Instagram : @peejburhan

kakak yg baik - part 2~

ok aku ni xde la baik mana.
tapi xde la jugak jahat mana kan.
noy yg gila tu tiba2 dah sakit jiwa tgk rambut dia yg ala2 rosak tu kan.
so dia nak color hitam.
sebab hitam ni kan nampak sihat sikit kot..xde la nampak kering.
ye la kot..x tau den.

so dia suruh aku color kan. herghh..
ikutkan mmg kemalasan.
tapi kang kena ayat2 laser lagi..so layankan aje la.

oh kita orang ni mmg selalu la color2 ni.
ada la dpd zaman uji rashid ngan hail amir dah color rambut.
so if nak color hitam. aku cadangkan korang pakai henna aje.
ala yg beli kat kedai2 mamak ke apa tu.
satu packet dlm rm2 kot.
x sure aku.
sebab serious..kalau korang beli la mahal mana pun jenama loreal ke, wella ke..apa ke.
mesti after 2 minggu nanti warna tu turun.
aku tau sebab aku kan gedik color2 rambut zaman sekolah.
later kena colorkan balik hitam.
naik jenuh ok color..tp nanti turun balik.

tapi kita tau pun pasal henna ni baru2 jugak.
so x berpeluang guna dulu.
tapi..aku nasihatkan..kalau nak guna color ni.
sila guna if kau dah rasa bosan nak color2 rambut.
sebab once kau color ni...tiba kau gedik nak color rambut.
mmg xkan masuk la warna2 lain.
kalau kau buat jugak..rasakan mcm harimau rambut..belang2 ok.
serik gila. n sampai bila color x masuk unless tu rambut baru.
so bayangkan kau kena potong semua rambut kau tu la.
so ini keputusan yg besar.
wah matiklah ayat over..padahal color rambut je kan.

tgk noy color hitam ni mcm best la pulak.
macam nak aje..tp x sanggup nak bayangkan betapa lamanya utk color blk nanti.
so xpe la..so far aku masih suka ada color2 ni.
plus keletihan nak color sendiri.

ye dulu aku semua self service aje.
mana ada orang nak tolong2 ni.
ada la last time suruh noy colorkan..menyesal ok.
sebab dia main suka2 je terbalik2 kan rambut aku.
dah la rambut aku panjang.
n inai ni jenis akan berpasir bila kering.
rasa nak menangis ok bila nak bilas n sikat.
keji. lepas tu mmg xde la aku nak suruh dia colorkan balik ke apa.

:: color x boleh hilang. berapa hari x hilang..herghh..kena potong kuku terus ::
so moral of the story..
pija kakak yg baik.
noy adik yg x reti colorkan rambut.
x reti je..tp baik la. *ayat bodek ;)

12 Comments:

afiq said... [Reply to Comments]

adekah hitam henna itu terlalu kuat hingge susah nak kaler balik?

Lady Dyla said... [Reply to Comments]

bertungkus lumus... ni mmg bole menang kakak mithali lg 10 thn ni

farra8979 said... [Reply to Comments]

xtvt ni slalu farra wat ngan adik.. hihihi..

Qumairah said... [Reply to Comments]

Baiknya kakak..muka adik sangat bangga dapat akak baek. :)

NenekPenne said... [Reply to Comments]

betul, kalau rambut berkaler blonde, nampak mcm kering, tu pasal i kalerkan dgn kaler burgundy...

PinQib said... [Reply to Comments]

nak jdi adik pija jgk :P

Tina Banana said... [Reply to Comments]

ko mmg baik la kan.. kalau aku jgn harap la nak buat benda-benda ni.. hehehe..

pearl'E.J said... [Reply to Comments]

ej pun dok ingat nk kaler hitam balik, smpi lani tak pi buat2 lagi, nk suruh eida tlg buatkan takotttttt... takot mcm pija kata tu la, takut berbelang-belang rambut nii.. huhuuu..

pearl'E.J said... [Reply to Comments]

ej pun dok ingat nk kaler hitam balik, smpi lani tak pi buat2 lagi, nk suruh eida tlg buatkan takotttttt... takot mcm pija kata tu la, takut berbelang-belang rambut nii.. huhuuu..

Cek Rosy Daisy said... [Reply to Comments]

huhu.. baek gak la nak tolong colorkan..
kalaw kakak kiter?? kem salam je la..
:((

lily lotus said... [Reply to Comments]

ahkak mithali ;)

Cik Wanie said... [Reply to Comments]

Salam singgah,
selalu baca blog nie,
tapi x pernah tinggal jejak...
hik hik hik...

skg nie mmg trend warna hitam,
so apa lagi,
itamkan warna rambut tue..

btw,
u mmg kakak yg mithali:)
take care:)

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...