Instagram : @peejburhan

aku benci tv series..sebab nanti rasa terikat sbb nak tau sampai ending~

malam semalam susah nak tido.
dah la kena halau dgn noy dpd bilik.
sebab dia dah menyangkit demam dpd aku ;p
so x boleh bukak a/c...aku masuk bukak kipas no 3 pun kena marah.
so tido la kat depan ni...tp xleh tido..so kasi online.
since sangap x tau nak online apa.
aku pikir nak layan tv3.com.my.

hari tu aku ada tgk cerita tower 13.
tgk half aje..x tau apa ending dia.
so konon nak sambung la..
sebab aku x suka tgk cerita x tau ending.
plus aku x suka tanya orang..aku suka nak tgk sendiri.

so masa tgk tu..ada sedikit rasa takut la..
maybe sebab tgk sorang2 n malam2 gelap2..so benda bangang pun rasa mcm takut aje.
tapi serious la apa kejadah punya bodoh la cerita hantu melayu sekarang kan.
i mean kot ye pun..buat la hantu2 munasabah sikit.
aku x sure adakah cerita ini kelihatan bengong sebab hantu dia bengong ke.
atau maybe dia ambik pelakon2 yg xde nama berlakon..
so hasil hantu pun mcm bangang.
apakah tgh menjadi hantu nak menakutkan orang ..hantu black metal boleh berpepatah ok, 'Sepandai2 tupai melompat..akhirnya jatuh ke tanah jua'
kalau hantu tu zaman lama2 punya logik la kot.
ni hantu black metal..mcm lawak la aku rasa.

so masa tgk aku terasa apakah bodoh aku tgk cerita ni.
i mean cerita dia mmg dah bengong2 aje.
tp aku jugak membodohkan diri tgk jugak..haha.
problem sebab aku nak tau ending..so kena sabar je la tgk.

so far aku sekarang takde la ikut apa2 cerita..
x sanggup weyh..rasa terikat nak kena melekat depan tv bila sampai masa2 tertentu.
last cerita aku ikut kat tv sindarella kot. dah berapa lama tu.
tu ok la lagi..seminggu sekali je kan.
zaman aku ikut cerita2 venezuela ke apa dulu lg parah.
hari2 kan.
bila keluar pun..mesti bila time dia aje nak balik..x sanggup nak tertinggal episode ok.
plus dulu lg la..mana ada boleh tgk kat website ke apa kan..semua kena tgk kat tv aje.

sekarang aku ni addicted gossip girl aje
menyesal aku tgk dulu tau.
masa mula2 tgk ok la jugak.
sebab noy blk kuwait aje dah ada 2 season..amik kau aku tgk 1 hari je kot abis semua..sengkang mata.
sekarang je seksa kena tggu everyweek untuk download new episode.
tp selalu noy la download..aku tumpang tgk aje.
oh ni perlu special entry..nanti if rajin or ingat aku buat entry khas.

oh whats the fuss about nur kasih eyh?
semua dok cerita pasal tu je dulu.
then masa finale..semua la kecoh2 nak tgk.
best sgt ke?
adakah worth utk aku tgk.
sebab aku tgk ada episode dia kat tv3.com.my ni.

hoh seriously tgk tv series adalah penat kan.
i mean nak kena ikut n all..
aku dulu suka c.s.i..sebab dia jenis every episode mesti akan selesai kes.
sekarang je c.s.i. gedik nak sambung2 pulak..x pun jenis perbunuhan yg berkait..
kepala hotak betul..mencik aku tau.

ok aku dah melalut2 ni.
ok nak continue memperbodohkan diri tgk tower 13 ni.
ta-ta

*1 episode later - ok i gave up. x hingin aku nak tgk lg la episode seterusnya..makin merepek cerita ni. tiba2 hantu peti la pulak..kau gila ke. xpe la..xtau ending pun xpe la.

11 Comments:

~farahsyeefa~ said... [Reply to Comments]

kalau dh layan dari awal mesti nak tau ending dia apa kan...mcm nurkasih tu tak png tgk pun tp suma kata best...hihi.
lama gak tak tgk csi, tp memg soka la tgk derang siasat, sedetail bulu pun derang siasat...at the end tak sangka pun itu pembunuhnya...hihi.
masa zaman skolah dulu addicted dgn telenovela mis tres hermanas dgn pangako saya...peej ingat tak?
rindu la nk tgk balik..

(terpanjang lak, sori ek)

ZIANA ♥ FARREL said... [Reply to Comments]

sume org dok gile ngan NurKasih..i xpnah tgk pn..dn xberminat pn nak tgk sbb not my type punye citela...tah ape2..siap ade kat fb quiz nurkasih..aiyoh!!!

suezensuzanna said... [Reply to Comments]

hahahahhh...hantu peti pun hantu gak:)...hehehe

shuweet said... [Reply to Comments]

sebab malas nak terikat la aku skang ni dah tak tengok tv pun..hihihi..yang aku follow juz desperate housewife jek..season 1 to 5

NenekPenne said... [Reply to Comments]

i kalau tengok pun, starting and ending... tengah2 citer tak berapa nak tengok

lagi haru kan bila ikuti tak penah miss, sekali tengok ending mcm haram...uwaaaa menyesal tengok...

nur kasih hari tu pun tak tengok endingnya cemana..mcm tak sexcited gitu.. tapi biasalah kan, semuanya happy ending... clap clap clap kat pengarah....

Dils said... [Reply to Comments]

aku adalah sangat suke tv series. aku rase aku ikut lebih 10 kut (lebih 10 ni cerita-cerita yg aku donlod termasuk la gossip girl). gile. tak termasuk japanese drama lagi.

tapi gossip girl macam kureng sikit best season ni. nak tengok jugak your opinion on gossip girl.

BeN`z said... [Reply to Comments]

wooooohhhh! aku lagi lah xde tv yer. memang amat pemalas nak melayan citer online ke hapa.
taapiiiiiiiiiiiiii... disebabkan ofismet aku ada load citer nur kasih tu. maka aku tertenguk.

ok, adalah tidak rugi kau tenguk nur kasih. lagipun episod x banyak sangat. 26 je. boleh layan sehari dua. ni drama melayu yg aku sanggup tenguk selepas beberapa taun x kesah psl drama melayu.

maka, aku vote ko utk tenguk drama tu. hahahaaa!


*feeling nur amina tetiba*

Tina Banana said... [Reply to Comments]

babe,

i penah tgk nur kasih 2-3 kali kot.. boleh tahan best la..pastu pelakon dia sapa ntah mcm hensem kauu.. jantannn gitu.. me likey!!! hehe

but aku takleh terikat ngan citer-citer mcm ni.. sebab nanti, nak buat apa-apa serba tak kena.. nak melekat dpn tv je..heheh

peej said... [Reply to Comments]

farahsyeefa - oh tau..tu antara yg ikut la..dah la hari2 kan..x pasal2 x kemana sebab xnak ketinggalan episode..huhu..


ziana - tu la..tp mana tau best ke..so mcm teringin jugak la nak tgk.


suezen - hohoho tu la pasal..tp serious hantu peti dia merepek..mcm apakah hantu peti.


shuweet - ok la tu..penat jugak nak ikut tu..dah sampai season 5.


penne - loh x best la macam tu..tgh2 tu yg byk pancaroba kan..buatkan lg nak tgk..n tgk. oh benci jugak kepada series yg dah ikut berseason2..tetiba ending mcm harem..mmg kurang ajar.


dils - hoih gila byk..rajin pulak tu download..aku mmg byk cerita suka..tp part nak download tu mmg gila malas.


benz - wokezz..ade masa n tahap kerajinan membuak2..aku tgk nanti. :D


tina - bengong kau..tgk jantans je kerjanya..tp aku pun suka je..kalau x handsome kurang stim nak tgk.

Intan Noorazlina said... [Reply to Comments]

i nak gelak je... kelakar la uni... tp mmg tv series boring... penat nak tgu.. plus i never give a damn to ingat bila series tu on air... excpt for CSI..huhuhu... kalu dulu2 tu X-files la... sblm jd muvie... bila dah jadi muvie terus tak best... huhuuhu

~NuRa_Boutique~ said... [Reply to Comments]

mmg kalau dah mulakan mmg susah nak berhenti, kalau setakat 2,3 episod tak apa nie dah melarat sampai 20 la 30 la... adohai... huhuhu, kan senag buat je muvie kan, tak yah tunggu2.. huhuhu

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...