#sayajual

Tabita Skincare
-Tabita Exclusive Set RM280 -Tabita Regular Set RM250 -Tabita Trial (repack) Besar RM150, Kecil RM110

- Premium Box (30sachet) RM197 -Trial Box (10sachet) RM68

-30g RM55 -50g RM65

-RM250 (SM) -RM260 (SS)

-RM96 (SM) -RM99 (SS)

-RM183 (SM) -RM186 (SS)

Dr. Glow
- 1 set (Cream & Serum) RM150 *Promo

new yahoo messenger ID~

ok korang2..aku dah tukar id baru..
padan muka aku..
sapa suruh dulu gedik nak letak nama bersama ke apa kan..

nasib ID ni ada lagi..
so sila letak ok dlm list korang ID ni ok..


peej_burhan


aku punya list masih kosong..aku x tau apa ID orang semua..
aku dah la sangap ni..
tak tau mau buat apa..
lepas2 ni rajin la aku ber ym kot..haha..

hola org2 istimewa~

ok mesti korang pun tahap menyampah kan.
ye la..asyik la private aku ni..
pastu kejap2 je..poyo je lebih..
xpe..kali ni aku bg lama sikit..

bukan apa..aku dah bengang tahap gaban jugak ngan reader2 ni..
esp yg bg komen2 anon2 ni..
aku dah la jiwa kacau..lg nak bg sakit hati aku kan..
eventho aku cakap aku kuat ke apa..
tp aku ni manusia..dah la bintang pisces lak tu..
of coz la hati lembik jugak kan..

ok la..mmg la aku dah break..
n aku xmo nama dia dah di sebut2 kan..
tp ade aku bg green light bg kutuk ke??
pernah x pikir..less than a week ago..
org tu yg aku sayang n manja2..
so of coz aku x suka org kutuk2..
aku kutuk xpe...org x boleh lah..
esp bila .orang2 tu..x tau langsung apa cerita kan..

plus eventho aku dah break..
please be professional la..
aku malas betul org break je..
yg lelaki..cakap..' ahh..bukan virgin pun..aku dah pernah main..'
yang perempuan lak, ' alaaaa..amik la..konek dia kecik je pun'
tolonglah..kalau kau still sama..ada kau kisah ke konek dia kecik ke apa kan..
kau layan jugak..
tu contoh ok..

mcm aku..ingat aku x notice ke..
dia x handsome..x kaya..segala2 x la..
tapi aku terima seadanya..
xkan bila aku dah break je..aku nak kutuk2 kan..
x fair la kan...

so bila aku baca komen2 anonymous ni..
aku sakit hati..
aku tau..anon ni semua..semua reader aku jugak..
cuma penakut n berpura2 je..
aku sakit hati sebab bg aku dorang ni hipokrit la..
ye la..tah2 selama ni dok puji..cakap..,
'comel la korang ni'
' kawin la cepat..'
'beruntung dapat dia'

apa2 laa...pukimak la..haa..kan dah mencarut..
aku ni nampak baik..
tp x kenal lg aku..mulut aku ni berbisa ok..
kalau maki..boleh menyebabkan org depressed ok ;p
cuma dlm blog..aku kena la cas ayu lebih kan..
tiba2 aku dah break ni..macam2 la kau nak cakap..
eyh pergi mampos la..
bila aku private..tau menggelupur...kacau2 cbox org lain suruh aku invite..
baca..pastu nak mengutuk..kepala hotak la..

harap maklum..
entry ni bukan sebab aku backing ben..
tp sebab aku benci reader2 yg menyakitkan hati n hipokrit ni..

so kalau korang dlm list ni..
maknanya aku suka korang la..la la la~
hmmmm..ke korang salah seorang dpd anon2 yg hipokrit ni?? *sambil angkat kening sebelah*

ni pun ada lg aku nak invite..tp x tau email..or maybe lupa..
ok la..semoga aku bergembira berblogging tanpa sakit hati utk seberapa lama blog ini private ni..yeayyyyyyyy..

makan2 n kucing *editted*~

hari khamis agak panjang~
mcm penat x sudah je rasa..penat fizikal...mental xyah cakap la kan..
aku ok sebenarnye...kira aku rasa 80% ok..ade baki sikit2 je..
tapi membuatkan aku sedih bila orang keliling asyik tanya..aku ok??
aku ok??sebab aku ni kalau emo or merajuk ke..xleh org tanya..
lg sedih..kalau biar je aku xde apa2..
kadang2 x pikir..tp bila org tanya..x pasal terpikir tau..

program banyak khmis tu..
tp aku bahagi2 la entry k..
yg bawah ni pic baru lepas balik dpd putrajaya amik cupcakes.
so singgah makan kat danau kota..
sedapppppppppppppppppp....mama la cadangkan ni..tp dia x tau jalan..
nasib aku ni ala2 expert sikit jalan2 ni..
so jumpa kedai tu....



punya la tamak ...banyak lauk aku amik..
tang x lalu makan tu kejap je..
lepas2 tu..elok aje.. ;p
aku amik daging salai, jering, telur itik, sayur apa tu masak tempoyak..n sawi..
sedap..menyengat dia punya pedas.. ;)
:: makan ngan mama n papa...mama amik ikan talapia...haa kau..separuh pinggan dipenuhi ikan tu.. ::
:: ni pulak ikan pari bakar..nyum...tp x larat nak makan..aku makan half je..lain tapau ::

then balik umah..
sempat tido kejap je..
by 4pm aku keluar..
ade orang nak amik kitten..
alia..sorry terlambat...sebab tertido..haha..
tp x lambat sgt kan..

:: bersangkut dia kat mummy dia ::



lega aku sekor dah settle..
at least dia ada tuan yg sayang n jaga dia..
alia ni xmo pic dia kene amik..
tp mmg xkan la ..aku harus nak amik je kan..

tadi tgk alia komen kat previous entry aku..
cakap masa jumpa..
xnampak pun mcm muka aku ni ade prob ke apa..
owh..aku mmg expert bab2 menyorokkan masalah ke apa..
sebab aku ni selalu je appear tergelak2 la..ceria2 la..
tapi padahal jiwa tgh kacau kan..

ye la..dah tentu kat org x kenal..
apa kejadah aku nak menangis ke..syahdu ke apa..
nanti org ingat aku gila ke apa..

ok la..tiba2 aku teringat aku kene amik kucing la..
dorang kat petcare ni..
ari tu letak kat boarding..sebab blk kg..
ok ta-ta..

*editted*

ok ramai nak tau location dia..so ni aku bg map..


kedai tu kedai biasa je..
dia kat danau kota..
so aku harap..map aku ni membantu la yea..
sebab aku bukan la tau serba serbi sgt area tu..

A tu jalan pahang ye..
B pulak simpang ke danau kota tu..
siapa tau area ni tau la yea..
yg x biasa..sila la pandai2 ok.. ;p

lepas dah masuk simpang ke danau kota tu..
straight je..
sampai jumpa traffic light..
sorry dlm map lupa lak nak letak..
nampak kedai siti zubaidah tu belah kanan..
masuk kanan k..
aku x sure betul ke x nama kedai tu siti zubaidah..haha..
ke aku mereka2 je ni.. ;p

lepas dah masuk kanan tu straighttttttttttttttttttttttttttttttt je..
nanti nampak la kedai tu belah kanan..sebelah masjid..n ade bus stop kat situ..
aku pergi makan tgh hari..
x sure la pukul berapa dia bukak ke apa ye..

so semoga bergembira dgn perut masing2 ye..

elyas mikhail~

lepas je urusan kucing tu..
terus ke rumah tina..
sebab dia dah discharge kan..
dah lama x gossip n nak tgk baby sekali..

omg..sangat kecik ok elyas tu..
dalam gamabr mcm gendut semacam..
sekali tgk..kecik melampau..
yg pelik..tina sangat relax ok..
mcm dah ade anak lapan..
senang je dia handle mikhail.
aku ni..dah lawat berkali2 pun..
nak cium baby tu pun aku takut..hihi..

so sini ade few pics..
enjoy ye..


:: mummy tina & baby elyas ::
:: so small meh..kepala dia je besar penumbuk aku...kepala dia yg kecik ke??penumbuk aku yg besar.??hhaa ::


:: geram kan..so smalll ..n lembut..mesti makan sedap nih..haha..sesuka hati nak makan anak orang kan..::
:: yeay..dia pegang tangan aunty dia..aunty as in..kawan tina..bukan aunty betul ok..wah tetibe emosi..tp aunty tersalah bg jari la..sorry..nway..tina..x boleh ke anak kau panggil aku kak ke..baru la feeling muda sikit..miahahahah ::
:: kau ni sebijik muka bapak kau tau ::
:: serious aku x paham mcm mana org boleh relax2 je pegang baby..x kekok..aku x reti..owh sedih betul ::
:: dah siap kene bedung semua ::
:: tukar pampers..elyas ialah cucu pertama n anak buah pertama..so tgk la semua kerumun je..hihi ::



ok tu je..
i really have to go la..
nanti2 aku update lain2 ok..
byeeeeeeeeeeeeeeeee...
kali ni betul2..

session luahan perasaan~

seperti yg sedia maklum..
semua jadi on wednesday..25th of march kan..
sapa sangka kan boleh jadi macam ni..

of coz orang pertama tau..noy..
sebab dia yg kantoi..ngeh2..
tp aku xde la nak berlandaskan noy je..of coz aku jugak nampak ngan mata kepala aku sendiri..
lepas tu terus call tina..
ye la..dia yg banyak tau kisah aku semua..
then mama nampak aku semacam..
maka aku bg tau la mama.
mula2 mama tanya la..xkan aku nak give up mcm tu je..
so aku cerita la dpd a-z..
sorry..aku ni x reti nak sorok2 kat mama..
semua kalau boleh nak cerita..

then aku bg tau la family aku..
dorang ikut je decision aku..
time tu aku still kuat..
aku x rasa aku rugi ke apa..
n aku rasa mmg betul apa yg aku buat..

tp tipu la kalau hati aku keras mcm batu kan..
of coz la ade masa aku lemah..
aku xmo nangis depan parents aku ke apa..
xnak nampak aku mcm tu..

so haruslah text ice ajak jumpa..
lepak2 ngan dia..mula la sessi luahan perasaan..
kami ke suzi's..pilihan yg salah..
sebab dah tentu aku selalu ke sana ngan dia..
dalam tabah2 aku..aku tgk org angkat steak..aku teringat dia..
aku nampak ah thai jual dvd..aku teringat dia..
fuck betul la..

tapi emo2 aku pun..makan harus ye..ngeh~

:: bubur..otak x center sgt..makan dah makan half baru teingat nak snap ::

:: ice yg menjadi pendengar setia..xpe la ice..zaman2 kau emo 24/7..siapa yg layan kan..aku jugak..so sekarang..kau layan la aku ni ye.. ::
:: walupun emo..pic aku harus ade ye..ice kene bahan ngan noy..sebab..noy nak snap je..dia buat muka feeling handsome..hihi.. ::

muka sembab sedikit..mata jadi sepet..
sessi luahan perasan menjadi emo lebih..
so adegan lelehan air mata berlaku lite2.. ;p

masa lepak ni.,haruslah bertalu2 sms n call...
aku x layan..
boleh lak kau buat biasa mcm xde apa2 yg berlaku..
dah xde makna la..cinta2 ni..
hati aku dah sakit sgt..x rasa apa..

cukuplah aku cerita sini..
punca adalah org ketiga.. :|
aku ni simple..
kau layan aku elok..
aku hormat kau..aku hargai..
tp kau salah langkah je..silap la..
selamat tinggal..sorry aku xleh terima..tiada maaf bg mu..
lantak la kau nak sms lapan juta kali sehari ke apa..
kau call la sampai lebam..x dapat..
aku manage call aku..so sampai sudah xkan dapat la..

hmmm..ntah la..xleh berpikir la..
tetiba jamm..xtau nak sambung apa..
aku xmo la nanti..type2..terlebih2 lak..
so cukup2 la yea..
sorry aku x dpt nak cerita lebih2..
sebab mcm aku pernah cakap..
of coz akan ada benda yg aku nak keep to myself..

p/s : tu la..siapa suruh x rapat ngan aku..kan x tau the hot details.. ;p..

makanan tapi basi~

ok aku dah balik dpd melaka dpd semalam..
tp penat terlampau la..
tu yg x berupdate blog ni..
ni nak xnak kene jugak update ni..

bg yg email ke..pm aku ke..nanti aku reply k..jenuh gak ni..
ok ni pasal minggu lepas..
kisah malam selasa n rabu..
sebelum tragedi berlaku ye..
makan2 ngan mama n papa..

malam tu makan kat area ukay perdana..
me loike..

:: pergi sana mesti order teh o ice asam boi..sedappppp..suke.. ::
:: mama seperti biasa mesti ceria lebih..papa mcm xde perasaan kan..lelaki mmg tau..wah tetibe marah2 lelaki..gila apa kan.. ::

:: mata lebam..ok ni bukan sebab apa..jangan memandai ke apa..mmg au ni lebam sesajo.. ::
:: telur dadar & kangkung belacan ::
:: sambal udang petai.. bagus..udang dia besar2.. ::
:: siakap steam..::

then esoknya..pagi rabu tu..
kami breakfast kat au2..
aku n papa jugak..
noy mmg payah kejut2 ni..memanjang xnak ikut..

:: roti2 adalah sedap ::
:: papa amik nasi lemak..lauk2.. ::

:: aku makan roti boom..makan ngan rendang.. heaven.. ::
:: lepas makan harus sila panggung..senang hati la katakan.. ::

tp ruang tu nampak mcm arrow kan..haha..
sesuatu je arah arrow tu tau..haha keji..
nway..tajuk entry bukan nak cakap makanan basi..
makanan xde masalah..elok je sedap..
tapi entry aku ni dah basi..
kata dpd minggu lepas..
apa boleh buat..
aku ni kan pemalash..

penat~

sorry x sempat nak update apa2 la..
semalam terlalu busy..
hantar noy pergi kerja..
then ke putrajaya amik cupcake untuk ayol tunang..

then pergi makan...
then balik rumah..
sempat tido sejam...tido ala2 x tenang je..x puas betul..
then around 4pm pergi jumpa orang..
sebab nak adopt kitten tu..
the ke rumah tina..nak tgk elyas..
lepak until 8ish..

then balik rumah..hadap hantaran..2 lg nak siapkan..
sebab last minute tambah pulak..
siap pun dah 2ish am mcm tu..
dok kejap..then amik noy balik kerja..
damn penat..
penat fizikal n mental..

tido around 5am..
ni bg td..
kejap lg nak pergi threading..
noy nak massage la apa la..
then siap2..nak balik kampung lak..
sabtu malam balik sini balik..

pastu baru la boleh aku marathon update blog..
nway, thanks for all the wishes..
dpd aku ok..ada yg buat aku sedih jugak..
semalam ingat nak repat baca..
tapi teremo lak..terus aku stop..
xnak la family aku tgk aku lemah n nangis2..

nanti aku update lagi la yea..
nak pergi siap2 la..
packing pun belum ni ;p
ok byeee...

sila jangan sebut2 lagi~


ok i'm officially over with ben..
kenapa dan bagaimana..
tu nanti2 aku bg tau..
cukup aku bg tau..
aku tgh kuatkan diri..
cuma of coz sedih tu ada..
tp tgh cuba sedaya upaya utk lupakan..

so harap maklum..
aku xnak nama dia di sebut2 lagi ok..
terima kasih..

lulu dah besar~

dah lama x tepek pic lulu kan..
dulu zaman kecik2..
sekarang dah besar dah..siap gendut2 lagi..geram betul la..
dia ni hyper active..mmg pengsan la..sekejap terlompat sini..kejap sana..
pastu tiba2..pecut2..psycho gila..

ni aku snap pic dia tgh main2 benda tu..suka betul..








gemuk kan dia tu..sukaaaa..
ok tu je..

sorry la..aku otak agak beku la nak type itu ini..
so aku update ala2 ringkas aje..
janji x tergendala entry..
nak abis buat hari ni..ta ta

hijau sana sini~

last tuesday noy ajak keluar..
dia tu suka paksa2 aku keluar ok..
kalau aku xnak ikut..nanti ugut2..keji..
so nak xnak pergi je la...
lg pun later nak ke post office..
so haruslah aku pergi..parcel atas nama aku..

nak makan..kerana lapar..
edan nak makan mc d..
tp kita orang dah ala2 jemu ok mc d..
ye la..tu kira..asal malas makan n maras nak bersiap pergi makan..
pergi drive through je..

pastu terasa nak makan nasi daun pisang..
edan lak x rasa nak makan kari..
so end up lepak ampang..
ingat nak lepak craven..teringat meehoon kungfu nye yg sedap..
sekali sampai..dah tukar lain la pulak..
bedal je la..malas lak nak pikir2 ke tempat lain.
dah la time orang balik kerja..
kang sia2 lak stuck dalam kereta..jam..

aku adalah gila sirap bandung la pulak kan..
so order la..
sekali sampai..istimewa gila..owh i like...

:: cantik kan..rasa pun sedap melampau..sebab dia blended ...rasa mcm shake pun ada..owh suka.. ::
:: aku makan nasi goreng paprik..x sedap pun..biasa2 aje..tp bedal aja.. ::
:: apa mcm pelik je rupa kau ni edan..haha..edan n noy mkn nasi goreng USA.. tang mana USA aku x tau la..ni kalau aku pergi USA ..mesti xde kan.. ::
:: lebarnye muka kau tu nyah..haih..xpe..lepas ni kurus..wah..berangan ::
:: ni lah pic yg aku cakap tu..edan zoom..gile buruks kan..muka aku besar macam pasu..pastu lain2 semua terkumpul tgh2..haha..kelakar lak aku rasa..ngehhh.. tu gelak x ikhlas tu..sebenarnye benci pulak aku tgk gambar ni..mcm ikan buntal pun ada ::
:: so aku lak zoom muka edan..mcm menarik pulak pic ni kan...sebab candid..me loike ..apa lg..ada sesiapa nak hadiahkan aku dslr...hahahha...::

later ke taman melawati..
ami parcel..dah sampai minggu lepas..tp x amik2...
so akhirnya..
to niza...barang kamu itu sudah saya dapat.. ;)

:: noy ngan baju yang dia purchace ::
:: aku pulak dapat subang n rantai...wah suka...ni aku dapat sebab bua2 promo2 tu..suka suka..nanti aku melaram ke apa aku tepek sini k ::

:: edan merajuk ngan noy tp kene paksa amik pic jugak...n noy bengang..tetiba aku terselit..aku x berniat ok.. ;p ::

owh..masa kat petronas ampang tu..
niy beli cake ni..
gile sedap weyh..menjilat hidung..me loike..
senang..xyah nak buat2..
ada jual yg melampau sedap..la la la..

:: sedappppppppppppppp...::

ok tu je...
byeeeeeeeeee....