Instagram : @peejburhan

memang meletop sup ini..sampai rasa nak letupkan sekali kedai makan tu~

oh last friday kita orang ke area chan sow lin.
ice tolong bawakkan sebab kita org masih car less kan.
noy hendak mem-booking kereta.
so ice bawak jumpa dealer yg dia dah biasa.

aku x berapa pasti apa motif aku kena ikut.
maybe sebab nak menyerikan majlis kot.
so ikut je la.
settle bab tu ..since ada area tu.
terus rasa mau makan sup meletop.
tau pasal kewujudan sup ni from a fren.
dia tulis dlm status fb kot.
teruja aku mendengarnya..apakah sampai meletop kan..nakkkk!!

tapi since jauh di cheras..mmg x pergi la kan.
so alang2 ada that area..terus singgah.
ice pun x pernah try..so best la.


:: sup paru ::

dia ada 3. sup paru, daging n ayam.
aku amik paru..something different la kan..lain2 tu biasa boleh dapat.
oh sup dia jenis sup melayu..bukan jenis yg pekat2 mcm mamak tu.
sedap la..aku suka aje...paru dah la lembut..i likeeeeeeee..


oh dorang semua makan ngan mihun.
aku je amik nasi..
nom nom nom.
hoh sedap..bila teringat rasa macam mau lagi aje.



:: ye..sila sakit jiwa tgk aku pakai sedikit seksi..tp xpe..kami jugak makan di kedai makan yg tidak mewah..konsep kedai adalah gerai2. ::


:: with ardy ::

oh masa nak makan situ.
terus text ardy yg mencadangkan tempat itu.
terus dia kata nak join.
ingat main2..sekali betul2 dia nak join..haha.
sekali dia sampai ice kenal.
sebab dulu ice satu sekolah ngan adik ardy ke apa.
bagus. xde la rasa awkward ke apa kan.


lama jugak la lepak sana.
macam2 benda sembang.
tapi x bestnya kedai ni satu aje.
sup mmg meletop.
tapi macam station rempit sedunia ok.
punya la ramai rempit.
even yg jual2 ni pun rempits.
tp bagus la dorang..atleast meniaga ..dpd kerja nak samun2 orang kan.
tapi still..mcm trauma sana sini kau pandang semua rempits..
me not loike.
tu yg rasa nak letopkan je tempat tu..
noy lg bengong..ada petrol car lalu siap pasang siren..tiba2 dia cakap, ' haah..sini sini..byk rempit ni..tangkap'
tp cakap perlahan je la kan..berani kau nak cakap kuat2.




mcm harem kan gambar ni.
edan perangai suka candid2.
so terhasil gambar buruks ini.
aku mmg xnak masukkan..
tapidorang dah kutuk2..kata aku keji sebab tau nak masukkan gambar lawa aje.
gambar buruk xnak.
semua orang mcm tu kan..
tapi takpe..aku sahut je cabaran..masukkan jugak.
so dpt tgk la korang kegembiraan yg terpancar kat muka kami.



oh sup meletop ni kat area cheras.
jangan tanya aku mcm mana nak pergi sana ke apa.
sebab aku mmg x biasa area tu.
tapi sedap la..boleh tahan.
nanti akan pergi lagi kot.
tp kena pergi ramai2..sebab pergi area tu kalau semua perempuan aje adalah sgt menakutkan.



12 Comments:

si G.E.D.I.K.S said... [Reply to Comments]

kat area bandar tasik selatan yg dekat kem polis/askar tu ke eh?

rase mcm kat situ la kalo area cheras or maybe ade tmpt lain..

situ mmg bnyk gila motor! melampau banyak!..

plus ade 2 tempat dekat2 sup meletup ni.
dgr2 nye dulu kawan tp pastu masing2 bukak kedai lain.. tak dpt dipastikan which one is the original one.
mungkin depan deret-deret kedai tuh

peej said... [Reply to Comments]

gediks - ye la tu kot. aku pun x tau area tu..aku tau org bawak..n aku makan ajo..ngeh ngeh.

lilRed Farah said... [Reply to Comments]

gambo gembire tuh mcm jonet lah! sekali imbas. hehheheh

~ mizzAmy ~ said... [Reply to Comments]

sup meletup dekat Bandar Tasik Permaisuri. dekat-dekat dengan Tasik Permaisuri jer.

situ memang penuh mat rempitss jer. sebab tuh ada van polis bergerak. sebab kes samun and ragut berlambak je kat situ. kalau siang hari tak takut sangat suasana kat situ. pergi malam, penuh motor je.... sangat menakutkan.

Ujie said... [Reply to Comments]

Mane lg sedap,raja sup kat ttdi ke sup meletup?

sweethOneY said... [Reply to Comments]

eh, aku pun br je g mkn sup meletup malam isnin hari tu. gerai dia depan flat yg aku duduk tu.. area2 stu laa.. stu kan kawasan budak askar.. cuci mata. ihihi

NenekPenne said... [Reply to Comments]

gerai jer? restoran mewah tak ada eh? heeeeeeee

kalau kat kl, sup yang dikatakan best kat jalan doraisamy... penah gi situ pastu bila nampak tikus besar lengan berkeliaran terus tersangka ini sup daging ker sup tikus? muahaahahaa.. tapi sup tu pekat bukan clear sup....

Lady Dyla said... [Reply to Comments]

hadohaiii.. blk Mesia nnti mmg kn g terjah semua gerai2 ni

peej said... [Reply to Comments]

lilred - tiba2 jonet kan..ada2 je kau ni..tp xpe..jonet tu kesayangan aku..so ok je if nak sama ke apa :D


mizzamy - oh ye ke..tu la time kita org pergi petang la..so ok..plus ada lelaki semua..so xde la rasa takut sgt kan. tp mmg scary la..sebab mmg port dorang kan kat situ.


ujie - entah la..sebab tidak pernah merasa sup raja itu.


sweethoney - really? kenapakah aku x nampak abg2 askar berbuntuit kental masa aku pergi sana..cess..


penne - tau..tu adalah tempat fav..sup doraisamy itu. tp kan kalau nak pikir tikus..merata ada kot..so redha je la..haha..


lady dyla - ye sila sila..makan sampai meletop..ngeh.

aRDy said... [Reply to Comments]

mane de menakutkan. ape daaaaa dah sebat semangkuk dua pon mau kompelin lg? hahahaha =p

linda said... [Reply to Comments]

owh i noe this stall... yes, takda la khelasss sgt tpt dia tp sup dia meletopp... kalo amik perut lagi best!!! tp dulu2 portion dia lagi byk, skang cam kedekotssss sikit...

peej said... [Reply to Comments]

ardy - hello semangkuk aje ok. jgn over please. takut la area tu..penuh rempits.


linda - ada ke perut? time pergi hari tu xde..ada daging ayam n paru aje.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...