Instagram : @peejburhan

pengalaman menakutkan~

since lately ni keluar mana2 pun malas aje nak amik2 pic.
ntah kenapa entah.
dah la hari tu aku snap2 pic makanan.
orang yg x tau aku ada blog siap cakap, ' pija suka amik pic makanan kan'
haha bengong ok.
mesti orang ingat aku obses makanan n simpan gambar2 makanan2.
buruk betul perangai kalau mcm tu kan. ;p

so kali ni aku mcm ada mood nak cerita zaman kecik2.
so here we go.
masa kecik2 aku rapat ngan ayol n PG.
noy mmg not in the picture la. sebab dia kecik sgt.
so mmg dia akan kawan2 ngan jiran2 lain aje.
kita org bertiga lak dpd kecik sama2 aje.
main pun nak sama2.
aku la suka nyibuk2 kan.
nasib abg2 aku ok aje. bg aku join main.

tp selalu kena buli la kan. sebab if ada pedang..dorang punya pedang ninja.
aku punya pedang arab yg stock mcm bulan sabit tu.
pastu main lawan2 sampai aku punya patah.
then ada mainan remote2 control tu.
ayol ada kereta sport. PG ada jet pejuang siap boleh jadi robot.
aku papa belikan dinosour siap ada wire yg boleh depan belakang aje. cessss
pastu nanti robot aku mesti kena jadi gergasi n kena buli2.
benci gila..tp aku suka je nak main ngan dorang :D

ok aku bukan nak cerita pasal ni.
cerita bila dah remaja2 sikit.
bila dah ayol n PG dah remaja. jadi la kurang rapat.
biasa la teenage years..suddenly we just hate our family for no reason. haha.

ingat lagi ada satu kes tu.
i was in standard 5.
so kalau aku 11 years old..PG adalah form 1..ayol form 3.
PG ni dpd kecik mmg panas baran.
sekarang la dah ok sikit.
tp still ada la sisa2 tu kan.
so mmg gila la mamat tu.

so entah apa dia gaduh ngan ayol aku x tau la kan.
tiba2 aku tgk ayol berlari2 dgn tuala pergi bilik belakang kunci.
pastu PG lak turun siap cakap, ' jaga kau..kau tunggu'
pastu dia pergi depan amibik parang ok.
gila babi PG tu.
aku dok tgk tv aje buat tak tau.

oh dulu kita org mmg bersendiri aje.
mama n papa kerja.
ala kita org pun dah besar2..mmg dah pandai jaga diri.
office mama pun 5 minutes walking distance aje. so ada apa2 call aje.
or kadang2. arwah atok or maktok dtg jenguk kat rumah.
kalau x mmg sendiri la.
tu yg bila gaduh extreme gila.

anyway..sambung.
lepas tu PG ambik kunci bilik belakang n start nak bukak2 sambul ketuk2 pintu ngan parang.
'kau keluar la...keluar sekarang..tadi kau berani sgt kan'
ayol mmg x keluar la kan. gila apa.
pastu aku tgk dorang main tolak2 pintu.
ayol tahan dpd dalam..
yang dia tolak dpd dalam.
so mmg x boleh la PG nak masuk kan.
dah tentu2 ayol besar kot.

tiba PG jerit.
'pijaaaaaaa.meh sini tolong aku tolak ni.'
aku pun tolong aje la. menurut perintah aje..
ye la..kang x tolong..aku lak kena parang kan.
aku mmg suka aje sibuk2 n carik geng kan.
tolong la tolak.
dah kata aku ni besar..of coz la senang je tolak..
so sebelah aku pintu dah terbukak sikit..
mmg muat la aku nak masuk..

PG : masuk pija..masukkk..
ayol : oiii..jangan masuk..jangannnnn.
PG : masuk..
ayol : jangannnnnnnnnnnnnnn...

aku terus masuk.
terus aku terkejut...
sebab boleh x towel ayol dah jatuh.
so dia adalah BOGELLLLL!!!!!!!!!
dan untuk pertama kali aku nampak lelaki dewasa berbogel.
ok xde la dewasa..tp remaja. tp stillllllllllllll...dah BESAR!!! (motif caps lock? haha)
terkejut menengoks ada buls2 uolls..

terus aku keluar balik sambil lari lintang pukang n jerit

me : aaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
PG : bodoh apesal kau keluar balik.
me : ayol bogellll...tuala dia dah jatuh..nampak bulu2.
PG : hahahahhahahaa...ye ke..bangang gila.
me : kau la suruh saya masuk.
PG : mana aku tau.

ayol keluar

ayol : aku dah kata jangan..haha. sapa suruh masuk.
me : kau la bodoh..mana saya tau. siapa suruh bogel.
ayol : aku tahan pintu kot..jatuh la tuala aku.
PG : bangang kau.
ayol : ye la..kau kejar aku ngan parang..tiba2 aku dengar pija tolong. mmg la aku cuak. aku dah kata jangan masuk. tiba2 aku tgk pija masuk. rasakan la.
me : x suka..saya cakap mama.
PG : hahahhahahha.
me : x suka. ada bulu2 banyakkk.
ayol : hahahha..padan muka kau.

bangang gila ok.
terus mak trauma.
mana la nak tau kan.
kata kecik2..suci gila lagi.
porn pun x pernah tgk.
mana la aku tau rupa tu mcm mana.
aku tau macam zaman kecik2 la..zaman2 mandi sama2 dulu.
x sangka begitu ghupenye... wtf.

hahha..tapi bila ingat balik seronok la.
eh jap. bukan la seronok sebab tgk abg sendiri punya. keji korang ni.
i mean seronok bila ingat kenangan zaman kecik2.
n am very glad yg kita org still rapat. even sampai sekarang.
huish..tiba2 terasa emo mengenangkan. semua dah nak kawin2.
mcm mana la nanti kan.
dah la ayol dah duduk melaka nanti. :(

seronok imbas kenangan lama.
nanti if rajin aku cerita lagi..
banyakkk boleh cerita.
seronok ada abang ni..macam benda pelik ada. heheheh.
ok thats all ta-ta

33 Comments:

ayoi said... [Reply to Comments]

hahahah...ayoyoyo bab berbogelan tu paling tak menahan!!!!...trauma tak sampei sekarang :D

Tu la ayoi pon happy sgt2 ngan family ayoi.....very understanding & loving.....

tak penah tepikir nak jadik org lain :).....*emo*

ZIANA ♥ FARREL said... [Reply to Comments]

wakakakakkakaa....peej,u buat i ketawa terbahak2 kat opis ok..sure org kata i gile!
btw, mmg lawakla kan..dhla kena tlg PG tolak pintu sbb takut kena parang gak!wakakakakkaa..

JiEjAh_DeEn said... [Reply to Comments]

hahahahahaha soooo funny .
nasib baik sendirian kat opis wakakkakakaaa

lil^RED799 said... [Reply to Comments]

aku dah lupe dah bilik sebelah org tengah belajar ngaji....slamber badak aku gelak mcm org gilak!!!! kau la ni!lawak ok!!! sumah terkincit punye lawak!!!

Cikpid said... [Reply to Comments]

hahahahhaha..gelak sampai pengsan...

gile ahh..klakar

Hanisumayyah said... [Reply to Comments]

18 SGX betul ni...ada unsur keganasan, kelucahan dan kehumoran....kak wa siap kena jeling dgn hubby tak pasal2 gelak sakan!

iman_qaisara said... [Reply to Comments]

hahahahahahahaha adehhh2 payah nk benti gelak..

perghhh mau trauma..

~truma yg melanda..menikam2 jiwa~ song by elite -trauma-

hahahahahahah

chics said... [Reply to Comments]

Hahhahaa. bulu-bulu adalah menakutkannn hahaha

bongokla korang niiii hahaaaaha

Rina277 said... [Reply to Comments]

HAHAHA...aku gelak kuat giler dowhh..nasib x tertelan cewing gum..

zehan said... [Reply to Comments]

wakakaka..aku gelok sampai tersedak ok.

u r so funny pija.

but true la kan,kalo mengimbas zaman kecik2 mmg lawak2 ajer.

time remaja kita mesti cam bengong skit kan.suke emo gan mak pak lagi.

tp mmg kelako la bab buls-buls tu sambil membayangkan cara korg gigih menola pintu.

apakah PG terus ilang amukan lepas tu?

Beautiful Disaster said... [Reply to Comments]

aku dah tak tahan lah. aku da tergelak macam orang gila dah ni. adehhh. kelakar kelakar.

Anonymous said... [Reply to Comments]

lawakkkk!!!!!!!!
gelak smpai nangessss
eh nama saya pon fiza jugeee
ngee~

ai said... [Reply to Comments]

sib bek kaber ngan bulu2. kahhhhhhhhhhhhh..

tp mmg besh bila ingat blk criter2 dulu kan? hhrrrmmmmm

shuweet said... [Reply to Comments]

hahaha..gelak gile aku baca entry ko kali ni peej..aku dulu kecik2 main masak2 ngan kakak aku ngan abang aku..sepeti biasa abang aku jadi orang jhat..kakak aku jadi mak aku yang kecik jadi anak la of coz....then bila time nak raya sedara mara banyak main antu2 ngan boye2..besssssssttttttttt

Lya Colours said... [Reply to Comments]

scary gile sampai kejar dgn parang

tp tibe2 pecah gelak plak pasal kes ayol bugel
hahahhaha

klaka gile

siap caps lock BESAR mmg x tahan la

hahaahahaha

tessa said... [Reply to Comments]

so funny la peeja....im laughing my ass off now....

suezensuzanna said... [Reply to Comments]

muahahahhaa...if me lah kan...isk isk..mau terpengsan kot

linda said... [Reply to Comments]

omg pija!!! lawak okehhh.. wekekekekek

Che Sue said... [Reply to Comments]

hehehe..seyes aa weh ngeri! aku ngan abang aku men pondok2 je paling extreme..sb dia pndai mcm arkitek kalo wat pondok guna tilam + slimut!

lin said... [Reply to Comments]

hahaha..... nasib baik baca sewaktu semua org dh blk dr lab ni... gelak sorang2 tertonggeng2...hahahaha

shiela said... [Reply to Comments]

best je zaman kecik2..

Penari.Gendut said... [Reply to Comments]

HAHAHAHAHA bongok gila hahahahaha

si G.E.D.I.K.S said... [Reply to Comments]

hahahahaha

mYpRecious said... [Reply to Comments]

peej.. funny giler.. u ni ade je kan citer lawak yg u nak tulis...

i dah gelak guling2 neh... naseb seme org dh tido.. hahaha..

Blubewwy said... [Reply to Comments]

lawak giler! hahahahh....

ayangasma said... [Reply to Comments]

kelakar giler. mesti trauma kan. tk sanggup nk bayangkan. tp nasib baik jugak jadi mcm tu (ayol bogel), sekurang2nya PG cool down.

F A R Y N said... [Reply to Comments]

hahahaahahahahah...siot je..

darling8tabby said... [Reply to Comments]

wakakak...mula baca dengan penuh suspen...tetiba part tuala dah jatuh and ayol b*g*l ...harus la ketawa pecah perut kan...hehe

Anonymous said... [Reply to Comments]

lawak sungguh, aku terpaksa tutup mulut siot, kat opis ni kang takpasal kawan2 aku jeling kang....

aNnAsUeJiE said... [Reply to Comments]

eeiiww! hahahahaha! bengong!! trauma kalo ade 2 abg camni! hahahaha!

strawberi said... [Reply to Comments]

aku dh takleh kontrol gelak kat opis..mmbr aku dh pndang semcm..aduii..lawak giler

SJ said... [Reply to Comments]

wahh.. memori semasa kecil memang kelakar dan indah

mum2h said... [Reply to Comments]

peej,

akak selama ni silent rider je..tapi baca cite ko nie habis tergolek2 akak gelak.

sempat pulak ms tu ko komen bulu banyak hahahahah

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...