Instagram : @peejburhan

aku benci nak jawab soalan bangang..adakah ok kalau jawab ngan jawapan bangang jugak?

oh hari tu kan ada entry
pasal betapa aku tension nak pergi wedding.
tension sebab nak melayan soalan2..' kau bila lagi?'
like wtf.

so hari tu ada la lepak with few friends.
yg jugak tension ngan soalan2 ni.
selalu if orang tanya..aku akan jawab. 'bf pun xde.'
x pun..'xpe..tunggu kau kawin dulu'
which is kindda boring.
i mean semua orang akan jawab macam tu kan..

thats when we came up with jawapan yg hope so orang xkan berani tanya lagi.
oh mereka2 ini pernah try ok.

1 : i hate it when people asking when is my turn.
me : sama la.
1 : next time people ask. i will just say. im gay. guess u have to wait until its legal here.
me : hahaha.. nice..mesti best.. tp if a girl? nak cakap apa? im lesbian?
1 : ok apa.
2 : yeah..say..saya x suka lelaki makcik. saya lesbian.
me : x best la...
2 : oh maybe u can say. u dont like to stick to one k*te. u suka boleh pilih2.
1 : hahaha..thats a good one.
me : haha..best jugak kan. oh imagine if makcik2 yg tanya..n i jawab macam tu.
2 : hahahha..
me : terus makcik tu heart attack,' Allah Kassim' (mcm cerita ibu mertuaku)
2 : mesti lepas tu makcik tu x berani tanya dah.
me : kan kan..nice..nanti nak try la..cea macam berani aje.


haha..lawak kan.
i mean kalau la betul2 berani nak jawab macam tu.
kan best.
confirm lepas tu xde orang nak tanya aku dah.
puas hati.
tapi kegilaan apakah tiba2 nak jawab macam tu kan.
nanti xde pulak adegan makcik2 yang , ' berkenan tgk budak tu..elok buat menantu'
ngehh..matiklah berangan.

sesiapa kat sini yang ada jawapan best2 nak bg aku.??
jawapan yg membuatkan orang serik nak tanya aku dah.
come on..give it to me..
i have a lot of wedding to attend to.
n trust me..mesti berpuluh2 soalan ini akan keluar. shitttttt!!!!







17 Comments:

~farahsyeefa~ said... [Reply to Comments]

funny la peej :)

penah baca dialog katun
bila org tny bila nak kawen..
dia jawab
"jodoh saya belum lahir ke dunia kot..."
hihi....tp yang ditanya ni ala-ala pakcik tua la...

ZIANA ♥ FARREL said... [Reply to Comments]

betul gak kan?xkan nak bgtau i lesbian..mampos makcik tu..erm..u tryla cakap......wargh!!i pn xdptla tolong u peej...tp klu lazer sgt mulut org tu dulu2 i selalu cakap.."suke aku la nak kawin bile..bukan aku mintak duit ko!"boleh ke??hehehhe

iman_qaisara said... [Reply to Comments]

peej..

dulu kn aku pun kena tanye soalan2 cilakak cmni gak.. selalu bebeno... smpi aku fobia nk blk kg.. serius..

last2 aku jwb..

jodoh tu kn rahsia Tuhan.. klu nk tau sape, dan ble jodoh sy sampi... tanye la Tuhan..

haaa kauuuuuu... hambikk...
trus makcik kepoci kg aku trdiam trkaku...

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

herghhhhhhhhhhhhhhhhhh sejak aku balik kan.... soalan tu la yg selalu org tanye... meluat!

so i usually end up jawab begini:
(regardless makcikke tok ke nenek ke... aku pedulik hapa!)
1. pakwe mat salleh uk tak nak convert. so takkan saya nak convert plak kan?

2. tanye banyak2 ni nak tolong sponsor ke? kalau sponsor, esok pon buleyh!

bahahhahahha. usually bile tang mat salleh tu org terkebil2 sket la. bab sponsor tu org akan ckp...alaa apak ko kaya la n whatsoever... dgn senang nye aku reply, bapak saya pon tak tanye bile nak kawen. tu tandanye ie tak nak sponsor.

teeehehhehehehehhehe

Mimy Hamid said... [Reply to Comments]

peej, ko jawab la macam aku pernah jawab..."makcik, saya memilih makcik"..huuh

shiela said... [Reply to Comments]

aku selalu jawab.."ahh nnti la..suh adik2 kawen dulu"..takpun jawab..zaman skrg org kewen lambat2..bnyk bende lg nak catch up selain kawen..xde mende lainnn ke..kawen kawen kawen..ok, aku teremo..heh heh..bye

saudah said... [Reply to Comments]

dulu i jawab lepas raya..bila ada sambungan like "bila?" just answer tak sure lagi..

if not pun jawab "soon", mana tau time tu pintu doa terbuka, then tau-tau aje ur turn..

hope it helps.

p/s: i was in ur situation. now soalan fave for me is "bila nak ada anak?"

Along said... [Reply to Comments]

try this --

A: weh ko bila lagi?
B: lah, ko x dpt kad aku ke?
A: kad? xde pun weh? bila weh?
B: xdpt tu xde aa. aku mmg xajak ko kot.

haha it worked with me, every time!

Bitter Sweet said... [Reply to Comments]

betul3..dulu ms akak tak kawen lagi, meluat dgn soalan2 bangang camtu sbb time tu semua kekawan ku sudah kawen

skrg ni bila dah kawen, datang pulak soalan ko bila nak ada anak? duhh!!

sebuk la diorang nih kan..bosan2, tgk aku hidup bahagia tak boleh ke..hish

* hye, sy singgah dari blog alia :D

F A R Y N said... [Reply to Comments]

ko kena berguru ngan ayah aku weih...

http://sukaconteng.blogspot.com/2009/10/jangan-pernah-selingkuh.html

-eLyNhere- said... [Reply to Comments]

oh, saye tau! dah try gune alsan ni, dan menjadik la. org2 kepochi tu akan senyap, dan tak tanye langsung dah pastu!

bile dorg tanye, "ko bile lgi?"
sile jwp, "jodoh blom sampai lagi. soal jodoh pertemuan ni kan keje Allah. ade kang, ade la. xde lagi nak wat camne.. "

pastu klu dorg kate, "ko memilih sgt ni kot.. "
sile jwp, "tak la. ko ade calon ke utk aku? klu takde sile diam ye"


berkesan babe. sile la cube. dorg mcm terus mls nak tanye pape dah. hikhik.

Dark @ng3L said... [Reply to Comments]

kazen aku penah tolong aku jawapkan...sebab soklan tu ditujukan kat kitorang..

"susah kiotrang nie..orang ramai sgt nk..pilih a..b nangis...pilih b..c nk bunuh diri.."

tp abg sepupu aku ni mmg rock sket..buat muke selambe jerk ckp cani ngan makcik mane ntah..

aQieYa said... [Reply to Comments]

kalau saya saya cakap; kawin? ujung tahun... tapi tahun bila tak tau lagi...

atau pon... lepas raya, tapi raya apa taktau lagi... raya cina ke raya india ke raya melayu ke

souled_oUt said... [Reply to Comments]

hahahaa.. i like Along's and dark angel's answer. boleh dipraktikkan nihhh.. thanks for the tips...

JLaa KiMStER said... [Reply to Comments]

kekeke..

kelaka la bila baca those replies kt atas tu

once i've read someone's status on ym kalau x silap:

makcik: kawan2 ko semua dh dh kawen, ko bile lagi

si gadis: kawan2 makcik semua dh mati..makcik bila lagi..

cheers

p/s: lame x mengomen kt sini

Ita Shadila said... [Reply to Comments]

weih, aku dulu penah gak dpt soklan ni.. pas kawen dpt soklan bila nak ada anak pulak.. *bosan*

tp aku penah jawab kat satu makcik ni..

dia tanya "awak nih bila lagi nak kawen" aku jawab "x tau la makcik, jodoh di tangan tuhan.. makcik tau ke bila makcik nak mati?"

terus makcik tuh diam n aku kene marah dgn mak aku sbb mulut celupar.. lantakla, kepoci jer lebeh..

Q said... [Reply to Comments]

Oops..soklan berbiser..huhuhu tapi thankslah kek semua sebab me dah dapat banyak info tentang cemane nak tepis2 soklan2 cengineh..wow..Makcik/pakcik/cik/puan/tuan... siap aaaa

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...