Instagram : @peejburhan

last nite out with the bachelor~

so kita org plan nak buat bachelor party ice.
ok xde la wild party ke apa ke.
party biasa2..ngan semua kawan mrsm.
shawal la ajak...dah lama dia ajak.
tp since sekarang kan minggu wedding aje.
so mostly ada je program.


so masa lepak hari tu main cakap aje.
sekali semua kata ok..on.
so call sana sini..sapa2 mau join.
semua ok aje.
oh Dr Jonet je xde..sebab busy sunathon..
cuti sekolah kan..so ekspedisi menyunat budak2 kot..heheh.


nway..it was a last minute plan.
so nothing fancy la..just a nite out to club la. :D
oh pilih theme warna..white n black.
mula2 nak pilih dark blue..tapi kata last minute kan..ada masa pulak nak beli baju..x kuasa la kan.
wah matiklah mcm la party sendiri kan... :p


so kita orang pergi 8 orang.
me, ice, shawal, nysya, rolex, shafad...noy n edan.
noy tu mmg..suka menempek kat kawan2 mrsm aku.
x malu siap mengaku ice n jonet pun best friend dia..tah apa2.
tapi ok la..kali ni dia selaku organizer kan..


paling kelakar masa cakap kat mama malam nak keluar..


me : malam ni kita org keluar.
mama : pergi mana?
me : cucuk langit.
mama : dgn siapa??
noy : kawan2 mrsm pija..buat bachelor party ice.
mama : haaah? buat apa?
me : saje je..sebelum kawin..biar dia menari2 sikit..
mama : buat apa la kau ajar benda2 macam tu..biar je la dia kawin..apa sibuk nak pergi clubbing semua.
noy : xpe..last..next week nak kawin..


sampai ke sudah mak aku x puas hati ok kita org bawak ice.
loh bukan buat apa pun.
lepak2 ngan kawan sambil dgr2 lagu n menari2 aje.
xpe..nanti dah kawin kena jadi suami mithali kan.
lain la kalau kita org buat bachelor party macam cerita Hangover kan.
tu mmg melampau.
oh siapa belum tgk cerita tu..sila tgk..lawak gila.


oh gambar adalah banyak.
mmg gila if nak tepek satu2.
so aku buat slide show je la yea.
tapi ada sedikit problem.
aku sekarang suka pakai camera noy..gambar pakai flash lawa gila.
tp problem camera ni rotation dia gila la.
kat pc ok..tp bila upload dia menyenget mcm tu..apa kena tah.
so korang pandai2 la sengetkan kepala korang yea.






everyone bergumbira..
lepas tu lepak suzis.
masing2 kelaparan aje.
time lepak lg seronok.
semua kisah2 kanak2 zaman mrsm keluar.
kisah percintaan monyet semua..bodoh sungguh.
tak sangka semua tu dah 13 thn berlalu.
sekarang ramai dah kawin n beranak pinak pun ada..

ok la..xtau nak cakap apa.
tu aje. ta-ta

8 Comments:

Faressa said... [Reply to Comments]

love your hair and that headband!

IkanPausBtina said... [Reply to Comments]

pic u & shawal together nampak mcm sweet aje..suke la tgk :)

Anonymous said... [Reply to Comments]

muka ice tu mcm muka lead singer group Numata. cute!

peej said... [Reply to Comments]

faressa - oh thank u sweetness. it was noy's..dia x pakai lg..i dah ambik :D


ikanpaus - e eh..over tu..jgn macam2 please. tu adalah rakan sepermainan dpd kecik :D


anon - group apa itu? x pernah dengar pun..xpe nanti akan di google.

Anonymous said... [Reply to Comments]

group dari indon. hit song now is Pesona. kau carik kat youtube. serious sama muka comel itu!

lin said... [Reply to Comments]

kamera tu mmg hampeh, kene rotate dulu pakai office pic manager or apa yg bersesuaian br dia blh stay. kalau tak, masa tgk tegak, bila upload senget... hehe

peej said... [Reply to Comments]

anon - oh dah check out gambar itu..ada la sikit..tp itu lead singer lagi comel kot..hahaha..


lin - tu la kan..kadang2 dah set mcm tu pun sama jugak..tah apa kena tah..tension gila.

A.I said... [Reply to Comments]

dlm gambo tu sume lawa2 aku tengok (iye...termasok la kau!). dah mcm group artist plak wei...very the!

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...