Instagram : @peejburhan

seharian bersama kesayangan saya~

last thursday awal2 ice dah booking..
dia cuti so mau lepak sama2..
aku ni kalau x booking ade je alasan nanti..

so last thursday awal2 dah bangun..
sebab dia kata after 11am nak amik dah..
amik kau..xleh pagi lagi ke..
baik amik lepas subuh terus kan..
ye..itulah kawan2 mrsm saya..suka keluar awal2..

ngantuk gila weyh..
tapi x layankan mata..siap jugak..
tp ice amik lambat sikit.
sebab dorang ada urusan di JAWI..
sobs..dah tinggal lg sebulan lebih je dia nak kawin..
how time flies..rasa macam baru lg je zaman sama2 form 1..

so dia n huda amik.
memula ke bangsar sebab kami nak buat threading..
memula huda je nak buat..
tapi dah alang2 ke sana..
buat jugak la sekali...
aku x suka threading sebenarnya..
sebab apa..?? sila tgk ini.

:: kening n bibir akan bengkak..merah2 mcm kena gigit semut tu..allergic kat benang dia la..tp kejap je la..after few hours ok la ::

then settle itu kami ke midvalley tgk wayang .. :D
tgk papadom..
dorang dah tgk..tp nak repeat second time..
pelik gila aku..i mean cerita melayu kan..
ok aku bukan la nak merendah2kan..
cuma kadang2 aku rasa x worth it la tgk wayang..
nak beli dvd aje..
tapi dah orang nak belanja..kita ikut aje..hahahha..

:: motif orang belakang tu pun nak join masuk dlm gambar?? ::
:: pasangan darah manis ::

hoh ternyata sangkaan adalah meleset sama sekali..
turn out cerita papadom ini adalah super best..
best yg sangat2 best..
sampai diri ini pun terasa nak repeat lagi..
tp x kuasa la pulak kan..
cerita ni simple aje..pasal bapak sayang anak..
tapi pandai afdlin buat jadi satu cerita yang best.
suka lahhh..sangat2 suka..
siapa yang belum tengok. sila la pergi tengok ye.
ntah aku rasa x rugi la.

then lepak kejap..before pergi jalan2 ke gardens carik handbag utk hantaran dorang.


:: oh itu handbag c&k yang saya beli itu..ngeh.. gedik kan..tiba2 hari tu aku menjadi ahkak purple pulak..pitamm ::


tgk pic2 ni.. tersenyum2 aje..
sayang betul kat dorang ni..
so happy for both of them.
oh happy for myself jugak sebab dapat kawan2 mcm ni.
yang serious x memeningkan kepala saya..
ok tipu..zaman i jiwa kacau..boleh tahan pening jugak la aku.
tp now that dia dah ngan huda..jiwa menjadi tenang aje..
ngan aku turut tenang..

oh mission mencari handbag x berjaya..
later ke krisik makan..
x amik pic..sebab dah x kuasa..hahah..
tp seronok lepak..
cerita kenangan zaman kecik2..
kebodohan aku yg tiba2 suka kat ice..bengongggg...
sanggup tinggalkan kekasih lama sebab ice ok..
x rasa nak lempang diri sendiri ke..hahhaa *gelak guling2*

masa mula2 kawan dulu..
gila x selesa ok bila ungkit pasal dulu..
panas gila rasa telinga n muka..
sekarang dah berbelas tahun kawan..
bila cerita boleh gelak2 lagi..
pengsan..bengong zaman budak2..
tapi mungkin benda2 tu yg buat kita orang rapat semua kot..
i will never trade them for anything la..
esp encik ice n cik jonet..
love them so mucho..
so sekarang ada package huda..so saya sayang huda jugak.
nasib kau dpt pasangan x stuck up ice..
kalau x serious aku tepuk je dahi dia..

ok itu je kisah saya bersama sahabat baik saya.
ta-ta

12 Comments:

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

hohhhhh... huda makin chantik! jeles mak nok!!!!!

its good to have frens yg kite boleh duduk n gelak mcm org gila.... and they never gudge us kan.... and whenboth has problem,boleyh main petik je and both knows that both gonna have each other anytime. *sigh* its a bonus if u can keep them till later in the old days..... dah beranak pinak pon stilllll can have the same fun.

f.i.e.z.a said... [Reply to Comments]

i got this kinda frens too.maybe pasal sekolah dlu sekolah asrama tu yg rapat gilaaa kan.ada sorang ni nak kawen dah nxt yr i got soooo sebak for the news.sdgkan cita hepi jek kan.hehe
btw, ur handbag sangat cantek!

Mommy Lily said... [Reply to Comments]

best ada kawan yang rapat mcm tu. harap2 lepas deme kahwin pun sama lah juga ye peej. kekal sbg sahabat baik

yaNa MaLeK said... [Reply to Comments]

aah kawan2 ms sekolah mmg best..bile jumpe sure byk nak story n gossip..even dorang dah jadi mak org.hhehe

btw..sakit x wat threading?how long it would last..

ZIANA ♥ FARREL said... [Reply to Comments]

peej..mmg boleh bengkak ek muka buat thread tu?ala..baru plan nak buat..takutla plak klu bengkak lama..huhuhu...

aNnAsUeJiE said... [Reply to Comments]

aku suka la beg ko. gorjes!

NenekPenne said... [Reply to Comments]

beg CK sudah saya simpan dalam lemari..

last year i beli kat Takashimaya, singapore, cuma berharga singapore dollar 173.00 sahja..bila chek it out kat isetan, ianya berharga lebih kurang RM800... see how cheap beli kat singapore even selepas diconvert...

la ni i pakai coach kaler purple... sukerrrr...

NenekPenne said... [Reply to Comments]

lupa nak cakap...papadom is best..kan kan..

Anonymous said... [Reply to Comments]

i luv u too peeja... :)

lilred,my seniorita....


-huda-

Otak Belacan said... [Reply to Comments]

Aku terbau macam ada kes 'ade ke aku tanye' kat comment kau ni pija.

Btw, threading sakit tak? T_T

norahafshah said... [Reply to Comments]

salam..
peej aku teringin ar nak buat threading tu..ko mane ek biase ko buat..aku mmg x tau langsung kat mane ade terutam yg best2 n x sakit sgt..

peej said... [Reply to Comments]

lilred - kan..seri pengantin tu.
betul aku rimas ngan kawan yg bikin pening. biar org nak cakap x ramai kawan. janji aku bahagiaaaaaaaaa. n yes hope boleh kekal sampai anak pinak n ill always be aunty peej yg vogue. nak jugakkk..


fieza - kan. maybe sebab asrama kot. tu yg rapat lain macam.


mommy lily - hope so. definitely a friend to keep :)


yana - ada orang cakap sakit. tapi as for me xde la sakit ke apa..mcm sedap ada la..haha. depends kepada orang la. hmm..last longer dpd plug la kot. n lagi senang n kemas n licin. tu je beza dia.


ziana - dia ikut orang. saya adalah jenis allergic. mcm noy buat. huda semua tu buat xde pulak bengkak. but x lama. dlm 2-3 jam la mcm tu. lepas tu ok.


annasuejie - thank u bebeh. saya suka jugak. tapi berat bag itu. mungkin sebab buckle2 itu kot.


nenek - iye..cerita papadom adalah best. suka..rasa nak tgk lagi aje.


huda - awww..thank u ;p


otak belacan - haha bengong mu. aku ingat apa la komen kau ni. haha.
nway..aku rasa sakit lagi 'penyakit rindu' dpd threading kot..wah dramatic gila kan. haha



norahafshah - depends nak pergi mana. nak murah area bangsar. tp if malas nak jauh2. kat ampang pun ada. byk la ada sekarang.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...