#sayajual

Tabita Skincare
-Tabita Exclusive Set RM280 -Tabita Regular Set RM250 -Tabita Trial (repack) Besar RM150, Kecil RM110

- Premium Box (30sachet) RM197 -Trial Box (10sachet) RM68

-30g RM55 -50g RM65

-RM250 (SM) -RM260 (SS)

-RM96 (SM) -RM99 (SS)

-RM183 (SM) -RM186 (SS)

Dr. Glow
- 1 set (Cream & Serum) RM150 *Promo

hoiii..apa punya diet ni??!! ~

selasa bawak jonet servis kereta..
appointment pagi..
tp terlajak tido sampai pukul 11am uolls..haha..
abis dah kata karok sampai 4am..
konon xnak tido la..pukul 6.15am keluar umah la..
last2 terbongkang terus..haha..
so tgh hari baru hantar..

lepas hantar..terus pergi makan..jonet la ni suggest makan mcm ni..
kami ke medan selera kat tepi stadium kg baru tu..
apa lagi..terus pengsan la kan..

:: kuah asam pedas - sambal tempoyak - masak lemak telur - hati goreng jantung pisang ::

amik kau semua aku nak maik..
macam orang gila...apa kejadah diet mcm ni kan..
oh kawan2..ianya tidak berakhir disitu..
ni pun aku amik..


:: ikan keli goreng..ayaq asam ::

Ya Allah..perempuan mana la yg buruk lantak sgt ni..help..help..help..
huishh..bila makan x ingat tuhan..
lepas abis makan harus la baru menyesal kan..
so siapa yg harus dipersalahkan di sini??


haruslah salahkan jonet kan..
sebab membawa aku makan sedap2 macam ni..
xde..salah sendiri..x sedar diri kan..
bukan apa..itu namanya kemaruk nak makan nasi lauk kampung..
huaaaaaaaaaaaa..sedapnya..nak lagiiiiiiiiii...
fuh..fuh..xpe..ok kot..xkan aku pergi sana..unless jonet ada nak servis kereta lagi..
haha..sempat berangan..ok la..ta-ta..

bersuka ria bersama doktor2~

monday plan nak tgk wayang ngan jonet..
x jadi sebab katanya semalaman x tido kan..
so siang tido ajo..haha..
then ingat nak dinner ngan kawan2 HKL jonet,,x jadi jugak..
last tiba2 mendapat idea nak berkarok..
ingat nak ajak edan..tp dia x balik flight la pulak..
so selamba je nak pergi berdua..kasi nyanyi puas2 kan..
last minit sorang kawan jonet..dr tentera jugak nak join..
ok..so xde la sangap dua orang je kan..
oh noy xdak..sebab ia flight..haha..bengang je dia kami bersuka ria tanpa dia..

sampai around 12ish am mcm tu..
by 12.30am ada supper buffet..
apa lagi..melantak uollss
sebab x dinner pun..last makan petang..


:: haha..semua amik..gila tamak..::

sedap la pulak buffet kali ni..
selalu red box low yatt hampeh ajo..
air pun choice sedap2 belaka..pengsan..

:: ceria bebenar perempuan ini ::

huhu..jonet adalah beli baju dpd Nonoy-B itu..
tu pun aku suruh dia bawak banyak bersabar..
kalau boleh hampir semua dia nak..
cantik pulak dia pakai baju tu..
mcm nak satu..tp harus la pengsan kan..mcm byk duit aku semua nak beli..
jgn x tau..nama je business bersama..if nak baju, kena bayar harga penuh ok..
kot ye pun..bg la free ke apa kan..x pun harga kos ke..
xde makna boss kecik itu nak bg..sungguh kijam..xpe la..
pendamkan je la hasrat tu kan..

:: Dr jonet n Dr wazir ::

dua2 pun tentera..
aku je x..tp xpe..janji dpt feeling pakai topi tentera itu pun dah ok kan..haha..
hoh jonet suara makin maju..bg la lagu apa pun..ok aje..
aku seperti biasa..hampeh aje..
tambah lak ada org lain..harus la menjadi pemalu lebih..lempang aku plzzz..

mula2 malu la..lama2..amik kau berderet lagu..
sampai x abis nyanyi..red box dah tutupp..
kejam aje..saje je nak halau kan..padahal time tu baru pukul 3.50am..
wahh..3.50am kau..x reti2..
tp seperti biasa..mcm x puas aje..mcm nak nyanyi lagi aje..
seronok karok ngan jonet ni..
sebab bila part tinggi je aku suruh dia amik..
kadang2 x suruh pun dia yg nyanyi sendiri..
dia mmg..balik2 dia..balik2 dia..
ye la..semua lagu dia tau..kalau ada 10 lagu..9.5 dia tau kot..
so bagus di situ..

oh x sangka boleh menjadi gila karok..
dulu sikit punya anti la ngan karok ni..
ni semua jonet la ni pengaruh..
hoh..sudah rindu sama dia la..
tah bila mau jumpa lagi ni..

ok la..tu je..ta-ta..

make up tutorial~

ok..akhirnyaaaaaaaaaaaaaaaaa..siap jugak benda ni..
omg..dah lama gila kot org suruh aku buat tutorial ni..
rasanya dpd tahun lepas kot...siap kat ym la..email la..
tapi as usual..aku ni pemalas tahap dewa..x jugak buat..
ye la..mcm asyik lupa..nak buat time make up nak keluar..x sempat pulak..
selalu rush2 kan..ade masa pulak nak snap pic ke apa kan...

so sekarang sudah siap..
ni pun noy dok paksa2 aku buat..itu pun aku bg alasan nak tido..
tp sebelum dia bebel2..baik aku buat aje..
ok sebelum tu nak bg tau...
aku make up xde belajar apa..i mean masa buat ni la..aku x pergi lagi workshop tu..
so buat ikut keselesaan diri sendiri aje..
oh aku guna barang2 biasa aje..janji nampak ok..on aje..
pakai apa2 pun boleh..ni aku nak tekankan cara aku make up aje..
so sesiapa yg x pandai sgt..boleh la try2 yea..

ok ada byk cara sebenarnye..
tp yg ni aku bg favourite...aku sekarang gila smokey eyes semua ..
so aku pilih range hitam ok..
xpe..lepas2 ni ada masa..aku buat yg simple2 pulak..
so bg yg still beginner senang nak try..
so here we go...


1. mula2 aku pakai maybelline mousse ni..
sebab aku xde concealer..aku pakai ini aje..
aku masalah jerawat ke apa x teruk sgt ke apa..i mean xde la hitam2 ke apa..
tp jenis bekas jerawat byk..yg kenis lopak2 tu..
so aku pakai ini kasi cover..aku x sapu abis..bila pakai..aku kasi lopak2 itu rata la..
n aku jugak pakai untuk bawah mata..katanya mata lobam kan..

2. see..aku pakai mana perlu je..
lepas pakai tu..aku pakai lak foundation ni..aku pakai liquid punya..
yg ni aku pakai revlon kot..golden caramel..
aku jenis x suka make up..muka putih melepak semacam..
sebab nanti x sama muka ngan dagu..
x pun siapa yg kulit gelap..akan nampak kelabu asap ok..
so aku selalu akan amik foundation yg bg nampak tan..
samada last color..or 2nd last..
tp kadang2 aku over..nak feeling latina sgt..muka malap..tiba2 badan putih..agak pelik..
tp masa pakai ni..seelok2 nya..pakai la sampai leher semua ye..telinga..
supaya xde la nampak ketara ke apa..

tadaaa..ok x tan sgt..tp ok la..janji x tepung gomak
oh aku x pakai loose powder ye..sebab me not like the tepung gomak look..
sebab aku jenis x kisah muka nampak kilat ke apa..aku suka aje..
tp siapa yg x suka..lepas je ni boleh la pakai..
oh ye..jgn la pakai yg putih sgt..x cantik uolls..

nota tetek : baikan rupa aku yg x semenggah tu..ni kes pemalas nak ikat rambut betul2..kasi pakai cekak aje..dah rupa org baru lepas kena rogs pulak..haha..

3. lepas tu aku suka pakai eye shadow..
workshop hari tu suruh buat eyebrow dulu..tp aku suka eyeshadow dulu..
punya la lama aku pose ni..rupanya noy amik pic dia sekali..gedik..
oh eyeshadow pakai la apa suka ye..
aku suka pakai ni..noy beli kat kuwait..ade banyak color..puas hati..
warna lak pekat2..i like..aku sweet2 ni kurang sikit..
sejak ada mcm2 color ni..aku bertambah gedik..
suka make up mata mengikut warna baju..huhuhu..syokkk..

ok ni color2 yang di pakai untuk segment kali ini..wah ayat..
4 ye aku guna..
base putih..
grey/silver
dark grey
black..
ok nampak bahagian yang aku letak tu..
sorry la buruks gila..x kuasa lak nak lukis lawa2..
janji korang nampak sudah..
so sila fill kan mata itu mengikut warna kat eye shadow yg aku tulis di atas..
x semestinya hitam la..
ig korang suka hijau..pandai2 la korang susun dpd paling teran ke gelap..
biru ke..purple ke..brown ke..pun boleh..


:: gigi masukkan sampai 3rd color tu ::

ok inilah rupa dah masukkan 4-4 color..
atas sekali base/highlight..pakai tu dulu..
second pakai grey cair belah mata dalam..
belah luar lak letak grey gelap tu....
aku suka pakai jari je..lg senang nak blend..
untuk grey2 itu..jgn tinggi sangat..pakai sampai soket mata..
cuba letak jari..korang leh rasa tengorak mata tu kan..
haaaaa..sila ikut garisan itu..haha..matiklah tutorial sampai ke tengkorang kau sebut..haha..
last sekali baru pakai hitam..
hitam tu pakai kat area lipatan mata...aku rasa korang tau kot..
kalau x tau..x dpt den nak menolong..

later aku pakai eye pencil..untuk bawah mata..
sebab mata aku lobam..ada orang pernah ckp aku x elok pakai color hitam..
sebab akan gelapkan lg mata aku...so aku pakai la brown..
oh pakai ni sampai half or 3 1/4 mata aje..
kononnya trned la..tp if nak pakai penuh pun suka hati..
baru la feeling al-arqam kan.. ;p

later pakai eye liner..
x pakai pun xpe..tp usually if aku pakai fake eyelashes aku suka la pakai..
tp bg beginner..sila pakai pencil yea..
serious payah pakai eye liner ni..ep org tgn gigil2 mcm aku ni..
dah la tu..kuat berpeluh pulak..tu yg end up smeared mcm ni..

:: sorry x clear...payah ok nak snap ::
lepas tu aku pakai mascara..
ikut suka..nak water proof ke x..
tp waterproof ni nak basuh payah la..pastu kadang2 berketul2..
so aku lg suka yg biasa..kadang2 comot la..tp hasil mcm elok lg kot..


sila gerak2 kan mascara ke kiri ke kanan untuk lg masuk...
jgn lupa hujung2 tu..pakai la hujung mascara..sebab kadang x kena kan..
oh jgn lupa jugak bulu mata bawah ye..kang x lengkap pulak..

pengetip bulu mata..
ada orang suka pakai before mascara kan..
ok tu pun aku pakai..tp lepas pakai pun pakai jugak..
lantak la orang nak cakap apa..aku suka aje..
dah kata make up cara aku kan..so ikut suka hati gitu..

:: hasil..eh..apesal mcm juling je mata aku kat sini..hmmm.. ::
:: full face...ok check out kening..agak pudar ::
pic lepas dah letak eyeliner kat kening..
utk x nampak garang..pakai la warna brown ye..
oh jgn la mcm lukis..just macam lalu2 kan..janji nampak..
kang pekat sgt mcm scary pulak..later kemaskan la kening pakai berus tu..

ada mcm x anggap benda ni penting..
aku pun selama ni x pakai..baru start tahun ni kot..
bila dah pakai baru nampak beza..
x caya..sila tgk pic2 lama ke apa..
make up semua lengkap..tp kening mcm kelabu2 asap aje..
so dgn pakai ni..nampak la mcm siap muka tu..


lepas tu pakai blusher..
aku suka orange..sebab katanya feeling latina.. ;p
tp kadang pakai jugak yg ala2 pinkish tu..ikut mood..
oh pakai lite2 sudah..jgn la over sgt..
nanti nampak muka macam baru kena sepak laju2 pulak kan..


oh last lipstick..pakai je la apa suka..
aku malas nak carik mana lipstick aku menhilang..
so pakai apa yg ada dlm handbag aje..
xde petua sgt..yg aku tau..
if make up mata heavy..sila la pakai lipstick yg ala2 nude..
if rasa nak pakai lipstick gelap2..kurangkan make up mata..
or else kau akan end up rupa mcm momok..
tp ok jugak tu..boleh apply berlakon if ada sequal nanti..

so setelah berhempas pulas semua..
ini la hasil make itu..
ok la kan..aku bukan pro..xde belajar kelas ke apa tau..
so sila tepuk2 tangan..



ok cukup untuk tutorial kali ini..
nanti aku buat lagi ok..
so selamat mencuba ye kawan2..

coming up..macam mana nak pakai fake eyelashes~

p/s : sorry la quality pic mcm harem..sebab pakai flash..sebab if x pakai..x nampak pulak..cea..banyak lak alasan..padahal mmg aku ni comot sesajo.. ;p

Mr Hannan~

lama x letak gambar dia ni..
mas akami bergossip..mr hannan ni pun tumbang sibuk..
saje nak gedik2 join sama..
so aku snappy2 la..

:: sejuknya bilik..ngantuk pulak ::
:: hmmm...boringnya dorang gossip..x paham.. ::
:: ok fineeee...baik tido ajee...zzzzzzzzzzzzzzz ::

cantikkan dia..
rindu lulu pulak..
lama x manja2 ngan dia..
bukan apa..x sanggup..lulu tu masih kebudak2 kan..
if keluar aje haruslah terus jadi rambo lari sana sini..lompat sana sini..pengsan ok..
paling x tahan..dia buat stunt siap lompat atas muka la..terkejut2 aje..
paling sakit jiwa..tgh sedap baring layan tv..dia akan lompat n buat perut aku ni mcm trampoline..
maybe dgn itu lompatan dia lebih jauh kot..
nasib kau kucing ok..kalau x mmg harus kena lempang aje..

ok tu je..ta-ta..

rindunyaaaa kat dia tu~

sunday tu balik je lepak kat oldtaste(pic xde..dlm camera noy kot)
lepak kejap kat bilik..tiba2 aku adalah mendapat hadiah..
hadiah all the way from sabah :D
wah..harus lepas ni if pakai terus feeling bini politician..
wahh..matiklah verangans kan..

:: dpt pearls uollss...subang dah ada..dzaza bagi...tapi x pernah lg pakai..so sekarang ade satu set..kah kah..nanti boleh la feeling rosmah..motif nak feeling rosmah..gila x best.. ;p ::

siapakah yg mengutuskan hadiah dpd jauh itu kan??
siapa lagi kalau kesayangan hambaaaa ini..
oh miss her so mucho..

:: my lovely Dr J ::

see...Dr also smoke ok..bagus betul..haha..
so chics..aku tau kau sayang aku..tp doktor peribadi aku kata..katakan NAK pada rokok..haha..
wah sesuka hati aku je bg statement kan..

oh sunday siang tu, tiba2 jonet bg msg kat facebook cakap she'll be coming over..
oh alangkah gembiranya..ye la..sejak dia dah transfer jauh ni..dah x dpt lepak..
jumpa sekali sekala je if pergi club..
tu pun bukan dpt sembang..dah kata club harus la bising2 aje kan..
so ni dia dtg adalah suka..
dah la dia cakap she'll be sleeping over..haruslah gembira kan...
maknanya...harus ada gossip session..

:: kami2 yang merindui cik junittt ::
:: oh dzaza pun ada..kesian x dpt tidur...dah katanya kami2 ini memekak aje..haha ::
:: mak verangans tentera ...oh suka ::

seperti biasa..suka je nak sakat jonet tu..
dia ni minah suci2..kena pulak ngan aku yg otak 99% dah corrupted..
harus la ada je idea..

me : lawa x aku pakai topi ni..
jonet : cantikkkkk sangat...
me : jonet...nanti kau kawin kan..laki kau balik..kau pakai topi ni aje..lepas tu kau menari2 (sambil pegang2 topi buat2 gaya)
jonet : YA ALLAH....kau niiii (sambil geli2) pelik2 je fantasi kau...
me : hahaha...ok apa jonet...elehh...kau sukaaaaaaaaaa kan...
noy : haha..a ah..cuba bayangkan jonet..
jonet : kurang ajar...korang ni adik beradik gila..
me : tapi kau suka sayang kita org kan..
jonet : sayangggggg..
noy : mesti awak rindu kita orang kan..
jonet : tu saya x berapa nak pasti...

hahaha..biadap...
hasilnya...aku n jonet bergossip n melayan youtube sampai pukul 8 pagi..
gila betul...

ish..cerita ni pun dah tersenyum2..
rindu sangat..oh jonet adalah kesayangan kami berdua..
serious dia adalah terbaik...
lepas ni dia akan kerja kat KK 3 months..
hmphhh...bila la nak jumpa dia lagi...

pasaran gelap~

last sunday berjumpa customer..aMyErInAiMiE
hoh panjang nye screen name kau dik..
aku nak menyebit pun berbelit lidah..
since dia tinggal kat setiawangsa jugak..so senang la nak c.o.d..
so kami pergi la berjumpa..ambil barang yang dia dah booking..
sambil tgk2 baju apa lagi yang ada..
since aku adalah blogger pemalu..
so aku amik pic senyap2 aje..haha..very the x tegar..
so pic pun ala2 gelap aja..

:: hoho..pilih dpd belakang kereta aje..dah la gelap..mcm betul2 pasaran gelap lah ::
:: dzaza n PG pun ikut..sebab minah tu nak ajak megopi pulak..tiba2 feeling nak minum kopi.. ::

aku as usual mmg pemalu..
so aku banyak duduk tepi aje..
serious aku pun menyampah ngan diri sendiri..
ntah la..aku ni manusia pelik.
aku suka org baca blog aku..aku x kisah..baca la..
tapi bila aku terjumpa orang yg baca..aku adalah segan..
x payah org x kenal la..even mcm sedara ke..family ke..
tiba2 jumpa aku nak cakap2 pasal blog aku pun aku mcm segan..
pelik kan..hmph..entah la..haha

:: see..very the pemalu..dok celah2 kereta...gilo ::

sorry la dik kalau akak ni mcm sombong aje..
entah la..mcm x tau nak cakap apa pun..
sebab yg nak beli tu pun baju2 noy kan..haha..matiklah alasan..
tp serious..aku adalah pemalu..
xpe..aku akan mencuba untuk kurang malu 1st august ini..
oh bagi sesiapa yg x tau..i'll be here..

sesiapa yang free sabtu ni..boleh la pergi sana yea..
n if pergi..sila la singgah2..
kalau ada yg suka..beli la sekali..
akan bersama blogger babes yg lain :D
hoh..belum lg jaga stall..baru type ni mak dah nervous uolls.
wish me luck :p

ok ta-ta

late night movie~

hoih...ikut hati mmg xde mood nak mengupdate..
ingat nak berhenti berblogging buat seketika..
mood tgh swing gila ni..
tapi bila dah dengar boss kecik bebel2...
so kena jugak la update..
sampai dah lupa apa yg ada dlm camera..
sbb mmg xde mood nak snap2 pic pun..
tapi ni dah transfer baru la sedar..oh ada rupanya..
ni last week punya ni...maybe time tu mood masih ok kot..

last saturday kita org decide mau tgk wayang..
dzaza ajak tgk cerita public enemies...
so siap2 semua..kita org keluar pukul 9ish pm mcm tu..
decide mau tgk kat gsc..sebab noy ada ticket free untuk di redeem..
so gsc paling dekat sini ialah pavillion..so ke sana..
jam gila nak ke bb..i guess sebab org dpt gaji kot..tu yg semua nak bersuka ria kot..

dpt parking je terus ke gsc..
pengsan uolss..semua tinggal row depan aje..
it's either 2nd row from the screen x pun terus 1st row..pengsan ok..x suke..
mcm2 cerita la nak tgk..pelham 123 ..pun sama..
mcm2 cerita lagi la..semua pun sama..
last2 try je harry potter...hoh..nasib ada..
mula2 malas nak check sebab mcm agak..harus la lg penuh cinema tu kan..
tapi wayang adalah pukul 12.40am..pengsan..
time beli tiket tu baru 10ish...
tapi dah nak tgk wayang punya pasal..amik aje..

to kill the time..kami ke coffee bean..
pun penuh gila..elok org bangun je terus grab seat..



dok buat lawak2 bengong..
tengok orang sana sini..
buli2 dzaza.. ;p
oh gila ramai arab kat pavillion tu..dah feeling dok arab ni..
noy lg tah apa2..tgh duduk..tiba2...

omg..belakang aku ni arab ke??
a ah..apesal??
aku kenal bau dorang..
ye ke..
mmg la..sama aje..dorang suka bau tu..ishh..trauma nya..dah la nak kena balik kuwait ni..
hahahahha..
serious..kat malaysia pun aku dah rasa mcm kat kuwait..penuh betul..

cukup je time..
kita org naik atas...

:: what to do..family aku dipenuhi ngan orang2 yang x berapa nak betul.. ::

:: makanan dah ada..terus happy...::

paksa2 edan amik pic...tp aku pun pelik kenapa amik pic bukan kat poster harry potter..
as usual edan kalau x kenakan aku x sah..
suka je snap candid2..me not like candid ok..
lepas je snap gelak2..mcm syaiton..
lepas tu noy cakap..

hahha..buruk gila..amik kau..kau masukkan dlm blog..jgn nak delete..ada berani..

hellooooooooo...
jangan cabar ok..ada aku kesah..
xdenye aku nak letak semua pic budget cantik aje...masalahnya x cantik pun.. ;p
so prepare urself..
ada org sewel interframe dlm ni...

omg..sumpah buruk...lantak la..
oh ok..pasal movie..
i love it...aku x ikut sangat harry potter ni..ade la skip2..
tapi bila tgk ni..rasa nak tgk balik dpd 1st sampai la latest ni..
tp nak kena beli dvd la kan..hoih ..x kuasa betul.
tp nak jugak la..sebab tgk cerita ni mcm byk x paham sebab dah tertinggal lama kan..

ok itu aje..
ta-ta people..
aku nak sambung mood bertapa..