Instagram : @peejburhan

entry mungkin akan menganggu emosi pelbagai pihak. so read at ur own risk~

ok first of all..
aku nak bg tau,.umur aku ialah 26 thn ...tsk..tua benar rasanya.
ok sambung..so dpd umur tu ketara la aku dah boleh cakap pasal apa2 kan.
suka aku la kan..so aku blog apa yg aku rasa nak blog.
aku bukan budak bawah umur yg kena ada parental guidance ke apa.
so apa2 semua dtg dpd aku..xde kena mengena ngan parents aku ke apa.
lain la aku jenis blog..bg parents aku baca..approve dulu..baru boleh publish ke apa kan.
come on la..aku 26 kot..xkan nak buat mcm tu.
cousin aku baya aku..dah nak masuk 3 anak pun.
so aku dah dewasa utk berpikir or blog apa yg aku suka.
kalau rasa2 blog aku ni xleh diterima dek akal korang..then stop right here.
sebab entry kali ni..aku nak tulis apa yg aku terpikir..
xnak la nanti keluar complain2 cakap..apa ke benda aku cakap benda2 x patut ke apa kan.

oh aku adalah suka tgk series keeping up with the kardashian.
ok aku xde la ikut sgt..sebab aku x sure sebenarnye bila episode dia air ke apa.
kadang2 if tgh tgk tv..ada series tu aku layan la.
aku suka je semua2 tu..suka sebab rasa aku n noy pun suka gila2 mcm tu.
maybe kalau ada sorang la adik perempuan..lengkap la kot kegilaan..haha
wah matiklah verangans kardashian kan..*pitam*

so last week tgh tgk E..ada pulak marathon ...so layan la.
aku suka cara khloe..i mean mcm mana dia handle kes ex dia rashad tu..
pasal laki tu player n all..couple ngan dia sebab nak publicity aje..mcm gampang.
tp bagus la..dia end up ngan lamar odom kan sekarang..n aku suka aje..mcm comel dorang tu.
oh btw..aku rasa kim punya bf ...reggie bush itu adalah sexy..saya sukaaaaa... ;p

tp kes yg hendak di bincangkan ialah pasal kourtney
dia kan couple ngan scott tu.
scoot yg dasar pengote(pinjam ayat chics) itu.
mula2 dorang dah ok kan..
i mean dia break off dgn scott tu.
for 6 months.. i mean ok la.
sebab selama ni lelaki tu mcm mana pun dia balik jugak.
so 6 months for her to is a longgg time aku rasa.

then dorang pergi miami n all.
tp still la perempuan ni teringat je kat ex dia..tah apa2.
ok la..aku paham la..rindu n all..semua mcm tu kan.
sekali lelaki tu muncul..rayu2 sikit.
dorang pun senyap2 keluar..have unprotected sex n all.

ok one of the scene ada tanya pasal pakai protection ke x.
then bila kourtney x jawab..si khloe cakap euwwww..
apakah? kenapa yea.. i mean mmg la x bagus..tp kenapa euwww..
aku mcm x paham. mengapakah?? gelikah?

tp xpe..abaikan..tu x penting.
aku nak cakap isu lain.
then tiba2 kourtney tu pregnant.
n she decide to keep the baby.
padahal dorang still tgh break ni.
yg scott tu muka ketara mcm expect kourtney abort the baby la.
tp ok la..they keep it.
everyone giving scott chance yg tah keberapakali..sebab after all..he is the father of the child kan.

so tadi aku baca la perezhilton *ok im a freak*
then nampak la gambar baby tu..mmg comel..
then ada entry lain cakap pasal family dorang semua still x suka scott.
sebab mamat tu mmg tah apa.
tapi mmg tah apa2 pun if tgk..me not loike.
salah satunya..masa kourtney 9 months ke apa..dorang pindah ke apa.
kourtney ni punya la angkat barang ke sana ke mari..dia relax je duduk atas couch x buat apa2.
tah aku rasa mcm keji la..
then keluar statement mcm kourtney maybe akan menjadi a single mom.

ntah la weyh. aku x paham la manusia2 ni.
i mean kalau kau rasa kau belum ready..kenapa la kau nak ada anak.
ok la..maybe kourtney tu dah ready la..tp maybe scott tu belum.
maybe bg dorang xde apa la kot jaga baby sendiri..dorang pun kaya kan.
tp mcm kesian gila kat budak kecik tu..mcm x tau apa2 aje.
hopefully kalau apa2 jadi pun...dia jaga betul2 la baby tu.
sebab dorang ni bukan betul..kadang nanny je yg jaga.
dorang bukan kisah pun..

ok sebenarnya aku nak bincang lebih.
bukan pasal dia aje.
tp kang aku rasa menjadi isu terlebih sensitif la pulak kan.
so baik aku stop. terpaksa tergantung je entry ni.
sebab lately ni byk sgt manusia2 yg emosi.
so mari tidak beremosi dan bergembira di tahun baru.

haha..serious mcm harem penutup aku.
ok dah la..bye2 bitches.

p/s : ok sapa x paham pasal entry ni sebab x pernah tgk series ni..nasib la yea..sapa suruh x tgk. ;p this entry is meant utk org2 yg faham aje. oh sapa sini adalah suka tgk series dorang jugak?? angkat tangan

29 Comments:

~salwaredzuan~ said... [Reply to Comments]

saya suke jugak!!!!(sambil angkt tgn)

tp sy menci itu scott..poyo je mamat tu..muka dia mmg nampak mcm tak suka je bila kourt said tht she's with his baby..tak hepi langsung

illa said... [Reply to Comments]

morning peej...

yeah i do like tht series..
suka tgok family gile2 camtu..
esp tht sisters n i do hv 2 sis like tht.. sometimes pon verangan kardashians gitu.. hehe

for me.. sape2 yg nk berkeluarga tu pikir la masak2 samada dh prepare mental n fizikal utk semua situasi cos we knw these days mmg byk dugaan n cabaran..

i'm facing alot of stories from my friends regarding their marriage life n it is so painful tht they still dont knw wut the best for them.. tak kira si suami n si bini... klu dh rasa still nk 'mengote' n 'mencipap' ngn skandal (ayat keji) sila la jgn kawen.. kesian pasangan n jugak anak2..

ntah la .. me scared!

puterikurekure said... [Reply to Comments]

akak pon tak suka scott bongok tu okeh!
hahaha...~

luvmum said... [Reply to Comments]

kami suka jer layan citer ni..best gak.

aNnAsUeJiE said... [Reply to Comments]

owh! diorg adalah sgt cantik!

dr mula aku ikut series ni aku mmg dah tak suke si scott bengong tu. kaki pompuan! bencik! maybe khloe ckp euwww tu sbb mcm geli la tah dah berapa pompuan yg gune tuuttt si scott tu! muahaha! & aku rasa hepi plak bile kourtney pon dah ade couple sendiri so takde la lonely je slalu.

mak paling soka kim & reggie bush! ermm..yummy! [aku tak sure aku ckp yummy ni utk reggie bush ke utk kim! muahaha!]

mYpRecious said... [Reply to Comments]

i love series keeping up with the kardshian ni tau.. saya pun tgk marathon die hari jumaat lepas.. tp smpai ptg je.. sebab, tgk muke hubby dah mcm busuk gile.. duk tnye tade cite lain kasek cite ni je.. tp series rase scott tu mcm nth ape2..kourtney tu hot kut, bole je dpt mane2 lelaki..

tk sabar nak tgk series baru..me pun tak pahm jugk kenape khloe perlu kate euwwwww.. die geli kut..
huhu..

::moi:: said... [Reply to Comments]

pun kadang2 tengok gak series tu macam peej gak kalau tertengok tengok lah heheh... tapi khloe memang nampak cam kasar sikit kan... tapi dia selalu mempetahankan diri dia... tapi scott tu memang tak bole bla.. every single thing yang dia buat selalu nampak cam tak ikhlas... even masa dia pujuk2 kourtney entah napa aku rasa dia fake giler... entoh lerrr

ZIANA ♥ FARREL said... [Reply to Comments]

Me!Me!i lurvesss this series so much!!hahahah..aritu pn i tgk marathon ni smp Farrel tertido kat hall sbb ami dia sebok tgk kardashian.i mmg respect kat khloes..sgt profesional handle pasal rashad tapi si kourtney ni slalu kena bodoh2 dgn scott..even dengar sbelah scott ade suara pompuan pn,then dgr explantion scott,dia dh cair..dia syg sgt kot laki gampang tu..then i suke cara 3 org tu bertekak..even gaduh macam org gile xdela smp tarik2 rambut kan..maybe sbb masuk tv so coverline skit..btw,i love this series!!
*boy pn eran i yg tido kul 8pm sanggup tido lambat sbb tgk marathon ni..heheheh..

A.I said... [Reply to Comments]

a'ah..aku x paham!
kahhhhhhhhhhhhhh

KV said... [Reply to Comments]

me pun layan crita dorang. :)

Foxy Farah said... [Reply to Comments]

me me me me m! i was surprised cuz i tot dia tahu la dia mmg tgh buat anak.ni mcm one nite stand pastu terus life dia bertukar.hmmph.i hate scott.i just feel that she deserved someone much better.

ary said... [Reply to Comments]

Hehe alamak, I ingat I sorang je gila layan Kardashians nie. I suka tgk Khloe. Aggresive and no nonsense. Tapi mcm paling kesian ialah Kourtney lah.

Lagik satu, I am so againstttttttttttttttttttttttttttttt Scott!! Muka tak berperasaan ok.

Wah I plak emo tetiba :p

Dayah said... [Reply to Comments]

Salam Peej,
Dayah x pernah tgk series ni.. but from ur story.. hermm interesting..

Have to find out.. tq for sharing ^_^

hanidiyu said... [Reply to Comments]

aku !
p/s:kekadang aku cam kesian kat mak dorang..cam slalu di kutuk , dihina dan dikeji oleh anak2 dia yang bajet educated tuh... hehehhe

Anonymous said... [Reply to Comments]

ahhaha. u r lawak la peej. at ur first para, i tot u nih tengah angin kat sesapa jer yg jadi ur silent reader. u nih peej... wat gampar jew lebih...

i noe what u r tyring to say bout dis n3. u x suka dgn kapel yg not ready to hav a r/ship, n they take it for granted, rite?... hurmmm... male or sumtimes female are useless

MK said... [Reply to Comments]

ye - akak suka juer tgk citer kardashian ini. psl scott tu husband akak (ye akak paksa dia tgk sesama haha) tukar nama dia menjadik skote hahaha... (sekote) got it kan... luv ya peej!! keep on blogging!

Sue@Iza said... [Reply to Comments]

Peej, saye pun tgk gak, keeping up with the cardashian ngan kloe and kourtney take over miami (lebey kurg mcm tue la title).

scott memang hampeh. patut sule saje. tp kourt pun mcm obses, takleh buat ape.

ari tue tgk marathon die sampai nk muntah rasa.

ps:neway, 26th is still young. young at heart. hehehe, coz i'm one too.

julia said... [Reply to Comments]

i pun x ske kat scott tu! kourtney n scott xnampak macam tahan lama...hmmm
n i think he's just staying just cause kourtneys carrying his baby, n it looks 'good' on him

chics said... [Reply to Comments]

Aku sukaaa. Paling aku suka adalah Khloe sebab aku rasa dia punya character strong and no bullshit-bullshit

Otak Belacan said... [Reply to Comments]

*angkat tangan mid-way*

Aku suka channel E tu. Style network jugak. Skrg ada cerita baru tu kan pija. Yg apa mak and daughters from the elite family? [eh ye ke?] adalah aku nampak kat advert. Tu pun mesti gempak.

Tapi satu show yg aku tengok, mesti aku naik angin. Kat MTV. 16 and pregnant. Macam lanchauussssssss. *emo mode*

Penari.Gendut said... [Reply to Comments]

Honestly, aku tak pernah tengok series ni, hehe. Anyway, isu yang saya nak dipertengahkan (wah, ayat oral SPM) ialah kenapa perlu keep the baby if you're not ready.

I personally know couple yang sedemikian rupa; adik Don dan her BOYFRIEND yang baru kenal 5 bulan.

He impregnated her and they've (well, mainly SHE) decided to keep the baby. There r several main issues here:

1) They just met and r not LEGALLY bound (not married = no commitment = the lelaki boleh dump her sesuka hati tanpa campur tangan law)

2) She just got laid off. Him being the ONLY one working, akan mendatangkan pelbagai masalah, terutamanya DUIT.

3) They're ONLY 23 y/o. Budak hingusan lagi. Memang lah kita tengok omputeh ni walaupon umur kecik tapi perangai matang. That's not the case, diorg ni part part sex/sleeping around je matang, tapi part financial control, marriage maturity, semuanya tunggang langgang lagi.

4) BOTH of them are party animals/alcoholics. She only stops drinking because she's pregnant. Tapi aku boleh bet satu juta ringgit yang she'll go back to drinking once the baby's out.

I can see it oredy, they're not fit to become parents yet. The baby lah kesian nanti, akan di neglectkan, and honestly, I think they'd better off gugurkan kandungan before the baby develop (now kenot oredy, dah cukup sifat).

Long term baby sitter, will be Don's mother. Percayalah!

murnie sangat said... [Reply to Comments]

hi peej, nak mnyibuk jugak komen kat cni sbb kita suka sgt keeping up the kardashians.suka sgt ngan khloe sbb dia yg paling realistik kat umah tu..kourtney sengal sbb selalu maafkan scott.kim bijak sbb pandai pecah kod dgr voice msg org hehe..family diorg ni kelakar sbb suma gila2..

ah scott tu mmg layak kena tinggal je.buaya tembaga huh!

lily lotus said... [Reply to Comments]

tak tengok tapi boleh tangkaplah cara u story..

si G.E.D.I.K.S said... [Reply to Comments]

*angkat tangan*
SAYAAA~~~~

selalu layan kat youtube aje..

hmmm tp tu ah.. tp ade gosip cakap.. bukan scott bapak bdak tu..
ade sorang model Miami yang bapak baby tu..
tp tak taula..
beranak tu cam leh main2 je kan..

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

kadang2 ada benda tak terjangka berlaku camtu kn. kiranya baby tu tak terjangka lah haha. kite kalau balik shah alam kadang2 ada gak tgk series ni :]

peej said... [Reply to Comments]

salwa - tu la ..nampaknya ramai x suka scoot tu..haha


illa - kan..i mean if u're not ready..apesal kawin kan..jgn la..just because partner ajak kawin..terus on..xpun ikut trend..tu yg problem nye kot.


kurekure - hoh emosi nya ayat..haha..


luvmum - kan..best..tp tu la..x tau betul2 series dia hari apa n what time.


annasuejie - a ah ye..x terpikir lak aku sebab tu khlow cakap euuww sebab tu..bagus jugak pendapat kau..haha.
oh kim pun yummy..lg reggie itu lebihhhh yummy.. ;p


myprecious - sama la..org rumah ni pun bengang me n noy marathon..haha..tp x kisah..bukan selalu kita org tgk tv. n yes..kourtney tu rasanya ramai kot lelaki nak..apesal tah dia nak sgt scott tu.


moi - kan..n aku x rasa dia nampak loving..maybe dia stay pun sebab dorang ni glamour kot..so dia suka the spotlight.


ziana - kan..khloe tu mcm best gila..i mean dlm semua2 la kalau ikut perangai. tp tu la..kourtney pulak ketara buta kerana cinta..haha. tp walaupun rashad tu mcm harem..adalah kagum siap suruh org dtg rumah nak bg barang2 kemas..pilih je nak apa..kalau aku confirm pitam..haha


a.i - hahha..xpe..nanti aku buat entry yg kau senang paham.


k.v - nice..suka kan.

peej said... [Reply to Comments]

foxyfarah - kan..but i mean nampak sgt scott tu mmg nak pregnant kan kourt. sebab obviously dah la x guna protection..then apa jadah he came inside her kan..bencikkkk..wah matiklah mak emosi uollss..


ary - tp khloe n kourt kelakar kan..mcm i tgk hari tu dia buat hidung kourt jadi piggy..siap selotape..bengong gila..haha


dayah = oh sila la tgk..gila best ok.


hanidiyu - tp kira ok la lagi..aku tgk series apa tah..lg la..anak2 lelaki gila jahat siap main mercun dlm rumah la..bg mak bapak tergolek la..lg keji ok..ni main lawan2 mulut aje.


anon - tu pun ada jugak..kira bg msg yg tersirat la ni..harap org paham..sebab ramai yg x paham2 ni..


MK - hahha..bagus siap ajak laki tgk..selalu lelaki malas nak layan series2 mcm ni..tp betul emosi..sampai 'skote' nama dia..hahahhahaa..


sue - mmg young..tp kadang2 terasa jugak tua..mcm tiba2 terkejut..wah dah 26 ke..haha poyo kan.


julia - kan..mcm dia x ready for any commitment la aku rasa..serious kadang2 nak tepuk dahi kourt tu sebab apesal la bengong sgt.


chics - sama la..tp semua la aku suka..sebab masing2 ngan perangai masing..yg membuatkan series tu interesting utk di tgk.


nadh - ada ke..kat malaysia mcm xde je..maybe kat singapore aje kot...ke ada sebenarnye..aku je yg x tau ;p tp tah la..buat rancangan mcm tu..mcm bg galakan pulak kat budak2 kan..i mean masa kita 16..form 4..mmg rasa nak main2 aje kan..i mean mana terpikir nak tanggung anak ke apa..bodoh betul la.


alia - omg..i know..ni atleast 23 ok..aku ada je kawan2 yg umur 18=19 dah termengandung..seperti biasa melayu..nak cover..terus kasi kawin..sekali x sampai setahun or 2 thn dah cerai..then anak neglect..paling sedih dorang enjoy balik..yg jaga anak dorang ialah adik dorang yg baru darjah 5..like wtf. aku x paham la manusia2 begini..pastu xpe..kerja biasa2..gaji x cukup..last2 mmg ye..atok nenek yg jaga anak dia..nice. wah matiklah mak emo jugak uolls.

peej said... [Reply to Comments]

murnie - kan gila gempak boleh dgr voice mail orang..tp gila sedih if jadi khloe time tu..dah la semua org dgr..tp nasib dia kuat kan. dasar lelaki..kaburi mata org..bg diamond2..sekali pengote..herghhh..


lily lotus - :D lepas ni if ternampak ke apa..tgk la yea..org kata kat youtube punn ada..x sure pulak x pernah try.


si gediks - ye ke..yg mana? yg dia date tu ke..mcm x mungkin aje..model tu mcm italian kan..ni aku tgk pic baby mason sebijik muka2 bapak2 dia..haha


wani - tu la kan..benda nak jadik..tp yg dia pun still nak melayan why la kan.

iDA said... [Reply to Comments]

walaupun dah lambat tapi tetaaaaapp nk nyebok gak.. uhuhuh..

MG! hari tu nmpk kt E! jugaklah yang Scott kata, 'no diaper duty for me'.. hampeh tau dia tu.. dia tu cuma nk harapkan glamor ngan duit si kourt je.. teruk betul!!!

xsuka!

ok dah hbis.. bye..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...