#sayajual

Tabita Skincare
-Tabita Exclusive Set RM280 -Tabita Regular Set RM250 -Tabita Trial (repack) Besar RM150, Kecil RM110

- Premium Box (30sachet) RM197 -Trial Box (10sachet) RM68

-30g RM55 -50g RM65

-RM250 (SM) -RM260 (SS)

-RM96 (SM) -RM99 (SS)

-RM183 (SM) -RM186 (SS)

Dr. Glow
- 1 set (Cream & Serum) RM150 *Promo

di mana die..si bento saya??~

owh kan ramai je lately ni tanya..mana la pergi ben ni..
sampai xde masa nak jumpa semua kan..
tapi selama ni mmg kite org bukan jenis jumpa selalu ke apa..
selalu jumpa semingu sekali je..
aku ok je..xde masalah ngan tu...
tapi sekarang ni..nak jumpa 2 minggu sekali pun payah..
if jumpa pun kejap je..tsk.tsk..

bukan apa..selam ni ben keje 9-6 je..
n saturday half day...kadang je die terlajak2 keje..sampai ahad pun kerja..
tapi start january hari tu..die dah buat dua kerja..
1 lagi malam..start 7-3am..
die jagakan tempat boss die..bukak business baru..

so kite die mcm x cukup rehat la kan..
aku tgk selalu die text aku pukul 4ish am..cakap good night semua..
so aku paham la die letih semua..
so sebagai seorang yg memahami..uhukk-uhukk...xde la aku gedik2 nak jumpa selalu ke apa..
ikut keselesaan die la..if larat jumpa..x larat..xyah la jumpa..
so kesimpulannye mmg x jumpa la..

tp ben ni bab call mmg tip top..
aku rasa sejam sekali die akan call kot..
walaupun cakap mengarut2 je..
kadang2 sampai naik tension aku die asyik call je..
ben ni dah la jenis if aku x angkat..mula la die speku itu ini..
so aku tgh masak..lari2 nak angkat phone..
tgh makan..pun berlari angkat phone..
tgh beris pun kalau boleh nak cepat2 abis ok..
keji je kan..

tapi eventho x jumpa..
ade je bende2 lawak ngan ben ni...
mcm 1 pagi ni..
ok tipu..xde la pagi..sebenarnye tgh hari..pukul 12ish mcm tu..

ben : tido agi ke??
me : hmmmmmm.. *ckp sambil pejam mata*
ben : nanti ite(kite) tu jadi tuami(suami) isteri ke?
me : hmmmmmmmmmmmm..
ben : ye ahhh..andoku(manjaku)..ite(kite) tu dah takop(cakap) kat mak ite tu nak awin(kawin)..
me : hmmmmm...ok...
ben : jap eyh...

die pass telefon kat org..
damn..ben suka mcm ni tau..die suka pass2 telefon kat org..benci aku..

mak : helllooo...

me : hellloooo...
*suara kasi coverline..mata terus terbeliak*

mak : tido lagi ke...??


me : eh xde la..dah bgn ni
*dalam hati..damn..kantoi jugak*

mak : kandar bg tau mak die nak kawin __??tarikh aku??__ ...


me : heheheeh...xtau die
*cea..konon malu ala2 perempuan melayu terakhir..padahallll..siapa yg getik lebih??*

mak : mak tanya ngan siapa..
*e eh..kerek lak makcik ni..ngan aku la*....die cakap pija...mak ckp kalau org lain..mak xnak meminang... *cea nak pancing ayat tu*

me : hehehheh
*masih malu2..tp dalam hati..cis..ade org lain ke..ade ke calon lain die bawak balik??*

mak : bagus la..korang kawan pun dah lama..


me :
*dalam hati..- tau xpe..x reti2 nak meminang ke??* Insyallah kalau ade jodoh x kemana..*cea..ayat xnak kalah nokkkk..sopan betul*

mak : nah cakap balik ngan kandar ni..


ben : nanti ite tu awin(kawin) ke?


me : u ni suke tau pass mcm tu..i x suke la..banyak kali tau u buat..


ben : andoku(manjaku) ni atik(asyik) marah ite(kite) tu je...tiri(ciri2) x kepintoi(cinta) a tu..


me : xde la..i x suke la..


ben : tobby-tobbybuit (sorry)..nanti masuk keminang(meminang) eyh..


me : ye ahhh...nanti i tggu kat tembok yea..


ben : ye ahhhh...


haaa kau..
terus aku nak tggu kat tembok tau..
tp xdo nyo aku nak tggu..gile apa kan...
kalau aku tggu confirm kematu bontot weyh...
.......................................................................................................................................................................

satu lagi masa aku jumpa ben malam makan2 tu...
papa n mama gerak dulu..
kite org stay sebab noy nak tumpang tempat ben..nak kenc..
pastu hujan lebat lak..
so tggu la kat depan pulak..
pastu ade lak 2 org perempuan tempat kerja ben ni..
org thailand..dok la gelak2..pelik betul..

ben : this is my girlfriend..
perempuan2 : hyeee..
me : hyeeeee....

pastu aku pandang tempat lain..
bukan benci..sebab aku jenis x reti handle la benda2 mcm ni..
mcm segan..
tetibe sorang tu tap bahu aku..
sambil tunjuk2 ben

perempuan 1 : no semm mennnnnn...
me : hahh??
perempuan 1 : no semm mennnn *sambil tunjuk2 ben...aku dah pelik2..apa ini semua*
me : apa die cakap ni sayang..i x paham la..
ben ; hey..apa semm menn..semm men ni...

pastu sorang lagi datang..

perempuan 2 : u mean no handsome...??
perempuan-perempuan : hahahahahahhahahaa..
me : haha..die cakap u x handsome..
ben : hey...if u don't know how to say english..don't ok...

kite org dah gelak2...

me : sayang..english u pun x betul ok...
ben : talah(salah) ke??ite(kite) tu tepiking(speaking)...
me : salah la...hahahha
ben : lantak la..bukan dorang ni reti pun...
........................................................................................................................................................................

lepas daripada tu..
sampai ke hari ni..aku asyik kacau ben je..

ben : nanti kite awin eyh..
me : tgk la mcm mana..
ben : huh??apesal?? *suara serious*
me : tah la..i dah pikir masak2..i rasa xnak kawin la..
ben : u ni kejap nak kejap xnak..
me : ye la..sebab andoku tu 'no semmm mennnnn'
ben : semmm mennn la..
me : no semmm mennnn..
ben : ite tu semmm men la..
me : ye laaa..

gile perasan tau..sendiri mengaku sem mennn (handsome man)..hahah..

ok tu je..
ta-ta..
haha tetibe je abis kan..
lantak la yea..

hasil shopping lite2~

owh ni hasil shopping kat JJ tu...



cincin risik..
famous amos utk buah tgn nak bg family zeity tu..
ye la..tgn nak menonong je pergi kan..
n mama beli refill foundation die...gile mahal..refill pun dah mahal dpd aku punye foundation..gilo..
n noy belikan mama perfume tu...



inilah cincin risik itu...
aku amik 2..satu pakai flash..1 lg xdak...
simple mcm ni pun dah mahai ...tsk..
dah la belah rotan je..hergh...
tp xpe la kan..dah adat..beli ajo..

owh zeity ni jari size 9 ok..
gile kecik la hai...
so mmg xde choice..so amik je yg ada...
aku try cincin ni...
pakai kat jari kelingking aku..x sampai half pun bole masuk..

payah ok nak carik size 9..
masa beli cincin tunang pun xde size 9..
beli je la besar..
nanti pandai2 la die kecikkan ...
aku lak size berapa tah..yg pasti xde size jugak..
tp aku bukan kecikkan..die kene besarkan..hihihihi..
padan muka ben....

e eh..tgh cerita pasal cincin lain..
apesal masuk cincin aku lak kan..
wah over ok...x sabar2 ke?? ;p

dah boleh google~

owh lupa nak bg tau..
kalau korang perasan..
blog aku dah ade kotak google ni...
thanks to ceera...die ade tutorial bende ni...



sgt la senang ade benda ni..
mcm entry gambar kawin aku n ben tu..
aku amik yg lama punya..
aku google je...pastu jumpa..
bagus..xyah payah2..aku nak memikirkan kat entry mana aku tepek pic tu..

owh kalau sesiapa mcm semangat2 nak lawa2 kan blog ke..
nak letak itu ini ke..
sile la ke blog ceera...ade macam2 tutorial..
ok people..selamat mencantikkan blog masing2.. :)

aku baik hati..maka aku bg la map~

ade yg tanya mana kedai makan hari tu kan..
so ni aku buat map..
aku pun pertama kali pergi..
so aku x berapa nak ingat la ye..
aku letak landmark mana yg aku ingat aje..

owh ini kedai makanan cina k..
aku bg tau la siap2..
mana la tau nanti ade yg cakap itu ini..
bg yg x kisah mcm aku ni..boleh la pergi..
sesiapa yg rasa die jenis particular ke bab2 ni..
xyah la pergi..nanti dok keji2 ke apa pulak..

so ini map die..


click la bg besar..
rasanya korang paham kot..
x susah pun..
jalan BB tu..korang straight je la sampai hujung..
nak ke jalan pudu ke apa tu..

then masuk kanan..
ade kawasan parking tu..
rm5 parking die..park je la itu..
kalau rasa korang terel n boleh carik parking free..pun carik la yea..

aku makan kat bumbung2..tepi parking tu je..
xde la masuk dalam ke apa...
try la menu2 yg aku makan tu..
gile sedap...kalau korang amik lauk lain..
x berapa nak sedap..sile salahkan diri sendiri...

ok la..itu sahaja.. ;)

beli barang utk risik~

last tueday pergi JJ w,maju..
sebab weekend ni dorang nak balik kampung utk merisik tu..
cincin belum beli lagi..
mama ajak pergi carrefour..
tapi sungguh la aku x kuasa nak turun naik escalator tu ngan wheel chair..
so ajak pergi JJ w.maju je..senang..

memula pergi beli cincin kat habib..
gile la mahal emas sekarang...
last time beli cincin tunang..emas 916 tu rm 117 je 100g..
sekarang ni dah rm127 ok..melampau..
tp nak xnak kene beli la kan....
gambar kt kedai aku x ambik..sebab kata kedai emas..
xkan gile nak amik2 pic pulak kan....

lepas tu nak beli kasut n handbag..
ye la..kan yg ari tu silap...
so noy dah amik...
tp budak tu kata 27th ni sale...
so alang2..baik tggu je la kan..buat apa nak bazir2...

lepas dah jalan sana sini..
mama ajak makan...
so kite org ke nando's..nyum..lama x makan sini.. ;)


:: mama tgh tanya2.nak makan apa ::
:: nonoy si ceria ::
:: me & noy...::

ni suruh mama amikkan..
die tu memanjang cakap x reti..x reti..
ye la..x cuba mana nak reti kan..
ni tgk elok je..
mama mmg mcm tu..manja lebih...
kat rumah pun sama..x reti bukak tv la..ini la itu la..
tp ni dah sakit ni...elok la..bukan main laju tukar channel semua..
saje je tau dengki mama ni..
die kalau kau tgh main computer ke apa..
die akan suruh la itu ini..
saje je kacau2 org...

:: manusia paling gembira dapat jalan2.. ::
:: termenung memikitkan masa depan..wah masa depan ke???..makanan?? ::
owh mama order apa tah..espinada ke espinata..lupa nama die..
sekali bile sampai adalah terkejut..
sebab aku bayangkan mcm cucuk2 tu die letak bawah..
sekali tergantung mcm tu..
mcm aksi ayam2 hendak gantung diri..


:; aku suruh mama buat aksi muka terkejut tgk makanan die..haha ::
:: aku ngan menu biasa la..1/4 extra hot peri2 chicken with 2 sidelines..mediteranian rice & chips ::
owh ade cerite kelakar masa mama nak makan ni..
lepas die makan sayur2 tu..n jagung..
pastu time nak makan ayam..
aku tgh kusyuk makan jugak..

mama : mcm mana mama nak makan ni??
me : *angkat bahu..sebab x tau*
mama : bawak turun ni yea??
me : *dgn lajunya angguk*

mama pun nak bawak la turun...
tiba2

mama : aduhhh..panasnya...
me : hahahhahahaha...
noy : omg..korang jgn kampung boleh..mcm ni la *pastu noy tolak ngan garfu n pisau ke bawah..terus la masuk dalam pinggan*
me : owh..mana la makcik tau..
mama : hahahahha...mcm tu ke..mama tanya pija..die kata bawak turun..panassss..die masak ngan besi2 kot...
noy : hahahahha..apa la..kat kuwait org arab suka makan ni..so selalu la nampak..
me : haha..gile kampung nak turun2 kan..kan dah panas..hahah..
mama : pija jgn la tulis kat blog..buat malu je...

xde makna ma..
dah masuk pun ni...


:: noy pun sama..tp sideline die 1 lg ialah coselaw... ::
aku amik bottomless ice lemon tea..
amik kau sampai 4-5 kali aku suruh top up air..
sile jangan membazir..
ye la..usually org amik bottomless..tp tambah 2 kali je..
rugi ok..ni aku tambah byk2..
biar dorang yg rugi..hihihi..
lepas tu padan muka..kembung gile je rasa...

by the time sampai umah dah around 6.50pm..
harus la nak laju2 je..sebab belum asar..hihi..
x dpt jumpa liza..janji nak jumpa petang...
xpe liza..weekend ni ke kite jumpa eyh...

xde elemen surprise langsung tau~

owh mesti ramai dah baca blog noy kan..
die kata die nak tunang..
keji ohhh...aku baru nak bg teka teki..biar korang teka sapa yg nak tunang..
nampaknya jelas mmg bukan aku la kan..hihi..

sebenarnye aku plan nak tunang sekali ngan noy..
aku buat belah siang..belah malam noy la..
dah plan macam2 dah...
n memula kite org nak buat dec..
tapi kan mama sakit...
so x jadi la...

bile mama dah sihat sikit bg tau la..
cadang nak buat march..
tp mama kata awal sgt pulak..
tu yg tunda ke may...
pastu mama x bg lak buat sekali..
mama kata x pernah di buat orang..
so impian x kesampaian la..

so aku decide nak tunang bulan jun...
tapi bile aku berpikir panjang...
aku rasa aku malas la nak tunang2 ni...
sebab di zaman kegawatan ekonomi ni..
haruslah berjimat...

plus aku ni bukan lg darah2 muda yg gedik2 nak tunang2..
sebab aku rasa mcm xde apa faedah je..
sebab aku lagi getik nak kawin.. ;p~~~~
kawin lg best..aku kan dot.dot.dot terlebih...so mmg wajib kawin terus...

so sile jgn tanya aku bile ke apa..
sebab aku xkan nak tunang2 semua ni..
ade rezeki n jodoh aku terus kawin..if dah confirm tu..
jgn la risau..saya akan umumkan pada peminat2 saya..
haha ayat cilakak..saje bg ayat feeling artis...

ok la..itu sahaja keterangan daripada pihak saya....
ta-ta...
*nak berangan kawin kejap*



makan busat~

balik je rumah..
patut xleh tido pulak..elok je segar mata ni..
jonet ajak gi low yat..
mama lak ajak beli cincin risik utk ayol tu..
last2 dua2 x pergi...pukul 6 mcm tu terbongkang tido..haha..

aku sedar2 je pukul 8pm mcm tu papa kejut2 ajak makan kat luar..
aku cakap xmo pun die paksa2 ok..
die kata pergi ramai2 best la..
yg noy seperti biasa..xde aku..xmo pergi la apa la..
so nak xnak bgn jugak la..herghhhh...

kami ke area BB..
elok je duduk2 order tu..
aku ternampak tempat kerja ben..
apa lagi..terus call la..kata dtg la join..
gile lama weyh x jumpa die..
ben seperti biasa..mesti la drama kan..

die dah nampak aku..die kata x nampak la apa la..
buat corner belakang aku..konon nak bg terkejut la..
tah apa2 ok..
orang dah rindu ni..
tp xde la aku berhindustan kat situ kan..
agak2 la..dah tentu papa n mama ade..
korang yg dah biasa baca blog aku tau kan..
aku ni mana suka PDA ni...

ben pun..dah la acik rindu.
x reti2 dok sebelah aku tau..
jauh ke depan die duduk.. ;|

:: tapi..die nampak je aku keluarkan camera..harus la terus suruh aku snap pic die..gedik ::
:: see..x cukup 1..die suruh2 lagi snap..over..kau tgk la perbezaan tu..edan mcm memancar2 je..ben malap je kat tepi tu..haha..lebih kurang mcm baik aku x letak pic die kan..x nampak.. ;p ni pun aku dah brighthen kan pic ni..heheh::
:: mummy & noy..mama mcm biasa la..ramai2 mcm ni..hati die bunga2 la kan ::
:: me n junit..dua2 muka x cukup tido.. ::
:: nak jugak pic sorang2..ngadess tau.. sian aku tgk die ni..dah x terurus tau..rambut dah lebat2..misai2 la..janggut la..tp mlm tu aku x complain apa la..sebab terlalu happy dapat jumpa :D ::
owh makanan adalah super duper best..
semua la best..
xde satu pun yg x best..
even juice die pun best gile..gile pure...
sile la cuci mata masing2 ngan makanan2 ini..

:: ketam masak sweet sour yg berasap2...gile sedap terlampau..tp aku x makan pun ketam tu..sebab malas nak kotorkan tgn...haha..makan ketam kan leceh..aku amik kuah die je..gile sedap ::
:: siput sedut masak pedas..pun berasap2...pun melampau sedap...tp aku pemalas sedut..so aku makan due ketul je..aku belasah kuahnye aje.. :) ::
:: beancurd masak oyster..ade sayur2 n cendawan sekali..pun sedap..mmg sedapppp je la makanan kat sini ::
:: ni pulak..ikan siakap masak steam..letak asam boi lagi...pun terlampau sedap hingga menjilat hidung.. hirup sampai abis weyg...::

satu lagi amik sayur kailan masak oyster..
tapi tu lupa nak snap lak..
asyik sgt makan la...
best la..sebab semua fresh..
siap besar2 semua siput sedut..sayur2 die semua..

:: me n my bento.. :)...kebulatan muka aku membuktikan yg walaupun aku ala2 x tentu arah dah lama x jumpa ben..tapi makan tetap lalu... ;) muka bagai di pam2 ::
:: e eh..papa ni buat aksi comel lak.. jonet lak menunjukkan pepatah org dulu2 adalah betul, "gendang gendut tali kecapi..kenyang perut..senang hati " heheh ::

owh total semua 7 org makan ni hanya rm158 sahaja ok..
murah kan..?mmg puas hati la..
thanks to papa sebab belanja makan..
aku mendapat kegembiraan berganda..
sebab dapat makan best..n dpt jumpa ben... ;p

:: motif aku ambik pic mcm tu??? sebab nak bg tau..saya x makan babs ye...ngeh ngeh ::

p/s : sebab tu la 2-3 hari ni semangat update2..sebab dah dapat 'tamin' ... ;)

*kamus benpija - tamin = vitamin

sbb jonet aku sanggup x tido tau~

last sunday..jonet dtg umah aku..tido sini..
sebabnya die nak servis kereta tu kan...
sbb malas nak tempuh jam..kite org keluar la rumah pukul 6.45am kan...
xde makna ok..jam melampau..x suke ok..sana sini jam..
x dpt bayangkan la org2 yg kene tempuh jam hari2 ni kan..
boleh jadi gilo ok...


:: aku ikut kereta jonet ::

jalan jelatek nak ke dato keramat pun dah amik masa 15-20 minutes ok..
gile melampau...
dah la..sampai je jalan ipoh..
aku terpisah dpd jonet..
pastu boleh lak aku sesat2 ke segambut semua..
cilakak betul..nasib aku reti carik balik jalan..
kalau x..confirm terus balik la aku..


:: muka org x tido semalaman sementara tggu jonet uruskan apa tah kat office tu ::
:: amik apa barang2 penting..then kami pulang ::

sampai umah dah pukul 9am..
makan2..sembang2..
then hantar noy ke traders hotel..
jonet ajak pergi klcc..layankan lagi...
ingat lepas tu bole lah tido ke apa..
jonet ni gedik lak..
die kata, " not without u " (sambil buat nada kate winslet dlm titanic)

then ke traders hotel..
noy x kerja..stanby aje..
tunggu die..berjanggut sikit2...
pastu kami ke klcc..
traders hotel kan ade mcm buggy bus tu..
so naik itu la..sukeeeee..
selalu nampak je kan..kali ni bole naik..hihi..

jonet gedik..die ajak jalan kaki je..
die kata die selalu kene berlari 5km..
siap bawak back pack berat 11kg..n senjata bape kg lagi..
wahhh..agak2 la kan..
die dah tentu la tentera..aku ni..mau terkincit2 di dalam seluar....
kang jadi mcm zaman kecik2 aku pulak kan..
xde makna ok..

:: muka adalah happy dapat naik..hihihi ::
:: seronok..noy konon muka teruja la tu... ::

tp kite org dpt duduk mengadap belakang..so agak majal la..
ye la..org tgk2..hihihi..
tp die bawak gile laju ok..mcm naik roller coaster je rasa..hohh...

first stop ke body shop..jonet nak beli pencuci muka..
lepas tu makan kat a&w...
noy x makan lagi kan dpd pagi..
aku sudah kenyang..so minum aje..

:: jonet makan waffle..aku lak amik float n onion ring..sedappp..mengapakah sedap sgt ah rootbeer float ni...sukeeeee ::
:: walaupun x cukup tido..tp muka aku masih ceria..noy lak mcm malas nak layan..sebab die pun x cukup tido tu ::

ingat lepas makan..
balik terus la..jonet nak beli perfume pulak..
die ni gile perfume ok..
aku rasa tiap bulan die beli..
pastu kalau die pakai..baru suku..rasa2 x suke..main bagi je orang..

jonet nak beli perfume chanel..allure..
so pergi la ke isetan...
mcm cilakak ok perempuan cina kat counter tu..

jonet mintak la nak bau..die bagi la..
pastu jonet tanya..
jonet nak tanya berapa ml..
tapi perempuan tu kerek2..

jonet : ni berapa ml eyh..
perempuan cilakak : yg kecil is 269..yg besar is 469 ( aku x ingat harga sebenar tp mcm tu la..)
jonet : x..yg besar ni berapa...(belum abis tanya)
perempuan cilakak : yg besar 4!!! 6!!! 9!!!...

siap cakap ngan muka2 ok..
siap tekankan harga tu ialah empat ratus lebih.
buat2 muka mcm jonet ni x mampu beli la..
mcm kite org ni hanyalah cikai2..

jonet : i know..,i meant..how many ml is this..
perempuan cilakak : owh..it's 50ml n 100 ml...
jonet : ok..bg saya yg 100 ml..
perempuan cilakak : owh..u mean u want it.. (muka terkejut)
jonet : yes...

pastu die bungkus2..
tulis resit semua...

perempuan cilakak : people who purchased chanel's stuff have expensive taste..

pastu senyum2..
banyak la kau punya 'expensice taste'..
meh sini aku kentut kat muka kau..aku bg kau rasa ' kentut melalu taste'.. elemen petai jering nak???
aku ngan noy dah meluat..
ye la..kau tu keje sales assistant...
kau x bole nak judge2 orang..
mentang2..kite org selekeh2..kau assume..kite org x mampu la..
silap2..kau kerja je la kat situ..kau pun x pernah beli apa2...
benciiiiiiiiii ok..
tapi seperti biasa..jonet ni kan baik hatiii..
die mana ade bengang ke apa..
aku ngan noy je la rasa berapi2...
x suke ok..herghhhhh...

lepas je beli tu..
kami pun pulang..
sebab aku dah jalan terhuyung hayang dah tu...


:; kami hisap rokok kejap..sementara jonet cucuk duit..n tunggu buggy tu nak ke traders hotel ::

lepas tu ke sana kemari la dorang..
aku ternganga tido2 ayam dlm kereta...
yg pasti pukul 3ish pm baru sampai umah ok..
melampau tau.
sian kat aku ni...

ke nilai 3 pulak~

hari sabtu pulak..
kite org ke nilai 3..
carik barang sikit lagi utk nak buat hantaran tu...
nak carik dulang sekali..
sebab dulang tembaga mama ramai pinjam..x reti2 pulangkan..
siap kene mintak sendiri..bile mintak..siap hilang2 la..keji..

mama malaas nak sewa2 dulang..
so senang..kite org beli je semua..
n beli lg ribbon n ade la lagi benda2 lain...

nilai 3 ni kalau kau pandai carik barang..jumpa la benda2 best..
kalau x..mmg design mcm nak pengsan nak tgk..ngan color2 nye lagi..
sakit jantung je tgk..haha..


:; motif kau amik pic tegak je akt situ noy ::

gile comot weyh..
ye la..pergi nilai 3 je..
kang lawa2 pun confirm berlengas punya..
sebab sana kan gile panas...

:: mama ngan tongkat die..aku ngan perut aku tu yg x reti2 x cover..haha ::
later makan kat food court die..
belakang tu ade pentas..org boleh karaoke..n ade DJ..
nama DJ mazlan..scary ok DJ tu..
kat area tu..penuh banner muka die semua..ade dekat belas2 banner kot..gile vain..
dah la cakap ala2 DJ2 zamn dolu2..
pastu kan..xde org nak nyanyi..die nyanyi sendiri..
paling x boleh bla..
masa die nyanyi tu..die set bunyi ade org tepuk2 tgn ramai2..gilo..
aku n noy nak tergelak je..
dah la bising melampau..x tenang ok..

mama yg x dgr tu pun bole dgr ok..
org tu start nyayi je terus mama terkejut n tanya, " bunyi apa tu??"
bisingnyeeee.....die siap cakap..," apa ni..baling ngan kasut kang baru tau"
keji ok mama...
yg org tu dok promote2.." 1 lagu rm2..3 lagu rm5"
pastu mama cakap..kalau mama nak bayar..suruh die senyap boleh x??
hahah..keji gile..x padan ngan pokak tau..mulut laser...

aku amik abc..
sesuai di cuaca panas..
tp abc die seswai utk org kencing manis..x manis langsung..pastu isi ade..cendol..cincau n jagung je sikit..kedekut tau...

itulah DJ tu..
gile scary kan...
apa yg kau pakai tu weyh...
n aku n noy punya la kutuk2..cakap ..ade ke org nak nyanyi kat sini..
rupanya ade ok..haha kelakar je..
ade pakcik tu..suara sebijik mcm david arumugam..ngeh ngeh..


:: aku makan nasik goreng pattaya..n tomyam..tp tomyam aku malas nak snap ::
:: makan menggunakan garpu yg sgt indah... ::

pastu pergi kedai depan tu..
ade kedai carpet...
murah gile weyhhhhhhh...

kau bayangkan raya ari tu..
kite org beli carpet tu.. utk 3 carpet..rm2000 mcm tu..
kite org jumpa yg sama..infact quality lg bagus..
kite org amik 3 carpet..rm 1200 je ok..gile babi betul la..
murah ajo...

stay sana sampai pukul 6 mcm tu kot..
pastu kami pulang membawa kegembiraan..
haha ayat x leh blah..
ok la..ta-ta

bendanya lambat lg..tp dah kecoh2 buat~

last friday tetibe angin nak buat hantaran dtg..
maka sepah2 la rumah sebab kite org sibuk nak buat..
yg dah siap awal2..kotak perfume tu...
so last friday tu siap kan utk kain ela tu...
ngan bunga rampai punya...

:; gile sepah mcm kene bom umah..haha ::
:;mummy with bop hair..hiahahhh..so chomell ::

mama ni cakap je...," mama xnak campur..korang buat la semua..idea org muda"
tapi kan..semua aku buat x kene je..ade je die nak alter..
tp xpe la..mama ni otak lg kreatif dpd aku..
so hasil..aku adalah suka..
ok xde la lawa melampau...kata pun kite org ni amatur..
tp aku rasa lawa jugak la..banding ngan yg jual2 kat nilai 3 tu ke apa..hihihi..
owh tp aku x tepek la yg dah siap full..
sebab gf ayol baca blog ni..
kang x surprise lak kan.. ;)

:: papa pun sibuk nak snap2 pic..mama with purple hair pulak..hihi ::

ayol tu tukang sibuk je kat situ..
bg penyeri je..bukan reti buat apa..
bukan die x reti..tp jenis kasar..takut aku kalau hancur ke apa nanti..

tu aku tgh tension..
ye la..aku mcm dlm otak dah ade idea aku..
tp masuk org2 lain punya idea..jd kacau bilau ok..
tu yg termenung je kat situ..

owh..kotak tu buat sendiri ok..
kasi balut2..sebab kotak lama..
then kasi lubang tgh tu..
kasi letak plastic yg org selalu guna utk letak kat projector tu..
sebab noy belikan lace..kau tau la lace lembik mcm mana..
letak cardbord pun payah..maka kami bentuk2...
letak dlm kotak..dok kau diam2 dlm tu..huhu..


bawah kotak bunga rampai yg suku way done..
mama la punya idea tu..taha apa2..
aku rasa mcm merry christmas je..mcm tanduk reindeer je..
pelik2 ok...
tp suka hati die la...janji die happy..haha

:: tukang amik gambar...ceria lebih... ::

ayol bersama bantal busuknye yg ngeri itu..
kalau baling kat tasik titiwangsa confirm ikan semua timbul..
silap2 kalau x mati..ikan tu tetibe tumbuh kaki boleh berlari keluar..
ngeri yol..buat2 la buang bantal tu,..herghh..

hannan yg menyibuks2 sesaja..
kene kurung dlm cage..
tp time ni dah nak settle..so die bole la santai sekali.

noy lak muka terkejut..
rambut besar2..apakah??

malam tu settle semua pukul 3 pagi..gilo..
padahal nak tunang lg sebulan..tp siapkan awal2..heheh..
ok tu je..byeeeeeeeeeeeee