Instagram : @peejburhan

melayan abang2 polis~

aku adalah malas nak update entry2 bergambar la.
pemalas nak transfer gambar pun.
ambik gambar pun sudah malas sekarang.
so update benda2 yg x memerlukan gambar la yea.

oh entry tidak berat sebelah.
aku bukan nak condemn aje..tapi ada jugak kekaguman.
masa ada kes last week.
aku adalah sedikit annoyed ngan sistem dorang.
adakah orang tgh kecemasan. nak buat report.
dorang tanya itu ini mcm xnak layan.
pastu siap cakap, ' oh tu bukan kawasan kita tu'
wtf..kau polis..amik je la report..orang dah la trauma.

tu xpe..buat2 la report.
lepas tu ada la 7 orang polis dok tanya2..apa jadi..apa jadi.
penat ok nak cerita kat semua orang.
dorang bukan buat apa..tak abis2 cakap, ' haaa..pergi report..pergi report'
hotak mu.
dah la gambar pun apa x ambik.
aku kena snap2 sendiri.
pastu siap nanti kena cuci bg dorang.
damn u people.

ok la..then benda tu senyap je..sampai la seminggu lebih.
kata nak dtg rumah la apa la.
tapi x dtg.
yg kita orang dah xde kereta.
so malas sgt nak tunggu..hantar jugak kereta pergi bengkel.

so seperti biasa mengadu la kat uncle aku.
orang2 besar2 polis la ni.
mula2 malas nak complain apa. sebab dia dah tentu busy.
xkan nak layan bende2 remeh ni.
ntah2 uncle aku sound ke apa.
amik kau semalam siap dtg 4 orang kot pegawai kat rumah kita orang.
mula2 suruh gi balai. tapi dah tentu kita org mana ada transport.
terus dorang sanggup turun.
ok la..lantak la suka dorang la kan.
padahal aku rasa ala2 x bermotif aje.
maybe janji dorang buat kerja kot.

then ingat abis kat situ la.
sekali malam dorang suruh pergi sebab dorang nak buat lakaran suspect.
tanya if kita orang ingat ke x.
mmg ingat la kot..terpahat kat otak masing2 ni muka2 rempit2 itu.
then again budak tu yg datang rumah..haha

ok aku bukan nak cerita tu aje.
tapi aku nak cerita pasal gila canggih weyh buat benda2 lakaran tu.
kagum. rasa nak ambik gambar.
tp of coz x boleh kot.
buat nye aku snap tiba2 aku kena tembak pulak nanti.
haha..aku mmg suka imaginasi lebih2.

mula2 noy yg buat.
n berapa puluh % jadi la muka dia
terus dia trauma2 balik.
aku x amik tau pun.
malas aku nak layan polis2 ni.
sekali mak ke depan la..ingat dah giliran kan.
so nampak la sipi2 muka abg polis itu.
hoh..agak boleh tahan. sebenarnye x menahan la. comellll..
dpd pakai baju kedah arwah maktok, dan-dan terus aku tukar baju..haha motif??

then its my turn.
ok..dpd depan abg polis itu kurang comel. tp dpd tepi sexy. ;p
sekali dia cakap, ' akak ingat lagi muka dia'
wtfffffffffff??? akak kau panggil aku.
potong stim ok. ok la fine..maybe sebab hormat ke apa.
panggil cik can or not?
ke aku mmg nampak mcm mak orang...uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....
mentang2 dok rumah kan.
nanti aku pakai bedak tebal. lipstick merah..set2 rambut..baru tauuuu..
cea cea..padahal sama jugak..kalau badan dah begitu kan.

nway..seronok masa nak buat lakaran tu.
masa tukar2 tu..at times..tiba2 jadi muka orang handsome pulak..haha.
ada muka yg lawak pun.
tapi bila dah siap semua..my god...sama ok.
ok maybe la x 100% muka rempit itu.
tp aku rasa 80% tu ada kot.
dah la masa nak edit2 tu dia besarkan gambar tu.
terus mak trauma teringat2 muka orang itu..fuck.

hopefully dorang dpt la orang berkenaan.
sebab people like that deserve to be behind bars.
ok aku tau mesti ramai tertanya2..apakah tiba2 sampai kes polis bagai kan.
mmg aku decide xnak cerita sini.
few people je tau kot.
cuma nasihat aku..if la kereta korang rosak ke..tayar pecah ke.
sebelum apa2. aku rasa elok kau call polis suruh teman kau.
biar dorang datang. sebab x kisah la ramai mana korang..kalau nak kena tu..kena jugak.
so maybe if ada polis..selamat la sikit kan..maybe selamat banyak kot.

so akhir kata. walaupun abang polis tu dpd tepi comel.
dpd depan kurang comel.
yang pasti badan dia gila sedap.
sedappp??? *larikssssssssssss*

12 Comments:

Beautiful Disaster said... [Reply to Comments]

system dorang memang tak betul banyak! masa aku eksiden dekat yong peng. anak aku kena masuk hospital sebab tercampak keluar, polis tu suruh aku setelkan hal repot dalam hari yang sama. kau bayangkan. masa tu anak aku baru sebulan lebih mesti dia perlukan aku dekat sebelah dia. polis tu suruh aku pergi buat repot. pergi pukul 4ptg, pukul 9 malam baru sarjan tu datang. kau bayangkan la. 5 jam tunggu dia. nak balik ke hospital jauh. repot kena dekat yong peng, hospital batu pahat. aku tak tahulah. memang tak ada hati budi betul. sampai sekarang aku ingat lagi sarjan tu. aku kol bos aku sebab laki dia orang besar polis, laki dia kata boleh jer repot keesokan hari.

FIERA said... [Reply to Comments]

kak reen, btol tuh sume macam tak bley pakai punyer, kekadang amik report just wat syarat sajes... record masuk simpan fail dah siap..... tu jer, mase rumah masuk pencuri dulu, datang amik gambar tanyer rugi baper, pastuh cabot.... sampai skg sunyi...

Tina Banana said... [Reply to Comments]

babe,

polis mana badan sedap ni.. yg ada iras muka you-know-who kah? hahaha.. aku dh buat lakar muka nye benda ni masa aku kena ragut last june.. kdg2 muka-muka funny je kuar.. bila aku ingat balik, rasa nak tergelak..

tapi takleh la gelak kan sebab aku ngandung.. kang berkenan ke apa, kesian anak dlm perut ku, hahaha.

tapi aku prefer askar/navy dr polis kot.. lagi jantannnnn gitu. wahh sempat lagi tu.. :)

lily lotus said... [Reply to Comments]

huhuhu..lari jgn tak lari

mini_ace said... [Reply to Comments]

wah.mcm dalam movie da siap lakar2 ne.

tak paham a nasihat ko.adakah patot call polis suh teman bila suspek kete adalah rosak tepi jalan?

ai said... [Reply to Comments]

Uiks!! apa kes ni wei?

tp kalau kau criter psl polis ni mmg gitu le gayanya!! Cam hampeh! Layan x layan je. Sib bek la kerabat kau ada yg pangkat beso. Kalau x, kompom x layan.

err..kau criter la details apa yg jadik noks. aku kan suka nk kepochi2 ni..

Anonymous said... [Reply to Comments]

kadang bukan diorang tu nak layan kita sorang saje,aku dulu x faham gak, tp dah beberapa kali x-dnt ni, baru aku tahu, bukan kita sorang je yg bermasalah g2, ramai lagi, kes bersusun2, bak kata en polis tu, kami ni sanggup tunggu dan layan kenah org awam, tp org awam ni saje yg x perasan. nak buat camne diorang nampak yg buruk aje dari yg baik
bila difikirkan betul gak tu ye...
diorang pun manusia gak,nak makan, nak rehat nak segala.
apapun bukan semua polis tu bengong dan x ikut peraturan, hanya sebahagian

apapun kita semua manusia biasa memang x lepas buat silap.

sekadar pendapat seposen.

Johana S. said... [Reply to Comments]

hey, what happen actually? cerita sket. dekat mana? coz sy pernah kena ragut dengan mat rempit di Sg besi a month ago which &$*#(*@_*#(@!! cilake diorang ni

silent reader. ;)

aLya said... [Reply to Comments]

asal ni ni peej story la sikit..korg kena ragut ke..

Bu' Siken said... [Reply to Comments]

peej,ada juga polis tu nak buat lakaran muka ke apa.haritu aku nye handbeg kena samun dalam bilik pengantin siap ada gambar cctv,polis buat dek je sampai sekarang..geram tak sudah ni..rasa nak bakar je bukit aman tu..

peej said... [Reply to Comments]

beautiful disaster - benci kan. suruh orang report cepat2 la apa la. tp lepas tu dorang yg lembab n xde apa2 tindakan. menyampah gila.


fiera - betul i rasa polis report tu sekarang boleh buat reference je la pun. bukan nye dorang bukak fail tu nanti2.


tina - nope..ni yg lain..yg ni yg dtg malam..haha. yes..aku pun prefer army..x pun airforce..oh x tahan..hahah. navy mak kurang sikit la. ;p


lily lotus - xnak lari la sebenarnye..nak peluk kuat2 can or not? haha


mini_ace - x call polis cakap kereta kita rosak..so harapnya ada la petrol car dtg n teman kita sementara bantuan tiba..haha utk keselamatan.

peej said... [Reply to Comments]

ai - aku malas nak cerita sini la. panjang lebar. n ramai kata x payah. so enggak buleh la ye.


anon - kot ye pun la nak makan berehat segala. xkan la sampai seminggu lebih x contact balik ke apa..wtf. nak suruh simpan berapa lama kereta tu? buat pekasam terus? percayalah aku tau. kalau uncle aku x sound. sampai ke hari ni dorang senyap je kot. sekadar pendapat 20 sen aku.


johana s - kat lebuhraya mahameru. jalan terang kereta byk tp being '1 malaysia' biasa la no one help. nice. i love my country even more. oh that was pure sarcasm btw.


alya - enggak. kena serang. but no one is hurt n nothing stolen. but car got beat up so bad.


bu siken - seee...tgk la mcm mana dorang bekerja. like i said. aku rasa kalau xde my uncle tu. kita org pun xde sapa nak amik kisah..semua politik la. cuba kalau yg kena tu org besar2 or kerabat ke. mesti pantas je dorang bertindak kan. pfffttt..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...