Instagram : @peejburhan

im not good at this. but i just gonna do it anyway~

oh semalam we bought few dvds.
so tadi buat marathon.
just done watching dvd no 3.
yeah. masa this entry di typed. it's almost 7am.
n aku x tido lagi sebab layan dvd sorang.
orang lain dah tumbang masa dvd ke-2.

so here aku nak buat review.
ok xde la review sangat.
seriously i think my reviews suck big time.
but atleast aku bg tau korang sikit2 la pasal cerita tu ok. :D

so mula feeling nak tgk cerita hantu.
noy nak tgk cerita indon hantu kereta menggarai ke apa.
ok gambar hantu mmg scary..tp aku malas la nak tgk cerita indon ni.
kebanyakkan mengarut aje.
so aku decide tgk cerita DEADLINE instead.







pelakon adalah brittany murphy.
ok she always act retarded. but somehow aku suka if dia berlakon.
sebab dia beriya2 betul.
ok dia suka buat muka retarded..tp whatever.. sbb mostly cerita dia best.

oh cerita ni about she's a writer.
then dia mcm duduk this one old house kat pedalaman mana tah.
dok sorang je. n rumah tu berhantu.
n konon ada orang mati kena bunuh.
so dia mcm nak menyelesaikan masalah tu la.

biasa la..typical cerita hantu kan.
but cerita dia best la. membuatkan kau melompat2 la terkejut.
jalan cerita pun menarik.
sebab kau macam nak tau apakah yg telah terjadi semuanya.
tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii..ending macam haremmm ok.
like wtf..aku x paham.
selalu aku kalau tgk cerita mesti paham.
everyone akan tanya aku..apa jadi? dorang x faham.
n aku kena terangkan.
tapi cerita tadi..abis je cerita.
terus mama bangun n pandang aku " maksud dia apa nak?? mama x faham ending dia "
aku geleng2 je..sebab serious aku pun confuse n x faham.
so aku mmg x faham la..
so sini kalau sesiapa dah tgk or nak tgk.
sila fahamkan n terangkan kat aku please..help..help..help.

so i give this movie 4 star...
x deserve 1 more star..sebab ending kau mcm harem.
oh satu lg..dah la start cerita ni tiba2 data by KRU apa tah..
aku dah macam..' hoh KRU'
tiba2 tang executive producer siap ada nama norman, yusry n edry abd halim.
aku dah macam..apakah??? kru buat movie ni ke.
siap rewind tunjuk noy sebab noy kata aku tipu..tah apa2 tah.
then noy kata salah kot.
so aku check la kat cover..tgk xde pun nama KRU semua.
apakah kekeliruan ini.
aku suspect tiba2 termasuk list dpd cerita jin notty ke apa kot.
haha..boleh ke macam tu.

shit la.
patut aku dah agak its a sign kan.
i mean apakah tiba2 keluar kru2 ni.
x sangka bersangkut paut ngan ending yg tah apa2.

hmmmpphhh...ok aku nak review lagi 2 movie.
tapi aku rasa baru satu ni je dah berjela aku type..
plus tiba2 dah ngantuk n batuk adalah tahap kronik. tiba2 betul.
so aku rasa lagi 2 movie tu lain kali mak review ye uolls.
ok dont forget to watch this movie.
n help me to figure it out.
ta-ta bitches.

8 Comments:

ZIANA ♥ FARREL said... [Reply to Comments]

ye ke KRU yg buat peej???

nasaoji said... [Reply to Comments]

aku klu nengok citer antu pun, kbnykkan tak pham, harus asben @ kakak aku jdik mangsa pertanyaan aku...

Mr.Clive said... [Reply to Comments]

kalau nak relax,paling best buat dvd maraton...best :D

lily lotus said... [Reply to Comments]

hihihi..mmg ampeh kalau ending yg tidak difahamikan

Leen said... [Reply to Comments]

Oh, citer ni memang KRU yg produce..hehe

Cek Rosy Daisy said... [Reply to Comments]

hahah..
she s not that retarded..
kecik hati die kalaw die paham bhse melayu..
:p

peej said... [Reply to Comments]

ziana - entah la..


nasaoji - selalunya aku paham..tapi cerita ni serious aku x paham langsung.


mr clive - betul betul.


lily lotus - tu la pasal..rasa x puas hati pun ada..apa kejadah punya ending tah..cerita dah best tp ending tah apa2.


leen - really? wah gila hebat kalau betul kan.


rosy daisy - hahha..i dont really mean that la..tp she love to act that way..memek muka dia ke apa..tp usually mcm tu la kan.

Beautiful Disaster said... [Reply to Comments]

aah lah. dekat star harini ada tulis. pasal kerjasama KRU dgn Hollywood utk filem ni.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...