Instagram : @peejburhan

i start to enjoy wedding but still benci nak menjawab soalan2 bangang~

entry basi.
siapa yg add aku kat fb dah tgk kot gambar2 ni.
aku update sana dulu.
sebab masing2 menunggu je aku upload.
ye la kalau nak tunggu aku update.
hasilnya begini la..after seminggu baru buat.

so last sunday aku ada wedding kawan.
reason kenapa aku x pergi flea market.
ingatkan mmg la nak flea market.
tapi hari tu masa pergi wedding kat lumut tu boy ada cakap, ' siapa yg dah dpt card x pergi tu mmg keji la kan'
fineeeeeeee..aku pergi la wedding. ;p

so last sunday pergi bersama encik shawal.
he pick me up. seronok.
tp still ni aku risau memikirkan nak pergi wedding ice.
kereta xde ni..uwaaaaaa.
dah la ice kalau boleh semua 3 occasion dia suruh aku pergi.
nikah, reception belah huda n kat belah dia. nice.
kena mencari org untung tumpang la. hmphhh..


ok sambung..aku suka off topic.
oh last sunday pergi dua kereta ke pantai hillpark.
elok je sampai mmg pengantin tgh nak berarak masuk.
n ramai jugak yg lain baru sampai.
weeeeee~
ntah la..rasa seronok pulak pergi wedding.
reason sebab jumpa ramaiiiiiiiiii kawan.
dapat catch up n all.

:: antara yg datang ::
:: nice..dah feeling pesa flora dah ni ::
:: baru rasmi kasut beli kat singapore hari tu :D ::
:: boy yg baru tiba jugak ::
:: wifey...Dr fazlin ::
:: muka2 teruja tgk kawan kawin ::
:: super nice. ada ayam masak merah :D ::
oh dorang x buat sanding2.
sebab katanya lepas nikah dah buat.
so kat dewan ni makan2 aje.
oh yang kita orang pergi ni side perempuan punya.
sebab belah lelaki kat johor.
so siapa ada area ni mmg boy jemput yg belah sini aje.
bagus..kalau x penat jugak nak ke johor kan..jauh.

:: flower arrangement. gila penuh fresh flower aje dewan ni..nice ::


:: antara budak2 batch yg datang ::

oh lupa nak cakap.
ni kawan mrsm jugak.
tapi boy ni form 4 baru.
aku sana kan sampai form 3 je.
tapi boleh rapat n kenal.
sebab after sekolah if lepak2 ice suka bawak dia sekali.
so selalu sangat la lepak2. tu yg jadi ok semua .
entah la kenapa..kawan2 mrsm ni dekat betul la kat hati aku.
sayang sgt dorang semua.
sewel kan..lantak..janji aku happy bila jumpa dorang semua.

:: me with encik ice yg tggl seminggu lagi nak jadi pengantin jugak ::
ish memang tgh musim la.
minggu depan ice pulak kawin.
then january ziha n ayam pulak kawin.
tp itu sedikit sedih sebab aku x dpt attend.
sebab tarikh kawin sama ngan ayol. hoih...
mula2 ingat ok sebab ziha kata dia kawin feb
sekali tukar tarikh jadi sama.
so sad-da..x dpt pergi :(

:: rolex n nysya..scandal baru ::
:: ben..ish..mcm xde nama lain je kan ...haha ::



:: ben perform kat situ..boleh tahan sedap la suara dia..kagum sekejap ::
:: bear n wife. oh ni la pengantin baru yg kat lumut hari tu aku pergi. aku lupa snap kan gambar dorang. kau tgk la mcm mana bear mengenggam tangan bini dia..kot ye pun..bawak2 bersabar la sikit kan..haha ::
:: badlee n gf. sorry i didnt get her name la ::


:: pic with the bride n groom ::

bila tgk rasa kelakar.
mmg mcm zaman dulu.
lelaki belah lain..perempuan belah lain.
terbawak2 zaman mrsm kot..haha.
padahal ambik je la campur2 kan. lawak.

:: selamat pengantin baru ::
:: ziha n ayam sampai lambat..orang dah habis session semua br sampai.. oh sebelah tu adik ziha, wawa ::
:: ice - lyna - linjo .. hoih ice ni mentang2 nak kawin dah..muka memanjang berseri2 je..ceria betul ::
:: me n ben ..erk.. ::
:: them again with mr shawal ::


hoh i enjoy wedding.
suka la jumpa2 ramai2.
tp pening sebab memikirkan kena ada byk baju kurung.
satu lagi x menahan bila soalan2 cilakak mula keluar.
mmg mcm ni kot kan.
lantak la..malas pikir.

ok tu je.
ta-ta..

15 Comments:

ZIANA ♥ FARREL said... [Reply to Comments]

peej....very nice wedges...i loike!! ape brand??

peej said... [Reply to Comments]

its charles & keith

Cactus said... [Reply to Comments]

bestnya nak pergi wedding jugak, heh bukan nak kawen ,nak mkn ayam mask merah tu,terliuqqq

peej said... [Reply to Comments]

cactus - tu la kan..sekarang susah nak dpt ayam masak merah..selalu org buat ayam rempah aje.

ai said... [Reply to Comments]

bln ni tetiap sabtu ahad aku makan laok org kawen! (sbb aku tukang andam) keh keh..

"kau ni asik gi kenduri org je..kau tu bila nak kawen?" - soklan bangang dari aku. mampos aku kene maki ngan si peej ni kang!

mmg tekanan je bila org tanye soklan2 banggang gitu kan? sama gak cam aku la "bila nk tambah anak?" "bila nk dpt anak lelaki pulak ni?" - NGOK!

peej said... [Reply to Comments]

ai - tu la kan. orang melayu ni mmg x reti tanya soalan2 yg lebih bernas kan.

lily lotus said... [Reply to Comments]

ekekeke..sabar2

puterikurekure said... [Reply to Comments]

part amek gambar ramai2 tu agak kelakar bila pija cakap dah macam amek gambar masa kat maktab dulu. betul la pija...sebijik ok.

hehehe.
bila akak tgk muka junior sorang2, rasa macam seronok. ada yang berubah sket, ada yang tak berubah langsung. :)

syida_spears said... [Reply to Comments]

kak peej, name awek bad adalah ida kot kalo xsilap hee..

die senoir sy mase utm n satu kelab rekreasi..bad suda membesar bagaikan juara hehe. dulu die kurus2 jea..heeee

eh sori tbe2 bg komen yg xde kaitan hee

Munirah Abd said... [Reply to Comments]

suka wedding juga!!
n benci gila soalan2x cilakak..

eeee...benci benci..

peej said... [Reply to Comments]

lily lotus - kadang2 mmg xleh sabar.


kurekure - kan..sama je trend. mingle je la kan. ni tak..mesti nak 1 side lelaki je..1 side lg perempuan. rasa kelakar aje.


syida - oh ye ke. sbb mmg x tau..dia x bg tau pun.


munirah - semua org pun x suka kau dpt soalan2 tu.

initrahartini said... [Reply to Comments]

yer...soklan tu mmg la slalu kuar bila umur dah nak senja..n slalu bagi jwpan slamat..heheh

peej said... [Reply to Comments]

tini - contoh jawapan selamat?

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

adakah itu kisses? adakah?? wahh sgt grand bg favours sebegitu ^^v

ye, all hail ayam masak merah di kenduri kawen!! xD

hah hari tu pun pegi wedding, gwe ditanya soalan itu. maka kite pun ckp la "akan datang". so makcik2 tu semua da suka2. ahaha. betul la kn jwpn tu.. 'akan dtg', cuma xtau bila :P

sweethOneY said... [Reply to Comments]

love ur make up babe!

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...