Instagram : @peejburhan

kenapa la adik aku mcm ni..tapi still aku sayang dia..haih~

tadi tgh sembang2 ngan noy.
pasal kerja dia..pasal base mana..
seronok dok negara mana ke apa...

noy : kalau SIA best la kot. dapat dok dubai pun ok kot..abu dhabi ke..ni kuwait x best.
me : best ke?
noy : best la kot..brunei pun ok kot.
me : brunei best ke. dia bukan keislaman ke apa ke.
noy : yeah? tp negara kaya..ok la kot.
me : kita brunei pun x pernah pergi kan.
noy : tu la..brunei kat mana wey?
me : kat sabah sarawak la..dia kecik je..besar melaka kot..
noy : oh ye ke..mcm mana nak pergi sana tu? kena naik flight ke?
me : ye laaaa..abis tu kau nak berenang??
noy : oohh..x boleh yea..aku ingat mcm boleh naik kereta ke apa.
me : kau ni kenapa noy..dah tentu sabah sarawak peta lain..yg bentuk mcm serigala tu.
noy : ooo..kita terpisah ke..bukan kita malaysia ke.
me : kita semenanjung laaa...
noy : bukan dia bercantum...ada kepala serigala tu..aku tau laaaaa..
me : ok..tapi semenanjung yg bentuk kepala ular tu..tu lain..
noy : ooo..ok ok..saya tau..ada kepala ular..yg ni serigala... *sambul guna tangan dia buat bentuk ular la apa la*
me : isshh..peta malaysia pun x tau..mcm mana la boleh jadi stewardess kau ni.
noy : eee..saya takut gila kalau orang tanya2 peta tempat2..saya x tau.
me : x adil kan..i mean korang x pandai..tp mcm dpt jadi stewardess..life is unfair.
noy : tu la..bersyukur aku dpt kerja tu.
me : tu la..mcm 'f' cakap..life is so easy for people with beauty..not fair. x payah belajar tinggi ke apa.
noy : kurang ajar..
me : betul la..
noy : ok la jugak..dpd hari tu kawan aku..ada org putih tanya tu pokok apa..ada pameran kat klia..ada pokok rafflesia..tapi dia jawab kat org putih tu hibiscus..national flower.
me : hahhaha..suka hati je tau.
noy : tu la kan..

aku x tau la noy ni apa punya penyakit sengal ke apa.
dpd dulu ok dia problem pasal peta2 ni.
jenuh la kau ajar apa pun..semua x reti.
kau bayangkan tu baru malaysia..
belum peta dunia..lg lawak2 je jawapan dia.
nak cerita mmg x berkesudahan.
ada dulu pernah tanya ibu negara thailand ke apa..dia jawab beijing.
x kau rasa nak sepak ke.
nasib adik aku..xleh nak buat apa.
kalau adik org lain aku dah goncang2kan kepala itu orang..hahaha.

23 Comments:

ZIANA ♥ FARREL said... [Reply to Comments]

wakakaka...lawakla noy ni...

Ezzah said... [Reply to Comments]

ahahahahah...kelakar ae cnoy nih!

sengal jee... ;;)

~farahsyeefa~ said... [Reply to Comments]

suweet sngat la korang :) mesra je.
i wish i ada adik or kakak yang tak jauh gap umur mcm korng, saling sayang menyayang....btw, noy memg bahasakan 'saya' ke....comel lah.

lily lotus said... [Reply to Comments]

kahkahkah..aduhai..lawaklah u guys ni

A.I said... [Reply to Comments]

Giler lawak wei!!

kau ni noy....

aNnAsUeJiE said... [Reply to Comments]

serius tak tahu brunei kat mane? hahahaha! lawak ok adik ko ni. tp best ok ade adik cam noy, buleh bergelak ketawa tiap2 hari! ;D

Nonoy said... [Reply to Comments]

oiii nam! sempat kutuks mak

Munirah Abd said... [Reply to Comments]

hahaha noy kelakarnya..huhuh

tp noy betul2x ke xtau brunei kat mana?? ke saja je buat2x xtau..hurmm musykil ni... :D

peej said... [Reply to Comments]

ziana - lawak la..tp kadang2 penat ok nak explain apa2.


ezzah - tu la..susah nak tolong dah ni.


farahsyeefa - oh kita org mmg guna saya or aku..ganti2 la..


lily lotus - ini bukan lawak..ini adalah kesengalan tahap dewa.


a.i - tu la kan..penat ok. aku dpt rasakan dia still x dpt bayangkan brunei tu kat mana. dia main cakap je dia tau.


annasuejie - iyeee..dia x tau ok. mcm aku cakap td..silap2 dia mengaku je tau..padahal she dont have a clue at all.


noy - mana ada kutuks..x baca ke tajuk entry tu.


munirah - omg..dia mmg x tau ok. x payah brunei la. kau tanya susunan semenanjung or ibu negeri pun silap2 dia x tau ok. kau terangkan la byk kali mcm mana pun dia x ingat2.

shuweet said... [Reply to Comments]

ko ngan adik ko ni memang lawak giler ar..bes tol adik badik cam korang nih..jeles mak..huhu

green apple said... [Reply to Comments]

takpe, biar pilot je yang hafal peta.

peej said... [Reply to Comments]

shuweet - kena menghappykan diri sendiri. baru la xde rasa stress ke apa :D


greenapple - x boleh jugak kadang ada passenger tanya tempat menarik kat malaysia..dia jawab la perhentian..bila org tu tanya kat mana..dia cabut ok..sebab x tau kat mana. boleh x??

Penari.Gendut said... [Reply to Comments]

Hahaha lawak betul! Eh, tapi betul lah, bukan semua orang tau brunei tu kat manaaaa. Don pon tak tau dulu, siap tanya lagi "it is a country?" hahahaaa

Ok tu ok lah la kot, dapat family dia, bila aku cakap I'm from malaysia, terus diorg tanya "Oh so you speak Tagalog then?"

Mati

Aminah said... [Reply to Comments]

gle ah...ibu ngr thai beijing..rasa nk bling laptop kt dinding skrg ni..hahahahahahaah

hUdArLiNg said... [Reply to Comments]

i literally laugh mcm orang gila kt opis ni. hahaa. lawak pls. =p

Leen said... [Reply to Comments]

Owh, dapt noy as adik memang kena lempang laju2 je ngan saya... haha..

Dark @ng3L said... [Reply to Comments]

gelak golek golek ok dgn jawapan beijing tu...

chomel giler adik ko nieh...

Lady Dyla said... [Reply to Comments]

Ni mslh umat ni.. I pon xtahu sgt peta2 ni.. siap g beli peta dunia tmpal dlm bilek..

Tina Banana said... [Reply to Comments]

aku rasa aku penah saja-saja tanya noy tanjung malim kat mana.. aku tak ingat la dia jwb apa tapi yg pasti mmg merepek la kan, hehehe..

tapi aku tetappppp sayang noy!!!

Liyanaroxx said... [Reply to Comments]

hahahahaha....comel je jawapan noy...adeh,sakit perut gelak...part beijing tuh paling lawak!wakakakakakakaka~!!

lilRed Farah said... [Reply to Comments]

eh.. brunei leh pakai kereta!!! tp dr miri. dr kl ke miri kene nek kapal terbang jugak. hahhahahh kelakar ok. dah la kat opis. ade yg kene sound ngan bos ni kang.

bab org kencing mat salleh bunga hibiscus tu lg tak leh tahan. slamber badak kencing omputeh. hahahhaha

NenekPenne said... [Reply to Comments]

oo si noy tu stewardess...tapi apsal manjang asyik hang out dgn ko je peej?

ha ha ha...cam cute pulak si noy ni....

missycha said... [Reply to Comments]

hie peej!
this is funny!

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...