#sayajual

Tabita Desi Damayanti Skincare
-Tabita Exclusive Set RM280 -Tabita Regular Set RM250 -Tabita Trial (repack) Besar RM150, Kecil RM120

- Premium Box (30sachet) RM197 -Trial Box (10sachet) RM68

-30g RM55 -50g RM65

-RM96 (SM) -RM99 (SS)

Dr. Glow
- 1 set (Cream & Serum) RM150 *Promo

gempa bumi!!!

woah...baru merasa gempa bumi..
wonder mana yg kena tu..

tgh duduk di wing chair..
tiba2 merasa badan mcm terbuai2..
ingat sendiri goyang..
adakah kerana penat..atau effect tidak menghisap rokok..
tp semacam aje buai dia..
so tanya edan..

me : eh gempa bumi ke apa ni??
edan : hmmm..a ah la..
me : tu la kannn..saya ingat saya yg goyang ke apa..
edan : betul la tu..tgk lampu tu..goyang..

yes..lampu adalah goyang2..
ok bukan goyang teruk..tp u can see it..

noy : gempa bumi eh?? aku pun rasa jugak..ingat apa..
mama : kenapa nak??kenapa nak??
me : gempa bumi??
mama : a ah..ni mama goyang2..mama ingat sebab mama goyang..
noy : a ah la..tgk air tu...(air dlm jug pun berkocak..)
mama : kenapa nak??

noy pergi bilik belakang tgk cousin aku..

noy : rasa x?gempa bumi..
diba : a ah..orang ingat orang yg bergoyang..

dia adalah dlm position memegang katil..hahaha..
oh experience..walaupun rasa sikit n hanya goyang2..
tapi still rasa takut..
n wonder kat mana la yg kena tu..
hopefully kat sana pun kena biasa2 aje..
xde la yg cedera or meninggal..

so korang mcm mana??
ada x rasa kat tempat korang..
oh btw..ni live update ye :D

repeat keesokkan hari~

memandangkan hari jumaat lagu x best..
harus la rasa tidak kepuasan hati aje..
nonoy mmg dah plan nak keluar ngan kawan2 crew2 dia..
mmg la rasa nak ikut..tp noy x bg mula2..
keji kan..dia kata aku menyibuks aje..FINEEE!!

tp agaknya dia kesian jumaat x best..so dia ajak la aku n jonet join..
tp jonet x dpt nak join..sebab dia nak kena blk nilai dah kan..
so aku mcm teragak2 aje nak join ke x..
sebab kang aku kesepian..
aku ni dah la if orang x biasa aku mcm x tau nak sembang apa kan..
tp noy kata kawan2 edan pun ada...so ok aje la kan..
ok xde la sebab nak gedik ngan dorang..
tp dah lepak berkali2..so mcm dah ok..
plus kawan2 dia macam ok..xkan biarkan kau menjadi beruk keseorangan ke apa..heheh..

hohoh...x kerugian betul ikut..
adalah sangat gembira..
sebab both parties ok..
i mean kawan2 edan pun ok..kawan2 crew noy pun ok..
so adalah riang ria n sangat gembira..
n as usual..crowd di hari sabtu adalah best2..
lagu pun best.. :D
so macam perfect night out ..la la la..~

gambar adalah banyakkkkkkkkkkkk..
ni pun aku masukkan sikit aje..
janji cukup syarat gitu..




huah huah..
minggu ini hendak pergi lagi kah??
atau minggu2 akan datang :D
xde siapa buat open house..so open clubbing pun jadi la..
ke ada orang nak ajak ke open house..
wah gila x malu tanya2..

ok itu aje..bye bye birdie..

dah besar dah dia~

last saturday..
tgh bersantai2 di rumah..
tiba dgr ada orang bg salam n bising2 di depan..
rupanya saudara dpd melaka sampai..

wah haruslah seronok kan..
mama apa lagi..gigih suruh kita orang masak2..
ok xde la masak apa..
mama mmg dah buat nasi lemak earlier..
so kasi tambah nasi putih aje..

lepas tu tgk budak2 ni main2..
masihkah korang ingat ngan adawiyah..
ye..last aku jumpa masa ayol tunang..
still xleh jalan..
ni dah besar ok..ligat ke sana ke mari..



:: sangat la comel ::

paling best x nakal la..
ok xde la x nakal langsung..
tp standard la budak2..setakat jalan sana sini bising2..
dia n abang dia..
main mainan pun satu2 aje..abis main simpan blk dlm bakul..
so nice kan..suke aje tgk..
haha as usual..tgk aje la..mak x reti nak melayans uolls...


:: ni abg dia naqiuddin n sepupu aku dibah ::
:: sedang makan2 ::

:: heheh..comel kan..excited dorang pakai spec tu ::

oh itu spec zaman aku n noy kecik2..
elok lg ok..
kita org ada la mainan dlm 1 bakul kecik..
mainan dpd kecik2 elok lg..
so if ada budak2..mmg bg main tu je la..
tu pun tggl sikit aje..
dulu lg banyak..
segala barbie set n anak patung semua dah bg adik jonet dulu..
if not lagiii la banyak..

hohoh..rasa2 thn depan ke..2011 ke..aku dah ade anak buah x??
haha..bg soalan tension kat ayol n noy..
selagi aku x dpt anak buah..akan aku tanya soalan tu sampai dorang rasa nak lempang muka aku..boleh??
cea cea..tanya orang kan..orang tu bila lagi..
ada orang tanya je aku soalan tu..xyah byk kali..orang pertama tu aku dah terus sepak laju2..
rasakannnnnnnnnnnn..
motif dpd cerita adawiyah ..masuk cerita aku tiba??
gataii sangat ni.. ;p

ok tu je..ta-ta
oh ini menunjukkan aku berjaya update..
percubaan membuka edit post sebanyak 3 kali akhirnya berjaya.. :D

arghh tension2~

dpd tadi jenuh aku nak update x boleh..
aku masukkan gambar 6..2 aje keluar..
pastu try upload lg..done..tapi 1 pun dia x upload..kosong ajeeee...
boleh sakit jiwa macam ni..
pastu xpe..restart pc..ingat pc yg lembab ke apa..

elok aje..
so nak edit je la post kan..
ada la nak dekat sejam..x dpt2 bukak ok..fucktard betul.
tapi ni aku tekan new post..elok lak keluar...hergghhh..
jap lg aku try la buat new post aje..
tp gila penat dah type2 kat entry draft tu....
kalau x boleh tu maknanya internet masih mcm haremm..

dah la blogger xleh..
blog hop x dapek..
facebook pun sama..
so nak buat apa ni??/

buhsan la haih~

is it me or mmg blogging dah agak membohsan kan..
punya la seksa je rasa nak update..
x macam dulu semangat aje nak ngadap blog selalu..
sekarang ni sibuk nak blog hop aje..
tapi pun x best..sebab asyik ter hop ke tempat2 x menarik..
bagaimanakah itu..
so xde la adegan pembakar semangat ..
lagi bg sakit jiwa ado.. opppss..

kalau x kerana income nuffnang yg meningkat setiap bulan..
dah lama mak quit uolls..
paling2 pun x kuasa nak menjadi blogger tegar dah..
walaupun income x byk..
or ada yg cakap ..setakat iklan atas bawak kiri kanan..xkan kaya..
tp aku syukur aje dapat..
siapa nak bg kan..
padahal blog pun merepek aje..

ke kerana ketagihan facebook mengatasi blogging..
mungkin kerana facabook terkawal..
friendlist pun orang yg di kenali aje..
so lg bebas kan..
xde segala anonymous ni..
oh cakap pasal anonymous..
tahukah anda..mostly orang anonymous bukan complete stranger..
sebab jarang la orang yg x kenal ni nak sakit jiwa lebih2..
tapi adalah kawan2 yg anda kenal..pernah kenal..x kira la jumpa 2-3 kali aje..
or maybe rapat...sebab orang2 mcm tu yg cepat psycho lebih..
x puas hati sana sini..so comment2 pelik2..

standard la kan..
manusia mana xde perasaan ketidak puasan hati..
tapi sakit jiwa n rasa nak bunuh diri mcm mana pun aku kalau baca blog2 pelik..
xde la aku sampai nak tgglkan anonymous comment ke apa..
paling2 pun...kasi simpan..then session kak nam ngan noy..
which is not fun..sebab dia tu bukan paham apa pun..herghh..

oh apakah ini..dpd cerita pasal pemalash update blog..
tiba2 cakap pasal anonymous pulak..
xde..cuma nak bg ingat aje..
sebab aku mcm tau blogger mana yg rajin komen anonymous2 ni..
hentikanlah ye..
btw..aku xde kena apa...
cuma tgh type2 ni..tiba2 teringat aje..
jgn nanti ramai dok tanya2..aku kena kacau ke apa..
tidak..buat masa ni..mak hidup bahagia..
wah bahagia la sangat..

ok la..tu je nak cakap..
aku type ni pun dah juling2 sebab ngantuk gila..
see..betapa buhsan nye aku nak ngadap blog ni..
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz....
*tertido terus..*

first open house :D

last friday ke open house..
oh suka..awal2 dah ada open house..
since dia buang siang..n mmg xde program apa..
so pergi aje..jonet pulak mmg dtg umah..
so pergi sekali ngan dia n nysya la..

kami pergi ke open house ib..
ice was suppose to join..
tp x jadi pulak..xpe...program tetap on..
oh adalah best pergi..
sebab semua makanan adalah sedap gila..
buang lak jumaat siang..
ada yg dah start kerja n x blk dpd kampung..
so x ramai lg..we were among the earliest to arrive jugak..
apa lagi..makan tanpa segan silu la.. :D


:: datang terus serbu sate..dah lama nak makan ni..sebab memanjang tgk orang makan sateee aje..so harus la terliur2..so adalah gembira dpt makan ::
:: nysya - jonet - ib ::

teruja betul muka jonet dpt makan laksa kedah..
masa makan ni rindu sama arwah maktok..
sebab sama sgt laksanya..tsk tsk..
tp sedih2 pun berjaya bedal sampai licin jugak laksa ngeh ..

:: harus ada pic tuan blog ::

oh itu diri ku memakai baju kurung mama :D
mula2 risau gak x muat..
sebab mmg bulan puasa n raya makan mcm gila aje..
tp gumbira kerana masih muat..la la la..
ok of coz la..masih gemuk..tp if dah muat baju mama tu maknanya kira ok jugak la kan..huhu..

:: mueheheh..muka jonet asyik..oh hidangan ialah sate - laksa kedah - mihun goreng pun jugak sedap gila - lemang n rendang ayam ..semua aku try..except lemang rendang la..tp nysya cakap sedap jugak..oh heaven ::
:: cik nysya ::
:: creme brulee...hoh..sedap gila.. ib buat..dia ingat aku puji2 sbb dia yg buat..x ok..sebab mmg sedap..harus la lupa daratan lalu menambah dua kali..ngeh.. ::

oh ada kisah kelakar berlaku..
semua kerenah si junit..
rumah ib ni jenis sunyi2..
sebab semua ala2 kesopanan aje..
x pasal kita orang pun jadi la sopan aje..

belakang dining area ni ada wet kitchen..
nampak la kakak ib keluar masuk hantar pinggan mangkuk semua..
abis makan kita orang letak tepi je pinggan..
tapi si junit ni terover rajin..angkat pinggan nak hantar dapur la konon..
selak langsir..."tangggggggggggg...."
pinggan laga sliding door uolls...miahahha..
nasib ada pinggan..kalau xde..terus terhantuk lalu pengsan..malu uolls..
pelik aje..punya la ketara kakak ib dok slide ...dia kata ingat xde apa..
malu punya pasal..terus duduk depan aje..heheh..

macam2 la jonet tu...
ada lagi few..
tp xpe..itu biar orang tertentu je tau..haha..

:: jonet yg berbaik hati mengsnap kan picture saya ::

x lepak lama pun..
around 6pm gerak..
sebab noy dah pesan blk before maghrib..
sebab dia sorang kat rumah tu..
orang ajak ikut xnak..sebab malas nak bersiap..

oh suka..
ada mana2 open house lagi?? :D

family photo~

wah semangat nak update pasal orang dtg beraya..
sampai lupa nak update entry family photo ini..
baru sedar ni..heheh..

oh balik dpd beraya..around 2ish baru la ada session salam2..
bagus kan..orang pagi2..kita orang petang baru buat..
abis pagi2 semua dah dtg beraya..so tangguh ke petang je la..
ok xde drama air mata..
except mama..dia mmg minah leleh..
paling lawak..mama kan nak paham cakap kena tgk gerak bibir..
so masa aku salam dia..
aku gerak2 bibir aku..bla bla bla..mcm cakap padahal x cakap apa pun..
muka mama berkerut2 nak cuba paham..lama gila..
pastu dia cakap x paham..haha ye-ye dia ingat aku minta maaf bagai..
bila tau aku main2kan bengang aje..

me : xpe..sebelum minta maaf kena la tambah dosa lagi..
mama : jahat la budak ni..
me : last call..haha..lepas ni mintak maaf la..ngehh..

dpd emo terus gelak2 je semua..
since edan ada..suruh dia amikkan pic satu family..








as usual aku paling ketot n lebar..herghhh..
oh next year dah xde pic mcm ni dah..
next year akan bertambah la sorang lagi ahli.. :D
hoh..tiba2 sayu..sebab semua pun dah nak kawin2..
harap umur panjang..so tahun depan ada lg pic 1 family mcm ni + 1
ok ta-ta

raya sendiri~

second raya mmg x kemana..
letih melampau so tido aje kerjanya..
tido..farmville..tido balik..bagus sekali..

then 3rd raya pagi2 dah bangun ok..
sebab tina n farah awal2 nak raya..
tp second day kan noy xde..kerja..so x best lak if dia xde..
so aku suruh datang on the third day instead..
siap ckp aku nak masak special..ye la dah suruh org dtg..xkan nak bg kuih aje kan..keji..
wah special la sgt..padahal biasa aje..
ingat nak buat mihun aje..sebab bahan2 dah ada..
tapi lunch xkan makan mihun je kan..
so gigih la pukul 8.30am dah ke giant ok..
beli bahan2 untuk spaghetti..mueheheh...

ok xde la aku gigih semata2 sebab dorang nak dtg ke apa..
tapi sebab papa, mama n ayol nak blk kg kan..
so if aku masak awal..dpt la dorang makan sekali kan..
so tung tang..tung tang kat dapur..elok 9ish dah siap masak..
dorang makan2..n around 11 tu dorang gerak..
paling gedik mama siap suruh amikkan pic dia ngan papa..
so gedik la mereka ini..
semangat lebih..


:: muka orang semangat nak beraya ::

then aku mandi2 semua..
by 1ish dah siap..
sebab katanya nak dtg by 2pm..
yang noy x bangun2 lagi..kan dia kerja..so mmg payah nak kejut..
time tu tiba2 mengenang nasib diri..
agaknya if ever la aku kesepian sampai ke tua..
mcm tu la agaknya..umah kosong..
aku sorang aje ada..tunggu tetamu dtg ke rumah..
gila sedeh....haha gila emo kan..
tp kejap aje la..dah kata aku bising2 tepi telinga noy..
so dia bgn la..

:: tuan rumah yg menunggu tetamu ::

tunggu punya tunggu..
pukul 3pm baru mereka2 ni sampai..
terima kasih..nasib raya uolls..
kalau x mak suruh datang minggu depan aje ok..
mula2 tina dtg..
terus jumpa kenit ini..bg duduk elok2..


then about 10 minutes later farah n family pulak sampai..
wah mak kagum uolls..
farah dtg dgn sungguh ayu..lengkap berkurung moden bagai..
oh i love her baju kurung..serious sgt lawa..

sampai je terus suruh dorang makan..
kang sejuk pulak..jenuh aku panaskan..
tu pun dah x panas sgt..
oh sorry lupa snap pic makanan..
sambil mereka makan..
noy handle budak2 ni..
omg..kagum gila aku weyh...
i mean dia boleh jaga dua sekali gus..

:: tgk la tu..rupa mcm bibik yg kak nam kan..ngehh ::
serious hebat..
sambil sebelah tangan dia pegang mikhail nak tergolek2..
ye la..dia bukan boleh duduk betul lagi..
sebalah lagi farell tgh panjat2..sambil seluar terlondeh..
pantas gila tgn noy tarik n betulkan seluar..
aku as usual hampeh..tgk n snap gambar aje la kan..

:: tina tgk album tunang noy ::
:: budak ni gigih ronda2 kawasan ::

serious comel..
dia macam paham aje apa orang cakap..orang gelak..tiba2 dia gelak2 ok..
x pasal tgk dia gelak pun kita orang tergelak..x bermotif sungguh..
tp mmg kan..tgk budak kecik gelak..kita pun rasa kelakar aje..
xpe nanti if ingat aku letak video you tube budak gelak..serious geram n comel.

:: oh farah datang membawa kegembiraan..big apple uolls ::

dia ingat family ada..
so beli la banyak..
so x pasal aku yg kena makan duren2 tu..sebab org lain x makan..
kesian i terpaksa makan sekali 3 ketul..
sebab xleh lama kan..kena makan dlm masa 3 jam..
wah terpaksa la sangat kan..padahal suke aje ;p

oh galok bersembang..
aku adalah lupa nak snap2..
so bawah adalah pic from farah's camera ye..




oh seronok..
lepak sampai 5pm kot..
sorry la kalau ada terkurang ke apa ye..
sebab aku ni bukan pandai sgt nak layan2 ke apa ke..

oh itu sahaja..
ekspedisi seterusnya di entry lain ye..
ta-ta..

masih mood raya~

dunia blog masih sepi..
ingat aku pun nak sepi2..
tapi nanti bertingkat2 pulak entry..penat nak byk2..
so kasi up sikit2 la..

oh aku mmg buat baju raya pun..
x kuasa..n like i said..xde la rasa mood raya sgt ke apa kan..
mood pun..mood masak n kemas2 aje la..
so mmg xde prepare baju ke apa..
ingat nak pakai je baju mama mana2..
since dah muat kan.. :D

sampai pagi raya..
after je siap2 kan makanan..
dah rasa penat n letih gila nak carik baju..n nak gosok2 la..x kuasa..
bukak almari..nampak baju dah siap iron..capai aje..
plus baru pakai sekali je baju tu..so lantak...
so xde istimewa ke apa..
baju adalah ulang tayangan..haha..



:: yee..gambar wajib angle atas..konon runcing..tp xde pun..kata bulan puasa melantak je kerjanya ::


:: papa n PG pakai baju melayu dpd noy tunang tu.. ::

as usual..after sembahyang raya umah aku di serbu..
di serbu oleh ex officemate mama, merangkap kawan ayol jugak..merangkap kekasih lama seorang blogger jugak...wah sempat mak caruts uolls..haha..
merasa la kau kena tatap gambar ni nok..
oh merangap jugak saudara seorang lagi blogger..
hah kau..semua pun la nak ada kena mengena..

dia mmg suka serang pagi raya..
vefore balik kg semua..
sebab nak makan sambal daging..
dulu masa bujang lagi la..malam raya dah datang nak makan sambal ok..gilo..


:: jon n ayol ::

dulu rapat gila ngan ayol..muka dah la lebih kurang..
so selalu orang akan ingat adik beradik..
sekarang dia dah ada family..sudah kurang la..
kalau x mmg balik2 muka dia je kat umah aku ni..


:: dorang tgh tengok gambar tunang ayol n noy ::
:: melayan anak..haha..dah jadik bapak dah dia.. dulu zaman muda...tiap minggu pergi yeah..yeah.. aje kita orang.. :D ::

:: semua makan sekali ::

dorang gerak pukul 10ish..
ingat nak bergerak terus ke umah acu..
sebab acu nak balik kg dah..
sekali datang lak family ayun n kak siti..
so duduk kejap..

:: layan2 lagi ::

tu pun me, noy n edan gerak dulu ke umah acu..
later baru yg lain2 join..
oh aku x snap gambar byk...
ni pun amik dpd noy punya...
tp xde la amik semua..kejam pulak..
nanti dia kata nak update..tp dia kata la..entah bila aku x sure..haha..

ok tu je..aku kelaparan ni..
x makan lagi..mau makan apa ahh??
mau masak apa ahhh..ke keluar aje ahhh??
kenapa byk sgt ahhh ahhh???
ok ta-ta...

juadah hari raya~

hohi penat bukan main..
lepas je makan time berbuka..tido..
then around 1opm bangun tolong kemas2 umah pulak..
tido around 4am..
then around 7ish am dah bangun balik siapkan bahan2 untuk buat lodeh/lontong..

mama abiskan masak.
then siap2 mandi semua..
elok lepas sembahyang raya kawan datang..
dia mmg selalu mcm tu..abis je sembahyang raya..dia orang first datang..
so ni pun snap2 before dorang makan..
ada few yg lupa snap..


:: lemang ::
:: rendang daging, limpa & hati ::
:: kuah kacang ::
:: signiture dish - sambal daging ::
:: rendang ayam ::
:: lontong/lodeh ::

yg lupa nak snap ialah nasi impit n timun2 bawang..
ala..tu pun korang tau kan..
n kuih2 raya semua pun x kuasa nak snap..

gila makan mcm nak gilo..
sia2.. diet sebelum ni..hampeh semua berkilo2 masuk balik..haha..
mmg meletups la makan aje kerjanya..
ok cerita 1st shawal dlm entry lain ye..
ta-ta..