Instagram : @peejburhan

makan session~

haha what else.
blog aku ni dah boleh buat blog makan.
dah abis asal update aje confirm terselit makanan. ;p
lately ni blog pakai gambar yg ada aje.
malas nak update entry2 yg menggunakan otak.
nak kena ingat benda2 lama ke..nak kena lukis2 ke.
tu nanti2 la yea. tunggu dah menurun kat gua ke apa nanti...aku buat balik entry2 macam tu.

semalam adalah seronok..sebab ym ngan ramai2 orang.
so xde la sanggap aje kan.
ye la lately ni apa sgt boleh buat kat internet.
blog ramai x update aje.
facebook pun buhsan..game pun dah boleh thn muak.
aku kan kalau lebih dpd level 20++ ..mula la aku dah bosan ngan game dia.
nak carik game baru la.
td ada orang invite game pet apa tah..mcm best.
so aku join la. dia kata kucing aku kelaparan.
dia suruh aku amik can makanan tu click kat mangkuk utk bg kucing tu makan.
masalah mangkuknya x ada ok.
nak click kat store..nak beli ..tapi xleh click.
bodoh punya game.

oh anyway tgh seronok online noy ajak makan kat papparich..kawan dorang dah ada sana.
boleh pulak tanya2 nak join ke x.
e eh..macam x tau2 lagi aku ni pantang di ajak makan..on aje.
kalau tiba2 aku menolak tu mesti something wrong somewhere.
x pun konon mood nak diet yg x pernah nak menjadi pun..haha.

so kesana around 8pm mcm tu.
wah bagus. orang x ramai lagi.
since we're in that area. text tina if dia nak join.
so dia ok aje :D


selalu makan assam laksa aje. so boleh tahan muak tahap dewa la kan.
so semalam tukar menu. amik kuey teow pulak.
damn nice. suka..tp mcm x puas makan.
portion macam kecik aje.
haha salahkan portion kan. mengaku je la sayaadalahmakanbanyak. ;p
oh suka la.

:: cincau laici ::

pun tukar tekak. asyik cendol aje.
so rasa lain pulak. ok la not bad.
tp xde la sedap menggila ke apa.
oh aku yg kelam kabuts.
masa nak order2..tgh semua pikir2 nak order apa.
aku ngan kelam kabut cakap ' order la lincau caici '
bodoh gila..matik kena gelak.
aku selalu cakap salah2 macam tu.
dulu ngan pedd pernah jugak..aku nak cakap, ' kau x isap rokok langsung?'
jadi..' abis kau x roskok ronsong?'
wtf weyh..mcm orang bengong aje.

:: noy n jija ::
:: adrian n edan ::

:: with my lincau caici ::


oh tina adalah sedikit lambat.
sebab lift rumah dia rosak.
so ikutkan dia dah x kuasa nak join.
tp kau tau la noy tu..ketagih budak kecik.
so paksa2. baru la tina dtg.

:: noy with budak kecik yg suka beliak2 kan mata ::
:: 2nd order..haha. roti stim n curry chicken..niceee..sukeee ::
:: tina - baby e(dalam perut) n mikhail ::

lepak lama jugak la..sampai pukul berapa tah.
eh xde la lewat sgt. sampai 11 kot.
then balik.
haha tiba2 aku x tau nak buat penutup.
tp xpe la kan. ni kira penutup la kan.
dpd tiba2 habis aje. lg teruk.
ala2 feling stim tergantung gitu. ngeh.

14 Comments:

mYpRecious said... [Reply to Comments]

Peej,

sumpah nampak sedap kuey teow goreng tuh..

kan dah ngidam kite kat sini..
haisyoo nak kene crik kuey teow goreng gak ar petang neh..

keh keh..

Dils said... [Reply to Comments]

dan anda membuat aku terasa nak makan kuetiaw malam ini. And I usually hate kuetiaw

*dalam proses berpk nak gi Mali ke or beli je kat pasar malam*

Tina Banana said... [Reply to Comments]

peej,

sedap kan char kuey teow tu.. aku mcm teringat2 je.. haiyohhhh..

Shaera Abdul Mubin said... [Reply to Comments]

char kuey teow paparich memang the best :) ..lagi satu kat Subang Ria, KJ pon best.

shuweet said... [Reply to Comments]

peej, aku kalau baca blog ko mesti pastu aku tingin nak jugakkkkkkkkkk makan..hahaha...leleh jek air liur aku

afiq said... [Reply to Comments]

owh aku cam nak pingsan gelak pasal salah cakap itu okeh!

NenekPenne said... [Reply to Comments]

nanti nak orderlah kuew tiau tu... looks tempting laaa pulak....
selalu order soupy2 jer...

peej said... [Reply to Comments]

myprecious - mmg best. esp if banyak2 tauge :D


dils - mali char kuey teow. x sama. sebab berair kan.ni yg jenis kering2 mcm ni. very nice.


tina - kan..me loike. mcm x puas aje.


shaera - huish jauh tu. oh dekat hartamas square pun sedap gila jugak.


shuweet - semua mcm tu kot. aku kalau pergi blog orang pun akan merasa begitu.


afiq - jangan la pingsan. nanti susah siapa nak angkat. huhuhu.


nenek - oh sila2..aku selalu x berminat aje nak order. sekali rasa semalam. mmg terbaik. rasa mcm nak tambah aje..hohoh.

lily lotus said... [Reply to Comments]

best masuk blog u ni..kenyang jer rasa :D

quya anuar said... [Reply to Comments]

Peej, I nampak u smalam kt Papparich kat area Sri Rampai tue.

nak tegur tapi segan.hehe

ayangasma said... [Reply to Comments]

oh, sy baru jumpa paparich kat area bdr tun hussein onn td. nnt nk try la kue teow tu...dan lincau caici. hehe, jgn mrh...

darling8tabby said... [Reply to Comments]

mikael tu comelllll sangat...geram...

TashadeNatasha said... [Reply to Comments]

kuey teaw tu sedap!

peej said... [Reply to Comments]

lilylotus - tgk pic pun kenyang? hebat tu.


quya - oh really. heheh..nasib x tegur..diri ini pun penyegan orangnya.


asma - sila try.


darling - iyeee..


tasha - kan kan..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...