Instagram : @peejburhan

promotion kurang~

so last saturday kita orang ber flea market kat hartamas square.
since kereta xde..so pakai kereta papa.
suruh edan hantarkan..then bawak balik kereta.
gila leceh la.

so pagi2 dah gerak.
dapat no table ...then makan2 kat pelita dulu.
then baru start susun2.




as usual pagi2 memang takde orang.
kurang la orang suka keluar siang2 ni.
semua suka malam aje kot.
so boleh tahan melangok jugak la.
dah la edan after dah set up wi-fi semua dia gerak.
sebab dia kerja...my god gila bosan.
bosan, ngantuk..panas semua cukup.
dah la organizer bukak lagu x best.
cea banyak complain kan.





ok mmg la better dpd the last time aku meniaga kat sini back in august.
tapi aku rasa they can do more la.
bg aku mmg kurang promotion.
maybe dorang ni budak2..x reti nak organize kot.
tapi sibuk nak buat.
x pun they dont really care..i mean sebab mostly mcm anak2 orang kaya.
so ada dorang kisah people came or not.
janji duit table dorang dah dapat kan.

sebab hartamas square kan macam ke atas sikit.
so maybe people dont know.
kau tau promotion dia apa?
dah bg email2 or msg kat fb..apakah bangang itu.
ok la..for me la..
kau dah tau kau buat area situ kan.
atleast minggu tu kau hantar la fliers kat rumah2 ke...
sebab usually orang2 berdekatan yg akan dtg..sebab dorang malas nak travel jauh2..
so ada something exciting near by..mesti nak jenguk kan.
ok la fine ..kau x buat tu.
tapi masa hari tu..area hartamas macam byk gila orang.
sampai jalan jam2.
apa kata kau letak kat cermin kereta orang ke.
pun boleh kan.
berapa sgt kot kau photostat fliers weyh.
ntah tu pendapat aku la.

maybe they should learn from lesson la kot.
sebab aku tgk byk jugak orang buat area tu.
tapi ada je orang dtg.
ok ni bukan la xde orang..
ade la..tp x ramai. get it.
however ..syukur je la ngan rezeki yg dapat utk hari itu :D



serious ala2 sangap x tau nak buat apa.
dah la paans melampau.
make up pun dah smeared.
noy keji..siap kata mata aku hitam mcm hantu. " u're scaring people..pergi la betulkan"
konon sebab mata aku comot..orang nanti xnak beli..tah apa2 tah.

oh noy dulu kerja cat whiskers hartamas.
so dia tau la area tu.
kita orang ada dpt food voucher dpd organizer.
tp utk makan kat pelita aje..dont want.
so aku adalah pergi kedai best yg di suggest utk noy..beli makanan.
sedapppp..nom nom nom.

:: hokkien mee ::
:: spicy thai fried rice ::

hoh portion gila besar.
last2 nasik aku x abis..sebab kena abiskan mee noy.
tp xpe..balik tu bg mama..licin dia makan :D

hoh masa balik lg tension.
sebab papa yg kena pick up kita orang kan.
boleh x kita orang tunggu kat tepi jalan ada dekat 1 jam setengah kot.
huarghhhh..sampai tahap..ada la rasa nak panggil cab je.
sebab boleh pulak sesat2..bila org tanya tau x hartamas..
cakap tau..tp tiba2 sesat2 kan.

dah la masa tunggu ada 2 trainer true fitness lalu.
sorang tu gila la comel tahap bukan manusia dah.
i mean comel yg x boleh terima akal..dah la badan sedap.
dah kata trainer kan.
siap tegur2 semua.
noy lagi tah apa2, " eee..kau tegur pulak..dah la comel. bontot tu pija..bontot tu..kau tgk..apesal cantik sgt bontot tu"
over kan.
tp mmg betul pun..haha..sebab dia tuck in baju..haha *pitammmm*
tu xpe..dorang mcm lalu sebab nak pergi makan.
sekali dorang dah balik makan pun papa x sampai lagi.
siap dia tanya.." eh x balik lagi"
uwaaaaaaaaaaaaaaa..so sad la.

tp xpe la..kira dpt la cuci mata n membalut hati luka kan sebab papa lambat.
akhir kata...x tau nak kata apa sebenarnya.
ok bye bye.

p/s : aku malas la nak check typo..pandai2 la korang paham2 sendiri yea.

13 Comments:

Cek Rosy Daisy said... [Reply to Comments]

flea market kat curve quite happening gak..
amcorp pon ok..
me sll g curve..
tak penah jejak pon flea market kat hartamas...
penah dgr ada market, tp cm tak famous.. urmmm~

syazana said... [Reply to Comments]

Hahahaha...mesti CUTE kan tang bontot tu..adalah gatal sekejap :-p

Tina Banana said... [Reply to Comments]

" eee..kau tegur pulak..dah la comel. bontot tu pija..bontot tu..kau tgk..apesal cantik sgt bontot tu"

ni sbb la aku sayang noy!
becos she is so crayzeeeee... :)

nasazfrog... said... [Reply to Comments]

tu la kek jb ni tak penah buat lak, ke aku yang tak tau,, hihihi tak pe peej sok ado la tu rezeki korang,, :)

NenekPenne said... [Reply to Comments]

the curve adalah pegi...
sri hartamas..tak penah pegi...dont know how to get there...grenti sesat even dah ada signboard sebesar gajah sekalipun... uhhhhhh...

ai said... [Reply to Comments]

ohooo...noy penah keje sana ye? masa opis aku kt hartamas, cat wishkers tu ler tmpt aku cuci mata. (^_^)

ihatecomicsans said... [Reply to Comments]

pijaaaa!yok huhu hari yg sama tu ade gak threadszoo kat rasta.situ ramai gile ok dtg.kool la.aku teman je kawan aku bukak booth dea.so mcm best la.haha.aku tlg saje2 je.baru tau ade gak kat hartamas.jualan pon memberangsangkan la.heeeee. :)

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

vontots diorg mmg manthap kan!!! uuuu haaaaaiiiiiiii

peej said... [Reply to Comments]

rosy daisy - tau..tp the curve kena amik sekali 3 hari noy kerja..nak buat sorang pasang2 semua agak leceh la.


syazana - mmg cute. mantooopp.. hahahahha


tina - panjang lebar aku type tang tu je kau suka eyh..kegatalan.


nasazfrog - thanks..amin..harap2 la kan. :D


penne - x pernah pergi..? hartamas adalah best. tp masa zaman muda2 la. dah tua2 ni x kuasa nak pergi dah.


ai - a ah dia kerja masa 2006 kot..x ingat aku.


izza - oh ye ke. x pernah join thread zoo..xpe nanti aku check it out.


lilred - mmg uolls..x menahannnnnnnnnn.. hahahhaa

Anonymous said... [Reply to Comments]

:: dear author ,

js a few thing to drop by bout flea market u had joined. for me organizer did the right thing actly..they already put the fliers a week before the events..maybe its ur own mistake not doing well during flea market that day .. did u spread the info to ur customers?..so that they do come to ur booth..coz the first flea market,was did very well..the crowd was impressive..jz this time around,maybe clash with other flea market..have u check out bout other flea market that held on the same day?..esp at Rasta..got one there too..plus every weekend flea market at curve..so i dont think the organizer only think bout money from the tenant..the purpose thing is they tried to help those online boutique to promote the product directly to the customer..so up to u to think wisely..who the one shud be blame..have a nice day ahead :)

Mr E~ said... [Reply to Comments]

Kesian kadang2 manusia ni. suke nk salah kan org lain. please be professional. Sape yg buat event FLM sebenarnye ni? tukang kedai or tukang buat event? sape yg bayar sape ni? Please la.. accept it. I've been in event line before tapi I would never blame on someone else when my own event yg tak jd. kalau tak boleh terima kritikan, I rase you tak sesuai dgn event ni. ni baru event kecik. this comment shows yang you mmg tak professional langsung plus "anonymous". alahai.. typical gile. nak kate sume online boutique, i dont think so. nak kate letak fliers a week before, berape kali you hantar dalam seminggu ni? 7 kali? please.. if we are talking about human mind, you need to keep on reminding them. org lain buat 1 month before and did it every single day. kalau event besar, at least 3 months before itu pon minimum. please la think before to write k.

sorry peeja panjang sgt. biar kasi ingat skit.

Anonymous said... [Reply to Comments]

Salam.. Memang lagi kesian kat manusia tu, apatah lagi hanya ikut cakap orang dan tak tahu perkara sebenarnye. Akak kat sini bukan nak sokong sape2. cume nak kongsi pandangan je. Akak pun join Flea Market tu. Memang tak dinafikan dulu event die orang memang ramai orang.. Kali ni memang kurang. Die orang memang buat promation. tu akak tahu. cume mungkin promotion tu tak cukup. Fliers pun die orang edar 3 minggu before event setaip sabtu & ahad kalu tak salah akak. memang la kali ni tak ramai orang. die orang pun dah jelaskan pasal masalah tu.. Ada sesetangah event lain yg clash dengan event die orang. akak pun tak salahkan jugak pasal tu. kalu nak cakap die orang tak pedulikan pasal kite2 yg bukak booth ni, akak rasa macam tak patut nak salahkan die orang jugak.. sebab company die orang dah email kat semua yg join event die orang tu dan bagi tahu akan refund duit booth tu.. akak pun dah dapat email tu. akak rasa cara die orang memang bertanggungjawab. mungkin salahnye cume orang tak ramai datang je.. ye la.. mungkin die orang tak buat promotion giler2 kot.. macam bagi tau kat radio ke.. letak banner besar2 kat area2 lain ke.. kalu benda tu semua die orang buat mungkin penuh orang datang.. bagi akak rezeki memang tak leh nak cakap la.. Kadang2 benda tak semuanye jadi macam yg dirancang. cume kite sebagai penjual memang nak ramai customer datang kat booth kite.. tapi akak pun respect jugak dengan organizer tu.. sebab die dah buat aper yg die orang perlu buat.. bukan die orang tak pedulikan kite.. aper2 pun akak harap yg mane elok kite patut tengok n faham jugak.. yg mane tak elok mesti diperbaiki.. wasalam..

Anonymous said... [Reply to Comments]

sory nk selit skit.. i`m d one of the tenant on dat day.. ya rite mmg kureng crowd for this time..but i can accept the reason from organizer on dat day mmg byk sgt flea market kat tmpat lain..coz b4 dis i prnah join FLM on Aug, it was great.. honestly masa tu my sale achive 2K only for 1 day..mybe dis time its not a right time for us.. :)

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...