Instagram : @peejburhan

surrogates~

been wanting to watch this movie.
tapi bila nak tgk movie je noy tak nak.
sebab dia x suka cerita banyak fikir.
so tak dapat la tengok.

but semalam managed to watch this movie in dvd.
oh i love it.
always been a fan of futuristic movies.
daripada zaman back to future 2.
suka gila tengok skate board terbang2.
kereta terbang.
then waiter pun pakai tv aje.
then ingat lagi dia nak masak pizza.
letak pizza kecik besar tangan.
masak 2 saat terus jadi pizza biasa.
gila best. suka.

then tahun berapa tah.
ada cerita 5th element.
pun suka gila.
siap bukak tingkap ada kapal jual chinese food.
n of coz baju2 semua lawa.
ada mc d semua. best lah.
x berapa ingat sangat la cerita dia.
tapi memang suka la.
dulu ada vcd. ntah mana pergi.

nway sama macam cerita surrogates ni.
something different.
bukan cerita gempak2 pasal kereta terbang ke what so ever.
tapi pasal robots.
oh cerita adalah ringan, so tak de lah susah paham or anything.

konon in future.
semua nya pakai surrogates ni.
dia macam robot tapi sebijik macam manusia.
kita just dok rumah aje.
xyah bergerak apa. surrogates kita yang buat segala urusan.
kerja kita dok rumah aje jadi operator surrogates tu.

oh suka, mostly orang akan pakai diri sendiri la.
tp let saya he/she is 50 years old.
tp surrogates dia pakai masa umur dia 30s macam tu.
padahal kat rumah. sekor2 dah tua.
macam syiok kan.

of coz orang2 kaya ada more than one surrogates.
ada black la, budak la, perempuan sexy la.
damn..kalau betul benda ni wujud pun payah jugak kan.
i mean kalau kau xde duit. mana nak mampu pakai benda tu.

yang x best pulak.
manusia jadi malas.
x buat apa dah.dok bilik aje.
xde interaksi langsung ngan dunia luar.
bukan dunia luar aje. tapi dunia rumah pun.
semua surrogates je buat.
entah la..maybe la kot seronok.

wah aku ni ye-ye berangan.
macam la benda tu wujud kan.
but its quite interesting la.
but of coz bila lama2 tengok kau akan rasa takut.
i mean if benda2 macam tu wujuj betul2.
let say la surrogates aku dah expire ke.
x mampu nak beli lain. terpaksa jugak hadapi dunia luar.
so akan menjadi perak n x comfortable sebab sekeling 99% adalah surrogates.
scary kan.

but seriously i love the movie.
x rugi tengok. siapa belum tengok, silalah tengok.
i think its quite original la.
i mean the movie. xde la macam ciplak2 idea daripada cerita lain.
saya bagi 5 bintang utk cerita ini :D

p/s : hmm...tiba2 terasa nak tgk back to future 2 & fifth element. mana mau carik?

8 Comments:

Fikri said... [Reply to Comments]
This comment has been removed by the author.
NenekPenne said... [Reply to Comments]

walaupun u tak tanya, i just nak inform..

i love 5th elements tooo.... best!!! .... nak pulak Milla Javovich yang berlakon...

pearl'E.J said... [Reply to Comments]

kalau laa betul2 wujud benda ni, habis ler kita kan.. makin cepat mati la kot.. hehehe.. yer laaa, asyik duduk aja kan, makan duduk makan tido makan goyang kaki. kiranya tak berpeluh langsung la kita ni kann... x der langsung nk buat kerja apa2 pun kan...

ayangasma said... [Reply to Comments]

hi! i bkn nk komen psl 'tis entry. i cuma nk gitau i suka sgt bc ur blog sbb enjoy. stiap kl i bc blog u, i mesti tersengih/ketawa sorang2. ayat2 u so cute. boleh release tension.

ayoi said... [Reply to Comments]

peej ,ayoi pon penah gak tgk cite 5th element tu....ingt lagi waktu tu ayoi tah darjah bape tah...tapi mmg la tu adelah salah satu film paling best penah ayoi tgk....tu pon bruce willis yg belakon...and alien2 dlm cite pon mmg cool gile
terutame sekali alien yg warne biru kt dlm kapal layar tu...:p

ayoi pon nak carik gak la dvd tu..hehehe

Anonymous said... [Reply to Comments]

mcm best je..tp dah lame kuar kan?eh mane pegi dzaza..lame x update psl die?

- lulu

Pocket said... [Reply to Comments]

luuuv the part when brus wilis hands gone putus tuh...
muka slamba lagi, tp tangan dah putus,
hydraulic nyer duk memancut kuar lg :)

macam filem tu ada makna disebalik cerita, surrogates tu mcm topeng kita,
operator jugak yg sebenar,
sama cam dlm MIRC, nick cantik, wujudkan character cantik,
tp org sebenar?
wowww!!

eh sama plak cam blogging!!
dlm dunia blogging ni cantik,
sihat lagi berpikiran waras...
tp operator sebenarnya?
wowwww!!

heheheh:)

peej said... [Reply to Comments]

nenek - oh i like that movie. xde la sebab milla ke apa. :D


e.j - then rate orang menjadi gemuk lg ramai la..haha


asma - oh thank u. maybe sebab blog ni ringan dan x berilmiah kot. sebab tu x kusut. ;p anyway thanks again.


ayoi - haha kan kan..cara alien biru tu nyanyi pun unik gila.. suka.


lulu - apa yg dah lama keluar? x paham la.


pocket - wah..mencucuk uolls..mak pun blogger..tp rasanya operator blog ni masih waras dan terkawal..haha. cuma ada la sikit corrupted sana sini..haha

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...