#sayajual

Tabita Desi Damayanti Skincare
-Tabita Exclusive Set RM280 -Tabita Regular Set RM250 -Tabita Trial (repack) Besar RM150, Kecil RM120

- Premium Box (30sachet) RM197 -Trial Box (10sachet) RM68

-30g RM55 -50g RM65

-RM96 (SM) -RM99 (SS)

Dr. Glow
- 1 set (Cream & Serum) RM150 *Promo

Ramadan - day 8~

sampai aje rumah dpd pasar juadah...
relax2 je online...
sebab semua dah beli kan..so mmg xde apa la...
sekali ayol cakap dia x jd balik kg..
dia nak gerak after berbuka..
wth..tiba2...
lepas tu dzaza pun dtg join berbuka...
huikss...mcm x cukup aje lauk2 yg di beli..
sebab mmg beli sikit2 aje..
sebab takut la x abis..bazir aje kan..
so apa lagi..kena la bertungkus lumus kat dapur jugak..haih...
oh ini adalah menu2..kasi campur2..ada beli ada masak..


:: chicken wing..apesal chicken wings dia lebar??mcm nak terbang kan.. ;p ::

:: pedal n muntut..oh i laikeee ::

:: telur dadar.. ini buat sendiri la..kalau beli jugak mmg hina betul tu..pemalas sunguh ;p ::

:: siput sedut sebab noy ketagih ::

:: sayur campur..ni pun masak sendiri aje..senang aje..xkan nak beli jugak kan ::

:: sambal tumis ikan bilis petai lagi ::

:: masak lemak daging salai yg terbaik..sedap gilos..pedasss ::

:: aktiviti bersantai menunggu waktu berbuka..::

memandangkan lauk semua sikit2 aje..
so noy suruh masak lagi..
so aku buat la daging sambal..
x susah pun..sebab mama mmg dah potong2 pun daging..

:: daging sambal ::

:: dzaza tgh hidang kuih..noy yg buruk perangai..tgk la tu..siap amik bau..haha ::


ayol : mana baju US army aku ni..siapa nampak
noy : uiksss..apa ni..amik gambar??
me : xde siapa nak amik pic..aku amik sendiri aje

me : apa ni tadi gambar gegar..amik sekali lagi la..
nonoy : eh nak masuk la..nak posing mcm mana ni...hmm..ok la ni..
dzaza : ishhhhhhhh..x sempat..janji masuk jari aku buat peace sudah..
me : apakah mcm minah cacat je nonoy tu...

*benda yg mungkin bermain di otak masing2*

:: PG x kisah lain...dok online sementara waktu berbuka ::

haha..kita org hidang dlm mangkuk tingkat aje..senang..
lepas makan..if x abis..masuk fridge terus...
esok sahur boleh terus heat atas dapur..xyah la sepuluh kali tukar pinggan..
basuh sana sini..menjimatkan air namanya tu..
ewah..ye la sgt kan..padahal mmg femalash..

oh itulah menu kami berbuka mama n papa xde..
meriah jugak..tapi suasana tu lain..
xde papa si kecoh...xde mama yg if berbuka dah x layan org lain..
pastu dia n papa ada je la..gelak sana sini...
oh miss them..
bilakah mereka mau balik ni?????

akhirnya pergi jugak~

last saturday akhirnya jejak jugak kaki ke pasar juadah..
sebabnya..mama n papa xde..dorang balik kg..
so mcm malas gila je nak masak..so pergi beli lauk sudah..
sebabkan malas jugak..x kuasa nak ke pasar juadah datuk keramat or setiawangsa..
sebabnya..confirm sesak..x kuasa la..
so kami ke pasar juadah au2 sahaja..

aman..kurang orang..
cuma time sampai tu around 4pm..panas mencucuk2..
dah feeling panas kat perhentian dah..x sanggup betul..
n x byk sgt choices la kat kat situ..dulu mcm meriah aje..
sekarang biasa2 aje..
nasib masih ada org jual2 yg sedap..
masih cam la muka2 mereka..
so beli2 lauk kat situ aje..

tgh jalan2..ternampak mereka ini ..


:: candid aje...gambar tina tiba2 xde pulak ::
:: tgh sembang2..ternampak ini ::

:: lepas tu..x tahan..singgah beli..haha ::
:: noy suka buat muka sengal kan..menyampas...tgk kakak dia..comel aje..haha lariksssssssssssss ::


sampai je rumah..lain hal pulak..
itu lain entry loh..

last call~

oh ayol will get married in January..
so lepas kawin dia akan jadi warga Melaka..
as dia akan dok sana la nanti...
so plan kena la carik kerja sana..
so mmg dah start la sana sini carik kerja..
so last 2 weeks dpt la interview kat one oil n gas company..
contact his future MIL..pergi interview..
ingat ada la second interview ke apa..
sekali last week org tu call..ckp dpt kerja..n start on 2nd september..
hoh..so fast ah???
kita org budget maybe lepas raya ke apa la kan..
sekali cepat mcm tu..

tu yg papa, mama n ayol balik kg ni..
at the moment ayol akan tggl kat kampung kita org la..
so tu yg settlekan itu ini..
kita org x ikut..sebab nak kena hantar noy kerja on monday semua kan..

so semalam..ajak la ayol karaoke..
wah matiklah puaka gila..siap berkarok bagai di bulan puasa kan..haha..
xpe la..last..entah bila lagi dpt bersama kan..
nanti dah duduk sana bila lg dia nak balik..
bukan boleh balik selalu..dah la nak kawin kan..so harus kumpul2 duit..
nanti dah kawin pulak..harus la dia akan bertambah busy ke apa kan..
sob sob..ish..tiba2 emo lak..
ye la..sorang dah xde..nanti noy pulak kawin..
nanti PG n dzaza pulak..
n tinggal la aku kesepian..niceeee...

so semalam ke low yatt la kita..
sebab ada free head charge pun ..
haruslah gunakan sebaik mungkin..


:: muka noy terkejut sebab edan pilih nak nyanyi lagu pelik ::

:: hoih semangat.. ::

:: gila cacat..rambut dah rupa apa tu..xpe..nanti kita color ye ::

:: bagus punya tarik..terzoom pulak.. ::



harus la nyanyi sakan sampai tutup...
sakit2 la tekak..
n seperti yg dijangkakan..
tekak perit gila bila bgn tido..bagus..dah la x boleh minum air..
tp xpe..puas hati..

Ramadan - day 7~

aku sendiri dah tahap menyampah ngan diri sendiri..
sebab everytime upload..bila bukak blog sendiri..sendiri telan air liur..mcm mana tu?/haha
tapi memandangkan itu je yg ada untuk update..
mcm malas nak pikir nak update lain2..
so kasi update aje..
plus wanna share our berbuka menu..
sebab terlalu indah untuk tidak di kongsi..

so ini adalah menu hari jumaat...
hari yang paling seksa jugak..
sebab terlalu byk lauk menarik sampai confuse gila x tau nak makan mana satu..


:: asam pedas yg super sedap... ::

:: sayur campur ::

tu dua je lauk masak sendiri..
lain2 adalah lauk beli..
beli kat pasar juadah au2...so harus la lauk lain dpd lain sikit..
tu yg teruja lebih tu kan..


:: masak lemak ikan sembilang salai...mama beli ni sebab x tahan tgk kat blog farah punya..huhu.. ..oh dan ia adalah super sedap..bertambah sedap sbb dlm umah tu..aku n mama je makan ikan tu..so xde masalah berebut ke apa..haha..::

:: paru n limpa masak rendang ::

:: masak lemak rebung lagiiii ::

:: sambal tumis ikan bilis petai ::

:: sirab bandung cincau n selasih..oh ni fav menu air kat rumah kita org...bancuh 1 punch bowl tu pun harus licin...mmg hari2 berbuka ni la.. :;

oh bawah ni adalah suasana sebelum berbuka..
lg 5-10 minutes before berbuka dah sibuk2 kat meja..
tuang nasi la..air la..
kadang2 if x tahan sgt..siap lauk2 pun siap2 tuang2 kat pinggan.. ;p


:: noy tuang air..PG cedok nasi ::

:: papa yg menjadi pak nam..sibuk nak kira2..berapa lauk hari ni..haha ::

:: nonoy yg kenit tp kuat makan..dia tambah nasi yg PG dah tuang..kau tgk la banyak mana nasik dia tu.. ::

:: sendiri tangkap gambar ::

lepas je amik pic tu..
tiba2 papa tolak2..sempit2 lalu belakang aku..

me : papa ni kenapa??nak pergi mana??
papa : papa nak masuk dlm gambar jugak
me : eeee...sibuk aje *tapi snap jugak*
me : haih..apesal gegar2 ni??
papa : takut x nampak..kau hadang..
me : amik lagi sekali la..


me : papa mana ni??
papa : amik gambar la..
me : x nampak la..
papa : tu la papa cakap tadi..kau besar sgt..x nampak..
PG : hahahahhahaha
me : ishh..biadapp...yg berdiri belakang pija kenapa???berdiri tepi ni..
papa : ok.


haaaaaaaaaaaaaaaa..baru nampak...
tapi muka aku besar pasu bunga..niceeeee..
hoih...kau tgk la..mcm2 hal family ini..
sorang mcm ni..sorang mcm tu...
jadi sila la paham kenapa kami semua ala2 3 suku aje..
abis dah mak ngan apaknya pun begitu..mcm mana kan..
apa2 pun i love my family...
ni dorang xde..kerinduan sudah..

tukar selera~

selalu menu berbuka aje kan..
so kali ni buat menu sahur pulak..
ada resipi best untuk sahur..
tp tu tunggu if buat lagi n teringat aku snap la ye..

usually sahur simple2 aje..
goreng2 aje..xde yg heavy2..unless if ada lauk lebih dpd the day before..
so makan la lauk tu..
Alhamdulillah usually lauk2 yg kita org beli tahan..xde la basi ke apa..
semua jenis yg sedap n best..dah biasa beli..so mcm dah tau...

so ini adalah menu semalam..
ini bukan pagi tadi ye..tp semalam..
lupa nak update..tu yg tertangguh ke hari ni..


:: ikan bawal putih goreng ::
sorry rupa horror..ada lekat la..
ni pun uncle bagi...
pun mahal..papa kata kat pasar jual sekilo rm55..pengsan..mahai..
tp mmg ada beza eh rasanya..ikan ni pun sedap melampau..
harus la jakun2 je makan..haha..
PG tension aje..dia turun sahur je..semua la dok cakap..ikan ni sekilo rm55..
sampai tang mama..pun nak cakap..
tu yg terus, " aduuhhh..sampai 3 orang nak bg tau"
haha..harus la kan..jakun lebih..
nak beli sendiri mmg x dpt la kan.. ;p

:: sambal goreng ::
pakai cili hidup..supaya x sakit perut..
haha..hangit..tu aku la yg goreng..
ini la yg terjadi if org yg kejap goreng..pastu boleh tinggal2...lepas tu online..
leka kejap..tgk hangit sikit..miahhaha..
lantak..janji licin jugak la kan..

:: tauhu goreng n salad ..kau tgk la mama tu..gila over nak lawa2..aku x paham betul dia ni..rajin terlebih..kalau aku x koser la hoih.. ::
noy baru blk flight..terus carik hannan kesayangan dia..
kau tgk la hannan tu gedik mcm mana..
siap terpejam2 mata amik feel..
ni pic ni amik sebab nak tunjuk muka hannan yg mengada..
tp dah alang2 ada ni..tepek sekali kat sini..


ngisaaa...ikan masin kurau goreng...ni pun uncle bagi jugak...
aku makan secubit aje..lepas tu x sentuh..bukan sebab x sedap..
tp sebab ngisa sgt..bahaya..buatkan rasa nak bertambah2 ada..

hoih aku rasa bulan puasa ni lg payah nak jaga makan la apa..
aku rasa mcm makin naik lg ada la..
tgk la hidangan mcm mana..nasi ok la..still amik sikit..
tp selalu mkn sekali sehari..ni dah dua kali..
lepas tu x kira yg bedal kuih2 sampai tegolek2 kan..haha..
bagaimanakah ini..
belum raya lagi..ngan nasi impit..ketupat..lontong, rendang....huargghhh..
kill kill die die die...help help..

aman la sangat~

semalam noy fly..
terasa lapang dada..boleh online sesuka hati..
mood pun baik 2-3 hari ni..so semangat blog lebih.. ;p
tgh syok2 gigih update..
slow je ada minah datang..
terus landing atas katil..
xpe..lantakkan dia..
tiba dia tenggek lak sebelah aku..
siap kepala langok nak tgk aku type apa..
hoihhh...me not loike..
aku mmg mcm tu..time aku tgh type..jgn la kacau..terus x berinspirasi..
ntah kenapa..segan pun ye...
lepas2 dah siap tu nak baca..suka hati la kan..tp if belum siap..x suka..
so, terus tutup windows blog..

maka twitter terus..


pastu dia ceria..golek2 sana sini..
so tolak2 dia ketepi..join golek2..
abis nak buat apa kan..nak online pun x senang..
lalu terus snap2..

::tgk la dia tu..ceria2..siap bergegar2 bagai ::

:: huish..tgk la tu..mana x rimas..ingat noy xde..xde la kena layan pelik2..rupanya ada queen of pelik terus ::


ok jgn fokus kat minah itu..
sila fokus kat tgn dia tu..
mengelip uolls..
patut la 2-3 hari ni cargas je ke sana ke mari ngan papa...
rupanya otak ligat nak beli barang2an..

paling kelakar..about a month ago..

mama : mama dah xnak beli2 baju semua..baju mama dah byk..bukan nak ke mana pun..lg pun mama rasa lepas ni nak berjubah la..xnak dah bergaya2 ni..
me : x best la..x style..
mama : nak style apa..dah goyang2 mcm ni..
me : suka hati mama la..

haaaaaaaa...jubah la sgt kan..
sekali amik kau satu set dia sebat..

me : ni semua sekali berapa ni???
mama : haaaahhh???
me : semua ni berapa?? *kena buat2 gaya bg dia paham*
mama : aaaaaa...semua sekali rm..................
me : hoih..* geleng2 kepala*
mama : *pegang aku* xpe la ja..mama nak rasa..lepas ni mama mati...mata mama tutup rapattttttttttt...
me : hahahhahaa..x suke..

over betul la..mak siapa ni..
tp betul la..berpuluh thn dia kerja..suka dia la nak buat apa ngan duit dia kan..
pastu tadi aku nyanyi2..
dia seperti biasa..

mama : apa dia???

dia ingat aku nak cakap ngan dia..
aku terus nyanyi sambil gerak2 badan
mama as usual..if kita org menari..dia pun akan menari..padahal x tau apa..haha..

mama : hmmmppphhh..mama dah x dgr apa..dah x tau pun lagu mcm mana..lupa dah lagu2 semua.. sunyi je dunia mama..x dengar apa...
me :x ingat dah??
mama : x tau..lupa dah...so hiburan mama tgk emasssssssssssss aje..* sambil juling2 kan mata tgk gelang dia*

hoih..gila..mak siapa la ni...
maka dengan itu la terjadi entry anak gila harta uolls..
tiba2 mak menjadi juling jugak noks....
miahahahhahaa...

oh dia dok kacau2..sampai aku jerit2

me : daddyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy....
papa : oiiiiiiiiiiiiiiiiiii...apa dia..
me : amik la perempuan ni..kacau la dia..
papa : biar la dia kat situ..dia x sakit tu..papa nak tgk tv..
mama : apa dia nak?? *see..very the kak nam*
me : pija suruh papa amik mama..bawak keluar..
mama : elehhhhhhhhhhhhhhh...ye la..nak keluar la ni..nak sembahyang..dah masuk waktu..
me : bagus..
mama : tepi la gemukkk..

e eleh..kerek pulak..
wah siapa yg kerek kan..
ni ada hati nak jadi anak solehah yg menjada org tua katanya..
baru sikit2 mak dah bising2 uollsss..mcm aku pulak emak..dia anak..haha..
but i still love u mummy..
kalau mama xde blk kg ni..harus la terasa kesepian :D