Instagram : @peejburhan

omg..what was i thinking~

lately ni asyik la teringat zaman kecik2...
dpd sembang2 dgn ice kisah2 kat lot 10..
ke tgk gambar passport alia...terus teringat gambar i/c aku yg horrific.
ke culture shock bila aku tiba2 masuk BBGS..

tiba2 terasa nak buat entry.
oh masa kecik2 aku adalah sedikit boyish.
ok bukan pengkid ok..tp mcm boyish la.
maybe sebab aku kan rapat ngan abg2 aku..so suka nak ikut2 style dorang.
rambut siap potong pendek belah tgh lagi..wtf..what was i thinking man.
pastu ada hati nak minat2 budak lelaki...patut la chenta monyet ku x berbalas.
omg..gambar i/c aku masa darjah 6 adalah paling horror ok.
aku pakai baju baseball color hitam ada line2 merah..
rambut aku belah tengahhhh...aaarggghhh horror.
nasib masa form 2 wallet aku hilang..
ye wallet..bukan purse yea..time tu aku pakai wallet No Fear..kira gempak abis la.
so dpt la buat i/c baru..so ok la sikit..still x lawa..tp kewanitaan la sikit.
few years back masa kena tukar mycard..tiba2 keluar la gambar2 i/c aku yg lama2.
aku nampak balik gambar masa darjah 6 tu..serious rasa nak bunuh diri ok.
tiba2 aku rasa nak berterima kasih kepada pencuri wallet aku tu.
i just cannot imagine kalau aku kena guna i/c tu sampai 21 thn ke apa.
nak periksa kena letak atas meja...
apa2 yg kena guna i/c la..mesti aku akan koma...eeeeekkk..x sanggup betul.

then masa sembang2 ngan ice..
pasal zaman kecik2..zaman lepak lot 10 adalah cool..haha.
mcm lawak gila bila pikir balik kot.
ye la dulu mana ada teknologi semua ni kan,.
nak jumpa kena set time betul2.
selalu akan call n cakap nak jumpa kat jejantas lot 10 pukul 12pm.
hahhaa..lawak gila
aku ni dah la selalu x tepat janji..selalu aku akan dtg pukul 2pm.
keji kan..dulu dah la xde hp..if nak call kena pergi public phone n call rumah.
if org rumah cakap dia dah keluar..mmg kau kena tunggu je la kat tempat yg dijanjikan tu.

aku bukan saje2 dtg lambat ok.
tp umah aku yg ada bas ke area BB hanya lah bas mini 16.
dah la bas mini tu x banyak..so if terlepas..mmg kena tggu lama la.
aku pun x sure kenapa aku x naik teksi ke apa.
padahal dulu setiap kali keluar aku dpt atleast rm200 dpd papa.
tiba2 aku rasa ku gedik gila.
i mean baru form 2 nak keluar lepak2.
pastu duit nak banyak2..tp ok la kot..kita orang balik mcm sebulan sekali je kot.
tp atleast better la..dpd ice..bas dpd cheras xde ke BB ok.
so selalunya if balik..kita org akan menapak sampai area puduraya ke CM ok.
omg..gila jauh bila pikir2 balik..
cuba sekarang..kau suruh aku pergi kedai yg x sampai 2 minit berjalan ni pun aku x kuasa ok.

tu takpe lagi..
then aku teringat fashion yg aku pakai time tu.
time tu ialah zaman pakai baggy shirt n baggy pantsss...
huarghhhhhhhh..tertekannya bila ingat balik.
pastu pakai tali pinggang alien workshop..kasi panjang2 sikit nampak logo tu.
pastu siap pakai kasut vans, converse ke..
pastu siap pakai bag sekolah keluar...wtf.
time tu aku pakai bag NEVE..ada sapa2 still ingat?
kira dah style abis la tu.
serious weyh..aku x paham kenapa ada jugak org nak kat aku time tu.
i mean..helllooo..gila apa pakai macam tu kan....
paling bangang..masa zaman mrsm..ada la perempuan2 yg pakai sandal lawa..i mean yg girly2 la.
dan2 aku kutuk ok..sebab aku rasa mcm tah apa2.
sebab time tu adalah 'in' pakai selipar besar2 banyak2 krap2 tu.
ala aku x tau nak sebut apa.
tp aku rasa korang tau kot selipar2 tu..mmc popular la zaman2 tu...eee bengong gilaaaa..

serious aku rasa aku dah cukup best n stylo ok time tu.
rupanya..kat luar..budak2 baya aku dah dressing pakai toga top la.
pakai bell bottom la..platform shoes la.
again..padanlah chentaa bertepuk sebelah tgn kan.

then aku masuk la BBGS....
masa kat sana mmg la aku mcm culture shock.
nak cerita mmg banyak laaa...
tp aku tgk dorang lepak2 siap pakai dress ok..dress stock yg mcm kain leather tu.
pakai hot pants ke..ada yg pakai fish net semua.
siap make up semua la.
n aku masih ngan baggy shirts n pants...
kill kill die die die.
hoh x suka...

ala tapi aku bukan boleh bergaya ke apa pun.
dah kata besar peti ais kan.
mmg tu je la boleh pakai pun.
n kalau korang perasan..zaman dulu mmg xde la baju besar n lawa2..
yg ada tshirt je la pun kan...
oh ini bukan ayat nak sedapkan hati ye..mmg betul ok.

aku rasa if korek2..mesti ada je gambar2 aku zaman2 tu.
tp x sanggup aku nak scan n tepek sini.
mesti aku akan koma setiap kali tgk nanti. ngeheheh...

ok not to say sekarang dah ok ke apa la.
aku tetap je macam dulu..comot2 ke apa.
tp aku rasa better sikit la dpd zaman remaja aku tu kan...hampeh.

korang mcm mana?
ada x fashion2 or kenangan2 masa korang remaja ke apa yg x sanggup korang nak ingat.
bila ingat je rasa nak tikam2 diri sendiri.???

16 Comments:

Tina Banana said... [Reply to Comments]

OMG

i so feel u.. aku pun sama, pakai kasut converse ngan bj kurung.. what the hell????

tapi, kira ok la peej.. kita mcm tu pun, berderet nak kat kita.. kalau kita dh vogue and ladylike abis masa tu, tatau la mcmane.. beratur org nak berkenalan ngan kita.. hahahaha..

ohh rindunya zaman lama..

chics said... [Reply to Comments]

hahahha aku pun ada wallet no fear lepas tu baju bum or billabong. poser gileeee macamlah reti skate pon haha

maluu

benz said... [Reply to Comments]

OMG! hahaha! aku teringat ada seluar alien workshop. wat da fissshhhhh????
hah, kasut ke sandal yg byk straps ke apetah tu pun ada jgk ok.

suar baggy byk poket pehtu siap ada cap converse. ya rabbiiiii! ape yg aku lakukan dulu? hahahahhaaaa

aNnAsUeJiE said... [Reply to Comments]

omg!
aku tak sanggup kenang ok!aku menjadi fashion victim time tu! rase nak lempang 100 kali! hahaha!

@nnap3jelov3b@by@qiL said... [Reply to Comments]

ahahaha gila time tue baju suar semer nk pakai besar2...sapa pakai lipstik semer kaler merah cam harem ahahhaha

si G.E.D.I.K.S said... [Reply to Comments]

ahahahaha
OMG
ade lg seluar bell bottom alien workshop tuuuu!
dulu mmg gila betul ngan alien workshop!!
hahahaha
tak boleh blahh

ZIANA ♥ FARREL said... [Reply to Comments]

wakakakakak..aah..teringat zaman tu..converse,bum,mmg xle angkat..pas2 zaman pakai pager sbb hp xde...konon gerek sgtla..pas2 benetton..fuh!!gile la malu gak bile pkir balik..tp nape ek zaman tu sure nak rambut belah tgh..dh macam bohsia plak bile pkir balik..hahahahha....

Penari.Gendut said... [Reply to Comments]

LOLOLOLOLOL horror lah bila teringat balik. Tapi kira hari tu, aku semangat wajar letak gambar rambut ala-ala Nick Carter dlm FB tu.

Tak pe, nanti aku akan scan lagi gambar gambar yang ya rabbi bila tngok boleh pengsan.

Mimy Hamid said... [Reply to Comments]

weh teringat teringat...beg sekolah aku OP...pensil case aku Quicksilver..kasut converse...pastu aku naik bas mini no.14..tunggu depan lot 10 berderet bebudak nak naik bas...lepak lot10..pastu sg wang pulak kat atas sekali...pastu ada pulak trend pakai baju mekanik overall..hehe..skrang tak mo aku pakai

Che Sue said... [Reply to Comments]

omg teringat time remaja aku dulu pakai ala2 rappers la konon! baju t-shirt style tuck in depan, blakang kuar skit tu...pengaruh 4u2c n KRU aa ni..waaa apakah?!sib baik tak pakai rantai CD kat leher..kalo idak bley bunuh diri bila ingat balik...

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

haha bestlah baca entry ni :D betul2, zmn dlu tu kalau baggy jeans, rambut belah tengah, kire da stylo habis tu. kite ingt weh beg neve tu!! tp kite xpakai beg neve hehe.

fashion zmn dlu kalau nk ingt, ms form 2 camtu konon nk bereksperimen la, sm la macam ko.. style yg boyish2 ni. pakai headband dgn rmbut belah tgh *xboleh blah!! nasib comel kn wahaha lempang diri sendiri* pastu dgn tshirt &baggy jeans. kadang2 pakai seluar bermuda tu, main inline skate. sampai ada orang panggil kite gangster *gangster kecik kah?? lolx* haihs camtulah ceritanya T_Tv

F A R Y N said... [Reply to Comments]

sib baik tak gantung cd mcm AC 4u2c dulu...hahahaa

ice said... [Reply to Comments]

hehe..mmg zaman dedulu byk kenangan yang best. dulu mgg tak tau fesyen main sarung jer.
dulu aku pakai seluar baggy yang besar2 cm ala tomboyish gitu ceh!!
haru btl!!
peej kini dah vogue jd kalo banding nagan dulu mgg terasa nk 'bunuh diri kn" hehe... ala normal tuh peej. perubahan menjadi lebih baik.

peej said... [Reply to Comments]

tina - e eh gila..mana ada org berderet nak kat aku..bertepuk sebelah tgn ada la kot..kau la berderet ...kau kan hot stuff..haha..tp kena time aku type ni aku rasa sedikit termuntah? ngehhh


chics - hahaha..time tu 'in' weyh..kira kalau ada tu stylo abis la kan..*pitam*


benz - muahahhaa..x sanggup nak ingat kan..rasa nak tikam2 diri sendiri.


annasuejie - bila tgk blk mmg rasa mcm tu kot..tp bila tgk komen2 kat sini..ramai je mcm tu..mungkin kita sebenarnye tergolong dlm kategori fashionable..muahhaha..


anna - hohoh..bab lipstick x sempat..sbb masih muda..so x pandai make up semua lagi..kalau tak entah mcm mana la rupa time tu..haha.


gediks - hahahhaha..kan..mmg gila la..x sanggup.

peej said... [Reply to Comments]

ziana - oh benneton zaman darjah 6..x pun garfield..hahha...n yes..rambut belah tengah wtf. hahhaha


alia - ye sila sila..aku mmg x sanggup..nak korek gambar lama pun aku dah rasa nak tikam diri..ni pulak nak tgk n scan tepek kat blog ke apa. kirim salam... ;p


mimy - oh aku ingat..kedai game kt sg wang ke? mmg port lepak pun tu. hahha. oh x pernah pakai overall..selamattt..fuhh fuhhh.. kalau x org yg cipta baju tu sekali aku tikam..


che sue - uwaaaa..a ah..tuck in depan belakang lepas..pengsann.. oh kawan ayol dulu pakai ok rantai CD tu...mesti sekarang dia dah cuba bunuh diri kot..hahha


wani - tp mmg trend la..tgk la..semua pun pakai benda yg lebih kurang sama aje..haha


faryn - apa ke gila la dorang ni kan..i mean..apa jadah tiba2 letak cd..sewel gila.


ice - tu la kan..semua org ada moment2 memalukan kot..so xpe la..sekarang dah rasa ok sikit..rupanya ramai yg rasa nak 'bunuh diri'..haha

herry_cts1 herry_ep3 said... [Reply to Comments]

The best part of my live, kipidap 👍👍👍👍👍👍 teringat siottty hahahaha

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...