab saya adalah penghorny pada wentworth miller dan jugak..uhukk..uhukk..ehemm..eh tiba2 susah pulak nak sebut.. xpe abaikan..laterrrrr..
byeeeeeeeeeee...

full~

semalam plan nak makan nasik ayam kat ampang.
sampai around 9.45pm mcm tu. kedai dah kemas2.
wth..gila awal nak tutup malaysia ni.
cea tiba2 salahkan malaysia terus kan.

then ke oldtown sebelah itu..
tengok xde seat kosong langsung..
so decide ke papparich lagi.
hohoh..mcm xde tempat lain aje kan.
tp ok la..sebab dia byk choice makanan sikit.


:: saya adalah makan ini pula..x tau la apa nama dia..tp sedappp...lazattt..mmg penuh la perut ..huhu ::




tiba2 mood nak menulis panjang lebar xde.
nak cerita apa pun.
dah kata tempat biasa pergi.
muka pun sama aje.
xkan aku nak cerita apa yg kita orang sembang pulak kan.
ok la..itu aje..
buhbye bitches.

jauh sungguh rasa nak pengsan~

disclaimer : entry adalah panjang n penuh gambar. akan mengakibatkan muntah2. terlalu panjang n memenatkan, so i cant be bothered to check ada typo ke apa.

so last sunday to ada wedding kawan mrsm di lumut.
amik kau jauh gila kan.
ok sebenarnye aku ingat x jauh ok.
i mean sebab selalu tgk ramai je orang boleh ulang alik lumut ni.

dah la sabtu tu period..period pain melampau..cannot tahan.
tido je aku.
then terjaga pukul 9pm.. tido again at 1am mcm tu..
sekalu pukul 4am terjaga lagi..haihhh..
x selesa betul la.
aku jarang kena..sekali kena period pain..mmg seksa la.
lepas tu terus x tido.
by 7am siap2 semua.
ice cakap nak amik pukul 8.30am.
berkumpul rumah shawal pukul 9am..then gerak.
dah kata melayu kan..so harus semua janji melayu kan.
dorang sampai umah aku pun dah pukul 9ish almost 10pm...cehh.
penat aku menunggu dpd pagi tau.
sebab tunggu lg 2 kawan.
sekali boleh pulak last minute xnak join..mcm2 hal la dorang ni.

gerak ke rumah shawal.
rasanya around 10ish baru gerak ke lumut.
tu pun menyingah r&r mana tah sebab ada yg x sarapan lagi la pulak.
seronok..lepak situ je pun sampai 11.30 am.
hampeh gila..byk berlepak dpd dlm kereta. haha.

:: shawal n rolex..aku x sure apa rolex tgh buat tu ::
:: din - boy - ziha - ayam ::
:: pasangan yg berdarah manis ::
:: me n nysya..sama2 merah menyala. ;p ::

then bergerak..
bermula la perjalanan yg aku rasa mcm x berkesudahan aje.

aku adalah naik kereta ice.
depan adalah kereta shawal.
satu lg kereta kat belakang..aku try amik lapan kali tp blur memanjang.
apa jadah tah.
so malas tepek sini.



like i said earlier..
kita orang ni sepuluh kali la nak stop.
nak kencing la apa la.
nak hisap rokok la.
katanya semua kereta baru2 n no smoking sana sini.
tu yg kena stop byk kali kan.
kalau smoke sebatang aje takpe..ni sampai berbatang2 kau.
gila lama menunggu.


:: huda - nysya - ziha ::
ni r&r before masuk tol teluk intan x silap.
entah la.
aku rasa x berkesudahan je perjalanan.
godddd...jauhnya lumuttttttt...
aku ingat x jauh tp ni mcm x sampai2.
selepas sedikit episode sesat2.
akhirnya sampai rumah pengantin around 3.10pm mcm tu.
amik kau dpd pagi santak ke pukul 3pm ok.

sampai je terus tuju makanan ok.laparrrrrrrrrrr...

ok aku x tau apa motif gambar makanan ni nak terbalik pulak.
yg pasti ada ikan masin goreng ngan cili kering..hoh sedapp gila..




tgk la tu..dah x semengah dah rupa aku.
rambut serabai gila.
ngan muka berminyak bagai.
ngantuk toksah cerita la kan..lepas abis makan rasa nak tido aje.

then 15 minutes later tu budak2 lain join.
dorang dpd wedding sorang lagi..
kita org x pergi wedding tu..tu kat ipoh..sebab x berapa rapat.
haha keji gila..padahal boleh aje pergi kan.
lagi 4 kereta kot..
so amik mmg penuh je..ramai jugak la datang.



:: aku suruh amik2 kan gambar..dia snap muka dia sendiri ::

:: kedah - fadhlur - naieem..perempuan yg tersipu malu yg penuh bercirikan perempuan melayu terakhir tu aku la ;p ::
:: boy - ayam - lopop (apa teruk sgt janggut kau tu hoih ) - rolex ::
:: imah - azlina - aliffah ::
:: huda n faida n anak kepada lopop ::

aku adalah manusia hampeh.
boleh x pergi all the way ke lumut.
tp pic pengantin aku x snap.
so itu je la sipi2 yg ada.
pengantin perempuan langsung xde.
xpe..nanti kalau official photo keluar ke..aku kebas la tepek sini kan.
ceh..entah bila la tu kan.

:: ice busy2 pass2 kad kawin dia ::

hoh semua mau kawin2.
2 minggu lagi boy kawin.
then seminggu after that ice pulak.
then january ziha n ayam pulak.
dah la aku x dpt pergi..uwaaaaaaaaaaaaaa..
sebab adalah sama tarikh ngan wedding ayol.
shit la..xpe..if ada sesiapa pergi belah ayam punya..akan aku ikut. :D
ye la..akan rasa terkilan x dpt pergi.
ziha roommate aku 2 thn kot masa kat mrsm.


oh pergi naik kereta ice.
balik naik kereta shawal pulak.
nak merasa kereta baru dia..heheheh.


tgk la dorang berdua ni..
dua2 sempat bukak facebook ok.
layan tgk profile siapa la.

oh singgah pekan lumut kejap.
beli segala sotong, satay ikan semua tu.
sebab mama pesan.
then gerak..huishh mmg terasa jauh n x berkesudahan sekali lagi.
dah la nak terkucil melampau.
so singgah station minyak apa taj.
gila ngeri weyh tempat dia.
so shawal adalah baik hati bawak pergi r&r lain.. :D
barulah lega..siap tukar baju lagi..heheh.

then ke station minyak tadi again.
sebab budak2 lain ada kat situ.
sebab ada jual durian tepi tu.
so boy adalah belanja...weeee~~~.


:: ice kau ni aksi2 mcm x dah sabar nak kawin je aku tgk tau ::
:: boy n din ::
:: jgn tanya aku apa motif shawal buat aksi mcm tu ::




then gerak again.
memula seronok layan sembang n gelak2 ngan shawal n rolex semua.
then aku dah x menahan ngantuk.
maybe sebab period kot..so letih lebih..
aku adalah jarang nak tido2 dlm kereta ke apa ok.
siap poyo2 cakap..aku x sampai hati nak tgglkan shawal.
so layan sembang la..
tapi tau2 aku dah ternganga kat belakang..haha hampeh gila.
aku tersedar bila dgr dia sembang apa tah ngan rolex..
tiba2 aku dengar, ' yang pasti berdirii..sedappp'
aku terus, ' apa yang sedap tu shawal'
semua gelak2 aje..
tah apa2 la dorang sembang tu..

then sampai kl around 10ish pm.
singgah makan kat area jalan gentig klang..ke jln pahang eyh? aku x sure la.

:: nasi goreng paprik..aku x tau la apehal tang gambar makanan je dia xnak rotate...dengki weyh. ::


muka keletihan je semua.
oleh itu saya istiharkan...
kalau ada wedding lepas ni ..kalau setakat aku x rapat sampai cium mulut ke apa.
jangan harap aku nak travel jauh2 mcm ni.
sakit badan weyhhhhhhhhhhhhhhhhhh...
kirim salam. unless aku adalah rapat.
bear ni ok la..sebab mmg rapat pun.
wah kecoh aje kan..mcm aku drive aje..padahal ternganga tido kat belakang.
x kira la..penat jugakkkk...

tapi kan..pergi perhentian hari tu lg jauh.
kenapa aku x terasa jauhnya??
adakah kerana tau akan mencuci mata dgn jayanya?
ngeh ngeh..
see.told u im a bad person..
lantak..ada aku kesah..

ok tu je..
muntah kan baca panjang gila n byk gambar..
percayalah..aku update ni lg muntah ok.
ok bye-bye.