#sayajual

Tabita Skincare
-Tabita Exclusive Set RM280 -Tabita Regular Set RM250 -Tabita Trial (repack) Besar RM150, Kecil RM110

- Premium Box (30sachet) RM180 -Trial Box (10sachet) RM60 *Promo

-30g RM55 -50g RM65

-RM250 (SM) -RM260 (SS)

-RM96 (SM) -RM99 (SS)

-RM183 (SM) -RM186 (SS)

Dr. Glow
- 1 set (Cream & Serum) RM150 *Promo

burger king~

oh kami pergi ke carrefour..
aku pun lupa untuk apa..
beli seluar untuk panggilan pulau kot..
x kuasa nak snap2 picture bagai..
sebab gila la ramai orang..
ye la orang dah dapat gaji kan..
oh gila rimas...

later makan di burger king...
konon x nak la makan..
tp x tahan betul godaan..haha..
dah la mengidam mushroom swiss chilis ni..
so harus x dpt chilis..burger king pun jadi..


:: ini perempuan sangat ceria dapat caramel sundae..sampai muka senyum bersegi2..dah rupa bumblebee dah ::

:: oh fries harus tukar kepada onion ring...sedapp..sukaaa ::
::mushroom swisss...sedappp..suke..suke.. ::
::harus ceria jugak..ish..gila scary rambut aku..apa punya gaya sepit tu..dah rupa pengkid pulak..miahahah ::

ok tu je..
sorry la..mood malas nak type panjang lebar..
so terimalah entry pemalas ini ye.. ;D

pa..pa..pa..papparich~

last friday lepak lagi..
since asyik2 la lepak oldtast sampai kita org dah x tau nak makan apa..
ye la..asyik yg sama aje kan..
so dorang suggest lepak kat papparich sri rampai pulak..
so pergi la around 9ish itu..

tina dah ada sana..sebab suruh dia pergi dulu n chop tempat..
sebab dekat je pun ngan rumah dia..

:: noy - pn tina ::
:: me n liza ::

hoh papa rich punya menu adalah banyak gila..
jadi confuse ok x tau nak order apa..
mcm semua nak aje..haha..

:: cincau ::
:: tina dgn fried kuey teow ::
:: nonoy n edan makan assam laksa..gila sedap..aku rasa sesudu ::
:: aku n liza order pappa chicken chop ::

x sukeeeeeeeee..
dalam gambar meriah..tgk sampai sedih aje rupenye..
tu xpe..chicken chop tu over masin ok..
nasib aku mengenang kan mahal ...so aku habiskan jugak..
tp mmg sila jangan order lagi la weyh..

:: cendol...oh cendol dia adalah sedap..sebab pakai gula melaka...rasa mmg menarik la ::
::butter n kaya bun toast ::

semua tu..termasuk la tina's half boiled eggs...
n noy, edan liza ada order cincau laici apa tah..RM106..
i dunno la..aku rasa mahal la..
patut la kau pappaRICH...kau charge mahal2..
pastu bg makanan masin kan...

akhir kata..
kawan2..lepas ni sila la lepak mapley aje..
kita dah la lepak berjam..kalau mcm ni boleh bankrap weyh..
tp kalau korang nak lepak pun boleh..
tp sila jgn ajak aku okies..
ok ta-ta

musim..so harus kena ada second time~

gambar banyak..tp otak mcm x berapa nak berfungsi untuk bercerita la..
so boleh x main tepek2 pic aje..
sebab ramai suka tgk pic aje pun kan..
plus cerita panjang lebar bagai tp sepi aje pun xdak guna kan..

so ini ialah session makan durian lagi..
papa beli untuk buat bubur kacang durian sebenarnye..
tp harus bedal sikit2..
tp kali ni mcm x puas la makan..

sangat la sedap...
tapi kali ni mcm x puas aje makan..
ade la aku dpt berapa ulas aje..
sebab aku terlambat makan..
kejap aje dah lesap 2 bijik ok..

xpe..dapat berapa ulas pun ok la..
tapi macam nak lagi aje..
daddyyyyyyyyyyy..nak durian lagiiiiiiii...

lagi teruk perangai..
balik je kerja terus meniarap macam buaya mengadap durian..
oh papa tu suka sexy2 tau..
so as usual kasi cover la..
ntah la kenapa..aku kalau tgk org letak gambar laki ke..bf ke..bapak ke..
mcm terseksi sikit..aku jadi x selesa..haha..lawak je kan..
so aku mengangap orang pun x selesa kot tgk pic2 mcm tu kat blog aku..
so kasi cover ye..
aku seksi xpe..tu aku suka..haha..

kasut bulu2~

oh aku snap ni masa noy buat entry kasut2 tu..
kan noy sibuk susun kasut..
sibuk la dia ni pun menyelit..
paling geram..elok pulak dia duduk..mcm dia pun kasut..
x sukeeeee...geram sgt..




geram kan...mcm tersusun aje dia duduk situ..
ok la..aku ni mood mcm terganggu aje..
so mcm x kuasa nak tulis2 panjang2..
ada gambar ni ..tepek aje..
saje nak share..

meneman si liza~

ok x ingat la hari apa..
aku ni kan blogger paling pemalas..
so mmg entry dah basi gila ni..
tp last week la ni..cuma x ingat hari apa la..
alaaaa ..hari yang hujan lebat melampau2 tu..

tiba2 petang liza ajak lepak oldtaste...
hujan dah la lebat..nak keluar pun takut aje..
plus kereta xde nak keluar..
sanggup liza amik aku kat rumah dgn cab ok..gilo punya perempuan..heheh

sampai lepak2...
later noy join..dia baru balik saloon..
masa tgk adalah terkejut ok..
sebab aku rasa rambut dia membuatkan dia nampak mcm robot..haha..
so kerja asyik la mengejek sakan..
tp bila tolak kebelakang baru ok rambut dia..


:: oh makan nasi lemak rendang ayam..rendang x stone..so prefer ayam goreng punya ::
:: noy si perempuan robot..ngehhh ::
:: liza yg gila air 'carrot orange no sugar'..serious ok..kalau lepak..dia boleh minum air ni sampai 3 gelas..aku yg 1 gelas pun x habis2..bagus betul.. ::
:: yours truly ::
:: noy yg gilo..dia ngantuk..so order la white coffee..as usual..minum 1-2 sip..dia xnak..aku jugak kena perabis.. ::

later tina n mikhail join..
elok je kenit ni la..
dia jenis x meragam..
elok je tidoo..nyenyak betul la..

:: mikhail yg pipi labuh.. ::
:: apa yg kau cerita tu nok..siap gaya2 lagi..sorry..xde lain pic kau..so aku letak aje ni..miahhahaha.. ::
:: apa la yg tina cerita sapai berkerut2 muka korang ni.. ::
:: haha..pandai pandang camera..bagus kau ni kan.. ::

elok je dia baring ngan liza..
aku try nak pegang...
tapi aku mcm x reti..
plus mikhail mengelupur2..mcm gerak2..
buatkan aku lg kelam kabut..
terus aku suruh mummy dia amik balik..
omg..x retinya...kalau besar sikit ok kot..
i dunno..xpe la..lepas ni tgk aje..
jgn gedik2 nak dukung2..
xpe..mikhail..aunty peej still loves u..cuma x pegang..ok x mcm tu? ;P

hiburan hari ini~

mood adalah penat dan malas..
so xde mood nak update...
checkout keyword..tah la..somehow lately ni mcm menghiburkan pulak keyword ni..
so ini adalah keyword untuk hari ini...

miahahah..x abis ngan isu cips..
dah masuk kots benggali la pulak..lawak je aku rasa..
i mean apa yang dorang pikirkan masa google tu kan..
maksudnya..adakah bf baru dia adalah benggali..n dia nak tau lebih maka google..
atau adakah dia adalah benggali n nak tau apa komen orang terhadap aset dia..
pernah x wonder???ke aku je suka berpikiran jauh...

ok la..tu je..ta-ta

salad *edited*

oh last weekend suruh mama buat salad ni..
aku pun x sure la apa nama dia..
panggil salad aje..tp melayu style la.. ;)
resipi ni turun tumurun dpd arwah atok aku..
mmg sedap la..tp x selalu makan la..
kira kalau buat ni rasa best betul la..

so here aku nak kongsi resipi nye..
ala xde la resipi pun..
biasa2 aje..
tp nak korang try jugak..

bahan2
  1. telur - rebus..
  2. paru - rebus 1-2 jam...supaya x liat..thanks tijah ingatkan ;)
  3. tauhu
  4. tempe
paru, tauhu n tempe..
kasi garam n kunyit..
lepas tu goreng ye..
oh sila goreng tauhu dulu..then tempe..last baru paru..
suara warna elok la..
tp aku adalah bernas..aku goreng paru dulu..minyak hitam uolls..
so tauhu n tempe aku x cantik..keh keh...

oh ini pulak bahan2 untuk sos dia..kira dressing la..
ala mcm sos untuk nasi ayam tu...
so bahan2 ialah

  1. 7 biji cili merah
  2. 5 ulas bawang putih
  3. sos tomato..tu pakai mangkuk butter tu..so pandai2 la budget ye..
  4. 1 cawan air masak..make sure pakai air masak ye..jgn pakai air paip pulak..sebab sos ni xyah masak..
  5. sedikit garam secukup rasa..
  6. kasi blend ye semua tu...
n wallla...siappppppp...

oh bahan2 untuk sayur aku x snap la...
kami pakai..
  1. salad
  2. timun
  3. tomato
bersihkan n potong2 n terus hidang aje...
cara makan..makan ngan nasi boleh...
tapi aku dpd dulu suka ratah aje..

best ok..sedapppp...
mcm x puas je makan..
asyik la nak lagi..dan lagi...

so selamat mencuba.. :D

bersuka ria..amik mood~

mood adalah x best je lately..
on tuesday pulak mood melampau malas..haha..
liza ajak jumpa aku mcm malas je nak siap..
tina pun ajak jumpa..malas jugakkk..
sekali kak zue text ajak menyambut hari jadi ariff...
wah laju aku cakap nak ikut..miahaha..
ye la..aku ni suka malam dpd siang..siang panas doe nak keluar..x kuasa aje..
mula2 noy pun nak ikut..
tapi dengar nak pergi hrc..dia xmo..dia ade allergic sikit..
so aku suruh kak zue amik aku..
kami pergi berdua aje...
so ke sana..jumpa arif..n ada la kawan2 arif...
as usual..i had so much fun..
seronok la berlepak ngan crowd2 baru kan..






lepas suka ria...
makan pulak kat melting pot..
xde la makan heavy..share2 aje..
n aku dgn x sengaja termenitikan kuah sate ke wristlet coach kak zue yg baru beli..miahaha..
sorry nok..mak x sengaja..
xpe..nanti aku belikan aku wristlet baru yea..
hahah..ye la tuh..kau ingat kau kaya nak belikan..
mmg x la kan...
xpe..x nampak weyh.. ;p
sorry ye...

pa diaaa ni~

semalam hujan yang lebat melampau..
kilat sabung menyabung..
rumah aku mmg jenis..kalau kilat teruk..terus trip..
memang set mcm tu..bagus..menjaga keselamatan alatan dlm rumah..
so semalam tgh hujan lebat tu..aku tgh seronok2 meratah2 siput sedut..og sedap..
sekali trip..biarkan aje..sebab kan dah ada kipas ada emergency light tu..
so still terang..malas nak on balik electric..sebab nanti kilat..dia trip lagi kan..
tgh2 makan tu..dengar kilat paling kuat melampau...sampai aku terloncat kat kerusi tu..
terkejut gila ok..paling scary..
kilat tu betul2 depan rumah aku...siap keluar spark..cahaya yang mcm besar gila..
gila scary..aku dah bayang2 ada orang kena panah petir ke apa depan umah aku..
nak tgk takut...kang aku berdiri sebelah sliding door..aku pulak kena panah petir..
haha..aku suka je pikir jauh2...

tp lantak la..lepas2 tu ok..
then keluar lepak...balik kata internet n astro xleh guna..
damn..ada jugak effect ke..
line telefon went dead..n astro pun sama..
so semalam adalah kera ok x dpt guna internet..
how to say ah..kalau aku pergi tempat yg xde internet..aku ok aje..boleh je survive..
tp bila kau dok umah..kau tau internet ada..tp xleh guna..
mcm tension gila ok...
tp sabar aje la..sebab tm cakap akan dtg within 24 hours..

so pagi td ade la someone inform aku..cakap cbox aku ada orang buat kacau..
suruh aku delete benda tu..
aku pun tanya la..kacau apa..pasal apa...
dia kata cakap2 pasal aku..
so aku mcm lega kat situ..
aku bukan apa...aku x kisah kau nak cakap apa pun la pasal aku..
cuma kalau melibatkan org ketiga ke apa..aku x suka la..
so aku biarkan..n kasi sambung tidur..

sampai la saat ini..
org tm pun dah dtg betulkan phone..
then edan tolong buatkan internet2 ni..
dah boleh online..maka terus la aku check apa yg kecoh itu..
oh ini rupanya...


alahai...nak buat kecoh pun jd la kreatif sikit...
1st..carik nama lain plizzzzz...kenapa kena guna nama aku jugak..
n x tau ke words mencarut xleh taruk kat cbox..akan keluar *****
nway..cakap la apa nak cakap...
sebab kan aku dah tulis kat previous entry..aku mcm dah x rasa apa orang panggil2 gemuk ni..
aku sendiri panggil diri aku gemuk..so xde effect di situ...

pasal bitch...omg..paling la x rasa apa..
mcm bersepah2 je word bitch kat blog ni..
siap if marah2..aku letak label bitchy lagi...
so..there u go..
ok la..sundal tu mcm keji sikit la..
tp aku dah biasa baca blog fonen...
n mostly pun gaya2 org sekarang blogging ala2 fonen..
so sundel tu dah biasa nok..pun mak x effect....
pasal mulut mcm bodoh...
lohhhhhhhhhhhh...kau ni...dah berapa kali aku tekankan..
blog aku ni blog x berilmiah...mmg merepek2 aje...
sebab tu orang suka baca..aku mcm segan..sebab aku tau blog aku merepek..

aku x tau la kau siapa peej***** ooiii..
e eh..mmg sama la nama kita..rasa kelakar2 segan pulak..heheh..
samaada kau adalah penampal iklan yang bengang sbb aku delete iklan kau ke..
atau orang yang aku kenal ke..
reader aku yang marah sebab comment x dibalas ke..
sorry la kalau kau marah..
aku x reply komen bukan sebab aku x suka ke apa..
kan aku dah tulis kat previous entry..aku ni 93% lazy uolls...
so kalau x reply tu maknanya malas la...haiyooohhh..
xkan itu pun nak emo...

jangan la emo2 la...tp kalau nak emo pun boleh aje...
sebab aku pun emo hari tu...period mmg bg emo lah..
apa2 la..it's a free world kan..so freedom of speech di situ..
tp ini blog aku..so freedom of speech untuk aku..
kalau kau rasa kau banyak sangat nak cakap..
kau buat blog kau sendiri...
kalau blog kau mcm xde sgt orang nak pergi..
meh sini bg link..mungkin aku boleh bantu up kan sikit blog kau..
sikit je la...blog aku pun glamour light2 aje..wah matiklah upkan blog sendiri..masalahnya..glamour ke??hahahha

so aku biarkan aje komen kau kat cbox tu..
sebab xkan nak delete2..nanti mcm aku x mengaku gemok pulak kan..
kan aku cakap..aku delete iklan je..
sebab aku menyampah iklan2 ni...
ok tu aje..
blog peace *lambai2 ala2 miss world gemok gitu..oh x lupa..bila aku lambai..lelemak lengan aku pun melambai*

addicted ke apa ini~

oh kami berkaraoke lagi..boleh..
tah addicted ke apa x tau la..
so pergi lagi..
tp sebabkan selalu kita org nak feeling nyanyi lagu senja nak merah tp suara edan adalah x sesuai menjadi awie...
so kita orang ajak ayol..sebab dia suara adalah sedap n jarang berlalu sumbang ke apa..
oh aku n noy ni mmg impian tinggi..
pilih lagu semua yg susah2..lagu beyonce..christina aguilera..siti nurhaliza..agnes monica..
hasilnya..60% asyik nak tercirits je nyanyi..haha..
tp xpe..janji puas hati...

seperti biasa sampai kasi serbu makan dulu..
sebab tggl 1/2 hour je before abis buffet itu..



busykan diri makan2 dulu..
later baru busy2 nyanyi2..
oh tp kali ni x puas..sebab dpd pukul 9.30pm tu..sampai 1.30 am aje..
x suke ok...selalu sampai 3ish... 4am..
aku pun x berapa paham la system red box ni..

::hoih seronok dia kita org ajak..lepas gian betul..ye la..kawan2 dia semua dah beranak pinak uollss..sayang bini terlebih lak tu..so ala2 x keluar..so ala2 xde geng sudah..so adalah kegembiraan aje la kita org ajak.. ::
:: motif posing mcm tu..kau ingat kau lawa ::
:: no bilik 69 ...wahh kinky ::

ok aku mcm blur x tau nak cerita apa sebenarnye kan..
sebab benda nya sama aje..
karaoke kannnn...
tp bila pikir kelakar aje..
aku dulu cukup anti karaoke ni..
aku rasa mcm bodoh n buang masa n buang duit..
alang2 nak bersuka ria..baik clubbing terus..
tapi bila dah cuba..terus addicted...feeling2 nyanyi2..
padahal suara ke laut aje kan..hahhaha..
jonet la ni mengajar..oh i miss jonet la..
lama nye x lepak ngan dia....
jonetttttttttttttttttttttttt...

ok tiba2 gilo jerit2 nama jonet..
ok la..tu aje..ta-ta..

krispy kreme~

aku ingat lg.. aku dulu gila tgk oprah..
dulu tayangan dia pukul 5am, 9am n 1pm..
aku sanggup tunggu sampai 1pm lepas tu baru tido ok..
ok bila pikir pelik di situ..baik aku tido mcm normal n bangun pukul 5 am kan..
heheh..apa2 la kan..

oh ada satu tu aku tgk rancangan pasal krispy kreme ni..
punya la semua cakap sedap la apa la..
siap cakap..xleh makan 1..mesti nak dua..
omg..kalau kau tgk oprah makan tu..
siap pejam2 mata..geleng2 kepala la feeling dia tu..aku dah mcm..wtf..sedap sgt ke..
kejam ok bg aku mengidam..
oh time tu..big apple..j.co semua belum wujud ye..ada pun dunkin donut je ade..
so lg la aku mcm blur2..x dpt bayangkan sedap mcm mana kan..

tu xpe..cerita abis situ la..
ye la..nak krispy kreme kena pergi US la kan..sini mana ada..
pastu aku nampak kawan aku pergi bali makan krispy creme..
hohhh..nakkkkkkkkkkkkk..tp x kesampaian jugak..
sampai la ...krispy kreme ada bukak kat sini..
oh teruja...harus nak la kan..

tp aku ni kan pemalas...x kuasa nak ke berjaya time square..
beratur mcm gila..semata2 nak donut kan..
tunggu la dah ala2 lama sikit..aku beli la..
tiba2..hati adalah berbunga2...noy bawak balik krispy kreme satu kotak besar...
oh sukaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...terujanya..


::ok aku x paham kenapa amik pic kotak aje..x amik pic dalam..teruja sgt kot..xnak pikir dah ::
:: yeay..makan harus feeling mcm oprah..pejam2 mata ::

oh bagi aku xde la best mana..
aku still suka big apple...
some say sini punya x sedap..kt luar punya lg sedap..
ntah la..aku x pernah rasa..so x tau..
aku bukan x suka apa..aku rasa mcm manis melampau2..
manis yg mcm rasa sakit gigi..
tp donut dia mmg la lembut...

tp ok la..janji dpt rasa kan..
tp jangan percaya sangat cakap perempuan pemakan donut itu..
konon la manis bagai kan..
tanpa disedari mak ngap donut tu empat ketul nok...
matiklah diet hape namanya tu kan..miahahahahhaha...
serious weyh...dia mmg manis n xde la sedap menggila ke apa..
tp bila abis makan..mcm kau nak lagi ajee...keh keh..
tiba2 4 ketul masuk perut dinosour ni...pastu aku buat terkejut n blur..
"eh..4 ketul ke..x perasan"
cea gila poyo..dah pelahap byk cerita kan.. ;p

so siapa belum try..sila la try..