gempa bumi!!!

woah...baru merasa gempa bumi..
wonder mana yg kena tu..

tgh duduk di wing chair..
tiba2 merasa badan mcm terbuai2..
ingat sendiri goyang..
adakah kerana penat..atau effect tidak menghisap rokok..
tp semacam aje buai dia..
so tanya edan..

me : eh gempa bumi ke apa ni??
edan : hmmm..a ah la..
me : tu la kannn..saya ingat saya yg goyang ke apa..
edan : betul la tu..tgk lampu tu..goyang..

yes..lampu adalah goyang2..
ok bukan goyang teruk..tp u can see it..

noy : gempa bumi eh?? aku pun rasa jugak..ingat apa..
mama : kenapa nak??kenapa nak??
me : gempa bumi??
mama : a ah..ni mama goyang2..mama ingat sebab mama goyang..
noy : a ah la..tgk air tu...(air dlm jug pun berkocak..)
mama : kenapa nak??

noy pergi bilik belakang tgk cousin aku..

noy : rasa x?gempa bumi..
diba : a ah..orang ingat orang yg bergoyang..

dia adalah dlm position memegang katil..hahaha..
oh experience..walaupun rasa sikit n hanya goyang2..
tapi still rasa takut..
n wonder kat mana la yg kena tu..
hopefully kat sana pun kena biasa2 aje..
xde la yg cedera or meninggal..

so korang mcm mana??
ada x rasa kat tempat korang..
oh btw..ni live update ye :D

repeat keesokkan hari~

memandangkan hari jumaat lagu x best..
harus la rasa tidak kepuasan hati aje..
nonoy mmg dah plan nak keluar ngan kawan2 crew2 dia..
mmg la rasa nak ikut..tp noy x bg mula2..
keji kan..dia kata aku menyibuks aje..FINEEE!!

tp agaknya dia kesian jumaat x best..so dia ajak la aku n jonet join..
tp jonet x dpt nak join..sebab dia nak kena blk nilai dah kan..
so aku mcm teragak2 aje nak join ke x..
sebab kang aku kesepian..
aku ni dah la if orang x biasa aku mcm x tau nak sembang apa kan..
tp noy kata kawan2 edan pun ada...so ok aje la kan..
ok xde la sebab nak gedik ngan dorang..
tp dah lepak berkali2..so mcm dah ok..
plus kawan2 dia macam ok..xkan biarkan kau menjadi beruk keseorangan ke apa..heheh..

hohoh...x kerugian betul ikut..
adalah sangat gembira..
sebab both parties ok..
i mean kawan2 edan pun ok..kawan2 crew noy pun ok..
so adalah riang ria n sangat gembira..
n as usual..crowd di hari sabtu adalah best2..
lagu pun best.. :D
so macam perfect night out ..la la la..~

gambar adalah banyakkkkkkkkkkkk..
ni pun aku masukkan sikit aje..
janji cukup syarat gitu..




huah huah..
minggu ini hendak pergi lagi kah??
atau minggu2 akan datang :D
xde siapa buat open house..so open clubbing pun jadi la..
ke ada orang nak ajak ke open house..
wah gila x malu tanya2..

ok itu aje..bye bye birdie..

dah besar dah dia~

last saturday..
tgh bersantai2 di rumah..
tiba dgr ada orang bg salam n bising2 di depan..
rupanya saudara dpd melaka sampai..

wah haruslah seronok kan..
mama apa lagi..gigih suruh kita orang masak2..
ok xde la masak apa..
mama mmg dah buat nasi lemak earlier..
so kasi tambah nasi putih aje..

lepas tu tgk budak2 ni main2..
masihkah korang ingat ngan adawiyah..
ye..last aku jumpa masa ayol tunang..
still xleh jalan..
ni dah besar ok..ligat ke sana ke mari..



:: sangat la comel ::

paling best x nakal la..
ok xde la x nakal langsung..
tp standard la budak2..setakat jalan sana sini bising2..
dia n abang dia..
main mainan pun satu2 aje..abis main simpan blk dlm bakul..
so nice kan..suke aje tgk..
haha as usual..tgk aje la..mak x reti nak melayans uolls...


:: ni abg dia naqiuddin n sepupu aku dibah ::
:: sedang makan2 ::

:: heheh..comel kan..excited dorang pakai spec tu ::

oh itu spec zaman aku n noy kecik2..
elok lg ok..
kita org ada la mainan dlm 1 bakul kecik..
mainan dpd kecik2 elok lg..
so if ada budak2..mmg bg main tu je la..
tu pun tggl sikit aje..
dulu lg banyak..
segala barbie set n anak patung semua dah bg adik jonet dulu..
if not lagiii la banyak..

hohoh..rasa2 thn depan ke..2011 ke..aku dah ade anak buah x??
haha..bg soalan tension kat ayol n noy..
selagi aku x dpt anak buah..akan aku tanya soalan tu sampai dorang rasa nak lempang muka aku..boleh??
cea cea..tanya orang kan..orang tu bila lagi..
ada orang tanya je aku soalan tu..xyah byk kali..orang pertama tu aku dah terus sepak laju2..
rasakannnnnnnnnnnn..
motif dpd cerita adawiyah ..masuk cerita aku tiba??
gataii sangat ni.. ;p

ok tu je..ta-ta
oh ini menunjukkan aku berjaya update..
percubaan membuka edit post sebanyak 3 kali akhirnya berjaya.. :D

arghh tension2~

dpd tadi jenuh aku nak update x boleh..
aku masukkan gambar 6..2 aje keluar..
pastu try upload lg..done..tapi 1 pun dia x upload..kosong ajeeee...
boleh sakit jiwa macam ni..
pastu xpe..restart pc..ingat pc yg lembab ke apa..

elok aje..
so nak edit je la post kan..
ada la nak dekat sejam..x dpt2 bukak ok..fucktard betul.
tapi ni aku tekan new post..elok lak keluar...hergghhh..
jap lg aku try la buat new post aje..
tp gila penat dah type2 kat entry draft tu....
kalau x boleh tu maknanya internet masih mcm haremm..

dah la blogger xleh..
blog hop x dapek..
facebook pun sama..
so nak buat apa ni??/

makan tgh malam..bagus~

gerak awal dpd club..
perut adalah lapar..
terus singgah ke suzi's...makan..
bagus..hampeh gila..
xpe..lepas raya kita gigih balik okies..
wah lepas raya..gila lambat lg kan.. ;p

:: makan x agak2..nasi goreng ayam terus..buat2 la order capati ke..sandwich ke kan ;p ::
:: noy pun makan yg sama..tp apesal dia x gemuk??? x adil kan..mencikk ::
:: wah jonet gila healthy..makan tuna sandwich n juice.. patut dicontohi ni ::

:: budak yg poyo asyik online di mana2.. ::


:: oh kita orang di join oleh kawan2 edan..tgk la galok gila masing2.. ::
:: jonet adalah mengantuk.. ;p ::

gila x fun..tiba2 nak ngantuk2 kan..
so kena la bergerak..
rupanya nak dekat pukul 5..patut la ngantuk kan..
x reti2 nak balik...
oh hati adalah senang sekarang..
seronok dpt berlepak2 ngan jiwa yg tenang..la la la~

ok tu je..ta-ta

buhsan la haih~

is it me or mmg blogging dah agak membohsan kan..
punya la seksa je rasa nak update..
x macam dulu semangat aje nak ngadap blog selalu..
sekarang ni sibuk nak blog hop aje..
tapi pun x best..sebab asyik ter hop ke tempat2 x menarik..
bagaimanakah itu..
so xde la adegan pembakar semangat ..
lagi bg sakit jiwa ado.. opppss..

kalau x kerana income nuffnang yg meningkat setiap bulan..
dah lama mak quit uolls..
paling2 pun x kuasa nak menjadi blogger tegar dah..
walaupun income x byk..
or ada yg cakap ..setakat iklan atas bawak kiri kanan..xkan kaya..
tp aku syukur aje dapat..
siapa nak bg kan..
padahal blog pun merepek aje..

ke kerana ketagihan facebook mengatasi blogging..
mungkin kerana facabook terkawal..
friendlist pun orang yg di kenali aje..
so lg bebas kan..
xde segala anonymous ni..
oh cakap pasal anonymous..
tahukah anda..mostly orang anonymous bukan complete stranger..
sebab jarang la orang yg x kenal ni nak sakit jiwa lebih2..
tapi adalah kawan2 yg anda kenal..pernah kenal..x kira la jumpa 2-3 kali aje..
or maybe rapat...sebab orang2 mcm tu yg cepat psycho lebih..
x puas hati sana sini..so comment2 pelik2..

standard la kan..
manusia mana xde perasaan ketidak puasan hati..
tapi sakit jiwa n rasa nak bunuh diri mcm mana pun aku kalau baca blog2 pelik..
xde la aku sampai nak tgglkan anonymous comment ke apa..
paling2 pun...kasi simpan..then session kak nam ngan noy..
which is not fun..sebab dia tu bukan paham apa pun..herghh..

oh apakah ini..dpd cerita pasal pemalash update blog..
tiba2 cakap pasal anonymous pulak..
xde..cuma nak bg ingat aje..
sebab aku mcm tau blogger mana yg rajin komen anonymous2 ni..
hentikanlah ye..
btw..aku xde kena apa...
cuma tgh type2 ni..tiba2 teringat aje..
jgn nanti ramai dok tanya2..aku kena kacau ke apa..
tidak..buat masa ni..mak hidup bahagia..
wah bahagia la sangat..

ok la..tu je nak cakap..
aku type ni pun dah juling2 sebab ngantuk gila..
see..betapa buhsan nye aku nak ngadap blog ni..
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz....
*tertido terus..*

first open house :D

last friday ke open house..
oh suka..awal2 dah ada open house..
since dia buang siang..n mmg xde program apa..
so pergi aje..jonet pulak mmg dtg umah..
so pergi sekali ngan dia n nysya la..

kami pergi ke open house ib..
ice was suppose to join..
tp x jadi pulak..xpe...program tetap on..
oh adalah best pergi..
sebab semua makanan adalah sedap gila..
buang lak jumaat siang..
ada yg dah start kerja n x blk dpd kampung..
so x ramai lg..we were among the earliest to arrive jugak..
apa lagi..makan tanpa segan silu la.. :D


:: datang terus serbu sate..dah lama nak makan ni..sebab memanjang tgk orang makan sateee aje..so harus la terliur2..so adalah gembira dpt makan ::
:: nysya - jonet - ib ::

teruja betul muka jonet dpt makan laksa kedah..
masa makan ni rindu sama arwah maktok..
sebab sama sgt laksanya..tsk tsk..
tp sedih2 pun berjaya bedal sampai licin jugak laksa ngeh ..

:: harus ada pic tuan blog ::

oh itu diri ku memakai baju kurung mama :D
mula2 risau gak x muat..
sebab mmg bulan puasa n raya makan mcm gila aje..
tp gumbira kerana masih muat..la la la..
ok of coz la..masih gemuk..tp if dah muat baju mama tu maknanya kira ok jugak la kan..huhu..

:: mueheheh..muka jonet asyik..oh hidangan ialah sate - laksa kedah - mihun goreng pun jugak sedap gila - lemang n rendang ayam ..semua aku try..except lemang rendang la..tp nysya cakap sedap jugak..oh heaven ::
:: cik nysya ::
:: creme brulee...hoh..sedap gila.. ib buat..dia ingat aku puji2 sbb dia yg buat..x ok..sebab mmg sedap..harus la lupa daratan lalu menambah dua kali..ngeh.. ::

oh ada kisah kelakar berlaku..
semua kerenah si junit..
rumah ib ni jenis sunyi2..
sebab semua ala2 kesopanan aje..
x pasal kita orang pun jadi la sopan aje..

belakang dining area ni ada wet kitchen..
nampak la kakak ib keluar masuk hantar pinggan mangkuk semua..
abis makan kita orang letak tepi je pinggan..
tapi si junit ni terover rajin..angkat pinggan nak hantar dapur la konon..
selak langsir..."tangggggggggggg...."
pinggan laga sliding door uolls...miahahha..
nasib ada pinggan..kalau xde..terus terhantuk lalu pengsan..malu uolls..
pelik aje..punya la ketara kakak ib dok slide ...dia kata ingat xde apa..
malu punya pasal..terus duduk depan aje..heheh..

macam2 la jonet tu...
ada lagi few..
tp xpe..itu biar orang tertentu je tau..haha..

:: jonet yg berbaik hati mengsnap kan picture saya ::

x lepak lama pun..
around 6pm gerak..
sebab noy dah pesan blk before maghrib..
sebab dia sorang kat rumah tu..
orang ajak ikut xnak..sebab malas nak bersiap..

oh suka..
ada mana2 open house lagi?? :D

berduka dlm kegembiraan~

last wednesday pergi ke klcc..
sebab noy ada mission..
mula2 rasa malas nak ikut..sebab malassss gila nak bersiap..
tapi if duk rumah keseorangan pulak...
setelah bertanya di twitter dan chics adalah suruh pergi dan bercuci mata..
maka bergegas la siap2 semua..

so pergi la kesana...
pergi tempat yg di tuju..
iaitu ke rock corner...sebab noy beli ticket ke beyonce's concert..
herghhh..nangis mak uolls..
sebab x dpt join..
bukan apa..budak tu beli ticket paling mahal..
mmg x mampu la kan..
ok kalau mampu pun..lepas tu terus muflis..
so baik xyah...

dah la lamaaaaaaa gila ok..
beratur panjang..
elok je dia beli..pakai debit card..debit card lak x boleh..
boleh credit card aje..
so dorang cucuk duit la...
pastu beraturrrrrrrrrrrrrrrrrr lagi...
ada la dekat 30-45 minutes tunggu..
huarghhh..dah la x dpt pergi..kena tunggu lama..
terus menyiraps uollss..

tapi adik ku itu sangat la menambat hati kakaknya yg suka makan ini..
sebab earlier dia kata pergi klcc nak beli tiket aje kan..
agaknya dah nampak muka aku muncung mcm tikus..
terus dia pergi chili's :D
tunggu dalam 5 minutes dah dpt table..
ngeh ngeh..terus mood ceria aje..


:: order ..order ::
:: muka perempuan gedik sebab dapat ticket sudah ::

mula2 tau ada concert kat singapore..
dia nak pergi..
tp lepas convert..ada la rm800++
belum masuk traveling expenses kan..
plus xde siapa nak teman..
so kekecewaan di situ..
bila dia tau beyonce nak dtg malaysia....
apa lagiiiiiiiii..x tunggu2..terus beli tiket...
FINEEEEEE!!!!
perempuan ni die hard fan...
so sanggup meredah lautan bara la..janji dapat tgk beyonce dia tu..
nasib aku bukan kipas susah mati beyonce..so xde la terkilan..
cea..tu ayat nak sedapkan hati tu.. :|

tgk la harga tiket tu..
mana la mak mampu uolls...
ingat dia nak la belanja kakak kesayangan kan..wahh kesayangan ke..
tapi rasanya x berapa nak kesayangan..so mmg xde la dia belanja..
oh satu lg tu encik edan dia punya...

noy cerita masa nak beli ni mcm2 ragam ada..
semua la poyo2..paling poyo yg ni..
ada sorang mak dan 2-3 orang anaknya..

mak : vvip ni x jual ke
cashier : x...ni close..tp ada la jual..u kena call
mak : ye..berapa eh..
cashier : depends..from rm1500 to 2k..
mak : ohhh...berapa nombor phone dia..i nak call

cashier pun bagi..
sambil dia pun keluarkan blackberry dia dpd handbag LV dia..
main2 ngan phone..call x jugak..
orang lain dah jenuh beratur ni..

mak : haaaa...dah pilih belum nak yg mana
anak2 : nak yg ni mummy
mak : berapa??
anak2 : depan ni la..RM583
mak : mahalnya...no no no
anak2 : abis yg mana..yg ni.. * yg murah sikit dpd 500 tu*
mak : x boleh..amik yg ni aje RM93...
anak2 : jauh mummy..x nampak apa la..
mak : xde xde..93 cukup..xnak x payah..u want it or not..

ceh...mcm ini punya orang pun ada..
mula2 konon nak beli yg vvip..
siap mintak number nak call bagai..gila kau berapa ribu tu..
x amik xpe la..
tp ingat nak amik yg second in line la..
last2..amik kau..paling sedeh dia bg kat anak dia..
moral of the story...sila la jgn poyo2 sgt..
jd mcm aku..x beli terus...ngehhhhhhhhhh

wah panjang lebar kak nam..
padahal td cerita pasal chili's...
ok sambung balik..

:: gila lama edan order ...aku dah abis kak nam pun dia x order2 lagi ::

:: keji perempuan tu..dah la x bawak aku..tp dia adap2 kan tiket tu ke arah aku..hergghh ::
:: muka aku dah tahap sakit jiwa nak layan edan ::
:: tgk a tu..noy suruh dia buat aksi ceria nak pergi concert beyonce.. sakit jiwa kan tgk ::
:: noy's lamb shoulder ::
:: edan's lamb shank ::
:: mashed potato with black pepper gravy ::
:: mushroom swiss burger ::

wah mengidam..mengidam..
actually tukar fries ke mashed potato..
sebab mengidam tu jugak..wah mengidam ke melantok kan.. ;p
sekali dia hantar ngan fries jugak..suruh la tukar kan..
sekali dia bg je extra tu..tp x charge..sebab dia kata silap dia..
heheh..suke suke..
tp last2 x makan pun fries..x larat hoihh..
ni perabis pun rasa dah tahap sengkak gila..
sengkak stock rasa dah x nak bergerak..
tu xpe lagi..sengkak sampai rasa..tikam la aku..
x sanggup aku hidup begini..
haha..gila drama kan..
biasa la kan..masa makan x ingat...
dah mcm tu br sedar n konon2 menyesal..huhuhu..

:: makan2 ::

so itu la entry kali ini..
berduka sebab x dpt pergi concert..
tapi kegembiraan sebab dapat berchili's :D

ok itu aje..
byeeeeeeeee...........

beraya ke rumah dr j~

dah lama x pergi umah jonet..
naik merajuk2 mak dia..
so di hari yg mulia ini..harus la ke sana jugak kan..
mak dia siap masak nasik minyak..

oh tina dgr je nak ke umah jonet..
harus la x malu nak ikut sama..
sebab kata semua anak tentera kan..so dulu dorang berjiran..kenal la..
xde la main redah aje kan..

pergi naik kembara..1 kereta aje..mampos kau mcm sardin dlm kereta..
sakit pinggang mak uolls..
sampai sana..boleh x jonet xde..dia boleh berjalan2 pergi giant pulak..
so lepak2 ngan mak dia la..
ok aje..dlm 1/2 hour later baru la dia balik..
ramai pulak dtg..
ebab mam jonet ni mmg suka masak2 n buat makan2..
relax2 dulu..orang dah reda sikit..baru la kita orang makan..




:: santai2 berhisap rokok ::

umah jonet ni meriah..
adik beradik ramai..ngan anak buah lagi..nagan jiran2 lagi..
feeling raya betul..
paling kelakar anak buah jonet dok main2 kerusi..
tolak sana sini..
elok sampai depan najib..

najib : pernah x dengar cerita hantu kerusi..
kalau siapa main tolak2 kerusi..
nanti malam2..kerusi tu berpusing2 bergerak2 sendiri..
nabil : ipuuuu...
me : betul ..sebab tu kita orang duduk elok aje..takut ngan hantu kerusi..
nabil : xde
najib : lebih baik letak balik kerusi tu..kang malam karang hantu kerusi dtg..
me : ha ha..x tau...
nabil : ipuuuu..
me : uuuuuuu...*bunyi effect hantu*

gila takut budak tu..
terus susun elok kerusi..larik kat mak dia..heheh..
kijam kah kami??



:: aisya n nabil ::

:: najib n najib jr ::




gerak around 10ish..
penat gila..
tah apa penat pun x tau la..
tau2..sampai aje umah terus boomm tido..
x sedar apa dah...

family photo~

wah semangat nak update pasal orang dtg beraya..
sampai lupa nak update entry family photo ini..
baru sedar ni..heheh..

oh balik dpd beraya..around 2ish baru la ada session salam2..
bagus kan..orang pagi2..kita orang petang baru buat..
abis pagi2 semua dah dtg beraya..so tangguh ke petang je la..
ok xde drama air mata..
except mama..dia mmg minah leleh..
paling lawak..mama kan nak paham cakap kena tgk gerak bibir..
so masa aku salam dia..
aku gerak2 bibir aku..bla bla bla..mcm cakap padahal x cakap apa pun..
muka mama berkerut2 nak cuba paham..lama gila..
pastu dia cakap x paham..haha ye-ye dia ingat aku minta maaf bagai..
bila tau aku main2kan bengang aje..

me : xpe..sebelum minta maaf kena la tambah dosa lagi..
mama : jahat la budak ni..
me : last call..haha..lepas ni mintak maaf la..ngehh..

dpd emo terus gelak2 je semua..
since edan ada..suruh dia amikkan pic satu family..








as usual aku paling ketot n lebar..herghhh..
oh next year dah xde pic mcm ni dah..
next year akan bertambah la sorang lagi ahli.. :D
hoh..tiba2 sayu..sebab semua pun dah nak kawin2..
harap umur panjang..so tahun depan ada lg pic 1 family mcm ni + 1
ok ta-ta