#sayajual

Tabita Skincare
-Tabita Exclusive Set RM280 -Tabita Regular Set RM250 -Tabita Trial (repack) Besar RM150, Kecil RM110

- Premium Box (30sachet) RM180 -Trial Box (10sachet) RM60 *Promo

-30g RM55 -50g RM65

-RM250 (SM) -RM260 (SS)

-RM96 (SM) -RM99 (SS)

-RM183 (SM) -RM186 (SS)

Dr. Glow
- 1 set (Cream & Serum) RM150 *Promo

asbestos flaygon???wtf..haha~

semalam noy bg aku tgk clip ni..
very funny ok..
ari ni aku x abis2 aku dok nyanyi2 ok..
eaeaeaeaeaeay.....eoeoeoeoeoeo...
asbestos flaygon~~~~

hari tu ken lee...
kali ni tuts my barreh...
cho punny..me loike..




The SweeTest 9 thinGs~

[STICKY MODE]

ok promo lagi...
the owner nak jual few of her stuff..
ade yg belum pakai lg..beli tp x pakai..
ade pulak yg pakai berapa kali je..
so die nak let go few stuff..

sini aku tepek few ok..


:: suit ::
:: MnG sleeveless shirt ::
:: Guess long sleeve t-shirt ::
:: Chiffon Top with tube ::
:: Polka dot blouse ::
:: Green & White Stretchable Dress ::


accessories pun ada..
ade banyak..
tp aku letak 3 je la yea...


:: Orange necklace with colourful beads ::
:: Ethnic necklace ::

:: Black choker with red butterfly ::

the price range is quite affordarble..
macam2 lg la ade...
so kalau berminat..
sile la ke websitenye ye..

The SweeTest 9 thinGs

happy shopping~

haha...secepat kilat~

semalam blog hop..pergi blog farah...
tgk die beli kuih gandus ni..
gile sedap weyh...
last makan masa bulan puasa..
harus la meleleh je air liur terbayang2 kesedapan inti die tu..
ish x boleh jadi kan..

terus teringat time tu papa kat pasar keramat..
beli barang2 basah...bagus apa ni..tau2 je aku akan craving kuih ni..huhu..
secepat kilat aku text papa..
papa ade 2 handphone..
so aku make sure aku text kat nombor yg ringtone msg panjang berjela..
biar alert sikit..
mihahahaah..

pastu papa balik..
sepi je..
agak kecewa...
rupanya sebelah mama..
elok je die makan senyap2..
haha kejiii...

so aku tepek ini pic, bg korang lak meleleh..
serious gile sedap...

:: beli banyak2 pun rasa x puas je..sebab sedap sgt ::
:: inti die adalah terbaik ok..sedap la..suke gile.. ::
:: muka adalah sangat gembira ::

owh nampak x tahi lalat kat jari ibu aku..
mama cakap kalau ade kat jari pandai buat kerja tgn..weoww...best kan..
noy lak kat tapak tgn belah kiri..mama cakap..boros..
n kat kaki noy pun banyak tahi lalat..maknanya jalan jauh..melancing ke apa la..
aku ni xdok pun :|
owh aku ade kat lengan..org cakap..
if ade kat lengan..dpt tgk org meninggal..
ye la kot..

apa kejadah dpd kuih ke tahi lalat perginya..
gile terpesong..
ok la..selamat meleleh air liur people...

JJ, w.maju.. lg best utk shopping~

hari rabu ari tu xde sapa kat umah..
aku ngan noy je ade..
kami adalah lapar..
tp gile pemalas nak masak..
so kami ke JJ w.maju..
sebab ade barang2 yg nak di beli..

JJ au2 mmg la makanan lg banyak choice..
tp utk shopping2 mcm kurang best la..
aku lagi suke JJ w.maju..
macam2 ade...
JJ au2 tu mcm x ikhlas je nak bg org shopping tau..

so sampai je kami terus ke laksa shack..
noy la teringin..
ikut tekak aku teringin nak makan nando's..
wah mcm bagus je nak nandos kan..
dah la noy yg nak belanja..demand lebih..
so aku adjust la tekak utk laksa..


:: noy adalah gembira lebih..kenapa die amik pic mcm ni??hanya aku n noy je yg tau sebabnya..hihihi ::

:: tuan blog pun cuba membuat pose comel seperti adiknya..tp x menjadi..hasil adalah comot ::

kedai gile kosong..
ade la meja belakang tu..
tp kite org sampai je dorg gerak..
tggl la kite berdua je..huhu..
ingat cepat la service..xde makna..sama je..
dah la waiter tu ala2 blur je..
sepuluh kali la tanya balik order kite org..

waiter : akak nak assam laksa tp xmo apa?? (tanya noy)
noy : saya xnak bawang, cili & nenas..
waiter : yg lain2 semua nak la??
noy : nak..telur, timun..bunga kantan semua nak..
waiter : ok.. akak pulak?? (tanya aku)
me : saya xnak bawang n cili je..lain2 xpe..
waiter : ok...(pandang aku) akak xmo bawang n cili..
me : u huh..
waiter : akak ni pulak xmo nenas, bawang n cili..
noy : a ah..
waiter : kecuali timun..

pastu waiter tu pergi..
aku ngan noy terus gelak2..

noy : apesal lak tetibe kecuali timun pulak..gile ke apa budak tu??
me : tu la pasal..cara die mcm nak bg kau timun je..
noy : tu la pasal..ish berapa kali tanya...tetibe 'kecuali timun'

sampai2 makanan..mmg die bg noy timun je..
hahahha..segala lain mmg xde..
cho punny..
tp malas nak cakap banyak..
perut pun sudah lapar..
so bedal je la...

:: assam laksa n otak2..amik set..so dpt la ini bersama sirap bandung cincau ::

perut adalah super lapar..
maka bile makan ni..tetibe kenyang melampau.
x larat nak abiskan..
very the pelik..

kemudian kami berjalan2 nak shopping2..
aku x jumpa apa yg aku nak carik..
tp noy mission die berjaya..
later kite org pergi tempat baby..omg gile comel baju2 baby..
esp baju baby perempuan..
elok lak tina call..yg aku,

me : weyh apesal anak kau x perempuan??
tina : eyh kau ni..tanya mcm tu pulak..

haha..sesuka hati aku je kan..
noy lg tah apa2..
tetibe die amik botol susu la..baju baby la..
nak belikan utk baby tina..
sebab die ingat kau lahirkan anak kau hujung bulan ni or bulan depan..
gilo ok..pastu bile aku cakap MAY..
tetibe nak marah2 aku...sewel punya budak..

sebab die penat carik2..padahal lambat lg..
die tanya aku dah jawab..die yg x dgr..
so xpe..simpan la..tggu lg 2-3 bulan kite beli k noy...

then sebab aku kecewa x dpt apa yg aku nak..
terus aku beli ni..
cea salahkan kecewa..
padahal mmg nak beli pun...




tp kali ni x amik banyak...
membazir amalan syaiton
wah tetibe..
sebenarnye sebab beli pakai duit sendiri..harus kedekut..
kalau duit org..harus bedal banyak2..huhuhuhu..

kemudian kami pun pulang ke pangkal jalan.. ;D

chop & steak~

last tuesday mama teringin nak makan western..
malas nak pergi jauh2..so niat nak makan kat au2 je..
sekali sampai sana tutup la pulak..
so kami ke kg baru la..ke chop & steak itu..

parking kat depan tu je..
gile mahal..rm4..cilakak..dulu xde la mahal mcm tu..
x silap aku rm2 je ke apa je..
gedik yea kau abg parking...

sampai sana gile ramai..
ye la..around 8ish kan..time nak dinner..
selalu aku kalau pergi dah lewat2..
so relax je..org pun x ramai..
tp nasib baik la ade je meja kosong..xde la tggu lama ke apa..

tp maybe sebab manusia adelah pack gile..
punya la lambat nak sampai makanan...
perut dah lapar tahap dewa ok..
papa order chicken chop..die punya sampai awal..kite org yg grill2 ni..mcm nak pengsan tggu..

:: papa & noy..papa tu lain kali lubang idung cover sikit k..motif kau buat juling noy?? kau dah x kuasa nak melayan aku ke?? ;| ::

kite org order air buah.
papa lak order kelapa...
bayangkan papa dah abis makan pun air x sampai2..
gile kelam kabut dorang..

mama : panggil budak tadi tu..
me : buat apa?
mama : mama nak cakap.."beruk x turun pokok lg ke??carik buah kelapa"
me : suke hati je..
mama : hahahahhahaha..
noy : kenapa weyh??
me : mama la..ade ke die nak ckp beruk x turun pokok..
noy : eyh betul la dow...

lepas tu aku panggil ade budak lain pulak..
elok je lepas tu die bawak air tu..lupa la tu..

mama : bagus beruk ni..laju die bawak..
me : kurang ajar ok..
mama : td tu lambat..sebab beruk tu badan berat..nak panjat pokok susah..hahhahaha..(waiter earlier tu agak tembam)
me : mulut kau..x padan ngan pokak ok..
mama : hahahhaha..

aku berani la cakap2 mcm ni kan.
sebab mama x dgr..haha aku keji..
tp mama ni x dgr pun..tp die adelah paham ok..die dah terel baca mulut..

:: mama yg suka tau kutuk2..aku muka adelah toya..laparrrr ::

lamaaaaaaaaaaaaaaaaaaa gile tggu weyh..
rasa mcm nak terbalikkan meja pun ade..
around 9.40pm mcm tu baru la dapat makanan ok..
x ke lama tu??ade sejam kot..
herghhhhh...
tp xpe..lepas tu perut kenyang..hihihihi...

:: noy ngan sizzling steak nye.. ::

:: aku makan lamb chop...sukerrrrrrrrr ::
:: mama ngan t-bone steak...terus makan..sian..mesti lapar melampau tu..gile lama tggu kan ::
lepas makan terus gerak kot..
eyh ke ade pergi mana??
hmmm..xde kot..lupe...
dua ayat diatas ni saje je ...supaya penutup aku nampak meriah sikit..haha..
ok byeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...

tahlil -day 3~

ahad ari tu tahlil maktok lg..
kali ni x seramai day 1 n day 3..
ye la cuti panjang kan..
so maybe ramai balik kampung kot...

:: aku amik pic sipi2 je..sebab segan la kan..gilo apo org bertahlil aku nak melampau2 snap ::
:: noy cucu mithali.. ::
:: aku keje bergolek2 je.. ::

pastu aku sangap..
maka bermain2 ngan pashmina itu..
buat benda2 pelik..
menyampah je noy n mama..hiahahhh..
hasilnya gile buruks...

:: dah rupa makcik kantin dah aku ni..huhuhu ..over siap pakai subang noy..ngeh::

stay lama sikit..
acu tapaukan lebih2 makanan..
bagus..xyah susah2 masak keesokan harinya..
tp aku lupa nak snap pulak pic...

then aku try2 baju maktok..
acu nak sedekah kat sesiapa..
tp aku try..muat..so aku amik la few..
aku amik yg baru2 je..
baju lama2 die aku x sanggup amik..
teringat sgt la pulak kan...



:; terus pakai..baju kurung kedah...buat baju tido :) ::

sedih je pakai ni tau..sebab ade bau maktok sikit2..
noy ade amik sehelai baju maktok..fav die la..
lagi la kuat bau..bau je terus emo..
bg mama bau..terus mama menangis...

ye la...lama kot maktok dok ngan kite org..
atuk meninggal thn 1994..terus dok ngan kite org..ade la few times yg maktok dok umah die sendiri..tp mostly mmg ngan kite org la..
eventho mmg la selalu gaduh2 la apa la..
tau la org tua kan..kerenah macam2..
tp ni dah xde..mmg rindu abis la..

paling x boleh kalau masuk bilik belakang tu..
emo betul la..ye la..banyak barang2 die lagi..
memula PG masuk..pastu keluar je muka bengkak2 nangis..
aku ejek2 je..tp bile aku lak masuk..sama jugak...gile emo..
mama toksah cakap la kan..mak die..

ayul pun ketara jugak..
sebab maktok hari2 kirim kat die macam2..
siap if ayol balik..maktok siap agah2 lagi..siap ade lagu2..mmg kesayangan abis la..
ayul nangis sampai muka jadi tah apa2..
yg mama..siap sound, ' apa ni sedih2..sudah la..die dah selamat pun..jgn nangis2 lagi"
tp lepas2 tu..memanjang mama je nangis..
die masak die nangis..sebab terbayang..maktok masak..
die makan kuih nangis...sebab kuih fav maktok..
tgk drama pun nangis..heheh..

sedih la..tp sekarang dah ok la..
cuma biasa la teringat sikit2 kan..
pelik..dok berbelas thn ngan maktok pun rasa x puas je...
life is short la...
so dgn itu..silalah kawin cepat..gunakan masa sebaik mungkin...
hahhaa..tetibe je kan..
sorry mode gatal kembali..
aku dan kegatalan x dpt dipisahkan..
so people..
bersedia utk entry2 kelucahan lite2 seperti biasa ok..

p/s : entry campur aduk..utk mengelakkan emo berleluasa.. ;p

kenduri tahlil - day 2~

tahlil day 1 tu aku n noy x join..
sebab lepas je kebumi semua..
kite org balik umah n mandi tukar baju semua..
dok relax2..around 10pm baru ke umah acu..
of coz la dah abis pun tahlil kan..

tp day 2 tu kite org pergi awal la..
papa pun dah selamat balik dpd umrah..
noy n ayol yg pergi amik kat airport..
aku n mama stay umah n masak2..
sebab tu xde pic ke apa ye..

sementara tggu yg lain2 siap..
sempat la snap2..

:: noy buat pose ayu..tu baju die masa darjah lima ok..shit gile kan..still muat..cilakok..kalau aku..comfirm kain pun uat masuk sampai betis je kot..haha::

:: xde sapa nak snap pic aku..semanagt aku pakai timer ok..sebab tu pose cacat gile.. hannan pun nyibuk belakang tu... ::

noy seperti biasa marah2 aku..
kata pergi tahlil pun aku gedik nak ikat2 tudung mcm tu
loh..alang2 pakai tudung tu..harus la nak over kan.. ;p

:: kasi close up ;p...muka ala2 suci la kunun..huhu..utk org yg x pakai tudung..kalau bole buat mcm ni..kire ok la kan??kan??kan?? ngeh ..nak jugak perasan kan,..::

then after maghrib ke umah acu..
lama gak la tggu..
org masjid kul 9ish baru sampai..

::merenung apa tu makcik?? ::
:: menunggu org masjid sampai... ::

:: tp sampai je org masjid..x muat..gile ramai..so perempuan dok luar la..cuma kami2 ini dok la nyempit kat bilik dlm..best sikit..ade kipas.. ;) ::
:: mama - acu n makcik noriah.. ::

::lepas kenduri..kite org lepak di bilik menghisap rokok ::
::nasi putih n rusa masak lemak cili padi ::

aku dgr je uncle akhil aku buat masak lemak..
mmg aku dah x pandang lauk lain dah ok..
aku x pergi pun depan amik lauk ke apa..
aku makan ni je..
serious..uncle aku ni kalau buat masak lemak..
mmg menangis la makan..sedap gileeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee...
bertambah2 acik makan ok..sodapppp..
owh..uncle aku ni orang nogori..sebab tu la gile stone masak lomak dio.. ;)


:: kami makan di dapur..ayol muka berseri..sebab awal2 die dah makan..aku lak kene tgu giliran..meja penuh daaa ::
:: edan pun ada..balik flight terus dtg...pastu terus terbongkang tido..gile penat la tu..kesian ::
:: like mother like son..wah tetibe je..sesuka hati aku kan tukar2.. ;p ::


:: lepas kemas2..mereka2 berlepak-lepak sembang2... ::

kite org gerak around 11ish 12 mcm tu la..
ok ni je..byeeeeeeeeeeee...

genap seminggu arwah maktok xde~

sorry la...
kemalasan aku ni menjadi2 lak..
bukak blog utk blog hop je..
sendiri punya payah betul nak update..

hari ni genap seminggu maktok xde...
hari jumaat tu mmg penat la..
lepas je maktok meninggal..
aku tolong sapu2 depan...
angkat kerusi meja ke luar..
org lain buat benda lain la..
pastu aku n noy rush ke setiawangsa..
ye la..tukar baju semua...

then ke umah acu balik..
around 6 van jenazah dtg..
kite org ke tmn bunga raya, setapak..
arwah maktok mmg bayar khairat kat situ..area umah lama die..

me n noy tolong mandikan jenazah....
1st experience buat tu..
rasanya ok kot..
noy la..masa buat semua die ok je..
tp balik dpd tu die mcm penakut melampau..gilo punya perempuan..

siap semua...
maktok dikebumikan kat area danau kota..
area baru la..
arwah atuk dulu sebelah yg satu lg..maybe dah penuh kot..
ye la..arwah atuk meninggal back in 1994..



uncle i..polis...kire pangkat besar la..
so semua laju jeeeeee.....
xde tangguh2..
n rezeki maktok..ramai sangat org dtg n baca yassin semua..
sedangkan maktok ni bukan la jenis campur org sgt...



tgh urusan pengebumian..dtg bomba..
aku dah...,'apa jadah bomba dtg lak ni kan'
rupanya sebab nak pakai lampu die la..
kan kebumi after maghrib..
harus la gelap nanti kan..
so dtg la bomba ...

terang terus jadi...
ayol, uncle akhil(suami acu) n uncle ghani(adik uncle akhil) yg tolong kebumikan maktok..
P.G kesian..die kan kecik..x dpt sgt nak tolong apa2..
sebab ramai sgt..
berebut2 org nak tolong angkat jenazah la..
angkat kan keranda tu la..
xpe la..rezeki maktok kan..


aku ade la amik few pic..tp aku letak mana patut je..
ye la..papa kan x de..so bole la die tgk pic2...
tp aku x tepek la sini semua..
utk menjaga sensitiviti sesetengah pihak..

dah la nak amik pic ni pun payah..
memanjang kene marah ngan noy..
mama ok je..mama kata amik je la ..x salah...

apa2 thanks kepada semua ucapan takziah..
samada yg call, sms, dlm blog ni ke..
sorry aku x dpt la nak balas satu2..

cerita basi~

ok cerite basi..
tp aku buat jugak la yea..
ni cerite last wednesday..
kite org ke umah acu..
melawat maktok.. :(
sebab edan belum jumpa die lagi..
lama jugak la dpd petang..
sampai malam kite org lepak..

dah nak gerak..
tp uncle akhil nak belanja pizza pulak..
so dah org nak belanja tu..
harus la menerima je kan..


:: semua baca paper ::
:: dorang layan tv ::
:; aku lak layan cermin..heheh..dah xde sapa nak snap kan..snap sendiri je la yek ::
:: domino's ...beef pepperoni & cheese, aloha chicken ..& extravaganza.. ::
:; balunn ::
:; nampak je org nak snap..harus la sengih lebih ::
:; noy pun sempat menyelit di celahan ::
:: apa yg aku lakukan itu..cacat je ::

:: cuba tgk 2-2 pic tu..bukan main lg pose cousin aku tu makan pizza..haha.. ::
:: noy yg most of the time dok je sebelah maktok... :( ish sedih la..mcm x percaya je maktok dah xde..noy marah aku amik pic..so aku amik dpd side ni je la :


gerak around 9ish...
itu pun sebab mama dah x larat...
start rabu tu..
maktok dah refuse nak makan...makan ubat semua..
n she refuse to talk....
semua cakap ngan die..die xnak layan..
maybe la sebab dah xde tenaga..xmo makan..
tp kan..bile mama panggil je..mesti die akan cari mama..

thanks to noy la...
sebab die yg suka paksa2 n make sue kite org lawat maktok
every other day..
so xde la rasa terkilan ke apa..