Instagram : @peejburhan

benda simple.. buat apa kau torture diri kau sendiri?~


oh aku adalah demam sambil batuk teruk rasa mcm dada nak terkoyak.
so mmg x kuasa nak mengadap screen ni lama2.
sebab tu x rasa nak online or update blog.
so nanti2 la update entry bergambar.
buat entry biasa2 je dulu.

entry merupakan luahan perasaan.
dah lama x buat entry gaya begini.
selalu kalau yg berunsurkan luahan perasaan aku buat protected aje.
tapi korang kata..kalau aku down ke..apa ke..korang pun nak jugak tau kan.
so here it is.

ok peringatan. ini adalah blog.
blog adalah lebih kurang journal/diary cuma dia online.
obviously ni blog aku yg punya.
kalau x tau tu..nampak sangat otak korang tu ada something wrong somewhere. pergi check.

so memandangkan ni blog aku.
suka aku la nak letak apa pun dalam blog aku.
nak cerita apa pun.
aku nak letak gambar makan2 ke.
pergi club ke. pergi rumah orang kawin ke.
suka aku la kan. xkan la aku nak letak gambar kau pulak.
of coz la aku letak gambar aku n orang2 sekeliling aku.

kalau rasa2 bernanah mata tu tgk.
x payah la tgk.
kalau rasa nak koma baca blog aku..xyah la baca.
aku tau ayat ni cliche..tapi seriously..benda simple mcm tu pun x boleh handle ke.
aku simple..kalau aku rasa hidup aku sengsara n torture je baca certain blog ke apa.
dah xyah baca..buat apa kau nak sakitkan hati sendiri baca blog2 mcm tu kan.
so sama la mcm ni..blog aku ni bukan berilmiah ke apa.
so kalau kau rasa2..teruk sgt effect dia..xyah baca.

serious la aku rasa aku ni life xde apa.
xde apa nak dibanggakan pun. sampai kau nak kata aku ego ke apa.
bg sikit entry nak aku ala2 ego tu..aku nak tgk jugak.
tapi..xde life pun..aku happy je.
i still live my life to the fullest...fullest cara aku la kan.
tapi kesian la..aku yg tah apa2 ni pun kau nak sakit hati kan.
maknanya kau punya life lg pathetic la kot.
kesian...

aku x pernah paksa korang baca blog ni kan.
pernah ke aku ugut pegang pisau sambil cakap, ' baca blog aku..x baca aku bunuh'..pernah??
x kan..so kalau rasa baca blog aku ni 'memalukan' kaum keluarga kau. then x payah la baca.
aku rasa kalau aku jadi kau..aku lagi malu ngan diri sendiri kot.
sebab..apa ke xde kerja sangat aku ni baca blog budak2.
tapi yang kelakarnya..hari2 mau baca kan.
maknanya addictive jugak la blog ni kan.

nway. lagi satu.
kalau rasa mentality kau xleh handle life aku yg macam ni.
yang makan mewah2, clubbing, sexy2 ke apa.
then x payah baca..byk lagi blog keagamaan kat luar tu.
yg suit lifestyle kau. at least kau claim mcm tu la kan.
tp aku doubt kau tu keagamaan sgt.

tapi yang pasti..sebelum rasa nak tegur orang..pastikan diri kau tu betul dulu.
kalau setakat kau pun sembahyang lubang2. x pun tah2 sembahyang pun x.
dok situ diam2. jangan banyak bersuara.
x pun setakat sembahyang bagai nak rak..tapi still pakai x tutup aurat pun x guna.
so sila betulkan akhlak anda sebelum nak betulkan akhlak aku ke apa ye.
ok la..aku tau la benda bagus tu.
but do i look like i give a fuck??
no, i dont give a fuck.
yeeeee...ini ayat berbaur ego...

ikutkan banyak je lagi aku nak type.
tapi nanti x pasal orang2 lain yg x bersalah koma baca entry merempan macam ni.
plus susah layan orang mentality macam ni.
cakap pun tarak guna.
sedap kalau bagi bitch slap aje. x pun kasi starlight kat dahi.
x pun nak lg senang..siapa makan cili dia terasa pedas kan...so sebelum kena bitch slap or starlight...korang lempang je la muka korang sendiri.
sebab ternyata kebodohan dan sifat busuk hati kau..n hasutan syaitan tu sikit pun x bawak kebaikan.
ni aku nak sepak muka aku laju2 jugak ni, sebab aku pun jadi bodoh buat entry ni layan mentality kau yg low tu.

adios.
oh terima kasih sebab baca blog aku n sibuk amik tau life aku.
promote la sekali blog ni yea.
mana tau makin tinggi hits.
thanks bitch.

34 Comments:

F A R Y N said... [Reply to Comments]

jangan lupa soh diorang klik nuffnang ko banyak2..bila dpt duit riban2,ko bawak je diorg pi mkn sedap2...


amacam peej? ada rasa nak lempang aku tak ngan komen mcm ni?hehehehe

Q said... [Reply to Comments]

Sabar Peej..saya pon tak faham kalau ada owang yang begitew. Mgkn dia puas hati kalau dpat sakitkan hati owang lain. Anyway..take care semoga cepat semboh k.

nasaoji said... [Reply to Comments]

huurrmm..manusia ghupe itu, d mana2 jer...tu nama busy body..tak leh tgk kt senang..n yesss...ko senang n bahagia d mata mereka itu, tu sb mereka itu tak senang duduk lak.. ;)

JiEjAh_DeEn said... [Reply to Comments]

manusia ni ada mcm² spesis kan?
ada yg x reti nak duk diam² kot , tu sbb ada je bende yg x kena..

lempang ajekkkk hehhe

ina mail said... [Reply to Comments]

buat bodoh je.janji tak mintak duit dorang pun.

Dayah said... [Reply to Comments]

Salam Peej,
Sabar yer, marah benar ni..
Org tu x suka tak yah la byk bunyi kan.. Bersabar je Peej, mulut kata x suka tapi mesti dia rindu nak bca blog peej selalukan.
Manusia oohh manusia..

Mama_Nofal said... [Reply to Comments]

pe kata ko mempublish link blog org yg membizi body sgt tu..bole aku starlight brsama2..x paham betoi..get ur own life la..muntah ijo kat makhluk camni..kepoh lak kondem2 life org, eeeeiii x suka x suka...tp aku suka peeja ehh blog peeja

(lahaii..masuk google a/c lak..blog da x hapdate setaun berlaluuuu)

Mommy Delta said... [Reply to Comments]

Wuhuuuuu. Suka posting kali ni. Salah seorang mangsa kepada pengomen yang suka mengata bebukan di blog. Menyampah gila, sukahati kita la nak blog apa. Tapi paling anjingan sekali bila dia balas,

"Kalau tak boleh terima komen orang, tak payah blog"

Perghhh macam shilake aje rasanya. And all this while I thought my own damn blog is my sanctuary for me to say anything that I want.

Sapa suruh baca kan? Hehehe. Good job babe!

ps: Setakat ni mau tutup dulu my blog sehingga selamat menikah. Malas nak sakit kepala lelebih.

ZIANA ♥ FARREL said... [Reply to Comments]

rilex peej...u cool gurl!!
P/S : mmg xsuke bitch yang perasan alim..kengkonon dia la makhluk tuhan yang paling baik..yg kite ni K.O. la kengkononyer..chet!

Mrs.R @ Emi said... [Reply to Comments]

owh peeja...sy suka sgt blog awak...so, sila abaikan mereka2 yg sengal ituuuu...

biasala..blogger pon cam artis weh..ada yg suka ada yg x :)

ai said... [Reply to Comments]

Aku tetap nk baca gak! keputusan adalah muktamad! lalalalalalala

nway, cepat2 sembuh & kembali sihat k.. leb ur ( . )( . ) always!

Shikhin Ishak said... [Reply to Comments]

peej,lempang je barang sekali dua..reti tak dia diam..waah aku lak emo..

chics said... [Reply to Comments]

Hi Peej, jom makan mewah sambil pakai bikini [apa motif pun aku tatau]

Cheyyyy, seriesly aku pon benci orang self righteous ni. Nak-nak yang aku tau prangai leboh kurang macam aku tapi bila cakappp fuhhh kaulah hebat bagai. Aku hanyalah cacing di persisiran.

Ceh.

linda said... [Reply to Comments]

fedulik kan dorang pija... ramai lagi yg suker baca blog u... trust me!

Ceera said... [Reply to Comments]

masih ada ka orang kutuk2 ko.. sabar ajer la..

dorang kan gilos..

everybodynme said... [Reply to Comments]

Ah~~~ Sungguh betul kata2mu itu... P mampos la ngan org2 yg mcm tuh.. Wah emo plak.. kikiki~~ Aku suker jerk blog kamu.. Sangat2 suke... Peace!!

lilRed Farah said... [Reply to Comments]

aku masuk sini hari hari nak crik gambar bogel. akula yg selalu gugel isap tets tu... sbb aku nak tets slap sket kat muke2 org bangang yg mulut bunyik lebih dr ayam berak nih. tampal sket taik ayam tu kat dahi tgk senyap ke tak. PENYIBUK!

Anonymous. said... [Reply to Comments]

i still love your blog no matter what. life you memang simple, maybe that's why kot i suka baca, sebab blog ni lite and easy je hehe.

~farahsyeefa~ said... [Reply to Comments]

teruskan memblog peej, saya sokaa blog u :)
sebenornye dia kutuk sebab blog u best blog die tak best kot....
i bet dia peminat setia blog u tp malu nk ckp...hihi

Tina Banana said... [Reply to Comments]

bravo bebeh!!!

haaa, amik setepek kena tang hidung tu.. sapa suh sibuk2 hal org.. dah la baca blog org, pastu nak criticize.. mcm la ko bagus sgt!

aku suka entry ni.. sbb aku amarah gak bila tau citer tu.. ggrrrr...

jom la peej, kita makan mewah malam ni.. tapi kita bayar pakai duit sendiri kan, tak kikis duit sapa-sapa.. tak gitu? ;P

ceritacherita said... [Reply to Comments]

kutuk mengutuk ni mmg tak de kesudahan kan, aku pun baru kena kutuk kat blog. my advise just ignore je. lagi ignore lagi diorng sakit hati.

syazana said... [Reply to Comments]

gilo ke apa diaorg....i bc siap guling2 gelak...peej blog u ni dh macam terapi minda i ok...abaikan je diaorg...

mYpRecious said... [Reply to Comments]

blog peej lepaq je bile bace.. dah le kelakau.. rase teringin nak jumpe peej in real life.. mesti u ni funny org nye kan..
so, abaikan je mereka yg mengutuk peej itu..

cett.. mcm dh bgus sgt je kan dorang tuuh..

Anonymous said... [Reply to Comments]

kot yer pun bahasa mcm keturunan yg x de adab jer..padanla kena kutuk

Foxy Farah said... [Reply to Comments]

muahahha.amik sejibik.dorang rasa dorang terbaek kot.esp dlm dunia blogging.tapi sebenarnya diorang yg terlebih retard.ko nak makan apa, nak cakap apa suka hati kau lah.dia sebok pehal kan.fedulikk je.janji u happy.

NenekPenne said... [Reply to Comments]

i bukan nak dapatkan geng ker apa..
tapi i suka blog u... tak perlah at least tak ada pembohongan berlaku dalam hidup...dan tak hipokrit

pada yang nak baca tu bacalah...
tak suka baca jangan baca
hidup ni tak sama

ps: i penah kena mcm ni... penah sentap kat blog...ha ha ha...

hasliyah said... [Reply to Comments]

ehhehe..manusia memang bengong...tak kena mengena dgn diri pun jadi masalah...anyway..peej...ko pedulikkan ajer laa.....heheh...manusia dinilai oleh Allah dari hati...semayang kalu dlm hati nak menunjuk baikkk..tak diterima okkk...pakai tudung sbb hati nak ikut fesyennn..pun tak aci ok...

allow me to share...hati yang baik atau kind heart...KIND is being defined by an act without logical end...if u do things (Good) without able to find reason doing it..u being kind..which very rare to find..manusia slalu ada muslihat okkk...hahah....

sorry peej..panjangg siott komen..terlampau ker?..sori

Beautiful Disaster said... [Reply to Comments]

aku pun kekadang tak paham kejadah apa yang diorang ni nak sakit hati sangat bila baca blog orang lain. aku rasa dia ada penyakit busuk hati. sikit-sikit nak sakit hati dengan life orang.

get a life!

sabar yer peej.

si G.E.D.I.K.S said... [Reply to Comments]

yang gune anonymous pastu komen ala2 mak hajah alim ni yang menyampah ni..

nak berdakwah pun kena la ikut care die..

takde dlm islam pun ckp kite boleh kutuk-kutuk maki caci org lain pun..

mmg cetek ilmu betul!

Marina Monroe said... [Reply to Comments]

Helloooo!!! Anonymous kat atas tuh!!
Keturunan jgan cuit yer, biadap kau!!! Agak nya keturunan kau mental LOW CLASS!!

peej said... [Reply to Comments]

faryn - xde la..aku suka aje. kan nanti boleh bwk dorang mkn mewah2. kesian kat dorang tu.


q - penat jugak asyik sabar aje..sekali sekala kena sembur jugak manusia2 mcm ni.


nasaoji - tu la..hati orang2 mcm tu penuh kebencian kot..sebab tu dia rasa hidup dia x cukup aje..tu yg xleh tgk org lebih.


jiejah - tp kadang2 orang mcm x worth our time.


ina mail - tp org tu feeling mcm kita org bersuka ria ni x pakai duit sendiri..bagaimanakah itu.


dayah - tu la pasal. paling x menahan entry dpd zaman blog lama pun dia ingat uolls..paling la peminat setia yg denial kan.


mama_nofal - entah la org2 mcm ni blogger ke x..kalau x dah lama aku tepek link sekali. ni semua jenis2 spesis cakap je pung pang..tapi nan ado kau tau.


mommy delta - problem is aku boleh je terima kritikan. tp aku menyampah orang yg cakap lebih tu..hidup dia lg pathetic. so ni entry ala2 nak bg sedar lite2 ni.


ziana - tau xpe..paling x thn mengaku diri keagamaan tapi silap2 sembahyang pun x.


mrs r - penat dah asyik abaikan. sekali sekala kena bg dorang ingat sikit. tu la problemnya..blogger bukan artis..dorang manusia biasa yg ada online diary aje. tp jadi problem bila wujudnya reader yg sakit jiwa mcm ni.

peej said... [Reply to Comments]

ai - see..bagus..cuba kalau dorang baca blog n amik ringan mcm ni kan..xde la dorang sakit jiwa kan.. i lebiu too..


shikhin - tu la..kalau betul2 dpt tu best kan. kalau depan muka sedap jugak kan.


chics - hahha..mmg lawak komen kau. tiba2 bikini kan. nak lg best xyah pakai apa2 terus kan..tp nanti semua stroke pulak tgk gambar bogel aku kan..haha.
benci kan...padahal aku tau la kau tu mcm mana kan..lg mau mengaku bagus2. *muntahhhhhh*


linda - terima kasih..i know..tp bg sikit smash kat muka manusia mcm ni best..dah suka sgt baca blog aku kan..amik kau baca entry ni..


ceera - tu la..tp nak kutuk xde modal..tiba2 x suka aku sebab aku ego..padahal aku kenal dia pun x.


everybodynme - thank u bebeh.


lilred - ye ke..lain kali cakap terus..xyah susah2 kau tunggu..aku terus email gambar bogel aku..kau sure kau dah bersedia?? hahaha. paling x tahan org mcm ni ckp belakang berani la.. dtg sini ckp depan aku please.


anonymous. - tu la yg kelakar tu..aku rasa life aku paling la simple..barang pun cheap sale je semua..tu pun org nak sakit jiwa..tp tu la..maybe life dorang lg teruk la kot.


farahsyeefa - tu la..rasanya addicted ngan blog ni..tp xnak mengaku aje. pastu sendiri sakit jiwa baca..tah apa2.


tina - hahaha..lepas kita makan mewah2..kita amik video yg menunjukkan kita keluarkan duit dpd purse masing2. baru puas hati kan.

peej said... [Reply to Comments]

cherita - ikutkan ni satu dlm sepuluh ok. maknanya dah sembilan benda2 mcm ni aku ignore. kadang2 layan orang mentality mcm ni best jugak. utk bahan amusement sendiri.


syazana - tu la..maybe orang yg sakit hati tu ..hati dia mmg dah hitam kot..penuh hasad dengki ke apa.


myprecious - tu la pasal. dorang rasa bagus la kot..tu problem manusia2 yg x suka cermin diri. maybe umah dia xde cermin kot.


anon - i rather be keturunan xde adap dpd jadi keturunan rasa diri best tapi sebenarnye nan ado. nway welcome back. addicted ke baca blog ni kak? kali ni sampai nak tgglkan komen.


foxy farah- sedih kot tgk kita org makan 'mewah' tapi dorang x merasa. kalau aku kaya raya..boleh aku buat hari makan mewah2 tuk org2 mcm ni. so xde la dorang terasa hati sgt kan. haha mcm cibais je aku ni kan.


penne - mmg ada golongan yg dia x suka tp dia baca jugak..sebab nak torture diri sendiri. tapi aku bengang tiba2 kaitkan aku kat problem yg xde kena mengena ngan aku. x pasal nama aku masuk sama. tu aku bengang la.


hasliyah - mmg macam2 manusia dlm dunia ini. aku ikutkan mmg malas layan. tp cuma aku rasa kali ni agak melampau. sbb tu aku buat entry ni. selalu aku prefer diam aje. entah la..kadang2 mmg buang masa layan org mcm ni. sebab dorang bukan paham bahasa pun.


beautiful disaster - tu la..sebenarnye dlm hidup ni xde yg perfect..semua sama aje..even kau x kaya pun..kalau kau hidup bersyukur n terima seadanya..still akan rasa bahagia aje. ni sebab ada rasa x kena sana sini tu la..hati jadi x senang kot.


mama - hahha..matiklah amukan puaka dpd mak naga..bawak bersabar ye makcik.

peej said... [Reply to Comments]

gediks - kelakar kan. selalu anon ni yg suka bg pendapat lebih2. kalau dah byk sgt pendapat n idea..guna la nama sendiri. maybe if bernas org boleh quote. ni x. nak jugak main nyorok2.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...