#sayajual

Tabita Skincare
-Tabita Exclusive Set RM280 -Tabita Regular Set RM250 -Tabita Trial (repack) Besar RM150, Kecil RM110

- Premium Box (30sachet) RM180 -Trial Box (10sachet) RM60 *Promo

-30g RM55 -50g RM65

-RM250 (SM) -RM260 (SS)

-RM96 (SM) -RM99 (SS)

-RM183 (SM) -RM186 (SS)

Dr. Glow
- 1 set (Cream & Serum) RM150 *Promo

makan..makan..dan makan lagi~

later balik kejap rumah..
simpan2 barang2..
then hantar edan ke kg baru..
tiba2 noy lapar lagi boleh???
aku xmo makan..sebab mcm dah byk makan ok untuk hari itu..
teringin nak lai chee kang ke..

tiba2 nampak kak mah ..
terus noy singgah..
boleh lak dia nak makan nasi bubur..
so nak xnak..makan la jugakk..
sebab walau lauk untuk sorang..tp still banyak ok..
wah..macam2 la explaination . ;p
diet la sangat..ambik kau bertalu2 makan..

:: kak mah tomyam ::
:: lauk2 untuk nasi bubur..banyak dpd suraya ::
:: noy ada penyakit suka gerak laju2..aku kan suka x pakai flash..so mmg banyak la gambar dia mcm ni..pelik2 aje.. ::
:: muka dah melampau penat nih..tp teman aje budak tu ke sana kemari ::
:: telur asin..x nampak lak.kena lindung..kita orang nak setengah je..orang tu dah buat muka pelik..haha.mmg x boleh la kan..apa kau ingat kau kt umah nak setengah2?? ::
:: nasi bubur..noy x menyempat..dah kacau2..kan aku cakap..dia ni mmg suka nak laju2 ok ::
:: sayur kailan n cendawan masak oyster kot?? yg pasti sedap bangat..aku suka.. ::
:: sotong kering masak sambal ::
ok la..sedap dpd suraya..
cuma bubur dia jenis chinese style..ada halia2..acik x suke..
tp bedal aje la..sebab kalau nak asingkan mmg payah la kan..
boleh pergi lagi..next time nak rasa tomyam yg ramai kata sedap tu la..

ok ta ta..gigih tau aku siapakan auto publish sampai pg ni..
dah aku gigih ni..
x reti2 nak click nuffnang aku?

~pija garang-garang~

crocs

kemudian kami ke ikano..
sebab noy n edan nak beli crocs..edan mau belanja ;D
sebab butik kan..so konon banyak choice la..
iyoo..choice mmg la banyak..
tp banyak xde size la..warna plak x boleh blah la..
tapi dah sampai tu..amik aje..
rambang mata jugak la nak pilih mana..pilih jibbitz pun berabad..

:: dua eksperasi yg berbeza..muka orang dibelanja..n muka org yg kena belanja..hihahahah.. ::

:: muka orang yg sekadar meneman ::

xde lah..dorang nak belanja..
tp aku x rasa aku memerlukan crocs..
hampir nak beli..
tp xde design yg aku nak..kalau ada pun..size xdak..
ada size lak..tp desing harimau bintang..kang aku pakai rupa mama bosan lak..
so xmo la kan..

:: sebab eksperasi muka org yg belanja di atas ..comel la buaya atas itu..::
:: jibbitz ::
:: some of the designs available ::
:: eh eh..apesal teruja x berkesudahan minah ni?? ::
:: pembeli yg berpuas hati ::

apa yg dorang beli..
tu biar noy yg update la yea..
tah bila tu aku x tau la..

ok buhbye..

nasi ayam chee meng & bon bon~

selasa tu noy sibuk ajak pergi beli barang..
katanya nak carik bulu mata mcm aku pakai masa gi clubbing tu..
dia suka..tebal..so kami nak ke sasa la..
tah mcm mana budak ni pusing cerita..tiba2 kami ke bukit bintang..
oh sebab dia nak beli hp sekali..
tp xde lak stock yg dia nak..kena tggu..

so kami pergi makan..
kami ke nasi ayam hainan chee meng...
gila la sedapp..
harus terus mak lupa diet..
dah x rupa diet langsung aku ni..helpp..helpp..helpp..
tanpa rasa bersalah..aku order nasi ayam steam..lengkap nok..

::sedap2..ayam steam adalah stone..sup ada kacang2..sukeeeeeeeee..rasa nak terbang aje..haha amik kau..dpt makan nasi ayam sampai nak terbang..gile kecoh ::
:: ni lah budak jahat itu dgn bf nya..suka bawak saya keluar jalan2..pastu makan2..kalau aku x makan..kang aku makan ati lak kan..x pasal terjebak..tgk muka dia tu..evill..dr evilll ...::
:: muka orang gembira dok kat kedai makan kesukaannya.. ::
:: untuk menambahkan x sedar diri..orang itu siap order kerabu kaki ayam lagi..yeee..mari kita terbang keawang-awangan... ::
:: wantan soup ...ni noy order..biasa la..dia bukan makan habis..org lain kena perabis..x pasal i kena makan 2 ketul tau..cea..mcm di paksa2 pulak..padahal suke je ::
::licin..tersandar dgn perut kenyang senang hati...double chin tu x reti2 nak cover?? sapa candid ni??keji ::

lepas tu beli itu ini kat sasa..
pastu orang x sedar diri itu teringin bon bon la pulak..
ye la..bukan selalu ke sungei wang kan..

:: la la la..sukeeee..sukeeeeeeeeee ..terbang makin tinggiiii....kelepakk..kelepakk *bunyi lemak tgn sebab kibas2 utk cubaan nak terbang*..::
:: macam2 perisa ada ::

aku suka chocolate..
pernah try la few yg lain..
x sedap mcm chocolate..
oh bon bon ni ada kat level paling bawah depan pentas itu..

lepas tu x tau nak kemana..
tiba2 noy dpt idea merepek nak pergi tempat lain..
so gerak la..
dah la keji..dia yg bg idea..aku yg kena drive..
di tgh2 peak hours org balik kerja..
very the keji..
tp aku kan baik orgnya..drive aje.
baik ke??baik ada makna tu..gagagaga

ok bersambung ke next entry..

make up session~

ni adalah pasal engagement noy..
mula2 plan nak make up sendiri aje..
sebab basically..kita org reti jugak la make up sikit2..
tah mcm mana..last minute..noy cakap xnak pulak..
sebab dia kata..selalunya time2 mcm tu..
mesti akan jadi over excited ke..gabra lebih ke..
so nanti make up jadi tah apa2..
contoh..muka tergelap lebih ke..blusher melampau ke..merah je pipi mcm baru kena sepak laju2.. ;p..x pun muka tepung gomak sgt ke..
lagi satu..kita org mcm x tau nak buat rambut or letak selendang tu kan..
so decide nak carik la make up artist..

ingat nak amik finas..make up artist time tina's wedding tu..
sebab mcm lawa jugak dia make up..
natural je nampak..x over do ke apa..
so try la..sekali dia xleh buat pulak..
so mmg pikir nak make up sendiri je la..
tiba2 dapat msg kat facebook..
a friend cakap dia nak make up kan..
sebab dia suka..dia xkan charge apa2..cuma nak amik pic banyak2..

so apa lagi..harus la suka kan..
di saat2 memerlukan..ada pulak ala2 life saver gitu..
faressa ni adalah adik kepada tessa..
kira family friend la..dpd kecik2..
tp dah besar2 ni x rapat ke apa..
tp if jumpa ke apa tegur..
sebab dorang 1 family adalah sgt sweet ok..
adalah tidak logic untuk tidak suka ke apa..
so best la..kalau tiba2 yg msg tu musuh of the century ke apa..
tiba2 offer nak make up..harus pengsan ...

so bincang itu ini..
monday tu dia kata dia nak dtg..
buat trial make up..
tgk noy suka ke x ke apa..


:: make up..make up ::
buat rambut..
dia cakap dia x reti sangat..simple2 tau la..
so ingat kami nak ke saloon je la untuk rambut..
dah la rambut noy pendek kan..leceh betul..
tapi dia kata dia cuba..
serious hasil adalah lawa ok..me loike..
tp xleh la tepek sini ok..nanti x seprais la kannnn..

:: teaser..motif tepek gambar tp blur2 mcm ni?? ::

kira akan nampak gaya gini la nanti..
kira ni try n error la..time betul2 nanti baru la terbaik..
try2 ni pun dah lawa je aku rasa..
cuma aku rasa nanti kena terangkan sikit foundation..
sebab kat lampu kuning mmg terbaik..
tp kat lampu putih mcm gelap sikit..
dah ala2..feeling latina terlebih gitu..
tp aku suka aja..takut org tgk lak terkejut..haha..
lain2 mmg best la..

ishhh x sabar2 ni..
sebab nanti aku pun akan di make up kan..muahahaha
mak aii...kakak sapa la yg gedik tu??
mana la tau nanti ada yg berkenan terus meminang aku ke.. *larikkssssssssssssssssss*

hadiah yg memberi makna~

sejak dua menjak ni mmg mood aku berpusing2 la..
mcm2 rasa ada..mcm2 nak deal..
x abis deal ngan kesedihan itu..
datang lak mood lain...
pastu ngan blog lagi...
tah kenapa rasa campur aduk mcm ni..
sampai nak tgk blog pun rasa emo aje..

tiba2 liza call..cakap kak darling8tabby nak my hp number i..
ada benda dia nak hantar...
aku ni jenis pemalas layan2 call ke sms ni..
tp dah org mintak..xkan x bg..n dia beria2 nak..nak hantar barang..
lepas few minutes..received sms from kak darling..
cakap nak hantar something..from kak vimmi..
ok la..apa2 aje..bg aja alamat..
then kak darling pun sampai..
x sempat sembang lama ke apa..
sebab hujan lak time tu..

oh suka..
aku dapat ini dpd kak vimmi..
dan agak terkejut..apakah tiba2..
lepas tgk je..terus tersenyum jeee...

:: so comel.. ::

n terus rasa terharu ..
ye la i mean never thought things like this can put a smile on my face..
from someone i only knew in cyber world..
mcm2 rasa la ada..bercampur2 rasa..
sedih ada..happy ada..segan pun ye jugak..
mcm susah2 aje..siapakah la diri ini untuk dapat mcm ni kan..*wahh..tiba2 mood merendah diri la piulerr..* heheh ;p

:: kucing2 pun ada jugak ::
cupcake dgn note 'i'm sorry' from kak vimmi...
mcm ni..aku tau kak vimmi dpd facebook..
dia add kat situ...x tau lak dia ada blog ke apa..
so 1 day dia tanya pasal ben ada berlakon..dia nampak kat tv..
aku cakap ade la..mmg betul..
pastu kak vimmi suruh kirim salam..
so aku cakap la aku dah break...
so sorry itu ini..habis la cerita..

kebetulan..time tu aku kan mcm mood swing aje..
emo2 lebih..ala biasa la kan..tibe2 sedihhh aje..
sekali kak vimmi cakap dia rasa bersalah sebab sebut pasal ben ke apa..
eh xde la aku nak marah ke apa..
sebab mmg bukan sebab tu..aku x rasa apa pun..


maka..hari berganti hari..
tiba2 datang la cupcake ni..keh keh..
apa la kak vimmi ni..saya xde apa la..
sebab tu rasa segan aje... ;p
tp apa2 pun..thanks kak..
serious happy masa dapat..sebab x sangka betul..
bila dapat ni terus rasa sayang balik kat blog..heheh..
esp kak vimmi cakap..sorry tu sebab dia pun tumpang sedih aku dah break..
sebab lama jugak dia mengikuti blog aku..
xpe kak..lepas ni ada bf baru..hantar cupcake happy lak..haha..
matiklah demand nak cupcake lagi.. ;p

oh cupcake adalah di buat oleh riznas delight's..
semoga berjaya n bertambah berkembang..
kalau berminat..boleh la order kat number itu ye..

muka adalah happy dapat cuppies..
terus mood menjadi kegembiraan...
apa itu kedut2 di tepi mata..oh tidak..
acik dah tuo ni..help..help..help (tercungap mcm nyawa2 ikan)

lepas tu terus aku paksa2 semua orang amik pic ngan cupcake nama masing2 haha..
siap aku call dzaza suruh datang..sbb nak amik pic..keh keh..

:: mr e.. ::
:: PG yg mula2 malas nak layan pun bg pose menarik..haha ::
:: noy ni mmg gedik lebih..so dia pose ngan 2 terus ::
:: papa lg xleh blah..x suruh terus dia amik..n pose tepi tu..haha..mcm tau2 je.. ::
:: dzaza yg gigih blk kerja terus datang.. ::
:: ni lagi la over...siap buat pout..haha..mak sapa la ni?? ::

perasan x ada kekurangan??
ye..gambar ayol xdok..
sebab mcm mana nak amik..
dia tu asyik la dok bilik layan ps3 ok..
tension aje..turun kejap..pastu keluar..
so hari ke hari..
jadi lupa terus..
n konon nak amik pic ngan kucing2..pun malas.. ;p
kang ada gak dorang nak makan cupcake tu..
bau sedap sangat...

suke sangat2..
bukan aku je suka..
semua kat umah pun happy..
noy lg lawak..
dia balik je tgk ada cupcake ...

noy : apa ni??
mama : blogger bagi pija..
noy : kenapa dia bg??
mama : nama semua adaaaa...mama pun ada.. *mama ni kan x dgr..so dia suka main cakap apaa je..dgn nada kuat..haha*
noy : kenapa pija?? siapa bagi?
me : x kenal..sebab dia nak bg la...
noy : ish scary..jgn la makan..tah apa2 tu..
me : kak darling8tabby yg buat la..dia hantar..
noy :oh..takutnya tiba2 dapat mcm ni..

lepas tu aku dah cerita baru la dia paham..
bukan apa..kita org pernah pesan kat noy if org bg makanan apa2 ke..jgn amik or makan..
esp dpd org x kenal..takut kena santau..
sebab adik uncle aku..kena mcm tu..
terus meninggal..
tu yg tiba2 dapat makanan dpd org x kenal..dia cuak lebih..heheh..

ok itu aje..
happy n out..

ke nilai 3 lagi~

on sunday tu pergi ke nilai 3 ...
mission membeli carpet lagi...
around 3ish bergerak..
sampai terus tuju ke kedai carpet tu...x pergi lain dah..
ramai pulak orang last sunday tu..
orang dapat gaji kot..tu yg serbu nilai..haha..


:: tgh tgk2 carpet n bincang harga ::
:: motif dlm kedai carpet kau pakai sunglass?? nak ngorat bangls ke nok?? ::
:: kami yg vain..kami ke aku je..??mueheheh.. ::

then ada la singgah 2-3 kedai lagi..
tp aku x snap la..ramai org la..rimassss..
then terus gerak..
kali ni kami x pergi makan kat tempat DJ mazlan...x sanggup..haha..
so kami menyinggah ke R&R nilai..
sebab papa cakap ade nasi lemak sedap..
aku yg tak tahan..terus nak jugak ok..
dah la lama x makan nasi lemak..
pastu semua cakap sedap la apa..xkan la aku nak terkebil2 kan..harus aku pun order la..

:: nasi lemak biasa..kalau nak lauk petai..tp dah abis lak..keciwa betul ::

:: semua gigih makan ::
ni la kedai dia..paling hujung sekali..
nama kedai nasi lomak power..
mmg power pun..mmg pueh hati ..
eden x nyosal lopehkan misi nak diet .
mmg sodap nasi lomak dio..
terangkat bontot ni hah..bukan bontot je terangkat..tetek pun buleh terangkat..haha
x percaya??
mcm ni la rupo tetek terangkat..

:: haha..motif kau buat design pau mcm ni??? x baik ok ::
:: muka terus berseri nok dapat makan nasi lemak..kah kah ::

gotong royong part 2~

sabtu tu around 10.15 am dah bangun..
sebab mama dah pesan..kalau by 10 kita orang x bangun..dia nak sepak bontot sorang2..
aku pun x tau mcm mana dia nak sepak...boleh ke??
tp aku bangun jugak la..bukan sebab takut kena sepak.
tapi sebab kena la bangun..kang kalau matahari dah mencanak baru start..pengsan la.

edan belanja breakfast..beli roti canai..
me n mama masak2 lauknya..

:: ok aku x tau nama dia apa..dpd kecik makan ni ..paling best makan ngan capati..tp ngan roti canai pun layan aje ..::
:: sambal sardin..yg di hancur2kan..sedapppp..pedasss..sukeeee ::

by the time sarapan bagai..11ish baru la nak start...
oh lupa nak cakap..
kita orang buat projek mengecat depan..
kalau 11ish tu terus cat takpe..ni berus lumut pun belum..haha..
so berus lumut je dah berapa lama..haih..

:: berus2..kasi kopek2 mana cat2 yg tertanggal tu ::
:: masih proses yang sama ::
:: edan gigih buat kat depan..panas terik betul.. ::

:: masih berus..aku tolong snap pic je.. ;p ::
:: macam sarjan hassan la yol..haha.. abg ramleeee ::
:: dorang start ngan tembok tepi...redup la kan..x sanggup nak diri tgh panas tu ::
:: noy n aku buat gate dalam..noy suke ngelat doe..dia kata..dia buat 2 petak je..yg 3 petak aku buat ::
:: apa yg kita orang tgk kat luar tu ntah ::
:: last2 aku sorang je habiskan tepi n luar ok..noy konon2 rehat kat dalam..tiba2 bukak pc terus..keji weyh ::
:: lepas aku bebel2..baru la reti keluar balik..buat gate depan lak ::

time ni mmg panas terlampau la..
aku siap letak2 payung bg redup..
noy sambil buat sambil bebel..
tp ok la..dia buat jugak la..
tapi as usual..aku habiskan la belakang tu semua..

:: edan mintak air..dia dok kat ceruk tu ::
:: see..sangat gigih ok ::
:: ayol yang sibuk cakap dia nak cat bangau ni...tah apa2 ok..n yes..dia mmg cat pun..haha ::

gila penat melampau weyh..
itu pun belah sliding door punya x buat..
tah bila nak buat tu..x larat..
aku la gedik..papa n mama nak upah org buat..
aku cakap boleh je buat ramai2..
sbb selama ni aku suka nyibuk2 je..mana ade buat betul2..
sekali buat ni..mmg penat la..

apa2 pun suka tgk hasil dia...
bersih n elok je nampak..
x snap pulak pic...
tu tunggu nanti la yea..