Instagram : @peejburhan

pappi cute~

sekarang nak keluar mana2 payah betul.
since kembara dlm keadaan parah.
baru settle dengan insurans. nasib insuran cover semua.
tapi x hantar lagi pergi betulkan.
so nak ke mana2 orang kena pick up :D
which is a good thing la sebenarnye..
sebab kadang2 agak keletihan la nak kena bawak kereta je kan.

tp if nak keluar sendiri la payah.
sebab mak ni adalah x berani bawak kereta papa.
sebab besar n panjang mcm kapal je aku rasa.
ok noy mmg la berani..tp perempuan tu mmg xleh percaya.
ok mmg berani. tp kalau la terlanggar apa2 kan..dia akan cakap, ' ooppsieee'
wah sesuka hati dia je kan.
so kalau nak bergerak untuk berurusan penting kena tunggu edan ada la.
tp kalau x penting..jawabnya x ke mana la kan. haihh..
nasib hidup dikelilingi orang2 baik hati yg kalau nak keluar jemput :)

:: cara2 nak coverline muka lebam pemalas make up ialah dgn pakai oversized sunnies ::

so hariii..hmmm.
aku pun x ingat la hari apa.
kami ada kerja sedikit.
so baru la bergerak.
boleh tahan lebam la lama x keluar kan.
1 sebab xde kereta. 1 lagi masih trauma maybe..hmphh..

oh stumble upon this cute creature.
god comel yg gila punya comel.
dah la stock baik gila elok je dia termenung kat situ x kacau orang.
muka dah la sedih gila je.
x dapat la nak snap dpd depan.
sebab walaupun dia adalah comel.
aku masih takut dengan anjing.
hoh super cute..mcm teddy bear kan..rasa nak peluk2 aje.
kenapa la kita x boleh bela anjing kan.
kalau x boleh feeling paris hilton letak anjing dlm bag..haha.

lepas selesai segala kerja.
ke area ampang sebab nak makan nasi ayam ..yeay.
tp omg...parking adalah harem tahap dewa.
ada la pusing2 lapan kali kot.
dah give up terus decide nak parking kat hospital ampang puteri aje.
pusing 3 kali..xde parking jugak ok.
wtf...apa ke byk sgt manusia2 yg melawat orang sakit.
so keluar balik. dah ala2 berputus asa dah.
nasib ada jumpa open space parking. tp bayar la.
lantak..sebab dah alang2 sampai..parking aje.

oh makan dekat nasi ayam hainan damansara utama kot nama dia.
i cannot remember la.
ok of coz la not as nice as chee meng.
tp ok la..sedap ajeeee :D
oh aku suka chee meng sebab sup dia ada kacang2. i likeeee...

:: perempuan yg emo sebab x dpt parking poyo2 konon dah xnak makan sebab perut dah sebu dah. lambat sgt makan. tp bila sampai..licin jugak bedal kan ::
:: mine ...steam chicken pleasee...hoh sedapppp ::
:: kerabu mangga ::

oh aku mmg x makan ni.
tah kenapa xde la gemar ke apa.
plus rasa apakah pelik nak makan kerabu mangga ngan nasi ayam.
tapi hari tu aku ratah..my god..sedap gila kan.
kenapa la makanan sedap2 sgt hah? torture tau tak.
tapi still i find it weird kalau nak makan ngan nasik la.

:: makanan sesungguhnya memberi keceriaan kepada tuan blog..haha ::
:: mr e, driver tetap kami ::

shit la aku ni selalu tiba2 x tau nak buat penutup la.
not good..
hari tu aku tgk movie..
cerita best la..kindda interesting.
tapi penutup hampeh gila..bangang.
sekali noy cakap, ' macam blog kau la..tiba2 je ending merepek'
what ever la kan..
ada ke orang kisah kan..
lain la kalau exam kan. penutup pun dua markah.
seee...mcm ke hapa penutup aku.
ok la..tu je. aku melalut sudah.
ok ta-ta byatches.

8 Comments:

f.i.e.z.a said... [Reply to Comments]

u suka steamed eh..i plak suka nasik ayam roasted punya.n mesti drumstick punya part. :)

Mr.Clive said... [Reply to Comments]

cute dogggg!!wahhh

Anonymous said... [Reply to Comments]

peeja, kak anna from putrajaya ni. aritu akak ada terbaca yg u buat threading kat MV kan. yg bleh buat kat mulut skali tu..apa nama ek kedai dia. thank you =_

btw, i looooove to read ut blog =)


-kak anna-

Fiza said... [Reply to Comments]

Actually tak tertulis dalam Quran atau Hadith that anjing is haram pada Muslims. Hanya airliur dia saja yg kita tak boleh sentuh dan itupun ada pengubatnya (samak dgn tanah). Lain la macam khinzir yg memang takde pengubatnya (tak boleh makan/samak/anything). Hanya adat kita orang Melayu ni yg buat anjing ni jadi benda kotor.

Ada satu hadith mengatakan bahawa bila Qiamat nanti, kita manusia akan disoal kenapa kita mengharamkan anjing itu sedangkan dia salah satu binatang kesayangan Rasullulah swt. Lagipun anjing is one of the few animals yg terpilih masuk syurga sebab menjaga keselamatan para Rasul & Nabi.

Kalau u pegang anjing (walaupun tak terkena airliurnya) and u rasa waswas, please remember to samak. Its easy and u can use Sabun Taharah (RM4 satu). Its time kita ni learn to study the Quran & Hadith ourselves and jangan percaya je cakap orang without doing our own research.

Qumairah said... [Reply to Comments]

me like nasik ayam steam gak..tapi suka makan ngan kerabu kaki ayam hehehehehe ade brani? btw suker gak tgk puppy tuh. Penah me jumpa yg terover friendly dia nak gesel2 dan jump2 depan kiter..soooo cute wahhhh tapi akut wooo kalau dia dekat2

ZIANA ♥ FARREL said... [Reply to Comments]

hehehe..peej,even ur ending merepek xpe..xdpt 2 markah pn..as long as i paham ape u cite..org lain pn suke..:)

lily lotus said... [Reply to Comments]

hahaha..mcm teddy bear dog tu...gila hebat bulu2 dia :D

NenekPenne said... [Reply to Comments]

me pun feeling nak pelihara anjing tapi bila nampak anjing, takut nak mampus... haiyakk..

ya ya kat damansara uptown pun ada satu nasi ayam ni..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...