Instagram : @peejburhan

kawan baik saya selamat bernikah~

so last friday ice selamat bernikah...
x ramai pergi..i mean kawan2.
just me, shawal n noy aje.
ok noy tu dah kira package la kan.
dia mmg..kawan aku semua jadi kawan dia jugak.




nikah after asar.
so after friday's prayer baru shawal datang ambik kita orang.
sebab ice cakap by 3.30pm dah gerak from his place.
lama gila weyh tunggu shawal ni.
aku text tanya pukul berapa dia ambik..dia cakap.."2.30pm janji melayu"
ok la tu..sekali tgk 3ish pm x dtg2 lagi dia.
terus aku text.." ni bukan janji melayu lagi ni. ni dah janji shawal namanya"
hahahhaa...tapi mmg weyh..dia tu memanjang otw..padahal kadang2 otw dpd katil ke toilet.
ada sekali tu lagi la..aku tgh buat rambut aku...dia kata otw.
terus aku x abiskan..end up ikat rambut aje.
sekali lama gila tunggu..padahal dia x siap pun lagi..keji betul.




:: muka ice yg kecuakan sebab nak akad nikah nanti ::

sampai rumah ice semua dah ready.
tunggu kita orang aje..hohoh..tp xpe..
kita org xde la lambat pun.


:: tgk la tu..xleh duk diam..gerak sana sini ::

dalam kereta lagi x boleh blah ok.
sepuluh kali la dia practice akad nikah.
dah la tersangkut2..kita org pulak yg nervous sekali.
yang shawal bila ice practice tu..dia boleh lak keluarkan ayat2..konon salah ke apa.
terus ice lg kusut, " eh kau jgn macam2 la shawal"
berlatih2 berkali2..last bila ok aje.
terus kita org semua sah2..terus dan2 konon main kompang la.
gila sewel..haha.




:: me & mr shawal ::

sampai sana elok asar.
so pergi sembahyang asar kat surau tepi rumah huda.


:: some of the hantarans ::




:: gila muka ice macam dah xde darah..pucat aje..hahha ::




:: getting ready ::

:: here comes the bride ::

oh aku suka kadi dia tu.
sebab gila lawak.
entah kalau aku yg nak akad nikah tu..aku rasa boleh menenangkan la.
gelak2 je kita org..at least bg hilang nervous la kan.
tapi bila cakap kat ice..dia kata..banyak la..dia dah berpeluh2 dah..haha.

Alhamdulillah dengan sekali lafaz..huda is now officially mrs ice. :D
masa dengar tu rasa sebak aje.
entah kenapa..
mcm x sangka dah kawin dorang..gila emo freak aku ni.
oh ada amik video..tapi gila malas aku nak upload..dah la panjang video.
nak edit pun malas..can a like that??



:: during taklik ke apa..ntah la..x tau aku term2 ni ::

:: again some of the hantaran from ice's side ::

:: mr & mrs ice ::


:: hantaran from huda's side ::



:: excuse masalah rotation ni..nway makanan adalah super sedap..me loike ::




:: rombongan belah ice dah nak gerak ::

kita orang stay lama sikit.
sebab ice kan naik kereta ngan kita orang.
so kena tunggu dia bergambar kat bilik la apa la.
so boleh thn lama jugak la tunggu.
kita orang dah macam, 'ice ni ambik gambar kat bilik ke buat apa ni?'
hahahha..ye la..mana la nak tau kan..serious lamaaaaaaaa..gila.


:: cea cea..mentang2 dah kawin..muka terus berseri2 ok..sila bandingkan ngan gambar masa awal2 entry tadi..bezaaaa gila. ::


:: me n noy with the bride :D  ::

:: kami dgn pengantin baru pulak :)  ::





lepas settle situ.
kita orang lepak mc d pulak.
sebab ice x makan apa..gila mamat itu.
so makan2 kat sana..lepak2.
n x abis2 kita orang cakap..'eeee kau dah kawin dow'
macam x percaya je rasa..

wish them happiness in life.
love them both. :)

11 Comments:

FIERA said... [Reply to Comments]

ternampak2 jer dorang mase kat alamanda ari tuh, mase tu couple2, skg dah jadi husband and wife, apa-apa pun saye mendoakan rumahtangga mereka berbahagia. sangat loving mereka itu...

Tina Banana said... [Reply to Comments]

helloooooooooooo

kalau ko x percaya, aku laaaaaaaagi tak percaya ice dh kawin.. tapi aku happy la kan, takdelah duduk dlm bilik sambil hantuk kepala kat dinding ke apa.. apakah? hahaha

tapi tu la, bila tgk gambar dia nikah, sebak la kan.. happy tapi mcm tersentuh gitu.. dah tentu he means a lot to us kan.. baper tahun lak kita dh kenal dia.. dr zaman 'aku cinta padamu' ke 'titanic' ke 'YKXKB' ke 'lif kat klcc, hahahaha... gila laaaaaaa...

anyhoo, wish them all the best.. they are the sweetest couple kan? tapi bila teringat msg yg ko dpt smlm dr ice tu, mcm tak sweet sgt la, hahahahaha.....

ZIANA ♥ FARREL said... [Reply to Comments]

ade x diorg baca "sakinah"??rasanya cuma johorean je baca sakinah...lg sedih..siap nangis lg!
*bracelet mrs ice sama la dgn i punye!hehehe..sorry yer...nanti kang ade org cakap.."ade aku tanya ke??" ;p

A.I said... [Reply to Comments]

Dah selamat mat ice tu kawen.

mudah-mudahan dipanjangkan jodoh & hepi bersama hingga ke hujung nyawa...amin.

-peej, pic penoh kau tu nampak kau cam susut skit. (skit jelah :P)

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

congratz ice & huda! xD

ramai gle orang kawen tahun ni kn.

peej said... [Reply to Comments]

fiera - oh ye ke..mmg loving pun..suka tgk :)


tina - hoih panjang lebarnye komen kau..emosi ke uolls?


ziana - kenapa ngan sakinah tu? aku mcm x paham..i mean apakah kena mengena nya.


a.i - sikit je la kot..haha..xpe..nanti kalau dah kurus byk..kau ckp banyak pulak yea..haha


wani - tu la..maybe dah musim kot utk orang baya2 kita.

BeN`z said... [Reply to Comments]

congrates utk kwn ko, mr.ice & mrs ice. semoga berkekalan hingga hujung nyawa :D


owh.. adekah aku touching tenguk gambar nikah dan hantaran? sobssss... T_T

=))

Hussain said... [Reply to Comments]

i hate yew pijaaaaaaaaa

hehehe...

ZIANA ♥ FARREL said... [Reply to Comments]

camni...penah dgr x keluarga sakinah...klu org jhr kena baca nota pasal keluarga sakinah..mula2 daddy pengantin perempuan kena baca,diikuti pengantin laki pas2 mak pengantin perempuan,diikuti pengantin perempuan..bacaan ni pasal penyerahan anak perempuan diorg pada si bakal suami...ayat dia mmg sedih..i pn dh xberapa hengat sbb dh dekat 3tahun tp mase baca tu mmg merembes2 la air mata...sedihla kengkonon!tapi pas2 huha balik..hehehhe...

NenekPenne said... [Reply to Comments]

teringat masa i nikah 8 years ago...ooh i dah jadi mrs. rupanya...then...wallap... mcm tak percaya bila dah jadi ms. semula... ha ha ha...

taklik is bila pihak lelaki baca all menda2 yang dia harus dan tak harus buat pada isteri...beria2 baca berjanji bagai..at the end... heh semua lupa...

peej said... [Reply to Comments]

benz - mengapakah kau touching lebih?


tina - kot ye pun emosi..perlu ke sampai terkomen pakai id bapak kau.


ziana - oh mmg x pernah dgr..maybe sbb bukan johorean.


penne - tu la kan..what to do..manusia mudah lupa.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...