#sayajual

Tabita Desi Damayanti Skincare
-Tabita Exclusive Set RM280 -Tabita Regular Set RM250 -Tabita Trial (repack) Besar RM150, Kecil RM120

- Premium Box (30sachet) RM197 -Trial Box (10sachet) RM68

-30g RM55 -50g RM65

-RM96 (SM) -RM99 (SS)

Dr. Glow
- 1 set (Cream & Serum) RM150 *Promo

sharing is caring~

this is my current addiction..
love em both..
dengar masa naik kereta cousin farah rizi tu..
terus jatuh cinta..
sukee..
so saje nak share :D






day 2 - MINT museum of toys~

next we went to MINT museum of toys..
hoih..time ni mmg dah x larat sgt..
kaki dah penat gila..
ngantuk toksah cakap la..
mmg dah xleh belah betul..

all the pinoy is so energetic ok..
aku x tau la dorang ni dpt tenaga dpd mana..
gila betul..
semangat ngan camera dorang..snap sana sini..
beria dengar penerangan pakcik itu..

ye la..toys ok..
acik bukan penggemar toys..
lelaki suka la kot benda2 ni..
cuba bawak ke house of teetttttt ke harus aku segar..
nakkkkk jugak kan..

mula2 tu ada la aku snap sikit2..
selebihnya farah yg snap..
rajin budak tu..masih bertenaga..
aku mmg carik port nak landing aje..

:: popeye ::
:: batman n robin ::
:: ultraman n siapa ni eyh..org jahat dlm popeye tu kan.. ::
:: flinstone ::
:: mereka adalah semangat..seee ::
:: masih batman and robin ::
:: superman n spiderman dpd zaman hail amir dan uji rashid..haha gila old school ::
:: 007 ::
:: snow white tombamm..hahha..sekarang je snow white nak feeling gisele bunchen..dulu relax aje..siapa kata tombam xleh jadi princess??hahahhaha ::
:: and the 7 dwarf ::

:: outer space ::
:: harus mencari port untuk duduk aje ::
:: mickey n minnie mouse ::
:: 5 little nigger boys. ::

:: yee..masih landing..sedap gila sofa panjang ni..stock duduk terus tenggelam..rasa nak tido ok.. patut la sedap..rupanya harda ialah SD30,000 ok..pengsan ::

:: kenderaan kotak mancis ::

:: rofftop bar ::
:: farah yg beramah mesra dgn blogger filifin ::

:: muka dah xleh blah ::

lepas tu dorang tanya samaada nak ke orchard road or balik..
harus la nak balik kan..
cannot go alreadyyyyyyyyyyyyyy...
dlm bas pun dah tido ternganga ok..

lepas tu amik kau..
terus tido sampai pukul 11ish pm..
terjaga kejap..ingat nak prett prett lagi..
tgk xde berita from farah's cousin..
so sambung tidooooooooooo..
nikmat betul..then around 3ish am terjaga..
dah xleh tido dah..
so tgk tv..sambil makan roti ngan tuna yg dibawak..
sambil tgk tv ..mcm2 rancangan la..
sambil kemas bag..haha..x tau nak buat apa..
begitulah tamatnya day 2 si singapore..

bad habit, die hard~

siapa yang dah lama baca blog ni..
mesti tau sangat..
tuan blog adalah pemain game yg tegar..
bagi je apa jenis main pun..tuan blog adalah suka..
wahh sempatttt... ngehhhhhhhh

dulu semangat la download..
ada je orang cakap ada game baru..
cepat2 download..
kalau rasa2 xleh download..
ada fellow bloggers yg share game tu
antara yg rajin share game ialah cik along.
but unlike along yg akan abiskan main semua game2 itu..
me on the othr hand..adalah separuh jalan aje.
of coz la ada yg main sampai abis..
tp 80% mesti main kejap aje.. lagi sikit nak abis.
dah bosan..lalu biarkan aje..
then proceed ke game lain..

tapi sekarang dah x kuasa nak download game.
sebab dah ada macam2 game kat facebook tu..
weehaaww..i likeeeeeeeeee...

start dpd pet society, ke sorority life, bla bla..banyak la..
yang terus pulak..kalau dah x main tu..bukan aku nak buang..
aku biarkan aje..
so aku rasa..pet society tu..pet aku mesti penuh taik kat rumah..
busuk2..orng kena mandikan ke apa..lantakkk..
sorority row pulak..duit mesti juta2..
kerja orang fight ngan aku n kebas duit aku..confirmmm..

:: restaurant city ::
pastu ntah mcm mana aku ketagih restaurant city pulak.
ketagih yg stock kerja nak adap tu je..
sampai la restaurant mak berjaya uolls..
tapi dpt game lain terus terbengkalai..
ni hari tu tgk...kesian..tergolek2 pekerja aku..mati kelaparan uolls..

ngan penuh sampai restaurant ni..
kering kontang tanaman..
kesiannn...

lepas tu dapat tau pasal game farmville pulak..
amik kau..gigih gila bercucuk tanam..
jadi nak keluar pun ala2 teringat aje tanaman..
xnak withered..haha gila buruk perangai..



:: farmville ::
lama2 jadi amat penat..farm makin besar..
binatang makin banyak..
jadi peant gila weyh nak buat satu2 tu..
mmg la ada jentera semua..
tapi kadang2 minyak x cukup..
nak beli minyak dah la mahal..
so dah ada rasa malas di situ..

tgk la tu..tanaman sudah mati..
binatang semua x harvest..
dah malas nak tanam lain2..
so biarkan aje dia begitu..

mesti ada sebab lain kan aku biarkan game tu..
yeee..tepat sekali..
aku biarkan dia sebab main game ini pulak..
nom nom nom nom..


:: cafe world ::

ngehehh..sukeeeeeeeee...
lebih kurang mcm restaurant city..tp lain la..
mcm restaurant city kena jaga makanan utk pekerja..
tp game ni kena masak makanan..

oh saya adalah belum cukup kaya nak hias lawa2..
dan aku masih confuse nak concept apa..
kejap rasa nak modern..
kejap rasa nak nampak cozy n antic..
akhirnya caca marba aje..
xpe..nanti mak kaya..kasik lawa2..mak tepek sini ye..

ni satu lg ketagih..
hari tu gigih main..sampai dpt no 3..
then pergi singapore..terus jatuh no 8 ke apa hari tu...
noy lg xleh blah..
ada ke masa aku pergi singapore tu nak jaga kan cafe aku..

me : kau gila ke..buat apa weyh..bukan ada pertandingan dpt trophy ke apa...biarkan je la..buat menyusahkan korang aje

tapi betul la kan..xnak la sampai begitu sekali..
lain la ada hadiah mingguan ke apa kan..miahahah..
so sekarang main tu je la..
ni pun dah ala2 buhsan jugaklah..
dpt merasakan..ada game lain yg interesting aje..
terus aku tinggalkan game ni pulak..

yang pasti..mak adalah rindu nak main game the sims..
x main lg sims 3..
sebab pc aku semua xleh harap..
malas nak main kalau lag ke apa kan...
so baik x main terus..
bila sims 3 nak keluar PSP ni..
hmmm..talking about psp..rasanya dah berbulan x pegang..
elok je dia tido dalam laci tu ;p
xde game pun..penuh lagu je dlm tu..heheh..

nak kongsi..tapi dengan siapa?~

hati saya adalah rasa macam2..
kadang2 rasa nak marah.
tapi marah selalu x lama..lepas tunggu for awhile. dah rasa ok.
so xde masalah di situ.

kadang2 hati rasa nak senyum.
senyum sampai ke telinga.
tapi selalunya akan senyum sorang2.
sebab xtau nak share dengan siapa.
noy is so not a good listener.
so kadang2 cerita kat kawan.
tapi apa sangat pun.
sebab terlalu cerita orang menyampah kan.

kadang2 hati rasa rindu.
rindu sampai rasa nak jerit2.
pun x tau nak jerit kat siapa.
sebab kadang2 orang suka nak dengar.
atau maybe orang suka nak dengar, tapi hati ini yg suka ego n berrahsia.
so sebab terlalu pendam. rasa macam hati ini di tikam2.

x suka jugak letak kat blog.
sebab blog dah terlalu ramai bloggerazi.
ada yg kenal. ada yang tidak kenal.
so untuk info2 yang tidak di ingini sampai ke pihak yang tidak sepatutnya.
maka apa2 dalam hati terpaksa di pendam lagi.

satu lagi saya tidak mahu disalah ertikan.
contoh entry ini. bila saya cakap sedih. orang ingat saya sedih pasal lain.
bila saya cakap senyum. orang akan ingat dalam hati saya ada taman.. padahal saya hanya senyum kerana duit blogging meningkat naik.
atau mungkin bila saya kata rindu..orang akan cakap saya rindu kekasih lama dan mula la dapat kata2 nasihat seperti semuanya ada hikmah. tabahlah..saya tahu anda kuat.
apakah?
semua salah ok.
itu la manusia. suka buat spekulasi sendiri.

saya jugak tidak mahu buat protected entry.
kerana adalah tidak tahan orang meminta password.
bila orang memberi kata2 kesian.
saya adalah berasa sangat jahat kerana kedekut password.
jadi bagaimanakah itu?

kepada siapa hendak bercerita ini?
yang pasti buat ketika ini. saya adalah hampir menjadi gila.
saya adalah rindu.
kenapakah hati ini suka menyusahkan saya.
siapa ada cara untuk mengeraskan hati?
silalah berkongsi.
kerana buat masa ini..hati saya adalah lembut lalu menyusahkan otak saya.

-__-

day 2 - maxwell food court & chinatown~

lepas singapore flyer..
straight to maxwell food court..
kita org skip pergi merlion n esplanade..
fuhh..nasib ok dorang skip..sebab kalau pergi yang tu kena jalan kaki..
ok walaupun dlm 10 minutes walking je..
but stillllllll..penat..aku dah tahap x boleh pergi dah..

so ke sana naik bas aje..
dapat la lena kejap dlm bas..
tu pun terkejut2 aje..sebab serious all the pinoy adalah super bising..
mmg kau akan rasa feeling dok wet market..
like bising punya bising..
aku stock tido terkejut2..sebab dorang gelak kuat mengilai2..
aku terpikir la..dorang ni mmg jenis cakap bising ke apa kan..
sebab arab, indon kadang2 jenis cakap kuat2 macam nak bergaduh kan.
tapi belakang kita orang adalah boss nuffnang philipines..
elok je dia bercakap mcm biasa..
maknanya ni dorang la kot yg gedik cakap bising2..hoih..pening.

sampai je sana..
x tau mau makan apa..
ada 3 je gerai..1 nasi kandar..
1 lagi stock jual laksa mee segala..
aiyohh..tekak cannot terima..
dah la dalam bas budak2 tu dok cakan chicken rice..chicken rice..
teringin betul la..
tapi kalau ada 50 gerai..semua cina punya ada.
3 kedai tu je halal..
so settle for this je la..

:: nasi - kari ikan - ayam goreng - sirap bandung = SD5.50 ::

it was ok..
oh tp sirap bandung adalah super sedap..i likeee..
paling x tahan..kita orang dok sekali ngan boss nuffnang philipines ngan wife dia..
sorry aku x tau nama dia..yang pasti..dorang makan gila meriah..
menangis tgk..uwaaa..xleh makan..
dia siap offer2..tapi kita orang cakap no thanks aje la..
mesti dia ingat kita org sombong..
ikut hati nakkkk aje ok..


:: kau tgk meriah mcm mana makanan depan kita org..paling x tahan time tu telur tu la..haha..kata xleh makan..telur pun aku teringing..bengong ::

then ada la free time lg 1/2 hour..
ingat nak pekena coffee..
punya la jenuh pusing..x jumpa coffee shop..
yg ada pun dah tutup..citt..

dah la xde tempat dok..
dah makan harus ngantuk kan..nak gak landing..
nak dok bawah takut seluar kotor..plus buruk betul ghupe..
so berdiri je la..dah la kaki sakittttttttttttt :(
penat ok..
kenapa aku xleh duduk??



gile kedekut cafe ni..
dia lock ok kerusi dia..
xmo bagi duduk..
mak ni dah la besar almari..
mmg x muat la..badan kecik muat la nak selit..
farah suruh aku try..
oh xpe la..aku tgk pun tau..
kang buatnya aku tersepit .. lalu menggelupur kat situ..
baik aku xyah try..takut aaa..

oh sebab haus n air ni sedap..aku beli lagi..
comel kan..dia ada pemegang plastic tu..hohoh..
walaupun aku rasa mcm xde faedah aje benda itu..
tp xpe..still comel.. ;p

then ke chinatown..
aku dah mcm..apakah ke chinatown.
i dont want..nak balikkkkk....tidoooooooooooo
time tu mmg teringat katil empuk di hotel aje..
tapi pergi aje la..dah kata trip kan..
aku mmg dah x berdaya betul la time ni..
so gambar pun ala2 nak amik xnak amik..

:: chinatown, singapore ::

aku memula tgk dorang ni jalan laju2..
mcm apa ni kau pergi chinatown ..jalan laju2..
bagi la chance shopping ke apa..
x sempat ok..
rupanya nak ke heritage center dia..
ok tempat dia best la..
bagi orang yg suka sejarah..
mak x skerr sejarah uolls.. walaupun sejarah mak cemerlang :D
mak suka future *ceacea*

orang semua excited amik gambar bagai..
yg aku sibuk carik kerusi nak duduk aje..
tu pun memula takut nak duduk sebab mcm antik sangat..
bukan takut antik sebab akan roboh bila aku duduk..
aku tau xkan..antik ni kuat..
aku takut antik sebab aku suka terbayang barang antik ni ada penunggu dia..
buatnya aku duduk lalu nightmare hantu cina lompat2..
bengong kan.. ;p

gambar yg sempat saya snap..

:: kopitiam ::
:: pasar dolu2 ::
:: ok aku x tau apa ni..judi mungkin ::
:: menjual makanan kandar..mungkin soup kot..i dunno ..aku malas nak baca..haha ::
:: manusia pemalas yg carik tempat nak duduk aje :D ::

:: bilik orang ada 10 anak ..kecik gila ::

kesian la tgk..
tp serious masa turun tingkat ni gila scary..
meremang2 bulu roma aku ok..
sebab dah la gelap nak mampos..
cahaya malap2 aje..
then ada main music cina yg lama2 tu..
then effect mcm record tu sangkut n main lagu tu terulang2..
fakkk gila..takut..rasa nak kelaur aje cepat..
ni aku bukak flash snap2..
ikutkan gelap..
takut je..tiba kau snap2 gambar..
dlm gambar ada lak lembaga apa2..ish takut..
kalau malam meti tempat ni scary gila weyh..
terlalu banyak benda antik..takooootttttttttttttt..

tapi lagi best pasal singapore..
dorang simpan ok benda2 mcm ni..bagus..
malaysia nak harap mcm ni..x dapat la kan..
dorang mmg jaga la semua..
maybe sebab singapore ni negara pelancongan jugak..
tu sebab dorang jaga benda2 ni semua..

eh jap..ke kat malaysia ada mcm ni??
aku je yg x tau eh ;p

day 2 - singapore flyer~

after clark quay..
kita orang ke singapore flyer.
time ni mmg aku dah tahap mengantuk xleh terima dah..
tapi xkan nak balik..satu sebab kedekut duit nak naik cab..haha..
satu lagi sebab bukan senang weyh nak jalan2 mcm ni..
dah la aku first time kan.

so tahan jugak la..


dua benda aku paling la takut n phobia..
lipas n tinggi..
i hate heights !!!!!
tapi dorang cakap benda ni slow je bergerak..
ok fine naik..
naik aje terus aku duduk..x bergerak2..
takoottt..
tapi agak kecewa..ingat naik benda ni nak tido..
ada kerusi empuk2 ke apa..
xde..so duduk la tegak aje..


orang sakan bergambar sana sini..
aku dokkkk aje..
dah laaamaaa sikit baru la aku berdiri..
tu pun as usual farah suruh..
dia kata xkan xnak amik gambar..
finee..maka bergerak la..sebab nak amik gambar kan..
tu pun punya la takut nak ke tepi cermin..
kuat gila aku grab pemegang dia..

:: senyum orang takut ::
:: konon nak buat pose x takut..xde nye..tangan sebelah lg x bergerak kau..dok pegang je benda tu..haha ::




serious takut..
sebab ada one part tu..dia ada gegar2 ok..
aku ingat aku sorang je rasa..
farah pun rasa..
tp dah semua relax..xkan aku nak panic2 kan..

aku ni suka pikir pelik2 tau..
tengah naik ni tiba2 pulak aku teringat cerita final destination ...hahahha
aku teringat yg masa dorang naik roller coaster tu..
aku tgk je benda ni pusing2..
aku terbayang cable ni putus la..
pintu terbukak aku tergantung2 la..
uwaaaaaaaa..takut..me not like..
sebab tu aku x rasa rugi pun x naik eye of malaysia tu..hohoh..

but still..aku suka la singapore flyer ni..
nak rasa naik sendiri..mmg xkan la.
so atleast ada jugak pengalaman naik kan..
n i think i wasnt so bad la.
best dpt tgk singapore..cantikkkkkkkk sangat.
tp aku tgk sambil duduk je la.. ;p
kalau korang pergi sana..naik la yea.
kalau malam mesti lg cantik kot.